قیمت طلا امروز




 طرح آشیان مسکن

 سایت تابناک / ۱۴ ساعت قبل

فریب ثبت‌نام در طرح آشیان/ ثبت‌نام کنید اما خانه را فراموش کنید!

طرح «آشیان» با یک تضاد تکان‌دهنده وارد شده است: وزارت راه از شما می‌خواهد ثبت‌نام کنید، اما صراحتا اعلام می کند تخصیص واحد قطعی نیست! و این یعنی هزاران زوج ج...
 فریب ثبت‌نام در طرح آشیان/ ثبت‌نام کنید اما خانه را فراموش کنید!
در حالی که بحران مسکن در کلانشهرهایی مانند تهران و مشهد به نقطه‌ای بحرانی رسیده است، وزارت راه و شهرسازی با آغاز ششمین مرحله ثبت‌نام طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان (آشیان)، سعی دارد پاسخی به نیازهای فوری این گروه ارائه دهد، اما بررسی ضوابط این طرح نشان می‌دهد که «آشیان» بیش از آنکه یک راهکار پایدار باشد، یک مسکن کوتاه‌مدت است که ابهامات بسیاری را در دل خود دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، ششمین مرحله ثبت‌نام متقاضیان واجد شرایط طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان (طرح آشیان) در دو استان تهران و خراسان رضوی از امروز  آغاز می‌شود، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا پایان روز چهارشنبه ۴ شهریور با مراجعه به سامانه مسکن حمایتی وزارت راه و شهرسازی، نسبت به ثبت‌نام در این طرح در ۱۲ شهر اقدام کنند.

در استان تهران، متقاضیان امکان ثبت‌نام برای دریافت مسکن استیجاری در شهرهای تهران، اندیشه، قرچک و پرند را دارند و در استان خراسان رضوی نیز امکان ثبت‌نام برای مسکن استیجاری در شهرهای مشهد، گلبهار، بینالود، نیشابور، سرخس، کاخک، سبزوار و خلیل‌آباد فراهم شده است و متقاضیان کلانشهر تهران علاوه بر شهر تهران می‌توانند در شهرهای پرند، قرچک و اندیشه نیز نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

همچنین متقاضیان کلانشهر مشهد علاوه بر شهر مشهد، امکان ثبت‌نام برای مسکن استیجاری در شهرهای بینالود و گلبهار را خواهند داشت.  سایر متقاضیان تنها می‌توانند درخواست خود را برای شهر بومی محل سکونتشان ثبت کنند که بر اساس این طرح، در استان خراسان رضوی، متقاضیان شهر چناران امکان ثبت‌نام برای مسکن استیجاری در گلبهار و متقاضیان ملک‌آباد امکان ثبت‌نام برای مسکن استیجاری در بینالود را دارند.

شرایط بهره مندی از مسکن استیجاری: 

متقاضیان برای بهره‌مندی از این طرح باید شرایط زیر را داشته باشند : از تاریخ ازدواج رسمی آنها بیش از پنج سال نگذشته باشد. متقاضی، همسر و افراد تحت تکفل وی طی پنج سال گذشته فاقد واحد مسکونی ملکی یا زمین با کاربری مسکونی باشد.  متقاضیان بر اساس استعلام پایگاه رفاه ایرانیان در دهک‌های درآمدی یک تا شش قرار داشته و مطابق سامانه استحقاق‌سنجی سازمان برنامه و بودجه واجد شرایط شناخته شوند.   متقاضی یا همسر وی دارای حداقل پنج سال سابقه سکونت در شهر مرکزی مجموعه شهری محل تقاضا باشند. برای ثبت‌نام در شهرهای جدید، سابقه سکونت در کل مجموعه شهری ملاک خواهد بود. متقاضی و همسر وی دارای فرم «ج» سبز باشند و ثبت نام به معنای تخصیص قطعی واحد نیست.

بر اساس توضیحات تکمیلی وزارت راه و شهرسازی، ثبت درخواست در سامانه صرفاً برای متقاضیان واجد شرایط امکان‌پذیر بوده و باید توسط سرپرست خانوار انجام شود. همچنین ثبت درخواست در سامانه به منزله تأیید نهایی یا تعهد وزارت راه و شهرسازی برای تخصیص واحد مسکونی استیجاری نیست. متقاضیان پس از پالایش اطلاعات، احراز شرایط و اولویت‌بندی، بر اساس تعداد واحدهای تأمین‌شده و نتایج استعلام سامانه استحقاق‌سنجی، امکان انتخاب واحدهای عرضه‌شده را خواهند داشت.

ثبت‌نام در طرح آشیان یا بلیت شرکت در یک قرعه‌کشی احتمالی؟

تأکید وزارت راه و شهرسازی بر این است که «ثبت‌نام به معنای تخصیص قطعی واحد نیست» به معنای آن است که متقاضیان در یک «قرعه‌کشی احتمالی» شرکت می‌کنند، بدون اینکه بدانند تعداد واحدهای موجود چقدر است ؛ بنابراین وقتی تعداد واحدها مشخص نیست و اولویت‌بندی در مراحل بعدی انجام می‌شود، ثبت‌نام عملاً تبدیل به یک امید واهی می‌شود که در صورت عدم تخصیص، تنها منجر به سرخوردگی بیشتر زوج‌های جوان می شود.

ازسویی دیگر، تعیین سقف ۵ سال برای بهره‌مندی از این واحدها، یک راه حل نیست، بلکه یک تاخیر است. وزارت راه در پاسخ به این سؤال که «بعد از ۵ سال چه اتفاقی می‌افتد؟» سکوت کرده است. در شرایط فعلی بازار مسکن، غیرممکن است که زوجی که در دهک‌های ۱ تا ۶ قرار دارد، طی ۵ سال بتواند برای خرید خانه پس‌انداز کند. بنابراین، طرح آشیان در واقع متقاضیان را برای ۵ سال از بازار دور می‌کند تا دوباره با هزینه‌هایی چندین برابر در سال ششم با واقعیت تلخ اجاره‌بها روبرو شوند.

همچنین تعیین اجاره‌بها بر اساس درصد از نرخ روز ، از چالش مهم این طرح است چراکه نرخ اجاره‌بها هر ماه تغییر می‌کند و وابستگی آن به نرخ روز به معنای پذیرفتن نوسانات تورمی است بنابراین متقاضی نمی‌داند ماه آینده چه مبلغی باید پرداخت کند و این موضوع، امنیت روانی و مالی خانواده‌های جوان را به مخاطره می‌اندازد.

به گزارش تابناک ، به نظر می رسد طرح آشیان در ظاهر، گامی برای حمایت از زوج‌های جوان است، اما در اجرا، ترکیبی از عدم شفافیت در تعداد واحدها، مدت زمان محدود و عدم ثبات در قیمت اجاره است؛ بنابراین اگر وزارت راه و شهرسازی بخواهد واقعاً به این گروه کمک کند، باید از تخصیص‌های احتمالی به سمت تعهدات قطعی حرکت کند و برای متقاضیان، مسیری را طراحی کند که پس از ۵ سال، از استیجاری بودن به مالکیت برسند، نه اینکه دوباره آن‌ها را به رحم و لطف بازار مسکن بسپارد.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.