قیمت طلا امروز




 موقوفه ای

 سایت سنا / ۹ ساعت قبل

بررسی ابعاد فقهی حقوق دارندگان اوراق اجاره در کمیته تخصصی بورس

جلسه کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور آیت‌الله غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیته تخصصی فقهی، اعضای کمیته، برخی مدیران سازمان بورس و مهدی شایسته‌شیرازی مدیرعامل شرکت هلیکوپتری پاسارگاد پرواز کیش برگزار شد و در آن ابعاد فقهی تخصیص خسارت بیمه‌ای ناشی از معدوم شدن دارایی مبنای انتشار اوراق اجاره و همچنین نحوه محاسبه اصل مال موقوفه در شرایط تورمی مورد بررسی قرار گرفت.
 بررسی ابعاد فقهی حقوق دارندگان اوراق اجاره در کمیته تخصصی بورس
این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، آیت‌الله غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس، در تشریح موضوع نخست جلسه، به بررسی مبنای فقهی و قراردادی تخصیص خسارت بیمه‌ای هلیکوپتر و حقوق دارندگان اوراق اجاره پرداخت.

او با تأکید بر ضرورت بررسی کارشناسی و رفت‌وبرگشت نظرات پیش از تصمیم‌گیری، گفت: به نظر می‌رسد موضوع از نظر فقهی روشن است و مبنای اصلی باید مفاد قرارداد باشد. در قرارداد، تکلیفی برای بانی جهت دریافت پوشش بیمه جنگ تعیین نشده بود و این پوشش به‌صورت الحاقی و با درخواست خود شرکت دریافت شده است؛ بنابراین باید بررسی شود آیا در قرارداد یا بیمه‌نامه، این پوشش به نفع دارندگان اوراق نیز تصریح شده است یا خیر.

او افزود: در قرارداد، موضوع بیمه به‌صورت «بیمه کامل» مطرح شده بود که در عرف به بیمه بدنه، حوادث و شخص ثالث تعبیر می‌شود و پوشش بیمه جنگ، امری غیرمتعارف و خارج از پوشش‌های معمول بیمه‌ای است.

هم‌چنین مبنای تعهدات اوراق ریالی بوده و اصل و سود اوراق، حق بیمه و خسارت نیز بر مبنای ریال تعیین شده است؛ بنابراین برای تعیین تکلیف مبلغ مازاد، باید متن دقیق قرارداد و الحاقیه بیمه و حقوق و تعهدات هر یک از طرفین مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه، مجید پویان‌مهر، دبیر کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در تشریح موضوع پرونده اعلام کرد: این پرونده به اوراق اجاره‌ای مربوط است که با هدف تأمین مالی شرکت هلیکوپتری پاسارگاد پرواز کیش در سال ۱۴۰۲ منتشر شد و یک فروند هلیکوپتر به‌عنوان دارایی مبنای انتشار اوراق قرار گرفت. از محل فروش و اجاره تملیکی این دارایی، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان تأمین مالی انجام شد و اقساط اوراق نیز به‌صورت ۳ ماهه و هر قسط حدود ۶.۸ میلیارد تومان تعیین شده بود.

او افزود: در اسفند ۱۴۰۴، هلیکوپتر موضوع اوراق در جریان حملات نظامی معدوم شد و پس از احراز این موضوع، شرکت بیمه حدود ۱۹۶ میلیارد تومان خسارت به نهاد واسط پرداخت کرد؛ در حالی که اصل مبلغ تأمین مالی و بدهی اوراق ۱۲۰ میلیارد تومان بود. معادل اصل مبلغ اوراق به دارندگان اوراق پرداخت شده و نحوه تعیین تکلیف مبلغ مازاد خسارت بیمه‌ای، موضوع بررسی کمیته تخصصی فقهی قرار گرفته است.

در ادامه جلسه، مهدی شایسته‌شیرازی، مدیرعامل شرکت هلیکوپتری … …







پنجشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۵ - 10 September 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.