قیمت طلا امروز




 بنزین در ایران

 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱ ساعت قبل

بنزین؛ اصلاح قیمت یا تشدید تورم؟

رحمان سعادت، کارشناس اقتصادی با اشاره به تشدید ناترازی انرژی و افزایش فشارهای تورمی بر اقتصاد ایران معتقد است اصلاح قیمت بنزین بدون توجه به تبعات تورمی و اجتماعی آن می‌تواند هزینه‌های سنگینی به اقتصاد و جامعه تحمیل کند.
 بنزین؛ اصلاح قیمت یا تشدید تورم؟
به گزارش همشهری آنلاین، رحمان سعادت، کارشناس اقتصادی با اشاره به تشدید ناترازی انرژی و افزایش فشارهای تورمی بر اقتصاد ایران معتقد است اصلاح قیمت بنزین بدون توجه به تبعات تورمی و اجتماعی آن می‌تواند هزینه‌های سنگینی به اقتصاد و جامعه تحمیل کند. او تأکید دارد که دولت برای حل مسئله بنزین باید به جای تصمیم‌گیری متمرکز و شتاب‌زده، از ظرفیت «عقل جمعی» استفاده کند.

سعادت در گفت‌وگو با برنامه پارک‌وی تلویزیون همشهری درباره طرح‌های مطرح‌شده برای مدیریت مصرف بنزین گفت: ناترازی انرژی نتیجه یک عامل واحد نیست و مجموعه‌ای از عوامل ازجمله پایین بودن قیمت سوخت، رشد مصرف، آسیب به برخی مراکز تولید و محدودیت‌های واردات بنزین در شکل‌گیری شرایط فعلی نقش داشته‌ است. به‌گفته او، دولت چهاردهم ‌اکنون همزمان با ۲مسئله دشوار یعنی مدیریت مصرف بنزین و کنترل تورم مواجه است و هرگونه سیاستگذاری در این حوزه باید این ۲هدف را همزمان درنظر بگیرد.

این اقتصاددان نسبت به پیامدهای تورمی افزایش قیمت بنزین هشدار داد و گفت حتی بدون مسئله بنزین نیز اقتصاد ایران با خطر تورم بسیار بالا مواجه است و افزایش قیمت سوخت می‌تواند احتمال وقوع تورم شدید را بیشتر کند. از نگاه او، تجربه تصمیمات گذشته نشان داده است که اصلاحات اقتصادی اگر بدون توجه به ظرفیت اجتماعی و شرایط عمومی اقتصاد اجرا شوند، ممکن است به نارضایتی عمومی و هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده منجر شوند.

سعادت در عین حال اصلاح قیمت انرژی را غیرممکن نمی‌داند، اما معتقد است این اصلاح باید همراه با سازوکارهای جبرانی برای مردم باشد. پیشنهاد اصلی او اختصاص «کالابرگ انرژی و سوخت» به شهروندان است؛ مدلی که در آن سهمی از انرژی به افراد تعلق گیرد و در مقابل، دولت بتواند قیمت را واقعی‌تر کرده و مصرف را مدیریت کند.

او بر این باور است که سهمیه سوخت می‌تواند به جای خودرو، به کد ملی افراد اختصاص پیدا کند تا یارانه انرژی از حالت فعلی فاصله بگیرد. به اعتقاد سعادت، چنین مدلی ضمن افزایش رضایت عمومی، امکان مدیریت بهتر مصرف و کاهش انگیزه قاچاق سوخت را فراهم می‌کند.

این کارشناس اقتصادی همچنین درباره زمان اجرای اصلاحات قیمتی هشدار داد و نیمه دوم سال به‌ویژه ماه‌های پایانی سال را دوره‌ای حساس برای اجرای چنین سیاست‌هایی دانست. از نظر او، اجرای اصلاحات در زمانی که دستمزدها و حقوق‌ها افزایش یافته‌ است، می‌تواند پذیرش اجتماعی بیشتری داشته باشد.

سعادت معتقد است مسئله بنزین قابل حل است، اما راه‌حل آن افزایش قیمت به‌تنهایی نیست؛ بلکه باید اصلاح قیمت، حمایت مستقیم از مردم، مدیریت مصرف و تصمیم‌گیری جمعی در قالب یک بسته سیاستی واحد دنبال شود.

کد خبر 1062305







جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - 21 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.