قیمت طلا امروز




 کافه بابک زنجانی

 سایت برترینها / ۲۳ ساعت قبل

وقتی برای بابک زنجانی می‌شود و برای بقیه نمی‌شود!

شاید بخش مهم ماجرا اصلاً خود کافه نباشد. افتتاح یک کافه، در هر جای تهران، ذاتاً اتفاق مهمی نیست. آنچه این خبر را سنگین می‌کند، مقایسه‌ای است که بلافاصله در ذهن مردم شکل می‌گیرد.
 وقتی برای بابک زنجانی می‌شود و برای بقیه نمی‌شود!
برترین‌ها:  خبر کوتاه بود؛ «کافه قنادی بابک زنجانی در شهرک غرب افتتاح شد». اما همین یک جمله برای باز کردن دوباره یک پرونده قدیمی کافی بود؛ پرونده‌ای که نام بابک زنجانی را سال‌هاست با خود حمل می‌کند و حالا یک تابلوی کافه و چند تصویر از افتتاحیه، بار دیگر آن را به فضای عمومی برگردانده است. زنجانی که از سال گذشته فعالیت‌های اقتصادی خود را از سر گرفته، حالا با یک کافه‌قنادی در شهرک غرب خبرساز شده؛ کسب‌وکاری که از همان ابتدا به واسطه نام صاحبش، بیشتر از یک افتتاح معمولی مورد توجه قرار گرفت.

بابک زنجانی سال‌ها درگیر پرونده‌ای بود که سرنوشتش تا پای حکم اعدام هم پیش رفت. او از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ با حکم اعدام روبه‌رو بود و در نهایت از زندان آزاد شد. حالا دوباره در فضای اقتصادی دیده می‌شود و تصاویر مربوط به کسب‌وکار تازه‌اش نیز بدون اینکه ظاهراً مانع خاصی بر سر راه انتشارشان باشد، در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخد. روشن است که ما در اینجا بحثی درباره حق داشتن رفاه یا راه‌اندازی کسب‌وکار توسط یک فرد نداریم؛ مسئله چیز دیگری است. شاید بخش مهم ماجرا اصلاً خود کافه نباشد. افتتاح یک کافه، در هر جای تهران، ذاتاً اتفاق مهمی نیست. آنچه این خبر را سنگین می‌کند، مقایسه‌ای است که بلافاصله در ذهن مردم شکل می‌گیرد؛ مقایسه میان برخوردی که با برخی کسب‌وکارها و صاحبان آنها در سال‌های اخیر شده و نوع حضوری که حالا از بابک زنجانی می‌بینیم. همین تضاد است که ماجرای یک کافه را به بحثی درباره قانون، رانت، حافظه اجتماعی و حتی دوگانه‌های موجود در برخورد با صاحبان سرمایه تبدیل کرده است. چرا قانون برای همه یکسان نیست؟

پژمان موسوی(روزنامه‌نگار) یادداشت قابل تاملی را پیرامون افتتاح کافه بابک زنجانی نوشته است: من در این لحظه‌ی خاص، نه کاری به سابقه‌ی بابک زنجانی دارم نه حکم اعدام، نه بیست سال زندان و نه در نهایت آزادی و آغازِ فعالیت‌های اقتصادی؛ من فقط یک سوال دارم! در شرایطی که بسیاری از کسب و کارها و کافه‌ها و رستوران‌ها دقیقا به دلیل حجاب توقیف و پلمب می‌شدند و همچنان هم می‌شوند، تمامی کسب و کارها با وسواس زیادی محتواهای خود را منتشر می‌کنند که نکند با خطر پلمب روبه‌رو شوند، در چنین شرایطی بابک زنجانی می‌آید کافه‌ی جدیدش را افتتاح می‌کند و آزادانه تصاویرش را چنین که می‌بینید، منتشر می‌کند! و آن‌طور که من دیدم، اعتراض خاصی را هم از سوی معترضین همیشگی نسبت به آن صورت نمی‌گیرد!

حتما که من موافق پلمب کافه‌ی وی‌آی‌پی بابک خان در شهرک غرب نیستم، بحث این است که او دارد با این کار به ریشِ همه‌ی ما می‌خندد! 

مسئله فقط یک کافه نیست

واکنش کاربران نیز نشان می‌دهد که بخش مهمی از حساسیت‌ها دقیقاً روی همین نقطه قرار گرفته است. برخی کاربران بیشتر از هر چیز به ارزش ملک و نوع سرمایه‌گذاری انجام‌شده توجه کرده‌اند و با اشاره به قیمت بالای واحدهای تجاری در شهرک غرب، افتتاح چنین فضایی را نشانه‌ای از حجم بالای سرمایه در گردش پیرامون این پروژه دانسته‌اند.

آمینو اسید نوشت: کافه‌ بابک زنجانی «بیکری VIP» منتسب به بابک زنجانی در شهرک غرب، محدوده مهستان افتتاح شد، مغازه‌های تجاری شهرک غرب حدود متری ۶۰۰ میلیون تا ۱.۴ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده‌اند یعنی یک واحد ۳۰–۵۰ متری می‌تواند حدود ۱۸ تا ۹۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد.

کاربری به نام الهام، بحث را از خود کافه فراتر برده و به تناقض میان «قدرت، پول و رانت» اشاره کرده است. از نگاه او، فرقی نمی‌کند این پول حالا در قالب چه فعالیتی ظاهر شود؛ تاکسی، کسب‌وکار یا کافه، مسئله اصلی این است که منبع و مسیر رسیدن به این سرمایه همچنان محل سؤال است.

برخی دیگر نیز روی تناقض میان وضعیت این کافه و سرنوشت کافه‌های دیگر دست گذاشته‌اند؛ کسب‌وکارهایی که گاهی به دلایل مختلف با محدودیت، پلمب یا فشار مواجه شده‌اند و صاحبانشان حتی برای انتشار یک تصویر ساده از فعالیت خود، با احتیاط رفتار می‌کنند. در این نگاه، سؤال اصلی نه «چرا بابک زنجانی کافه دارد؟» بلکه این است که چرا قواعد برای همه یک شکل اجرا نمی‌شود؟

دختر ایران: توی روزگاری که یه سری کافه بخاطر مسائل الکی پلمپ می‌شه حتی سنگ جدول‌های پیاده رو و پارک یه خیابون تخریب می‌شه که مردم نتونن بشینن بابک زنجانی همچنین افتتاحیه‌ای می‌گیره. بازار باشه زنجانی.

صالح تسبیحی، هنرمند، نیز زاویه متفاوتی به ماجرا داشت. او تأکید کرده مسئله اساساً تجمل و ریخت‌وپاش نیست؛ اگر ثروت متعلق به خود فرد باشد، می‌توان آن را ذیل همان تعبیر قدیمی «دارندگی و برازندگی» دید و از کنارش گذشت. از نگاه او، مسئله زمانی پیچیده می‌شود که داستان ثروت و منشأ آن برای جامعه محل پرسش باشد و شکافی میان تصویر امروز و گذشته اقتصادی فرد وجود داشته باشد.

در این میان، برخی کاربران با لحنی تلخ‌تر به استقبال مردم از چنین فضایی اشاره کرده‌اند؛ اینکه ممکن است همان جامعه‌ای که درباره منشأ سرمایه سؤال دارد، خود به مشتری و تبلیغ‌کننده این کسب‌وکار تبدیل شود. شاید همین تناقض، مهم‌ترین بخش ماجرا باشد: جامعه‌ای که همزمان می‌تواند منتقد یک چهره باشد و در عین حال، به دیده شدن و رونق دوباره او کمک کند.

خرابانی سابق: همینجا میشه پاتوق و غلغله و استوری میکنن و کیف میکنن توش بدون اینکه کسی اهمیت بده که پولش از کجا داره میاد و صاحبش کیه.از ماست که بر ماست.

و پوپک: افتتاح کافه “لاکچری” بابک زنجانی در شهرک غرب با کرور کرور جمعیت! بگذریم از اینکه چرا تب “کافه‌گردی” به این حد افراط رسیده، زنجانی مگه دزد نبود؟ میلیاردها پول همین مردم رو بالا نکشیده بود؟ حالا برای مرکز پولشوییش انقدر سر و دست می‌شکنید؟ به ذره پرنسیپ هم بد نیست!







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.