آخرین اخبار
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
فرهنگی
اجتماعی
روزنامهها
آگهی
Vista
News Hub
چهارشنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۰ /
21 April, 2021
مولکول
۸ ساعت قبل
واردات کیتهای تشخیص کرونا به صفر رسیده است
تهران - ایرنا - رییس اداره نظارت بر مواد و تجهیزات آزمایشگاهی سازمان غذا و دارو گفت: واردات کیتهای تشخیص کرونا به صفر رسیده و در حال حاضر بیش از ۵ شرکت در حوزه تولید کیت تشخیص مولکولی، ۹ شرکت در حوزه تولید کیت رپید تست آنتی ژن و ۱۰ شرکت در زمینه کیت …
•
کرونا
•
ویروس کرونا
۳۶ ساعت قبل
"مدرسه ملی مولکولی" برگ زرین فعالیت انجمن علمی علوم آزمایشگاهی علوم پزشکی مشهد
نایب دبیر انجمن علمی علوم آزمایشگاهی کشوری گفت: برگزاری مدرسه ملی مولکولی با ۸ کارگاه و ۱۳۰ شرکتکننده از دانشجویان علوم آزمایشگاهی کشور از برجستهترین فعالیتهای انجمن علمی علوم آزمایشگاهی دانشگاه علومپزشکی مشهد در سال گذشته است.
•
علوم آزمایشگاهی
۳ روز قبل
مکانیسم «سوئیچ گرسنگی» در مغز کشف شد
دانشمندان موفق شدند مکانیسم فرآیندی به نام «سوئیچ گرسنگی» در مغز را رمزگشایی کنند و اکنون ممکن است داروهایی تولید شوند که گیرنده کنترلکننده گرسنگی را در مغز هدف قرار دهد و به کمک درمان چاقی بیاید.به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، احساس مداوم گرسنگی که …
۱۴۰۰/۰۱/۲۵
انجام روزانه ۷۵۰ تست کرونا در کاشان
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه علوم پزشکی کاشان از انجام روزانه ۷۵۰ آزمایش تست مولکولی تشخیص ویروس کرونا در آزمایشگاه مرجع تشخیص کووید ۱۹ این دانشگاه خبر داد.
•
تست کرونا
۱۴۰۰/۰۱/۲۳
تراشهای که میتواند تستهای ژنتیکی را سادهتر کند
محققان یکی از شرکتهای فعال در حوزه زیستشناسی مولکولی، ترانزیستورهای…
•
تراشه
•
ژنتیک
۱۴۰۰/۰۱/۲۲
درمان خوراکی پایانی برای کم خونی سلول داسی شکل
تهران - ایرنا - محققان موفق به شناسایی مولکولی شدهاند که عامل اصلی بروز بیماری کم خونی سلول های داسی شکل است. دارویی که با استفاده از این مولکول تولید میشود به صورت خوراکی است و میتواند پایانی برای این بیماری باشد.
•
کم خونی
•
سرطان خون
۱۴۰۰/۰۱/۲۲
محافظت از سلولهای خورشیدی با کمک موی انسان!
پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدید خود نشان دادهاند که با استفاده از موی انسان میتوان به تقویت دوام سلولهای خورشیدی و محافظت از آنها پرداخت.به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، کارآیی سلولهای خورشیدی پروسکایت طی دهه گذشته، آنها را به فناوریهای امیدوارکنندهای …
۱۴۰۰/۰۱/۱۷
نور خورشید ویروس کرونا را ۸ برابر سریعتر از آنچه تصور میشد خنثی میکند
یک تحقیق جدید نشان میدهد که نور خورشید قادر است ویروس کووید-۱۹ را هشت برابر سریعتر از آنچه تاکنون تصور میشد، خنثی کند. به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، محققان دانشگاه سانتا باربارا، دانشگاه ایالتی اورگان، دانشگاه منچستر و موسسه فناوری فدرال زوریخ …
۱۴۰۰/۰۱/۱۴
آیا انسانها «زهرآگین» خواهند شد؟
برای اولینبار شواهد محکمی پیدا شده که نشان میدهد بین غدد زهر در مارها و غدد بزاق دهان در پستانداران پیوند مولکولی وجود دارد.
•
زهر مار
•
انسان
۱۴۰۰/۰۱/۱۱
آمار ۳ رقمی کرونا در خراسان جنوبی پس از ۴ ماه / احتمال نارنجی شدن بیرجند وجود دارد
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسانجنوبی گفت: براساس تستهای مولکولی و سریع کرونا که گرفته شده، تاکنون ۱۱۹ مورد مثبت بوده که برای اولین بار بعد از آذرماه، آمار سه رقمی شده است.
•
استانی-اجتماعی
•
کروناویروس
۱۴۰۰/۰۱/۰۷
چرا مغز انسان تا این حد بزرگ است؟
آزمایشهای انجام شده روی ارگانوئیدهای مغزی نشان داده است که یک سوئیچ مولکولی که تا کنون ناشناخته مانده بود رشد مغز را کنترل میکند و باعث میشود مغز انسان سه برابر بزرگتر از مغز میمونهای بزرگ شود.
•
مغز انسان
۱۴۰۰/۰۱/۰۵
خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی
دکتر راکش میشرا، مدیر مرکز زیست شناسی سلولی و مولکولی در درحیدرآباد هند میگوید که گونه ویروس جهش یافته مضاعف در ۲۰ درصد از بیماران ماهاراشترا دیده شده، منطقهای که شاهد افزایش شدید کرونا بوده است.
•
ویروس کرونا
•
هند
۱۴۰۰/۰۱/۰۲
آنچه که باید در خصوص تستهای تشخیصی کرونا بدانیم
در ایران فعلاً سه نوع تست برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد که عبارتند از تست مولکولی PCR، تست سرولوژیک و تست رپید آنتی ژن.
•
تست کرونا
•
تشخیص کرونا
۱۳۹۹/۱۲/۲۸
فعالیت ۱۱ آزمایشگاه تست کرونا و ۱۵۷ داروخانه مشهد در ایام نوروز
دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از همکاری ۱۱ آزمایشگاه دارای مجوز انجام تست مولکولی کووید ۱۹ در مشهد در ایام نوروز خبر داد.
•
استانی-اجتماعی
۱۳۹۹/۱۲/۲۸
اعلام فهرست بهروز آزمایشگاههای مجاز انجام آزمایش مولکولی کرونا
فهرست بهروز آزمایشگاههای مجاز انجام آزمایش مولکولی کرونا از سوی وزارت بهداشت اعلام شد.
•
کروناویروس
•
تست کرونا
۱۳۹۹/۱۲/۲۷
شیر و گوشت گاو میتوانند سرطانزا باشند؟
بیاماماف مولکول دیانآهای کوچکی هستند که اغلب در سرم گاو و محصولات لبنی گاوهای شیری اوراسیا و اخیرا هم در سلولهای سرطانی روده بزرگ دیده میشوند.
•
سرطان
•
گوشت
۱۳۹۹/۱۲/۲۷
آنتی اکسیدانها چطور مراقب سلامت شما هستند؟
آنتی اکسیدانها که در میوهها، سبزیجات و انواع چای یافت میشوند، از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد و در نهایت ابتلا به برخی بیماریها محافظت میکند.اگر رژیم غذایی خود را عاقلانه انتخاب کنید، میتوانید روزانه از تمامی منابع آنتی اکسیدانها بهره ببرید:کنترل …
۱۳۹۹/۱۲/۲۶
جوّ دوم یک سیاره مذاب چگونه تشکیل میشود؟!
تلسکوپ فضایی هابل دریافته است که در این سیاره یک «جو ثانویه» شکل گرفته که شامل مولکولهای هیدروژن، سیانید هیدروژن، متان و همچنین ذرات مه معلق آئروسل که شبیه به دود روی زمین است.
•
سیاره مذاب
•
جو
۱۳۹۹/۱۲/۲۵
محدودیتهای پروازی به عراق در نوروز اعلام شد
توسعه ایرانی- سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: پذیرش مسافر ایرانی از مبدا ایران و مسافر عراقی از مبدا عراق مجاز نیست و پروازها صرفا برای بازگرداندن اتباع دو طرف به کشورهای متبوع برنامه ریزی خواهد شد. «محمدحسن ذیبخش» افزود: …
۱۳۹۹/۱۲/۲۵
طراحی مولکولی برای درمان "ام.اس"
محققان برزیلی "بنیاد تحقیقات سائوپائولو" که در مطالعه اخیرشان به بررسی یک ماهی سمی بومی میپرداختند از راهی جدید برای تولید دارو برای درمان بیماریهای التهابی مزمن مانند ام.اس و آسم خبر دادند.
۱۳۹۹/۱۲/۲۵
چالش «من یک زیستشناس هستم» برگزار میشود
انجمن علمی زیستشناسی سلولی مولکولی دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری انجمن علوم گیاهی دانشگاه خوارزمی و سایر انجمن ها، چالش «من یک زیستشناس هستم» را برگزار میکند.
۱۳۹۹/۱۲/۲۵
وقتی گربهها به درمان بیماری مزمن کلیه کمک میکنند!
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، به ارزیابی تاثیر یک روش درمانی بر بیماری مزمن کلیه پرداختند و آن را روی گربهها آزمایش کردند.به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی موسسه پزشکی ویک فارست آمریکا، پژوهشگران در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه گربههای …
۱۳۹۹/۱۲/۱۹
افزایش ۳.۵ درصدی مصرف سالانه هورمون های رشد گیاهی در جهان
عضو هیأت علمی بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: مصرف جهانی هورمون ها و تنظیم کنندههای رشد گیاهی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ سالانه با ۳.۶۵ درصد رشد همراه بوده است.
•
بیوتکنولوژی
•
اختلالات رشد
۱۳۹۹/۱۲/۱۹
مکانیسمهای مولکولی التهاب مزمن پوستی شناسایی شد
محققان "دانشگاه علوم پزشکی وین" در مطالعه اخیرشان مکانیسمهای مولکولی…
•
پوست
•
التهاب پوست
۱۳۹۹/۱۲/۱۸
جزئیات تزریق واکسن کرونا "کووپارس" به 3 داوطلب از زبان خودشان
دکتر نوفلی_ پزشک عمومی و متخصص ژنتیک مولکولی یکی از داوطلبان پیش قراول دریافت واکسن کووپارس در نشست خبری کارازمایی بالینی این واکسن، گفت: من با توجه به اینکه در طول یکسال گذشته فرصت همکاری با این گروه را داشتم، ترجیح دادم که بالاترین دوز واکسن را دریافت …
۱۳۹۹/۱۲/۱۸
ریتم شبانهروزی گیاهان چیست؟
اگر انسانها خواب کافی نداشته باشند صبح را با بدخلقی شروع میکنند اما کمبود خواب برای گیاهان میتواند کشنده باشد.به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، محققان دریافتند که گیاهان یک زنگ هشدار تنظیم میکنند تا مطمئن شوند منابع کافی برای گذراندن شب ذخیره کردهاند. …
۱۳۹۹/۱۲/۱۷
تشخیص سریع دیانای و آرانای با حسگری کوچک
نتایج تحقیق جدید دانشگاه آمریکا نشان میدهد، در کمتر از یک ثانیه، یک حسگر کوچک مورد استفاده در تحقیقات شیمی مغز میتواند مولکولهای اصلی را که دستورالعملهای ژنتیکی برای زندگی، آرانای (RNA) و دیانای (DNA) ارائه میدهند را شناسایی کند.
•
حسگر
•
دیانای
۱۳۹۹/۱۲/۱۸
زیباترین تصاویر از شفق قطبی فنلاند
شفق قطبی یکی از پدیدههای جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در آسمان شب است و معمولاً در عرضهای نزدیک به دو قطب زمین که بر اثر برخورد ذرات باردارِ بادِ خورشیدی و یونیزه شدن مولکولهای موجود در یونسپهر (یونوسفر) زمین به وجود …
۱۳۹۹/۱۲/۱۶
نرخ تست PCR در بخش خصوصی ۳۱۰هزار تومان
مدیرکل مرجع آزمایشگاههای سلامت کشور گفت: هزینه انجام آزمایش تشخیص مولکولی(PCR) نیز در بخش دولتی مطابق دستور مقام عالی وزارت، از آنجا که مطابق با دستورالعملهای ابلاغی تجویز میشود، رایگان است و در بخش خصوصی، هم اکنون حدود ۳۱۰ هزار تومان …
۱۳۹۹/۱۲/۱۳
تامین امنیت غذایی با «بیوتکنولوژی سبز» / رونق کشاورزی با بازگشت «گیاهان فراموش شده»
رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: «بیوتکنولوژی سبز» میتواند با ارائه راهکارهای فناورانه به تأمین امنیت غذایی کشور کمک کند.
•
بیوتکنولوژی
•
کشاورزی
۱۳۹۹/۱۲/۱۳
دستاورد محققان بیوتکنولوژی کشور در حوزه «گیاهان هوشمند سازگار با تغییرات اقلیمی»
رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: با جایگزینی کشت گیاهان هوشمند سازگار با تغییرات اقلیمی و بازگشت گیاهان فراموش شده پس از انقلاب سبز به سبد غذایی مردم میتوان رونق را به بسیاری از روستاهایی که در اثر خشکی و کم آبی امکان …
•
کشاورزی
•
تغییرات اقلیمی
۱۳۹۹/۱۲/۱۳
قیمت واکسن کرونا چقدر است؟
چه واکسنهایی برای شهروندان ایرانی آماده شده و این واکسنها دارای چه خصوصیاتی است؟ این سئوالی است که ایرانیان مدام از خود میپرسند.به طور کلی میتوان گفت دو گروه واکسن برای ایرانیان در حال تهیه است. گروه اول، واکسنهای خارجی و وارداتی است که از طریق کشورهای …
۱۳۹۹/۱۲/۱۲
ارتقای کیفیت محصولات صنعتی با خدمات آزمایشگاهی محققان کشور
یکی از شرکتهای دانش بنیان با ارائه خدمات فناورانه کنترل کیفیت در صنایع مختلفی چون مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، امکان پایش و کیفیتسنجی، در بخشهای فیزیکو شیمیایی، میکروبیولوژی، سمشناسی، تعیین ماهیت، بسته بندی و مولکولی را برای شرکتهای فناور فراهم …
•
آزمایشگاه
۱۳۹۹/۱۲/۱۲
آزمایش منفی کرونا برای پروازهای ورودی و خروجی خوزستان الزامی شد
شرکتهای هواپیمایی داخلی با توجه به شیوع کرونای انگلیسی از الزام همراه داشتن نتیجه آزمایش تشخیص مولکولی عدم ابتلا به کرونا (PCR منفی) با اعتبار ۷۲ ساعت برای چهار شهر استان خوزستان خبر دادند.
۱۳۹۹/۱۲/۱۰
با این روش از ابتلا به کرونای انگلیسی جلوگیری کنید!
امجدی درباره تشخیص کرونای انگلیسی گفت: درمورد این نوع کرونا اگر تستهای مولکولی بر پایه ژن s باشد، ممکن است به اشتباه منفی کاذب گزارش شود، اما اکثر کیتها بر اساس دو ژن هست و قابلیت تشخیص نوع انگلیسی را دارند.
۱۳۹۹/۱۲/۱۰
ایران پرواز از مبدا و مقصد ۳۲ کشور را ممنوع کرد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تمام اتباع ایرانی و خارجی که قصد سفر به جمهوری اسلامی ایران را دارند، ملزم به ارائه گواهی تست مولکولی (RT-PCR) منفی از نظر کووید ۱۹ با مدت اعتبار حداکثر ۹۶ ساعت از آزمایشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت کشور مبدا به زبان …
•
ممنوعیت پرواز
•
شیوع کرونا
۱۳۹۹/۱۲/۱۰
ارایه روشی برای بهبود عملکرد حسگرهای دپامین درمغز باهمکاری محقق ایرانی
تهران- ایرنا- محقق ایرانی دانشگاه نیویورک با همکاری سایر پژوهشگران ثابت کردند که استفاده از کربن نانوگرافیتی میتواند عملکرد حسگرها برای بررسی فعالیت مولکول دوپامین در مغز را تقویت کند و توانستند حساسیت این حسگرها را بهبود دهند.
•
محققان ایرانی
•
فناوری نانو
۱۳۹۹/۱۲/۱۰
تشخیص کرونای انگلیسی چگونه است؟
یک متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری درباره تشخیص کرونای انگلیسی گفت: درمورد این نوع کرونا اگر تست های مولکولی بر پایه ژن s باشد، ممکن است به اشتباه منفی کاذب گزارش شود اما اکثر کیت ها بر اساس دو ژن هستند و قابلیت تشخیص نوع انگلیسی ویروس را دارند.
•
کرونای انگلیسی
۱۳۹۹/۱۲/۰۹
آغاز به کار نخستین آزمایشگاه مولکولی در کاشان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان از آغاز به کار نخستین آزمایشگاه مولکولی مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی این شهر خبر داد.
•
استانی-اجتماعی
•
آزمایشگاه
۱۳۹۹/۱۲/۰۷
انجام تست PCR آنفلوآنزا به صورت همزمان با آزمایش کرونا در کاشان
سرپرست آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از راه اندازی تست PCR آنفلوآنزا به صورت همزمان با آزمایش کرونا جهت بیماران بستری خبرداد.
•
تست کرونا
•
آنفلوآنزا
۱۳۹۹/۱۲/۰۶
کهکشانهایی که «دزدی» میکنند!
براساس پژوهشها، کهکشانهای بزرگ، در حال دزدیدن ذخایر گاز مولکولی هستند که در ابرهای بزرگ اطراف هستههای ساختارهای کیهانی کوچکتر وجود دارد.
•
کهکشان
•
سیارات
۱۳۹۹/۱۲/۰۶
اسپرمیدین؛ داروی ضد پیری بدن
محققان دانشکده پزشکی هانوفر در آلمان راهی را برای جلوگیری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن در موشهای آزمایشگاهی از طریق تجویز مولکولی طبیعی به نام اسپرمیدین به آنها پیدا کردهاند.
۱۳۹۹/۱۲/۰۵
درک هماهنگی ساعت سلولی بدن با بررسی روی موشها
پژوهشگران "دانشگاه ژنو" در بررسی جدید خود توانستند با آزمایش روی موشها، نحوه هماهنگی ساعت سلولی بدن آنها را درک کنند.
•
ساعت بدن
•
سلول
۱۳۹۹/۱۲/۰۴
نخستین رقم زیره سبز با بهنژادی مولکولی در کشور تولید شد
محققان زیست فناوری کشاورزی موفق به تولید نخستین رقم زیره سبز با بهنژادی مولکولی در کشور و معرفی ژنوتیپ های برتر گلرنگ متحمل به خشکی با تولید روغن بالا شدند.
•
زیره سبز
•
بیوتکنولوژی
۱۳۹۹/۱۲/۰۱
نخستین آزمایشگاه تمام خودکار PCR ایران راهاندازی شد
نخستین آزمایشگاه تخصصی تستهای مولکولی (PCR) کشور مجهز به تجهیزات تمام خودکار، در تاریخ 30 بهمن 1399 با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در تهران افتتاح شد.
۱۳۹۹/۱۲/۰۱
واضحترین تصاویر ثبت شده از مولکول دیانای
واضحترین تصویر ممکن از یک مولوکول دیانای(DNA)توسط دانشمندان ثبت شد. این تصویر پیچو تاب خوردن اتمها را نشان میدهد.
۱۳۹۹/۱۱/۳۰
بانک میکروارگانیسمها به سیستمهای پشتیبان نگهداری مجهز شد
با توجه به لزوم توسعه زیرساختها و تأمین تجهیزات ضروری جهت نگهداری ایمن و مطمئن نمونههای میکروبی در دمای فراسرد، کلیه دیپ فریزرهای بانک میکروارگانیسمهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی به تجهیزاتی چون سیستم تأمین کننده برق …
•
جهاد دانشگاهی
•
میکرو ارگانیسم
۱۳۹۹/۱۱/۳۰
عالم مولکولها
ضحی حسینینصر. کارشناس زیستشناسی و کارشناسیارشد روانشناسی بالینی
۱۳۹۹/۱۱/۲۸
ترکیبات موجود در چای سبز به مقابله با سرطان کمک میکنند
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتهاند که یک آنتیاکسیدان موجود در چای سبز میتواند به مقابله با سرطان کمک کند. به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی موسسه پلی تکنیک رنسلیر آمریکا، پژوهش جدیدی نشان میدهد که یک آنتیاکسیدان موجود در چای سبز میتواند …
۱۳۹۹/۱۱/۲۵
تشخیص ساده و کمهزینه بیماریها با کمک دوربین تلفن همراه
پژوهشگران آلمانی، فناوری جدیدی ابداع کردهاند که میتواند بیماریها را با کمک دوربین تلفن همراه تشخیص دهد.
•
مولکول
•
سیگنال
۱۳۹۹/۱۱/۲۰
ساخت کاوشگر مولکولی برای رهگیری دارو در بدن
تهران- ایرنا -محققان با استفاده از نانوذرات طلا، کاوشگر مولکولیی ساختند که میتواند برای رهگیری ترکیبات دارویی در بدن استفاده شود.
•
نانو ذرات طلا
•
رهاسازی دارو
۱۳۹۹/۱۱/۱۵
آغاز تولید انبوه کیت تشخیص کرونا توسط آستان قدس رضوی
تولید انبوه کیت تشخیص مولکولی ویروس کووید-۱۹ توسط گروه شرکتهای دارویی بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی آغاز شد.
•
استانی-اجتماعی
•
کیت تشخیص کرونا
۱۳۹۹/۱۱/۱۴
بیش از ۵۰ پروژه در حوزه ژنتیک مولکولی آبزیان اجرایی شد
تهران - ایرنا - رییس بخش زیست فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، از اجرای بیش از ۵۰ پروژه در حوزه ژنتیک مولکولی آبزیان طی دو دهه گذشته خبر داد.
۱۳۹۹/۱۱/۱۱
نصب و راه اندازی سومین دستگاه تشخیص مولکولی کرونا در کردستان
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سومین دستگاه تشخیص مولکولی کووید ۱۹، اهدایی سازمان بهداشت جهانی در آزمایشگاه بخش ملکولی معاونت بهداشتی این دانشگاه نصب و راه اندازی شد.
•
استانی-اجتماعی
۱۳۹۹/۱۱/۱۰
گوشیهای هوشمند بدون نیاز به شارژ میآیند؟
تلفنهای هوشمند در آیندهای نزدیک میتوانند برق خود را از پنلهای خورشیدی نامرئی تعبیه شده در صفحه نمایششان تامین کنند.به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، قابلیت شارژ شدن موبایل به وسیلهی نور خورشید آرزوی دیرینهی کسانی است که از این تلفنها استفاده …
۱۳۹۹/۱۱/۰۸
ساخت فلزی ۴ برابر سختتر از نسخه موجود در طبیعت
دانشمندان دانشگاه براون با استفاده از روش تغییر نانوذرات که اجرای آن را نسبتاً ساده توصیف کردهاند، موفق شدهاند فلزی چهار برابر سختتر از نسخه موجود آن در طبیعت تولید کنند.به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، وقتی صحبت از متالورژی میشود، معمولاً میدانیم …
۱۳۹۹/۱۱/۰۵
انتشار اولین تصویر سه بعدی واقعی از ویروس کرونا + فیلم
محققان با استفاده از تکنیکهای پیشرفته تصویربرداری مولکولی اولین تصویر سه بعدی واقعی از ویروس SARS-CoV-2 را ایجاد کردند.
•
ویروس کرونا
•
کووید 19
۱۳۹۹/۱۱/۰۵
کشف مکانیسم مولکولی که از جنین در برابر عفونت مادر محافظت میکند
محققان دانشگاه دوک و دانشکده پزشکی مانت سینای نیویورک آمریکا (Duke and Mt. Sinai) مکانیزم مولکولی را شناسایی کردند که جنین را از آسیب عفونت ویروسی در دوران بارداری مادر محافظت میکند.
•
جنین
•
عفونت
۱۳۹۹/۱۱/۰۲
مولکول دی ان ای به جنگ سلولهای سرطانی خون میرود
محققان با دستکاری یک مولکول دی ان ای برای اولین بار موفق به نابودی سلولهای بنیادی تومورهای سرطانی در خون افراد شدهاند.
•
سرطان
•
سلول بنیادی
۱۳۹۹/۱۱/۰۲
تبدیل هوا به آب با هواژل هوشمند
محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند با استفاده از یک هواژل هوشمند، هوا را به آب پاک و تمیز تبدیل کنند، در حالی که این هواژل نیازی به منبع تغذیه خارجی ندارد.به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، کمبود آب در سراسر زمین هر روزه بیشتر و بیشتر میشود و در حال …
۱۳۹۹/۱۱/۰۱
هواژل اسفنجی بخار هوا را به آب آشامیدنی تبدیل میکند
محققان دانشگاه ملی سنگاپور از تولید هواژل اسفنجی جدیدی خبر دادهاند که میتواند مولکولهای موجود در هوا را به آب آشامیدنی مبدل کند.
•
آب شرب
•
تامین آب شرب
۱۳۹۹/۱۰/۲۹
روش مولکولی شفیعی کدکنی در تصحیح «تذکرةالاولیا»
محمدرضا شفیعی کدکنی در تصحیح کتاب «تذکرةالاولیا» نسخهها را به دو دسته تقسیم کرده است. او میگوید در تصحیح این اثر باید از روش مولکولی استفاده کرد.
•
ادبیات کلاسیک
•
نشر سخن
۱۳۹۹/۱۰/۲۹
استفاده از سلولهای بنیادی جسد برای درمان نابینایی
محققان در مطالعهای که گامی در جهت درمان اختلال عملکردی است که باعث نابینایی 200 میلیون نفر در سراسر جهان شده است، از سلولهای بنیادی شبکیه انسانهای فوت شده برای درمان نابینایی در میمونها استفاده کردند.به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، اختلال عملکردی …
۱۳۹۹/۱۰/۲۸
کشف آنتیبیوتیکهای جدید با کمک یک نرمافزار هوشمند
در این فرایند محققان میکروارگانیسمها را رشد میدهند و سپس بررسی میکنند که آیا مولکولها میتوانند باکتریها را مهار کنند یا خیر. این نرم افزار هوشمند جایگزین این فرآیند میشود.
۱۳۹۹/۱۰/۲۵
نقش متابولیسم در بروز اختلال افسردگی عودکننده
محققان دریافته اند که برخی از متابولیت ها- مولکول های کوچک حاصل از فرآیند متابولیسم- ممکن است شاخص های پیش بینی کننده ای برای افراد در معرض عود مجدد اختلال افسردگی باشند.
•
متابولیسم
•
افسردگی
۱۳۹۹/۱۰/۲۳
شیشه مایع به عنوان حالت جدیدی از ماده شناسایی شد
دانشمندان دانشگاه کنستانز شیشه مایع را به عنوان حالت جدیدی از ماده کشف کردند. به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، همانطور که ممکن است به نظر برسد، شیشه یک ماده شگفتآور و مرموز است. اکنون دانشمندان دانشگاه کنستانز آلمان حالت جدیدی از ماده را به نام شیشه …
۱۳۹۹/۱۰/۲۱
واحد تشخیص مولکولی کرونا در میاندوآب راه اندازی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از نصب سه دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان های استان خبرداد.
•
استانی-اجتماعی
•
سیتی اسکن
۱۳۹۹/۱۰/۲۱
تولید عنصر کلیدی ساخت کیتهای استخراج زیستمولکولها در کشور
تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن با پوسته سیلیس شده است، این نانوذرات عنصر کلیدی در تولید کیتهای استخراج زیستمولکولهایی نظیر DNA، RNA و پروتئینها با فناوری بیدهای مغناطیسی است.
۱۳۹۹/۱۰/۲۰
شناسایی ۳ زیرگروه مولکولی در بیماری آلزایمر
محققان با استفاده از توالی RNA، سه زیرگروه مولکولی بیماری آلزایمر را شناسایی کردند.
•
آلزایمر
۱۳۹۹/۱۰/۱۷
گلوله جادویی برای شلیک به سرطان
تهران- ایرنا- یک تیم تحقیقات بینالمللی موفق به طراحی یک گلوله جادویی با ساختار مولکولیی شده که قادر است مانع از تکثیر سلولهای سرطانی شود.
•
سلول درمانی
•
فناوری نانو
۱۳۹۹/۱۰/۱۷
گیاهان هم نسبت به نور آبی واکنش نشان میدهند
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان دادهاند که گیاهان نیز مانند انسانها، نور آبی را دریافت میکنند و نسبت به آن واکنش نشان میدهند.
•
گیاهان
•
نور آبی
۱۳۹۹/۱۰/۱۶
پیشبینی "سپسیس" با کمک یک پروتئین معمولی
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که میتوان بروز سپسیس را با کمک یک پروتئین معمولی پیشبینی کرد.
•
سپسیس
•
مولکول
۱۳۹۹/۱۰/۱۶
تکنیکهای نوین بافتشناسی مولکولی
انجمن علمی دانشجویی دامپزشکی دانشگاه ارومیه جلسه مجازی با موضوع «تکنیکهای نوین بافتشناسی مولکولی در جهت تشخیص تغیییرات مولکولی در مقاطع بافتی و سلولی» را برگزار میکند.
•
بافتشناسی
۱۳۹۹/۱۰/۱۶
ارائه خدمات تخصصی در حوزه بیولوژی مولکولی و بیوتکنولوژی/لزوم توجه به بودجههای پژوهشی مراکز خاص
مدیر بانک مولکولی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: هرچه محدودیتهای ناشی از تحریمها بیشتر میشود، دسترسی پژوهشگران داخلی به این طیف از نمونههای مولکولی سختتر میشود؛ به همین دلیل قصد داریم کلکسیون وکتور و میزبان را گسترش دهیم تا بتوانیم درصد …
•
مهندسی ژنتیک
۱۳۹۹/۱۰/۱۵
اینکه عدهای بگویند توانایی تولید واکسن نداریم، علامت سوال بزرگی است
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه پیچیده ترین مولکول های دارویی را تولید می کنیم و داروهای ایرانی سالهاست که مصرف می شود و تا کنون عوارض خارج از شکل معمول نداشته است، به برخی اظهارات درباره زیرسوال بردن توانمندی کشور در تولید واکسن کرونا واکنش نشان …
•
واکسن کرونا
•
دارو
۱۳۹۹/۱۰/۱۵
ابداع سیستمی برای رساندن دارو به مغز بر پایه نانوذرات
طی چند دهه گذشته محققان مسیرهای بیولوژیکی را که به بیماریهای تخریب کننده عصبی منجر شده است را شناسایی و عوامل مولکولی امیدوار کنندهای را نیز برای مورد هدف قرار دادن آنها ایجاد کردهاند.به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، گرچه یافتههای به دست …
۱۳۹۹/۱۰/۱۴
تاثیر نانوتکنولوژی بر علوم پزشکی و زیست محیطی
نانوتکنولوژی، توانمندی و تولید مواد، ابزارها و سیستمهای جدید با در دست گرفتن کنترل در سطح مولکولی و اتمی با استفاده از خواصی است که در آن سطوح ظاهر میشود در نتیجه برای نانوتکنولوژی کاربردهایی در حوزههای تشخیص پزشکی، غذا، دارو، بیوتکنولوژی، محیط زیست، …
•
نانو تکنولوژی
•
زیست محیطی
۱۳۹۹/۱۰/۱۳
روشی برای تقویت ایمنیدرمانی سرطان پستان
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی را برای تقویت ایمنیدرمانی و درمان کارآمد سرطان پستان به کار گرفتند.
•
سرطان
•
تومور
۱۳۹۹/۱۰/۱۲
تفاوت تست سریع و مولکولی کرونا چیست؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تفاوتهای تست تشخیص سریع با تست مولکولی کرونا و بهترین بازه زمانی استفاده از هر کدام از این دو نوع تست توضیح داد و گفت: استانداردترین تست تشخیص کرونا، تست مولکولی یا PCR است.
۱۳۹۹/۱۰/۱۱
عرضه دستگاه جدیدی برای کنترل آنلاین وضعیت خون
پژوهشگران دستگاهی ارائه دادند که قادر است تغییرات غلظت هر مولکول یا پروتئین مورد نظر در خون را به صورت آنلاین تشخیص دهد.