قیمت طلا امروز




 تجاوز عربستان به یمن

 سایت فراز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

«نبرد هرمز» روز سی و چهارم | الجزیره: اولویت جنگ علیه تهران، قیمت نفت شد، نه برنامه هسته‌ای

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و چهارم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۲۹ روز می‌گذرد، وال استریت ژورنال به نقل از...
 «نبرد هرمز» روز سی و چهارم | الجزیره: اولویت جنگ علیه تهران، قیمت نفت شد، نه برنامه هسته‌ای
گزارش لحظه ای از «نبرد هرمز» در حال به روز رسانی... ۲۲:۵۲» چهره ارشد امنیتی کاخ سفید که پای میز مذاکره با ایران بود، کنار می‌رود معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید استعفا می‌دهد / عضو ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید، که در مذاکرات اخیر با هیأت ایرانی نیز حضور داشت، از سمت خود کناره‌گیری می‌کند

«آکسیوس» گزارش داد اندی بیکر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در هفته‌های آینده از دولت آمریکا کناره‌گیری می‌کند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، بیکر که طی ۱۸ ماه گذشته در سیاست خارجی و تصمیم‌های امنیتی کاخ سفید نقش محوری داشت، در مذاکرات امسال با هیأت ایرانی نیز حضور داشت و همزمان مشاور امنیت ملی «جی‌دی ونس» بود.

با خروج بیکر، مایک نیدهام به عنوان معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید فعالیت خواهد کرد و «کلیف سیمز» نیز در سمت مشاور امنیت ملی ونس باقی می‌ماند. ۲۲:۴۶» حمله موشکی یمن به بندر المخاء؛ کشتی‌های حامل سلاح هدف قرار گرفتند

منابع یمنی از حمله موشکی ارتش یمن و انصارالله به بندر المخاء در استان تعز و وقوع آتش‌سوزی گسترده و خسارات و تلفات خبر دادند. برخی منابع از اصابت دست‌کم ۵ موشک بالستیک و هدف قرار گرفتن دو کشتی حامل سلاح خبر داده‌اند.

این حمله سومین حمله به المخاء از روز سه‌شنبه تاکنون است؛ پیش از این نیز یک کشتی سعودی حامل سلاح و سپس خود بندر هدف حملات یمنی قرار گرفته بود.

همزمان، ویدئویی از ورود ده‌ها کامیون حامل سلاح سعودی به المخاء منتشر شده و درگیری میان نیروهای یمنی و نیروهای مورد حمایت عربستان در مناطق مختلف جنوب یمن نیز شدت گرفته است. ۲۲:۳۵» ارتش یمن: مواضع و شناورهای نیروهای مورد حمایت عربستان را هدف قرار دادیم

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد نیروهای یمنی در حمله به منطقه المخاء در استان تعز، تجمعات نظامی، تسلیحات و شناورهای جنگی وابسته به نیروهای مورد حمایت عربستان را هدف قرار داده‌اند.

به گفته سریع، این حمله به انهدام شناورها و تسلیحات و کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر منجر شده است. منابع یمنی نیز از شلیک دست‌کم ۵ موشک بالستیک به بندر المخاء خبر داده‌اند؛ حمله‌ای که طبق گزارش العربیه، با آتش‌سوزی و خساراتی همراه بوده است.

این سومین حمله به المخاء از روز سه‌شنبه تاکنون است؛ پیش‌تر یک کشتی سعودی حامل سلاح و سپس خود بندر هدف حملات یمنی قرار گرفته بود.

همزمان، یک منبع نظامی یمنی از حمله پهپادی به تأسیسات آرامکو در نجران عربستان خبر داد. ۲۲:۲۴» انصارالله: حزب‌الله الگوی مقاومت برای امت عربی و اسلامی است

جنبش انصارالله یمن در بیانیه‌ای به مناسبت بیستمین سالروز جنگ ۳۳ روزه، پیروزی حزب‌الله را شکست راهبردی اسرائیل و ناکامی طرح آمریکا برای ایجاد «خاورمیانه بزرگ» دانست.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، انصارالله اعلام کرد مقاومت لبنان در جنگ ۲۰۰۶ با پایداری و حمایت مردمی، توانست معادله بازدارندگی جدیدی در برابر اسرائیل ایجاد کند و قواعد درگیری را تغییر دهد؛ به همین دلیل حزب‌الله به الگویی برای امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان تبدیل شده است.

این جنبش همچنین تأکید کرد حمایت حزب‌الله از مسئله فلسطین، یکی از عوامل اصلی تقابل آمریکا و اسرائیل با این جنبش بوده و حزب‌الله همچنان سدی در برابر پروژه‌های آمریکا و اسرائیل برای تضعیف لبنان و منطقه محسوب می‌شود.

انصارالله در پایان با گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله، از نقش او در حمایت از فلسطین و یمن تجلیل کرد. ۲۲:۱۶» بلومبرگ: آمریکا پرسشنامه «سنجش وفاداری» برای متحدان ناتو ارسال کرد

بلومبرگ گزارش داد آمریکا پیش از تصمیم‌گیری درباره کاهش نیرو و تجهیزات نظامی خود در اروپا، با ارسال پرسشنامه‌ای از اعضای ناتو درباره میزان حمایت از سیاست خارجی ترامپ، محدودیت استفاده نیروهای آمریکایی از پایگاه‌ها، خرید تسلیحات آمریکایی و تعهدات بودجه دفاعی آنها پرس‌وجو کرده است.

در این پرسشنامه مشخصاً میزان «همسویی کامل و بدون انتقاد علنی» کشورها با واشنگتن سنجیده شده و اختلافات اخیر، از جمله حملات آمریکا به ایران و عملیات ونزوئلا بدون مشورت با متحدان، نیز مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، برخی اعضای ناتو این اقدام را تلاش واشنگتن برای تحمیل همسویی سیاسی در ازای حمایت نظامی آمریکا دانسته‌اند. قرار است آمریکا در ادامه ماه جاری درباره بازنگری حضور نظامی خود در اروپا با اعضای ناتو گفت‌وگو کند. ۲۲:۰۸» شیخ نعیم قاسم: مقاومت تسلیم نمی‌شود؛ حامیانمان خشم خود را برای روز موعود نگه دارند

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، دبیرکل حزب‌الله لبنان در بیستمین سالروز جنگ ۳۳ روزه، این جنگ را نقطه عطفی در تاریخ لبنان و منطقه دانست و گفت طرح «خاورمیانه جدید» شکست خورد و مقاومت توانست از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۳ بازدارندگی در برابر اسرائیل ایجاد کند.

شیخ نعیم قاسم با اشاره به تحولات اخیر لبنان تأکید کرد که مقاومت اجازه تحقق اهداف اسرائیل را نخواهد داد و گفت: «هرکس روی تسلیم مقاومت حساب کند، روی سراب حساب کرده است.» مخالفت با «قیمومیت آمریکا» بر لبنان

قاسم با انتقاد از عملکرد دولت لبنان و مذاکرات موسوم به «توافق چارچوب» در واشنگتن، این توافق را «دیکته‌های اسرائیلی» توصیف کرد و گفت طرف لبنانی در این مذاکرات، به‌جای مذاکره، تابع طرف آمریکایی ـ اسرائیلی بوده است.

او تأکید کرد حزب‌الله قیمومیت آمریکا بر لبنان را نمی‌پذیرد و از حاکمیت این کشور خواست از تصمیماتی که به گفته او به تضعیف مقاومت و محدود شدن حاکمیت لبنان منجر می‌شود، عقب‌نشینی کند. «خشم خود را برای روز موعود ذخیره کنید»

دبیرکل حزب‌الله در بخش دیگری از سخنانش خطاب به حامیان مقاومت گفت: «خشم خود را ذخیره کنید؛ خشم زمان خودش را دارد و می‌تواند منفجر شود.»

او همچنین با تمجید از نیروهای مقاومت، خانواده شهدا و مجروحان گفت حزب‌الله با وجود فشارها و دشواری‌ها به مسیر خود ادامه خواهد داد و برای دفاع از حامیانش ایستادگی می‌کند. ۲۲:۰۰» کانادا از اعمال تحریم علیه ایران خبر داد

وزارت امور خارجه کانادا ادعا کرد.

کانادا تحریم‌های جدیدی را علیه پنج فرد، بر اساس مقررات اقدامات اقتصادی ویژه علیه ایران اعمال می‌کند.

وزارت خارجه کانادا انسداد تنگه هرمز رو یکی از عوامل اعمال این تحریم‌ها دانسته است. ۲۱:۴۴» ادعای کانال ۱۳:

اسرائیل قصد داشت حمله‌ای دیگر را علیه سوریه انجام دهد، اما با مداخله ترامپ این اقدام متوقف شد. ۲۱:۳۰» یک منبع نظامی انصارالله: شرکت آرامکو در جنوب عربستان را با پهپاد هدف قرار دادیم

فارس: نیروهای مسلح یمن امشب تأسیسات نفتی آرامکو در منطقه نجران در جنوب غرب عربستان سعودی را هدف حمله پهپادی قرار دادند.

یک منبع نظامی یمنی از حمله پهپادی نیروهای مسلح این کشور به تأسیسات شرکت نفتی آرامکو در نجران عربستان سعودی خبر داد.

این منبع نظامی به خبرگزاری سبأ گفت: «نیروهای مسلح یمن، آرامکو در نجران را با یک فروند پهپاد هدف قرار دادند و این پهپاد با موفقیت به هدف خود اصابت کرد.»

این منبع افزود که این حمله در واکنش به «نقض حاکمیت یمن توسط جنگنده‌های دشمن سعودی» و «نفوذ به حریم هوایی شمال‌شرق استان صعده» انجام گرفته است.

ساعتی پیش نیز منابع یمنی از حمله موشکی ارتش و انصارالله یمن به بندر المخاء واقع در استان تعز (جنوب غرب یمن) خبر دادند. بندری که از اصلی‌ترین معابر ورود سلاح‌ به دست دولت مستقر در عدن محسوب می‌شود. ۲۱:۱۴» ترامپ: ناو آبراهام لینکلن با یک ناو دیگر بسیار مشابه جایگزین می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا مدعی شد که ماموریت ناو آبراهام لینکلن به اندازه‌ی کافی طولانی نبوده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ متن مصاحبه وی به شرح زیر است. 

خبرنگار: خانواده‌های پرسنل نظامی نگران شرایط روی ناو یواس‌اس لینکلن هستند.

ترامپ: نه، نیستند. آن ناو هم‌اکنون در حال حرکت است، یا خیلی زود حرکت می‌کند، و با یک ناو دیگر بسیار مشابه جایگزین می‌شود.

خبرنگار: آیا این مأموریت خیلی طولانی شده است؟

ترامپ: نه. نه. نه. به هیچ وجه به اندازه‌ی کافی طولانی نبوده است. ۲۰:۴۱» الجزیره: نفت با تهدید آمریکا به محاصره دریایی نامحدود برای ایران افزایش یافت

الجزیره نوشت: قیمت نفت امروز جمعه افزایش یافت، زیرا ایالات متحده تهدید کرد که محاصره دریایی علیه ایران را به طور نامحدود ادامه خواهد داد. این امر نگرانی‌ها در مورد اختلال در عرضه را پس از کاهش قیمت‌ها در جلسه قبل تحت فشار پیش‌بینی‌های ضعیف‌تر از تقاضا و افزایش ذخایر آمریکا، دوباره زنده کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: به قیمت معاملات آتی نفت برنت ۹۰ سنت (معادل ۱.۰۳ درصد) افزایش یافت و به ۸۷.۹۷ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز ۹۱ سنت افزایش یافت و به ۸۲.۱۶ دلار رسید. این دو شاخص نفتی به سمت ثبت رشد هفتگی حدود ۴ درصدی حرکت می‌کنند. ۲۰:۳۳» الجزیره: اولویت جنگ علیه تهران، قیمت نفت شد، نه برنامه هسته‌ای؛ اظهارات ونس و بسنت نشان‌دهنده آن است که ایران، تنگه هرمز را به برگه فشار راهبردی تبدیل کرده

الجزیره نوشت: جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، گفت که اولویت در جنگ با ایران به کاهش قیمت سوخت تبدیل شده است و نه برنامه هسته‌ای. 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: همچنین اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، ایران را به تحریم‌های اقتصادی جدید تهدید کرد که این امر نشان‌دهنده تشدید رویه‌ای است که واشنگتن طی بیش از چهار دهه اخیر در قبال تهران در پیش گرفته است.

اظهارات ونس و بسنت نشان‌دهنده آن است که ایران، تنگه هرمز را به برگه فشار راهبردی تبدیل کرده است و همچنین بر اهمیت فزاینده‌ای که قیمت سوخت در بازارهای آمریکا، چند ماه مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای، پیدا کرده است، دلالت دارد.

ونس در گفت‌وگو با شبکه «فاکس نیوز» تأکید کرد که اولویت، ضرورت بازگشت جریان عرضه نفت از طریق تنگه هرمز است و این موضوع بر مسئله هسته‌ای مقدم است.

او گفت: «می‌دانم که قیمت نفت این روزها پایین است و نسبت به سطوح بالایی که در روزهای اولیه درگیری ثبت شد، بسیار پایین‌تر است.»

وی افزود: «این هدف نخست است، حفظ قیمت‌های ارزان نفت و گاز برای آمریکایی‌ها در سراسر کشورمان» و تأکید کرد که «به‌وضوح هدف دوم، اطمینان از این است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نیابد.»

قیمت نفت به دلیل جنگ به شدت افزایش یافت و گاهی از مرز ۱۱۰ دلار در هر بشکه عبور کرد که سطحی بی‌سابقه از سال ۲۰۲۲ است.  ۲۰:۲۹» نیویورک تایمز: پس از رد توافق غزه از سوی اسرائیل؛ کوشنر راهی تل‌آویو و مصر می‌شود

 ایرنا: روزنامه نیویورک تایمز در پی بر هم زدن توافقی درباره غزه با میانجیگری آمریکا از سوی رژیم اسرائیل اعلام کرد: «جرد کوشنر» مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و داماد او، قرار است اوایل هفته آینده به سرزمین‌های اشغالی فلسطین و سپس مصر سفر کند.

نیویورک تایمز روز جمعه به وقت محلی با اعلام این مطلب افزود: این سفر چند روز پس از آن انجام می‌شود که اسرائیل توافقی با میانجیگری آمریکا را رد کرد.

نیویورک تایمز به نقل از چهار نفر که از برنامه‌های این سفر اطلاع دارند، گزارش داد که کوشنر قرار است با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کند و درباره غزه گفت‌وگو داشته باشد.

توافقی که اواخر ماه گذشته میلادی میان هیات (شورای) به اصطلاح صلح غزه ترامپ و گروه حماس حاصل شد، خواستار خلع سلاح گروه‌های فلسطینی در غزه و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از این منطقه بود.

کوشنر یکی از اعضای ارشد هیات اجرایی شورای به اصطلاح صلح غزه بوده در مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل نیز نقش داشته است.

بر اساس این گزارش، نتانیاهو روز یکشنبه اعلام کرد که اسرائیل این توافق را رد کرده است؛ اقدامی که به‌عنوان تلاشی برای جلب حمایت پایگاه رای ‌دهندگان راست‌گرای او پیش از انتخابات سراسری در ماه اکتبر تلقی شد.

نیویورک تایمز اضافه کرد: با این حال، نخست‌وزیر اسرائیل هم‌زمان به ارتش دستور داد حملات خود در غزه را متوقف کند؛ اقدامی که ظاهرا با هدف جلب رضایت دولت ترامپ انجام شد.

ارتش اسرائیل برای چند روز هیچ حمله هوایی در غزه انجام نداد، اما روز چهارشنبه حمله‌ای جدید انجام داد و ادعا کرد که هدف آن اعضای حماس بوده‌اند و روز پنجشنبه نیز حملات بیشتری صورت گرفت.

مقام‌های حماس، این حملات را محکوم کرده و از کشورهای منطقه که در مذاکرات میانجی‌گری می‌کنند خواسته‌اند اسرائیل را برای توقف حملات تحت فشار قرار دهند.

این رسانه آمریکایی اضافه کرد: حماس همچنان کنترل حدود نیمی از غزه را در دست دارد؛ منطقه‌ای که بیشتر جمعیت غزه در آن زندگی می‌کنند. این گروه اعلام کرده است که در میان افرادی که این هفته توسط اسرائیل ترور شدند، رئیس نیروی پلیس منطقه شهر غزه نیز بوده است.

نیویورک تایمز ادامه داد: به گفته دو نفر از افراد مطلع از این سفر، نیکولای ملادنوف، نماینده عالی شورای صلح در امور غزه و فرستاده سابق سازمان ملل، نیز کوشنر را در سفر به اسرائیل همراهی خواهد کرد.

ملادنوف نقش مهمی در مذاکرات با حماس درباره خلع سلاح داشته و بارها در مصر با مقام‌های این گروه دیدار کرده است.

کوشنر و ملادنوف همچنین قرار است هفته آینده به مصر سفر کنند تا با میانجی‌های منطقه‌ای دیدار داشته باشند.

بر اساس توافق با حماس، اسرائیل در چارچوب روند خلع سلاح باید ابتدا به تعهدات خود در آتش‌بسی که اکتبر سال گذشته توافق شد عمل کند. این تعهدات شامل توقف حملات هوایی و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه است.

نیویورک تایمز ادامه داد: با این حال، این سند ۱۵ ماده‌ای، بخش‌هایی از روند خلع سلاح را مبهم گذاشته است. در این سند آمده است که روند از رده خارج کردن و ذخیره‌سازی سلاح‌های سنگین باید به‌صورت «تدریجی، مرحله‌به‌مرحله و دارای جدول زمانی مشخص» انجام شود، اما زمان‌بندی دقیق آن هنوز تعیین نشده است.

در این توافق همچنین آمده است که در پایان روند، کمیته ملی اداره غزه باید «سلاح‌ها در غزه را در اختیار بگیرد، کنترل یا آنها را ذخیره کند.» ۲۰:۲۱» رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره راه‌های کاهش تنش در منطقه

ایسنا: وزیران امور خارجه مصر و پاکستان طی تماسی تلفنی درباره راه‌های کاهش تنش در منطقه رایزنی کردند.

بدر عبدالعاطی وزیر امور خارجه مصر و محمد اسحاق دار وزیر امور خارجه پاکستان روز جمعه تلفنی گفت‌وگو کردند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه مصر، دو طرف روابط تاریخی و پیوندهای مستحکم دو کشور را تحسین و بر اهتمام خود به تداوم همکاری مشترک برای ارتقای سطح همکاری دوجانبه در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری و کشف چشم اندازهای جدید برای شراکت میان دو کشور تاکید کردند.

در این تماس درباره شماری از پرونده‌های منطقه و در راس آن تحولات اوضاع و تلاش‌ها برای کاهش تنش و برقراری آرامش علاوه بر اقدامات امنیتی منطقه‌ای رایزنی شد.

وزیران خارجه مصر و پاکستان ضمن تبادل نظر درباره راه‌های تقویت همکاری در حوزه‌های امنیتی و دفاعی، بر اهتمام مشترک به تداوم رایزنی و هماهنگی طی مرحله آتی تاکید کردند. ۲۰:۱۵» ترامپ ادعای فشار اقتصادی شدیدتر علیه ایران را بازنشر کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در شبکه تروث سوشال، بخشی از مصاحبه اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با نیوزمکس را بازنشر کرد.

در این مصاحبه‌ بسنت ادعای اعمال فشار اقتصادی شدیدتر علیه ایران را بیان کرده است.

گفتنی‌ست تحلیلگران معتقدند تحریم‌های سال‌های متوالی علیه ایران نتوانسته منجر به تغییر رویکرد و یا شکست ایران شود و در ادامه نیز این اتفاق نخواهد افتاد. ۲۰:۰۵» دومین ملوان ناوگروه «آبراهام لینکلن» هم به دریا افتاد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سی‌ان‌ان به نقل از یک ملوان و دو مقام آمریکایی گزارش داد یکی دیگر از نیروهای مستقر در گروه ضربت ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» در ۱۲ آوریل از ناوشکن «فرانک ای. پترسون جونیور» به دریا افتاد.

این ملوان نجات یافت و پس از انتقال به ناو «آبراهام لینکلن» برای دریافت مراقبت‌های پزشکی بیشتر از ناو هواپیمابر خارج شد.

هنوز مشخص نیست که او به آب پریده یا به‌طور اتفاقی سقوط کرده است.

این دومین حادثه از این دست در ناوگروه لینکلن است؛ سی‌ان‌ان پیش‌تر نیز گزارش داده بود یک ملوان اوایل اوت، در حادثه‌ای مرتبط با سلامت روان، در نزدیکی ناو هواپیمابر به دریا پرید. ۱۹:۳۹»: الجزیره: تحریم بیشتر، ایران را وادار به تغییر رویکرد در تنگه هرمز نمی‌کند

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از الجزیره، مصطفی خوش‌چشم، استاد دانشگاه، با اشاره به چهار دهه تحریم علیه ایران گفت آمریکا تقریبا همه ابزارهای اقتصادی، از تحریم نفت و پتروشیمی تا کشتیرانی، بیمه، سوئیفت و افراد و شرکت‌ها را به کار گرفته و تحریم‌های بیشتر، فشار تعیین‌کننده‌ای برای تغییر رفتار ایران ایجاد نمی‌کند.

او گفت: «اگر راهی برای خروج وجود داشت، آنها قبلا این کار را می‌کردند و هرگز اقدام نظامی نمی‌کردند.»

خوش‌چشم توانایی ایران برای محدود کردن کشتیرانی در تنگه هرمز را مهم‌ترین اهرم فشار تهران دانست و گفت آمریکا اکنون تلاش می‌کند با پایین نگه داشتن قیمت نفت، فشار اقتصادی ناشی از این وضعیت را کاهش دهد. ۱۹:۲۵» داده‌ها از توقف عبور و مرور در تنگه هرمز حکایت دارد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، بر اساس تحلیل شرکت ردیابی کشتی «کپلر»، روز جمعه تنها دو کشتی از تنگه هرمز عبور کردند و هیچ محموله نفت خامی در این آبراه مشاهده نشد.

روز پنجشنبه نیز ۹ کشتی از تنگه عبور کردند؛ رقمی که اگرچه از روزهای قبل بیشتر است، اما همچنان فاصله زیادی با بیش از ۱۳۰ کشتی دارد که پیش از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران روزانه از هرمز عبور می‌کردند.

یک تحلیلگر ارشد به رویترز گفت توانایی ایران برای محدود کردن کشتیرانی در تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار تهران در مذاکرات است. ۱۹:۱۳» تانکر ترکرز: بارگیری ۲ میلیون بشکه نفت خام یک ابرنفتکش شرکت ملی نفتکش ایران در جزیره خارگ برای اولین بار از پایان ژوئیه ایران بارگیری نفتکش‌ها در پایانه‌های دیگر را ادامه می دهد

تانکر ترکرز اعلام کرد: یک ابرنفتکش ویالسیسی شرکت ملی نفتکش ایران امروز (۱۴ اوت ۲۰۲۶) در حال بارگیری ۲ میلیون بشکه نفت خام در اسکله آذرپاد در جزیره خارگ ایران دیده می‌شود.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: اگرچه این نخستین بارگیری مشاهده‌شده در این جزیره از پایان ژوئیه است، ایران بارگیری نفتکش‌ها در پایانه‌های دیگر را ادامه داده است.

 با این حال، تولید نفت ایران تقریباً با فرآوری پالایشگاههای کشور همخوانی دارد، به این معنا که ممکن است نیاز چندانی به صادرات نداشته باشد.  ۱۹:۰۵» الجزیره: اظهارات ونس مبنی بر پایین نگه داشتن قیمت بنزین به عنوان هدف اول درگیری با ایران، نشان از تغییر موضع در قبال جنگ است

الجزیره نوشت: به نظر می‌رسد که جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، تا حدودی از موضعی که رئیس‌جمهور ترامپ در سراسر این درگیری اتخاذ کرده، فاصله گرفته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ از همان ابتدا اصرار داشته که مهمترین موضوع، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. و در واقع، او هر گونه هزینه اقتصادی را که ممکن است آمریکایی‌ها متحمل شوند، با این واقعیت توجیه کرده که به قول خودش، از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری خواهد کرد.

اکنون، معاون رئیس‌جمهور می‌گوید که هدف شماره یک، پایین نگه داشتن قیمت نفت و بنزین برای آمریکایی‌هاست. هدف شماره دو، به گفته او، اطمینان از این است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

بنابراین، این یک تغییر جزئی در پیامرسانی دولت است که قبلاً کاملاً مصمم بود که قیمت نفت هزینه‌ای برای هدف اصلی یعنی از بین بردن هرگونه احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

قطعاً این یک تغییر موضع است؛ اینکه آیا توسط رئیس‌جمهور ترامپ تأیید می‌شود یا خیر، احتمالاً در ساعات آینده خواهیم شنید.  ۱۸:۵۶» روسیه پیشنهاد توقف حملات به کشتی‌های تجاری دریای سیاه را رد کرد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، روسیه پیشنهاد اوکراین برای توقف متقابل حملات به کشتی‌ها و اهداف غیرنظامی در دریای سیاه را نپذیرفت و تأکید کرد حاضر نیست به توافق‌هایی بازگردد که به گفته مسکو، فرصت تجدیدقوا را در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، با اشاره به پیشنهاد ترکیه برای ایجاد سازوکاری در این زمینه گفت مسکو بازگشت به «ابتکار دریای سیاه» در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ را مناسب نمی‌داند.

او تأکید کرد روسیه با راه‌حل‌های «نیم‌بند» که تنها به اوکراین فرصت تنفس بدهد، در حالی که بنادر و زیرساخت‌های انرژی روسیه همچنان هدف حملات هستند، موافقت نخواهد کرد.

پیشنهاد جدید کی‌یف از طریق یک کشور ثالث به مسکو منتقل شده و اوکراین همچنان منتظر پاسخ روسیه بود. افزایش حملات به کشتی‌ها و بنادر دریای سیاه نیز نگرانی‌ها درباره اختلال در صادرات غلات و فشار بر بازار جهانی غذا را افزایش داده است.

مسکو می‌گوید هر توافق جدید باید متقابل، جامع و همراه با تضمین امنیتی برای بنادر و زیرساخت‌های روسیه باشد. ۱۸:۴۵» روایت معاریو از مشکلات اقتصادی و نظامی جنگ با ایران برای ترامپ معاریو: جنگ با ایران ذخایر موشک‌های تاد آمریکا را به چالش کشیده است

روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت جنگ با ایران علاوه بر هزینه‌های اقتصادی، فشار سنگینی بر توان نظامی آمریکا وارد کرده و تأمین دوباره ذخایر موشک‌های رهگیر سامانه تاد ممکن است دهه‌ها طول بکشد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، ظرفیت تولید فعلی موشک‌های تاد حداکثر ۹۶ فروند در سال است، در حالی که پنتاگون طی پنج سال آینده به حدود ۲۶۰۰ موشک نیاز دارد. با این نرخ تولید، تأمین این نیاز حدود ۲۷ سال زمان می‌برد؛ یعنی حتی در صورت ثبت سفارش فوری، تحویل کامل آن تا مدت‌ها پس از پایان ریاست‌جمهوری ترامپ ادامه خواهد داشت.

پیش‌تر نیز سی‌ان‌ان به نقل از منابع آمریکایی گزارش داده بود حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه، حدود ۸۰ درصد ذخایر رهگیرهای تاد را مصرف کرده است.

به این ترتیب، جنگ با ایران برای دولت ترامپ تنها یک چالش سیاسی و اقتصادی نیست و بازسازی ذخایر دفاع موشکی آمریکا نیز به یکی از تبعات نظامی آن تبدیل شده است. ۱۸:۳۷» پنتاگون برای جبران کمبود موشک‌های رهگیر، تولید SM-3 را افزایش می‌دهد

وزارت جنگ آمریکا با شرکت‌های بوئینگ و RTX دو توافق برای تقویت زنجیره تأمین و افزایش ظرفیت تولید قطعات موشک‌های رهگیر SM-3 امضا کرد؛ موشک‌هایی که برای مقابله با موشک‌های بالستیک از ناوهای مجهز به سامانه «ایجیس» شلیک می‌شوند.

بر اساس این توافق، بوئینگ مسئولیت بخش مهمی از تولید قطعات را بر عهده می‌گیرد و روند انتقال تجهیزات از خطوط تولید به ناوگان عملیاتی آمریکا نیز تسریع خواهد شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، این اقدام در چارچوب برنامه جدید پنتاگون برای کاهش بروکراسی و تسهیل همکاری مستقیم با تولیدکنندگان دفاعی انجام شده است. کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا

توافق جدید در شرایطی اعلام شده که گزارش‌هایی درباره کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا، به‌ویژه موشک‌های رهگیر پاتریوت و تاد پس از جنگ اخیر با ایران منتشر شده است. سی‌ان‌ان نیز پیش‌تر درباره تأثیر این کاهش ذخایر بر توان آمریکا برای مقابله با بحران‌های احتمالی آینده هشدار داده بود.

پنتاگون با افزایش تولید SM-3 Block IB و Block IIA به دنبال تقویت ذخایر رهگیرها و افزایش آمادگی دفاع موشکی دریایی آمریکا است. ۱۸:۲۹» آمریکا آموزش خلبانان اوکراینی برای جنگنده‌های F-16 را ادامه می‌دهد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، وزارت جنگ آمریکا با وجود هشدارهای روسیه درباره ادامه حمایت نظامی غرب از اوکراین، آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های F-16 را ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش سه‌ماهه بازرس کل پنتاگون، آمریکا در فاصله اول آوریل تا ۳۰ ژوئن، مطابق تعهدات آموزشی ائتلاف نیروی هوایی به رهبری واشنگتن و با مشارکت دانمارک و هلند، آموزش خلبانان اوکراینی را دنبال کرده است.

پیش‌تر نیز گزارش‌هایی درباره پرواز برخی F-16های اوکراینی توسط خلبانان آمریکایی و هلندی منتشر شده بود. سفارت روسیه در لاهه اعلام کرده است خلبانان خارجی که در این عملیات مشارکت داشته باشند، از نگاه مسکو اهداف نظامی مشروع محسوب می‌شوند. ۱۸:۲۳» وزیر انرژی اوباما: ترامپ با جنگ ایران، آمریکا را در بن‌بست راهبردی انداخت

ارنست مونیز، وزیر انرژی پیشین آمریکا و از مذاکره‌کنندگان برجام، جنگ کنونی با ایران را «اشتباهی بزرگ» از سوی دونالد ترامپ دانست و گفت خروج آمریکا از برجام و سپس آغاز جنگ، واشنگتن را در بن‌بستی قرار داده که خروج از آن دشوار است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، مونیز در گفت‌وگو با فایننشال تایمز تأکید کرد اگر برجام پابرجا می‌ماند، جنگ کنونی رخ نمی‌داد؛ چراکه این توافق میزان و سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران را محدود کرده بود.

او با اشاره به افزایش ذخایر و سطح غنی‌سازی ایران، هشدار داد که جنگ پیامدهای سنگینی برای امنیت منطقه، عدم اشاعه هسته‌ای و جان نیروهای آمریکایی خواهد داشت. کنایه مونیز به ادعای ترامپ درباره پایان جنگ

وزیر سابق انرژی آمریکا با اشاره به ادعاهای مکرر ترامپ درباره پایان دادن به جنگ ایران، به‌طعنه گفت ترامپ تاکنون چندین بار مدعی پایان جنگ شده و احتمالاً به همان اندازه که خواهان جایزه صلح نوبل است، مستحق آن خواهد بود.

مونیز همچنین با اشاره به تجربه جنگ‌های ویتنام و افغانستان گفت ایران از «امتیاز میزبانی» برخوردار است و این امتیاز برای آمریکا در جنگ‌های گذشته نتیجه خوبی نداشته است. بازگشت به برجام دشوار شده است

او افزایش قیمت بنزین و کاهش محبوبیت ترامپ را از پیامدهای داخلی جنگ دانست و گفت اعتماد به دلیل خروج آمریکا از توافق قبلی، مانع بزرگی برای بازگشت به بسیاری از مفاد برجام خواهد بود.

مونیز همچنین پیشنهاد ایجاد یک چرخه سوخت هسته‌ای مشترک میان ایران، عربستان و امارات را مطرح کرد و تأکید داشت هرگونه توافق هسته‌ای باید شامل راستی‌آزمایی جدی و پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد.

وی در پایان پیش‌بینی کرد بی‌ثباتی در سیاست خارجی آمریکا که از دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ آغاز شده، ممکن است تا سال ۲۰۴۰ ادامه پیدا کند. ۱۸:۱۴» سی‌بی‌اس: ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» راهی خاورمیانه شد

سی‌بی‌اس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» به سمت خاورمیانه در حرکت است تا جایگزین ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» شود. ۱۸:۱۱» پشت پرده تلاش آمریکا برای نزدیکی عراق با دولت جولانی تلاش واشنگتن برای پیوند عراق و سوریه؛ نفت، اقتصاد و «خاورمیانه جدید» پشت پرده

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، منابع و تحلیلگران عراقی می‌گویند آمریکا پس از سقوط بشار اسد و روی کار آمدن ابومحمد جولانی، در تلاش است روابط بغداد و دمشق را به سمت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی بیشتر سوق دهد؛ تحرکاتی که با نقش‌آفرینی «تام باراک»، نماینده ترامپ در امور عراق و سوریه، دنبال می‌شود.

به نوشته رسانه عراقی «المعلومه»، سفر مقام‌های عراقی به دمشق و رایزنی‌های تام باراک در بغداد، بخشی از تلاش واشنگتن برای نزدیک کردن مواضع دو کشور و پیشبرد طرحی است که منتقدان آن را در چارچوب «خاورمیانه جدید» ارزیابی می‌کنند.

یکی از محورهای اصلی این روند، تفاهم‌نامه خط لوله نفت کرکوک ـ بانیاس و انتقال نفت عراق از مسیر سوریه است. منتقدان معتقدند این پروژه می‌تواند به تأمین منافع آمریکا و متحدانش، از جمله اسرائیل، کمک کند.

همزمان، برخی تحلیلگران هدف واشنگتن از نزدیکی اقتصادی بغداد و دمشق را ایجاد وابستگی متقابل میان دو کشور می‌دانند؛ به‌گونه‌ای که عراق بخشی از نیازهای خود را از سوریه تأمین کند و در مقابل نفت خام عراق در اختیار دمشق قرار گیرد.

در این میان، درباره نقش تام باراک نیز ادعاهایی درباره احتمال وجود منافع تجاری شخصی در کنار مأموریت رسمی او مطرح شده است؛ ادعاهایی که در اظهارات تحلیلگران عراقی مطرح شده و نیازمند بررسی مستقل است. ۱۸:۰۳» اسپر: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از چیزی است که اعلام شده

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز «مارک اسپر» وزیر جنگ پیشین آمریکا گفت هنوز جمع‌بندی کاملی از خسارت‌های واردشده به پایگاه‌ها و تجهیزات آمریکایی در منطقه در پی حملات ایران منتشر نشده و به‌نظر می‌رسد میزان خسارت‌ها بیشتر از آمار اعلام‌شده باشد.

اسپر با اشاره به مقاومت ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل گفت تهران پس از جنگ اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کرده، توان نظامی خود را بازسازی کرده و راهبردش را با شرایط جدید تطبیق داده است. او در عین حال مدعی شد در شرایط فعلی فضای چندانی برای مذاکره وجود ندارد و واشنگتن باید راهبرد خود را تغییر دهد. پیشنهاد اسپر برای فشار اقتصادی بر ایران

وزیر جنگ پیشین آمریکا خواستار اعمال تحریم و محاصره اقتصادی ایران شد و گفت این راهبرد به زمان، صبر و همکاری بین‌المللی نیاز دارد. او این گزینه را به‌مراتب بهتر از جنگ زمینی یا خروج آمریکا از خلیج فارس و واگذاری تنگه هرمز به ایران دانست.

اسپر درباره خسارت‌های جنگ نیز گفت تاکنون ۱۸ آمریکایی کشته و صدها نفر زخمی شده‌اند، اما هنوز «جمع‌بندی کامل» از میزان خسارت هواپیماها، تجهیزات و پایگاه‌های هدف قرارگرفته در سراسر منطقه وجود ندارد.

او همچنین درباره کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت و تاد هشدار داد و گفت تولید مجدد یک موشک پاتریوت دست‌کم دو سال زمان می‌برد و حدود ۴ میلیون دلار هزینه دارد.

اسپر در پایان، چین را اصلی‌ترین تهدید آمریکا در قرن حاضر دانست و نسبت به کاهش ذخایر مهمات و توان آمریکا برای جایگزینی تسلیحات مصرف‌شده در جنگ‌های جاری هشدار داد. ۱۷:۵۳» عراقچی همتای اتریشی را در جریان گفت‌وگوها با عمان قرار داد

وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی با همتای اتریشی او را در جریان گفت‌وگوهای ایران و عمان در خصوص تنگه هرمز قرار داد و موضع مداخله‌جویانه اتحادیه اروپا علیه ایران و حمایت آنها از عناصر تروریستی ضد ایرانی را محکوم کرد. ۱۷:۴۶» عراقچی: اروپا جایگاه اخلاقی برای موعظه حقوق بشر ندارد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه یونان، صدور بیانیه‌های مداخله‌جویانه اروپا علیه ایران به بهانه حقوق بشر را رد کرد و گفت اتحادیه اروپا به دلیل عملکرد دوگانه خود در این حوزه، فاقد جایگاه اخلاقی برای موعظه دیگران است.

عراقچی با اشاره به تداوم اقدامات آمریکا علیه ایران، از جمله محاصره دریایی و نقض تفاهم ۲۸ خرداد، بر آمادگی ایران برای دفاع از منافع و امنیت ملی خود تأکید کرد.

او همچنین درباره رایزنی‌های ایران و عمان برای تعیین مسیرهای عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز گفت ناامنی این آبراه نتیجه مستقیم تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران است و جامعه جهانی باید طرف‌های متجاوز را پاسخگو کند.

وزیر خارجه ایران همچنین از حمایت برخی کشورهای اروپایی از رژیم صهیونیستی و بی‌تفاوتی آنها نسبت به جنایات جنگی در فلسطین، لبنان و ایران انتقاد کرد.

وزیر خارجه یونان نیز بر حمایت آتن از مسیرهای دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها و آمادگی کشورش برای ارائه کمک‌های فنی و کارشناسی تأکید کرد.

طرفین بر ادامه رایزنی‌ها و حفظ روابط دیرینه ایران و یونان توافق کردند. ۱۷:۳۶» حمله با ۱۹ پهپاد و موشک به مقر گروهک‌های ضدایرانی در اقلیم کردستان

رسانه کُردی روداو گزارش داد که طی دو هفته نخست ماه جاری، اقلیم کردستان عراق هدف ۱۹ حمله پهپادی و موشکی قرار گرفته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، ۱۶ پهپاد و سه موشک به سمت مواضع مختلف شلیک شده که ۱۱ حمله در اربیل و ۸ حمله در سلیمانیه رخ داده است. آخرین حمله نیز بامداد جمعه با سه پهپاد، مقر گروهک‌های کُرد جدایی‌طلب در اربیل را هدف قرار داد.

در یکی از حملات، مقر گروهک کومله در دره آلان اربیل طی سه روز با سه موشک هدف قرار گرفت که به زخمی شدن دو نفر از عناصر این گروهک منجر شد.

روداو همچنین مدعی شد که از ۹ اسفند تاکنون، بیش از ۹۶۵ حمله موشکی و پهپادی علیه مواضع گروهک‌های کُرد و نیروهای آمریکایی در اقلیم کردستان انجام شده است. ۱۷:۲۸» دریاسالار فرانسوی: ترامپ عزت‌نفس ایرانی‌ها را دست‌کم گرفت؛ ایران در هرمز برتری دارد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، پاسکال اوسر، دریاسالار پیشین نیروهای مسلح فرانسه، با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت ایران در زورآزمایی با آمریکا به برتری تاکتیکی دست یافته و ترامپ در مقابل تهران در موضع ضعف قرار گرفته است.

اوسر در گفت‌وگو با رادیو فرانسه اظهار کرد ایران با در اختیار داشتن کنترل تنگه هرمز، بر «رگ حیاتی منطقه و بخش مهمی از اقتصاد جهان» تسلط دارد و همین مسئله باعث شده آمریکا در برابر افزایش خواسته‌های تهران عقب‌نشینی کند.

وی گفت ترامپ تصور می‌کرد می‌تواند ایران را با فشار به توافقی مشابه توافق ونزوئلا وادار کند، اما این سناریو محقق نشد. به گفته او، ترامپ اهمیت عزت‌نفس و غرور ملی در خاورمیانه و آسیا را دست‌کم گرفته و تصور کرده بود می‌تواند مانند روابط تجاری یا تعامل با برخی کشورهای اروپایی، پس از فشار و بدرفتاری دوباره به توافق برسد. تنگه هرمز در کنترل ایران است

این دریاسالار فرانسوی تأکید کرد برخلاف ادعاهای ترامپ، کنترل تنگه هرمز در اختیار ایران است و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به دلیل وابستگی شدید به صادرات هیدروکربن‌ها، برای بازگشت ثبات و فعالیت اقتصادی آماده مصالحه هستند.

اوسر همچنین درباره «توافق مکه» گفت ائتلاف عربستان، ترکیه و پاکستان در شرایط فعلی بیشتر جنبه دیپلماتیک دارد و بعید است این دو کشور در صورت حمله دوباره ایران به عربستان مستقیماً وارد جنگ شوند. به گفته او، عربستان همچنین برای تضمین کشتیرانی در دریای سرخ و باب‌المندب، ائتلافی دریایی با ۱۴ کشور تشکیل داده است.

او در پایان گفت آمریکا در دور نخست زورآزمایی در خلیج فارس و تنگه هرمز شکست خورده و اکنون عربستان به‌عنوان بازیگر جدید وارد این معادله شده است. ۱۷:۱۴» ترامپ اگر می‌توانست با یک کامیون غذا از جنگ با ایران فرار می‌کرد روزنامه آمریکایی فیلادلفیا اینکوایرر در سرمقاله‌ای طعنه‌آمیز، خروج مخفیانه دونالد ترامپ از ترکیه در یک کانتینر حمل غذا را استعاره‌ای از وضعیت او در جنگ با ایران دانست و نوشت ترامپ به دنبال راهی برای عقب‌نشینی از این درگیری و حفظ اعتبار سیاسی خود است.

این روزنامه با اشاره به انتقال مخفیانه ترامپ به یک فروند C-32A به دلیل نگرانی از سوءقصد، نوشت راهبرد او برای خریدن زمان و اعمال فشار اقتصادی بر ایران شکست خورده، زیرا تهران دهه‌ها فشار و تحریم را تحمل کرده است.

فیلادلفیا اینکوایرر همچنین مدعی شد ایران با طرح شروط جدید برای بازگشایی تنگه هرمز، اهرم فشار مهمی در اختیار دارد و تلاش نظامی برای تصرف این آبراه می‌تواند هزینه جنگ را به‌شدت افزایش دهد.

این رسانه آمریکایی افزود اهداف اعلام‌شده جنگ، از جمله جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و تضعیف توان نظامی تهران، محقق نشده است؛ چراکه ایران همچنان ذخایر قابل توجه اورانیوم غنی‌شده و توان نظامی خود را حفظ کرده است.

این روزنامه در پایان نوشت تصویر ترامپ در حال خروج مخفیانه از یک کشور عضو ناتو در کامیون غذا، به‌سختی می‌تواند نشانه تحقیر ایران باشد و هشدار داد پیامدهای امنیتی و اقتصادی این جنگ برای آمریکا و جهان ماندگار خواهد بود. ۱۷:۰۲» جزئیات جدید از هواگردهای آمریکایی و اسرائیلی شکارشده توسط پدافند سپاه

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، بخش دیگری از هواگردهای آمریکایی و اسرائیلی سرنگون‌شده در جریان جنگ تحمیلی سوم، در یکی از پایگاه‌های زیرزمینی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه به نمایش درآمد.

در این پایگاه بقایای پهپادهای MQ-9، هرمس ۹۰۰ و هرمس ۴۵۰ و همچنین بقایای یک فروند جنگنده F-15 دیده می‌شود. به گفته مسئولان پدافند هوایی سپاه، این هواگردها با استفاده از سامانه‌های نوین و تاکتیک‌های بومی رهگیری و منهدم شده‌اند. انهدام F-15 و پهپاد MQ-9

بقایای یک فروند F-15 که به گفته فرماندهان پدافند سپاه در روز ۱۴ فروردین هدف قرار گرفته، در این پایگاه نگهداری می‌شود. مسئولان می‌گویند خلبان این جنگنده تنها چند ثانیه پیش از اصابت موشک متوجه تهدید شده و فرصت کافی برای اقدامات مقابله‌ای نداشته است.

همچنین یک فروند MQ-9 آمریکایی با شماره سریال ۲۶۱ در این مجموعه به نمایش درآمده است. این پهپاد حدود ۵ تن وزن و ۲۰ متر طول دارد و برای مأموریت‌های شناسایی، جمع‌آوری اطلاعات و عملیات رزمی استفاده می‌شود. ادامه تولید سامانه‌های پدافندی

یکی از افسران ارشد پدافند هوایی سپاه اعلام کرده است که بیش از ۸۵ درصد زیرساخت‌های تولید سامانه‌های پدافند هوایی حفظ شده و روند تولید و تحویل سامانه‌های جدید بدون وقفه ادامه دارد.

به گفته او، نرخ تولید برخی تجهیزات و موشک‌هایی که در جنگ عملکرد مؤثری داشته‌اند، نسبت به پیش از جنگ افزایش یافته و تحویل تجهیزات به یگان‌های عملیاتی نیز بیشتر شده است. تجهیزات استارلینک در میان غنائم

در این پایگاه همچنین چند مدل از تجهیزات و مودم‌های مرتبط با استارلینک به نمایش درآمده است. مسئولان می‌گویند این تجهیزات برای ارتباطات و انتقال داده کاربرد دارند و می‌توانند در هدایت پهپادها و تبادل اطلاعات مورد استفاده قرار گیرند.

با این حال، در توضیحات ارائه‌شده درباره جنگ ۱۲ روزه تأکید شده است که تجهیزات استارلینک روی پهپادهای مورد استفاده دشمن نصب نبوده و عملیات‌های پهپادی بدون استفاده از این تجهیزات انجام شده است. ادعای اصابت به ۱۷۱ هواگرد

مسئولان پدافند هوایی سپاه اعلام کرده‌اند که در جریان جنگ تحمیلی سوم، شبکه یکپارچه پدافند علاوه بر پهپادها، با هواپیماهای سرنشین‌دار و موشک‌های کروز نیز درگیر شده است.

بر اساس این اظهارات، ۱۰ فروند هواپیمای سرنشین‌دار مورد اصابت قرار گرفته و در مجموع از اصابت به ۱۷۱ هواگرد سخن گفته شده است. با این حال، تأکید شده که بقایای موجود در این پایگاه تنها بخشی از هواگردهای سرنگون‌شده توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه است و همه اهداف مورد اصابت در این محل به نمایش گذاشته نشده‌اند. ۱۶:۴۹» بگو مگوی مجری فاکس با وزیر انرژی آمریکا درمورد کنترل بر تنگه هرمز

برت بایر، مجری شبکه فاکس نیوز در گفت‌وگویی با کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، درباره وضعیت تنگه هرمز و میزان کنترل واشنگتن بر این آبراه پرسید. بایر گفت: «آقای وزیر، می‌توانید بپذیرید که آمریکا کنترل کاملی بر تنگه هرمز ندارد؟»

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، وزیر انرژی آمریکا در پاسخ مدعی شد: «آیا آنها برای همسایگان خود و اقتصاد جهان مشکلاتی ایجاد می‌کنند؟ قطعا. اما توانایی آنها برای ایجاد مشکل در حال کاهش است. توانایی ما برای اسکورت و خارج کردن محصولات از آن منطقه در حال افزایش است.»

بایر پس از این اظهارات گفت: «این صحبت‌ها یعنی کنترل کامل (دست ما) نیست.» ۱۶:۳۵» تانکرترکرز: ابرنفتکش ایرانی در حال بارگیری ۲ میلیون بشکه نفت در خارک

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، تانکرترکرز اعلام کرد امروز یک ابرنفتکش متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران در اسکله آذرپاد جزیره خارک در حال بارگیری حدود ۲ میلیون بشکه نفت خام مشاهده شده است.

به گفته این مؤسسه ردیابی نفتکش‌ها، این نخستین محموله‌ای است که از اواخر ژوئیه در خارک مشاهده می‌شود؛ با این حال، ایران در این مدت بارگیری نفتکش‌ها را در سایر پایانه‌ها ادامه داده است. ۱۶:۲۳» آکسیوس: یکی از چهره‌های کلیدی تیم امنیت ملی ترامپ از کاخ سفید می‌رود

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز و به نقل از آکسیوس، اندی بیکر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و عضو تیم مذاکره کننده امریکا با ایران و از چهره‌های اثرگذار در سیاست خارجی دولت ترامپ، طی هفته‌های آینده از دولت خارج می‌شود.

بیکر که پیش‌تر مشاور امنیت ملی «جی‌دی ونس» نیز بود، در ۱۸ ماه گذشته نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا داشت و شخصاً در مذاکرات آمریکا با ایران نیز مشارکت کرده بود.

یک منبع نزدیک به بیکر دلیل این تصمیم را تمایل او برای گذراندن زمان بیشتر در کنار خانواده اعلام کرده است. ۱۶:۱۵» امارات گاز انباشته اش را به آتش کشید

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد امارات گاز طبیعی که تا قبل از این صادر می‌کرد را در دودکش‌های فلر می‌سوزاند.

به‌دنبال ناتوانی امارات در گذر امن از تنگهٔ هرمز، صادرات گاز این کشور به صفر رسیده است. ۱۶:۱۱» هم‌بستگی با چین از هر جهت عقلانی است پیشنهاد ظریف برای ائتلاف ایران با ۵ کشور منطقه | گزیده مقاله محمدجواد ظریف، رئیس اندیشکده پایاب:

افزون بر پیشنهادهای پیشین همچون پیمان عدم تجاوز، ابتکارهای هرمز، مودت و مناره، شایسته است ایجاد یک ائتلاف چند جانبه سیاسی با هسته کانونی ایران، ترکیه، عربستان، مصر و پاکستان و با همکاری قطر، عمان، اندونزی، مالزی و دیگر کشورهای همسو برای پیشگیری سیاسی جهانی از کشورگشایی رژیم و به ویژه طرح «اسرائیل بزرگ» در دستور کار قرار گیرد.

چین و روسیه تا آینده درازمدت همکاران کلیدی ایران در میان قدرت‌های بزرگ خواهند ماند اما این همکاری باید بر پایه اصالت این پیوندها باشد و نه درماندگی و نیاز ایران.

از آنجا که ایران در نگرش جهانی همسویی راهبردی با چین دارد (هر چند این به معنای همسانی راهبردهای ایران و چین در این زمینه نیست) این پیوند جایگاه کلیدی‌تری برای ایران دارد.

در کنار این توانمندی‌های شگفت‌انگیز چین، همراهی سیاسی و تا اندازه‌ای اقتصادی روسیه و چین با ایران در دوران فشارهای جهانی نیز جایگاه چین برای ایران را بر سایر قدرت‌های بزرگ برتری داده است.

برای این که بتوانیم از ماندن در زندان اشتباهات و افتخارات گذشته رها شویم و به جای تکرار گذشته، آینده متفاوتی را بیافرینیم، باید نخست با گذشته آشتی کنیم، از آن درس بگیریم، کامل شویم و به سوی آینده‌ای وجدآفرین و الهام‌بخش حرکت کنیم. ۱۶:۰۰» سایه بلند «شوک ایران»

فارن‌افرز نوشت: با گذشت پنج ماه از بسته‌ شدن تنگه هرمز، قیمت نفت و گاز با وجود اختلال در حدود یک‌پنجم عرضه جهانی، به کمک ذخایر راهبردی، مسیرهای جایگزین انتقال انرژی و کاهش تقاضای چین تا حد زیادی کنترل شد.

اما این تاب‌آوری در حال کاهش است. برخلاف تصور، هزینه حفظ این ثبات بیشتر بر دوش کشورهای در حال توسعه بوده؛ کشورهایی که با سهمیه‌بندی انرژی و فشارهای مالی روبه‌رو شده‌اند، نه اقتصادهای بزرگ. ۱۵:۴۵» اندی بیکر، مشاور امنیت ملی ونس و عضو تیم مذاکره کننده امریکا با ایران دولت را ترک خواهد کرد بیکر در ۱۸ ماه گذشته از جمله کارکنانی بود که بیشترین نقش را در تصمیم‌گیری‌های سیاست خارجی دولت داشت

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اندی بیکر، در هفته‌های آینده دولت را ترک خواهد کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ چرا اهمیت دارد: بیکر که هم‌زمان به عنوان مشاور امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور ونس نیز خدمت می‌کرد، در ۱۸ ماه گذشته از جمله کارکنانی بود که بیشترین نقش را در تصمیم‌گیری‌های سیاست خارجی و امنیت ملی دولت داشت.

بیکر امسال همچنین شخصاً در مذاکرات با ایران مشارکت داشت.

کلیف سیمز که اوایل تابستان امسال به عنوان مشاور امنیت ملی ونس جانشین بیکر شد، در همین سمت ادامه خواهد داد. مایک نیدهام نیز به عنوان معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به کار خود ادامه خواهد داد.

بیکر در بیانیه‌ای به اکسیوس گفت: «این سفری شگفت‌انگیز بود. به همه دستاوردهایمان افتخار می‌کنم و البته از رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور و وزیر روبیو بسیار سپاسگزارم.»

مرور سریع: بیکر چند سال پیش به عنوان افسر خدمات خارجی در وزارت امور خارجه خدمت کرد و سپس به عنوان مشاور امنیت ملی به تیم سناتور وقت ونس پیوست.

میان خطوط: یک منبع نزدیک به بیکر گفت او می‌خواهد زمان بیشتری را با خانواده‌اش بگذراند و ماه‌ها بیش از آنچه برنامه‌ریزی شده بود باقی مانده است تا انتقالی منظم به سیمز و نیدهام تضمین شود.

آنچه باید زیر نظر داشت: انتظار می‌رود بیکر در بخش خصوصی با رابرت اوبراین، که در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ چهارمین مشاور امنیت ملی او بود، همکاری کند.

آنچه می‌گویند: همکاران بیکر او را بسیار ستودند.

ونس در بیانیه‌ای به اکسیوس گفت: «اندی مشاوری فوق‌العاده بااستعداد و عمیقاً اندیشمند است که با شایستگی به رئیس‌جمهور و من خدمت کرده است. او عضو بی‌بدیل تیم امنیت ملی دولت ما بوده است.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه که هم‌زمان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز هست، گفت بیکر «دارایی ارزشمند و عضو کلیدی تیم امنیت ملی رئیس‌جمهور بوده است که دستور کار «اول آمریکا» را به‌طور چشمگیری پیش برده است.»

نیدهام بیکر را «ذهنی درخشان در سیاست خارجی و دوستی نزدیک» توصیف کرد.

و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، در بیانیه‌ای گفت: «اندی از روز نخست بی‌وقفه تلاش کرده است تا «اول آمریکا» را اجرا کند و برای رئیس‌جمهور در سراسر جهان توافق‌ها را به سرانجام برساند.» ۱۵:۰۴» مهر: انهدام پهپاد MQ۹ در آسمان هرمزگان

مهر نوشت: یک فروند پهپاد MQ9 توسط سامانه نوین پدافند پیشرفته سپاه و تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور در آسمان استان هرمزگان رهگیری و منهدم شد. ۱۴:۰۶» اولیانوف: منطق واشنگتن در تنگه هرمز قابل درک نیست آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز بر اثر تجاوز آمریکا از بین رفته؛ حالا آنها می‌خواهند با ادامه جنگ، پیامدهای اشتباه راهبردی خود را پاک کنند

 «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتقاد از رویکرد آمریکا در قبال تنگه هرمز، ادعای واشنگتن درباره آزادی کشتیرانی در این آبراه را متناقض دانست و تاکید کرد که منطق آمریکا در این زمینه قابل درک نیست.

اولیانوف در پستی در «ایکس» افزود: آمریکا خواهان آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز است، اما همین آزادی بر اثر تجاوز آمریکا از بین رفته است. حالا آنها می‌خواهند با ادامه جنگ، پیامدهای اشتباه راهبردی خود را پاک کنند. یک چیزی اینجا درست نیست. ۱۳:۲۶» سی‌ان‌ان: دردسرهای ترامپ بر سر جنگ با ایران درحال افزایش است مشکلات ادامه دادن جنگ را از نظر عملی دشوارتر می‌کنند | ماجرای جابه‌جایی هواپیمای ترامپ ممکن است لایه‌ای تازه از رسوایی را بر جنگ اضافه و ادعاها درباره نابودی توان نظامی ایران را تضعیف کند نشانه‌هایی وجود دارد که چهره‌های کلیدی دولت ترامپ از جنگ خسته شده‌اند و سیگنال‌هایی می‌فرستند که زمان پیدا کردن راهی برای خروج از جنگ فرا رسیده

سی‌ان‌ان نوشت: جنگ ایران برای رئیس‌جمهور دونالد ترامپ از مدت کوتاهی پس از آغاز آن، چندان خوب پیش نرفته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: با وجود حملات گسترده نظامی آمریکا و فشارهای اقتصادی، ایران احساس نکرده که نیازی به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ترامپ دارد. حتی در مواردی که آتش‌بس‌هایی با شرایط مطلوب برای ایران برقرار شده، تهران همچنان به آنها پایبند نمانده است.

اما سردردهای ترامپ بر سر جنگ در حال افزایش است؛ و بسیاری از این مشکلات فراتر از میدان نبرد و میز مذاکره هستند. برخی تحولات اخیر عبارت‌اند از:

گزارش‌های جدید درباره جابه‌جایی مخفیانه هواپیمای ترامپ در ترکیه به دلیل تهدید احتمالی ایران، پرسش‌های جدی درباره استفاده دولت آمریکا از کارکنان و رسانه‌ها به‌عنوان عوامل انحرافی ایجاد کرده است. این افشاگری همچنین ادعاهای دولت درباره کاهش توانمندی‌های ایران را تضعیف کرده و موجب تمسخر ترامپ، از جمله در رسانه‌های دولتی ایران، شده است.

مشکل کمبود مهمات آمریکا ــ که ترامپ پیش از آغاز جنگ درباره آن هشدار دریافت کرده بود ــ ظاهراً در حال رسیدن به نقطه بحرانی است.

نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد که مقام‌ها و متحدان دولت ترامپ از جنگ خسته شده‌اند و به دنبال راهی برای خروج از آن هستند یا خواستار چنین راهی شده‌اند.

همچنین گزارش‌های بیشتری درباره کاهش کیفیت زندگی و وضعیت روانی نامناسب نیروهای ناو هواپیمابر USS Abraham Lincoln منتشر شده است؛ ناوی که برای پشتیبانی از تلاش‌های جنگی، مدت بسیار طولانی در مأموریت بوده است. CNN روز پنجشنبه گزارش داد که یک ملوان در حالی که جلیقه نجات به تن داشت، به دریا افتاد و یک مقام آمریکایی گفت نیروی دریایی این حادثه را یک «رویداد مرتبط با سلامت روان» ارزیابی کرده است.

و در تمام این مدت، به نظر می‌رسد ایران جسورتر شده و بر خواسته‌های خود افزوده است؛ شاید به این دلیل که تهران تصور می‌کند اهرم فشارش در حال افزایش است.

تمام این عوامل توانایی ترامپ برای ادامه دادن جنگ را تهدید می‌کنند. این تحولات همچنین بر هزینه‌های جنگی می‌افزایند که اکنون وارد ششمین ماه خود شده؛ جنگی که آمریکایی‌ها از ابتدا نیز هیچ‌گاه کاملاً قانع نشده‌اند که هدف آن چیست.

رئیس‌جمهور اصرار دارد که تحت فشار زمانی قرار ندارد، اما برخی اعضای حزب خودش ممکن است با این دیدگاه مخالف باشند؛ به‌ویژه با نزدیک شدن انتخابات میان‌دوره‌ای.

ماجرای جابه‌جایی هواپیمای ترامپ، به‌طور خاص، تهدید می‌کند که لایه‌ای تازه از رسوایی را بر جنگی که از پیش نامحبوب بود اضافه کند. مهم‌تر از هر چیز، این اتفاق ادعاهای دولت درباره نابودی توان نظامی ایران را تضعیف می‌کند.

این هفته مشخص شد که دولت ترامپ تهدید ایران را آن‌قدر جدی ارزیابی کرده بود که هنگام خروج رئیس‌جمهور از ترکیه در ماه گذشته، تصمیم گرفت او را مخفیانه از هواپیمای ریاست‌جمهوری خارج کند. CNN روز چهارشنبه گزارش داد که این تهدید شامل احتمال استفاده از یک موشک دوش‌پرتاب بوده است مشکل ذخایر مهمات

مشکل ذخایر مهمات مدت‌ها بود که مانند یک بحران پنهان در پس‌زمینه وجود داشت.

CNN گزارش داده است که ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، و دیگر فرماندهان نظامی پیش از آغاز جنگ به ترامپ هشدار داده بودند که ذخایر مهمات ممکن است در صورت طولانی شدن درگیری به یک مشکل تبدیل شود.

ترامپ ظاهراً انتظار داشت جنگ بسیار کوتاه‌تر باشد؛ چیزی حدود چهار تا شش هفته.

اما چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.

گزارش‌های فزاینده، از جمله گزارش CNN، نشان می‌دهند هشدارهای کین بی‌اساس نبوده‌اند و ذخایر برخی مهمات کلیدی به شکل قابل‌توجهی کاهش یافته است.

ارتش آمریکا تقریباً ۸۰ درصد از موشک‌های رهگیر خود برای یک سامانه مهم دفاع موشکی موسوم به THAAD را مصرف کرده است.

دولت ترامپ مدعی شده است که مهمات کافی برای پایان دادن به کار در ایران در اختیار دارد.

اما این پاسخ به یک پرسش اساسی‌تر جواب نمی‌دهد: آیا جنگ ممکن است آمریکا را با کمبود مهمات حیاتی مواجه کند؛ مهماتی که جایگزینی آنها زمان می‌برد و در نتیجه کشور را در برابر تهدیدهای دیگر آسیب‌پذیر می‌کند یا حتی ممکن است یک رقیب مانند چین را به این تصور برساند که زمان مناسبی برای حمله به تایوان است؟

این موضوع به‌تدریج به یک محاسبه مهم هزینه ــ فایده تبدیل می‌شود که مقام‌های دولت ترامپ باید آن را در نظر بگیرند.

اما همین مسئله نیز اکنون توانایی ترامپ برای اعمال فشار بر ایران را تهدید می‌کند. آیا ارتش می‌تواند ترامپ را متقاعد کند؟

البته یک پرسش مهم این است که اگر مقام‌های نظامی یا دولت آمریکا وضعیت مهمات را بحرانی بدانند، آیا اصلاً می‌توانند ترامپ را متقاعد کنند که مسیر خود را تغییر دهد؟

با این حال، نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد که چهره‌های کلیدی دولت و متحدان ترامپ از جنگ خسته شده‌اند و سیگنال‌هایی می‌فرستند مبنی بر اینکه شاید زمان پیدا کردن راهی برای خروج از جنگ فرا رسیده باشد.

CNN هفته گذشته گزارش داد که ژنرال کین در محافل خصوصی به دیگر مشاوران ارشد ترامپ گفته است که دولت باید راه خروجی از جنگ پیدا کند؛ زیرا گزینه‌های نظامی موجود برای تشدید درگیری ممکن است نتیجه معکوس داشته باشند و صرف اتکا به قدرت هوایی بعید است بتواند اهداف ترامپ را محقق کند. نگرانی جمهوری‌خواهان از انتخابات

نشانه‌هایی نیز وجود دارد که متحدان وفادار ترامپ به‌طور فزاینده‌ای نگران هستند جنگ هزینه سیاسی آن را برای جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ افزایش دهد.

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، اخیراً گفته است: «باید تمامش کنیم.»

لورا اینگراهام، مجری شبکه فاکس نیوز، نیز گفته است: «ساعت در حال تیک‌تاک کردن است.»

در واقع، گاردین اخیراً گزارش داده که حتی در برنامه‌های معمولاً بسیار حامی ترامپ و جنگ او در شبکه فاکس نیوز نیز شک و تردید بیشتری درباره جنگ ایران در حال ظهور است.

حتی چهره‌هایی که از ترامپ و تلاش جنگی او به‌شدت حمایت کرده‌اند، مانند اینفلوئنسر راست‌گرا بنی جانسون، نیز سیگنال‌هایی فرستاده‌اند که زمان آن رسیده جنگ پایان یابد.

جانسون دو هفته پیش در شبکه X نوشت: «جنگ‌های خارجی بدون پایان همیشه نامحبوب هستند. آنها همیشه یک سرطان سیاسی خواهند بود.»

او اضافه کرد: «جنگ را تمام کنید. تمامش کنید. تمرکز را دوباره روی آمریکا بگذارید. بنزین، مواد غذایی، قیمت مسکن و مهاجرت. این‌گونه پیروز می‌شویم.» فرسودگی نیروهای آمریکایی

طولانی شدن جنگ ظاهراً به مشکل دیگری برای توانایی دولت در ادامه دادن آن منجر شده است:

خستگی، شرایط نامناسب زندگی و کاهش سلامت روانی نیروهای نظامی‌ای که مأمور پشتیبانی از جنگ هستند.

رسانه‌هایی مانند Stars and Stripes و Navy Times از چندین مورد تلاش خدمه ناو USS Abraham Lincoln برای پریدن به دریا گزارش داده‌اند.

CNN نیز گزارش داد که اخیراً یک ملوان از ناو به دریا افتاد و بعداً نجات داده شد.

حدود ۲۰۰ نفر از اعضای خانواده خدمه ناو لینکلن نیز هفته گذشته در نشست‌هایی در سن‌دیگو نگرانی‌های خود را درباره وضعیت موجود مطرح کردند. از جمله نگرانی‌های آنها:

کمبود تجهیزات و اقلام ضروری،

کمبود مواد غذایی،

آلودگی آب،

و شرایط نامناسب کلی زندگی خدمه.

ناو لینکلن از ماه نوامبر در مأموریت بوده و بیش از ۲۰۰ روز است که هیچ توقفی در بندر نداشته است.

سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال از ایالت کنتیکت گفته است این وضعیت یک رکورد مدرن برای تعداد روزهای متوالی حضور یک ناو در دریا محسوب می‌شود.

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده است که سلامت و رفاه تک‌تک نیروهایش را جدی می‌گیرد و متخصصان مذهبی، پزشکی و سلامت روان برای ارزیابی و رسیدگی به نگرانی‌های نیروها در دسترس هستند. مشکل واقعی ترامپ

اما داستانی که درباره ناو لینکلن در حال شکل‌گیری است، در واقع نمادی از مشکلات بزرگ‌تر ترامپ است.

به نظر می‌رسد ترامپ ادامه جنگ و حفظ فشار اقتصادی بر ایران را تا حد زیادی اقدامی بدون هزینه جدی برای آمریکا می‌داند.

آمریکا نیروی زمینی گسترده‌ای در ایران ندارد و گزارش‌های دائمی درباره کشته شدن نیروهای آمریکایی نیز وجود ندارد.

بزرگ‌ترین مشکل سیاسی جنگ برای آمریکا تاکنون افزایش قیمت بنزین بوده است.

اما هرچه وضعیت چندین ماه بیشتر از زمانی که دولت وعده پایان جنگ را داده بود ادامه پیدا می‌کند، مشکلات دیگری نیز در حال آشکار شدن هستند.

برخی از این مشکلات ادامه دادن جنگ را از نظر عملی دشوارتر می‌کنند.

برخی دیگر نشان می‌دهند که بن‌بست موجود همچنان می‌تواند برای دولت و متحدانش مشکلات سیاسی ایجاد کند؛ مشکلاتی که آنها ناچارند با آنها روبه‌رو شوند.

و با توجه به اینکه جنگ از قبل نیز برای ترامپ به یک بار سنگین و باتلاق تبدیل شده بود و کمتر از سه ماه تا انتخابات میان‌دوره‌ای باقی مانده است، این تحولات اخیر خبرهای چندان خوبی برای رئیس‌جمهور نیستند. ۱۳:۱۰» رویترز به نقل از مقامات آمریکایی: هیچ مدرک آمریکایی یا ترکی‌ای ادعاهای اسرائیل در مورد تلاش برای ترور ترامپ را تأیید نمی‌کند  این هشدارها که مستقیماً به مقامات ارشد کاخ سفید منتقل می‌شده، شامل طرح‌های احتمالی برای تیراندازی به ترامپ توسط تک‌تیرانداز و استخدام فردی برای حمله با چاقو به او در یک رویداد عمومی بزرگ بوده

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که مقامات اطلاعاتی آمریکا نتوانسته‌اند هشدارهای مکرر اسرائیل از سال گذشته مبنی بر اینکه ایران به دنبال ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا است را تأیید کنند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: به گفته منابعی که رویترز از آنها نقل کرده است، این هشدارها که به آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا ارائه شده و گاهی توسط مقامات اسرائیلی مستقیماً به مقامات ارشد کاخ سفید منتقل می‌شده، شامل طرح‌های احتمالی برای تیراندازی به ترامپ توسط تک‌تیرانداز و استخدام فردی برای حمله با چاقو به او در یک رویداد عمومی بزرگ بوده است. ۱۲:۵۵» کپلر: ترافیک دریایی از تنگه هرمز در ۱۳ اوت افزایش یافت و ۱۳ عبور تایید شده ثبت شد

این میزان نشان‌دهنده رشد ۴۴ درصدی نسبت به روز قبل (۹ عبور) است. نه کشتی از طرح یک‌جانبه ایران استفاده کردند، هیچ عبوری در سیستم جداسازی ترافیک هرمز تایید نشد و چهار مسیر نامشخص باقی ماند

فعالیت در باب‌المندب پایدارتر بود و ۲۹ عبور تایید شده ثبت شد که ۴ درصد بیشتر از ۲۸ عبور روز قبل است. هجده کشتی وارد دریای سرخ شدند و ۱۱ کشتی از آن خارج شدند، در حالی که دو عبور تاریک ثبت شد. در طول روز هیچ حمله جدید تایید شده‌ای به کشتی‌ها گزارش نشد. ۱۲:۴۶» افزایش تولید نفت ایران به روایت اوپک

تازه‌ترین گزارش دبیرخانه اوپک از عملکرد اعضای آن در تولید نفت، نشان می دهد که تولید نفت ایران در ماه ژوئیه (تیر - مرداد)‌ با افزایش ۲۶ هزار بشکه‌ای نسبت به ماه قبل از آن به ۲ میلیون و ۴۷۸ هزار بشکه در روز رسیده است. ۱۲:۳۲» احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران درباره ادامه شرایط تعلیق:

گزینه قرآنی ما، آتش‌بس است

کسانی که می‌گویند «فقط صلح و لاغیر» از خدا نمی‌ترسند که چنین می‌گویند؟ ۱۲:۱۸» دیدار سفیر چین با وزیر خارجه پاکستان در مورد تحولات منطقه‌ای

وزارت خارجه پاکستان از دیدار سفیر چین با معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه این کشور در مورد تحولات منطقه‌ای خبر داد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ وزارت خارجه پاکستان در این باره اعلام کرد: «جناب آقای جیانگ زایدونگ»، سفیر چین، امروز در وزارت امور خارجه پاکستان با «سناتور محمد اسحاق دار»، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، دیدار کرد.

در این دیدار در مورد تحولات منطقه‌ای و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک، تبادل نظر صورت گرفت.

سفیر جیانگ زایدونگ به مناسبت روز استقلال، تبریکات صمیمانه‌ی خود را به مردم و رهبران پاکستان ابلاغ کرد و بر روابط نزدیک و دیرینه‌ی دو کشور تأکید مجدد نمود.  ۱۲:۱۳» دیدار کاردار ایالات متحده با وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات اخیر منطقه‌ای اسحاق دار: اجرای کامل و عملی (در متن و روح) تفاهم‌نامه اسلام‌آباد تنها راه پیش روست

«ناتالی ای. بیکر»، کاردار ایالات متحده، امروز با «سناتور محمد اسحاق دار»، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، دیدار کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ وزارت خارجه پاکستان درباره این دیدار اعلام کرد: این دیدار بر همکاری دوجانبه پاکستان و ایالات متحده و تحولات اخیر منطقه‌ای متمرکز بود.

معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه از روند مثبت روابط پاکستان و آمریکا ابراز خرسندی کرد و بر اهمیت گفت‌وگو و دیپلماسی برای صلح پایدار تأکید نمود. وی تصریح کرد که اجرای کامل و عملی (در متن و روح) تفاهم‌نامه اسلام‌آباد مورخ ۱۸ ژوئن، تنها راه پیش روست. او همچنین بر تعهد پاکستان به صلح و امنیت منطقه‌ای در کنار حفظ منافع ملی این کشور تأکید مجدد کرد.

کاردار ایالات متحده نیز از نقش سازنده پاکستان در ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای قدردانی کرد و به مناسبت روز استقلال پاکستان، به معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه تبریک گفت. ۱۲:۰۰» بلومبرگ: ایالات متحده و ایران در جنگ طولانی‌مدت نمی‌توانند به پیروزی قاطعی دست یابند

این درگیری اکنون به ششمین ماه خود رسیده و نشانه‌هایی از پایان آن دیده نمی‌شود.

این چالش تقریباً پنجاه ساله بین آمریکا و ایران، به جنگی منجر شده است که در آن هر دو طرف با انتخاب‌های دشواری روبرو هستند: 

واشنگتن باید هزینه‌های ادامه عملیات نظامی را در نظر بگیرد.

ایران با فشارهای مداوم آمریکا و اسرائیل روبرو است و راه مشخصی برای پیروزی یا دستیابی به یک توافق مذاکره‌ای ندارد. ۱۱:۴۰» سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا: یک نفتکش حین عبور از تنگه هرمز هدف حملهٔ پهپادی قرار گرفت

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد: یک نفتکش حین عبور از تنگه هرمز هدف حملهٔ پهپادی قرار گرفت.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا افزود: نفتکشی که در تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفته بود، آسیب جزئی دیده و خدمه آن سالم هستند.   ۱۱:۳۲» ونس، معاون ترامپ: درباره ایران هدف نخست ما حفظ ثبات قیمت انرژی و هدف دوم این است که اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند

جی‌دی ونس، معاون ترامپ درباره ایران می گوید که هدف نخست ما اطمینان از اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس همچنان نفت و گاز به اقتصاد جهانی عرضه کنند تا ثبات قیمت انرژی حفظ شود؛ این مسئله برای مردم آمریکا اهمیت دارد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است:

فکر می‌کنم در پایان ماجرای ایران، آمریکا در موقعیت قوی‌تر قرار خواهد داشت.

ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد و وضعیت تنگه هرمز به شرایطی بازخواهد گشت که قیمت نفت و گاز برای مردم آمریکا باثبات باشد.

مسئله اینجاست که ایرانی‌ها گاهی تعهداتی می‌دهند که به آن عمل نمی‌کنند؛ توافقی می‌کنند اما به آن پایبند نمی‌مانند.

ما ابزارهای زیادی برای وادار کردن طرف مقابل به اقدام، در اختیار داریم.

گاهی تمرکز ما بر مسئله انرژی است؛ چون می‌خواهیم آمریکایی ها توان پرداخت هزینه نفت و گاز را داشته باشند.

گاهی بر جنبه نظامی موضوع تمرکز می‌کنیم و گاهی تمرکزمان بر برنامه هسته‌ای است.

هدف نخست ما اطمینان از اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس همچنان نفت و گاز به اقتصاد جهانی عرضه کنند تا ثبات قیمت انرژی حفظ شود؛ این مسئله برای مردم آمریکا اهمیت دارد.

می‌دانم که قیمت نفت امروز کاهش یافته و نسبت به اوج قیمت‌ها در روزهای اولیه درگیری بسیار پایین‌تر آمده است. این هدف شماره یک است؛ ارزان نگه داشتن نفت و گاز برای آمریکایی‌ها در سراسر کشورمان.

البته هدف شماره دو این است که اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند. ۱۱:۲۱» اولیانوف: منطق واشنگتن در مورد تنگه هرمز قابل درک نیست

میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با انتقاد از رویکرد آمریکا نوشت: منطق واشنگتن در مورد آزادی کشتیرانی قابل درک نیست.

اولیانوف در پستی در «ایکس» افزود: آمریکا خواهان آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز است، اما همین آزادی بر اثر تجاوز آمریکا از بین رفته است. حالا آنها می‌خواهند با ادامه جنگ، پیامدهای اشتباه راهبردی خود را پاک کنند. یک چیزی اینجا درست نیست. ۱۱:۱۳» ادعای عربستان: ایران را مسئول ادامه حملات به نفتکش‌ها می‌دانیم

وزارت امور خارجه عربستان سعودی: 

ما با شدیدترین لحن هدف قرار گرفتن دو نفتکش متعلق به شرکت اماراتی ADNOC هنگام عبور از تنگه هرمز را محکوم می‌کنیم. ۱۱:۰۴» قطر خواستار بازگشایی بی‌قید و شرط تنگه هرمز شد

وزارت خارجه قطر: 

دولت قطر بار دیگر مخالفت قاطع خود را با استفاده از تنگه هرمز به عنوان اهرم فشار اعلام می‌کند و خواستار بازگشایی آن بدون هیچ قید و شرطی است. ۱۰:۵۱» مقام آمریکایی: ناو «آبراهام لینکلن» به آمریکا بازمی‌گردد

ان‌بی‌سی گزارش داد در پی افزایش نگرانی‌ها درباره وخامت شرایط زندگی خدمه ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» این ناو راهی سن‌دیگو خواهد شد ۱۰:۳۹» الحدث:

وزیر خارجه پاکستان پس از بازگشت از سفر به ایران، با سفیر آمریکا در اسلام‌آباد دیدار کرد. ۱۰:۲۶» وزیر خارجه نروژ: جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهداف اولیه‌اش نرسیده است دستکم باید به شرایطی بازگردیم که تا حد امکان به آزادی ناوبری پیش از شروع این جنگ نزدیک باشد

اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، می‌گوید جنگ با ایران به اهداف اولیه خود نرسیده.

اید در گفت وگو با الجزیره اظهار داشت: «به نظر من کاملاً واضح است که تاریخ خواهد گفت این جنگ به هیچ‌یک از اهداف اولیه‌اش نرسیده است.»

وزیر امور خارجه نروژ گفت نروژ از همان ابتدا با این جنگ مخالف بوده و آن را «نه چندان هوشمندانه و نه منطبق با قوانین بین‌المللی» خوانده است – موضعی که به گفتهٔ او اکنون بسیار رایج‌تر شده است.

وی همچنین به اختلال در تنگهٔ هرمز اشاره کرد و گفت این آب‌راه پیش از آنکه آمریکا و اسرائیل در ۲۸ فوریه (۹ اسفند) حملهٔ اولیه خود را آغاز کنند و ایران پاسخ دهد، باز بوده است. او افزود: «دستکم باید به شرایطی بازگردیم که تا حد امکان به آزادی ناوبری پیش از شروع این جنگ نزدیک باشد.»

اید خاطرنشان کرد که پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگهٔ هرمز اکنون ضروری است و گفت: «فکر می‌کنم این کار شدنی است.» ۱۰:۲۲» شرکت ردیابی کشتیرانی کپلر: ترافیک دریایی در تنگه هرمز در اواخر هفته از میانگین ماهانه خود کمتر شده روز پنج‌شنبه تنها ۹ فروند کشتی از تنگه عبور کردند

رویترز به نقل از داده‌های شرکت «کپلر» گزارش داد که ترافیک دریایی در تنگه هرمز در اواخر هفته از میانگین ماهانه خود کاهش یافته است. این وضعیت در پی تنش‌های میان ایالات متحده و ایران رخ می‌دهد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس این داده‌ها، روز پنج‌شنبه ۹ فروند کشتی از تنگه عبور کردند که در مقایسه با ۵ فروند در روز قبل افزایش داشت، اما همچنان پایین‌تر از میانگین روزانه ماه اوت (۱۲ فروند) باقی ماند.

کشتی‌های عبوری شامل ۵ فروندی بودند که وارد خلیج فارس شدند و ۴ فروندی که از آن خارج شده و به سمت دریای عمان حرکت کردند. بیشتر این کشتی‌ها از مسیر دریانوردی ایران عبور کردند.

در تنگه باب‌المندب نیز روز پنج‌شنبه ۱۹ فروند کشتی باری با روشن بودن فرستنده‌ها و گیرنده‌های خود عبور کردند، در حالی که این تعداد در روز قبل ۲۰ فروند بود. ۱۰:۱۱» کنایه روزنامه چینی: هدف آمریکا از جنگ با ایران تغییر کرد

روزنامه چینی "سوث چاینا مورنینگ پست" در تیتری کنایه ای به موضع اخیر جی دی ونس معاون ترامپ درباره اولویت "ارزان نگه داشتن قیمت بنزین" برای شهروندان آمریکا پرداخته و تیتر زده:

"آمریکا هدف جنگ با ایران را تغییر داد و گفت نفت ارزان‌تر برای آمریکایی‌ها اولویت اصلی است." ۱۰:۰۲» حملات هوایی اسرائیل به جنوب لبنان

شبکهٔ المنار گزارش داد که جنگنده‌های اسرائیل از بامداد امروز چندین‌بار شهرک المنصوری در جنوب لبنان را بمباران کرده‌اند. ۹:۵۰» ادعای ونس: ایرانی ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و به تعهداتشان عمل نمی کنند

جی دی ونس درباره توافق با ایران مدعی شد «این مسئله ذاتاً غیرقابل پیش‌بینی است؛ زیرا خودِ ایرانی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و گاهی به تعهداتی که به ما داده‌اند، عمل نمی‌کنند.» ۹:۳۷» شرکت ردیابی کشتیرانی کپلر:

ترافیک دریایی در تنگه هرمز در اواخر هفته از میانگین ماهانه خود کمتر شده است

روز پنج‌شنبه تنها ۹ فروند کشتی از تنگه عبور کردند ۹:۲۹» رسانه لبنانی: ایران به الجولانی هشدار داد

پایگاه خبری لبنانی «یونیوز» به نقل از منابع مطلع اعلام کرد ایران سناریوی مداخله نظامی شورشیان سوری در لبنان را که بنا بر درخواست آمریکا در حال تدارک بود، خنثی ساخت و با ارسال هشداری مستقیم به دمشق اعلام کرد که هرگونه ورود نظامی به خاک لبنان، با فعال‌سازی جبهه‌های متعدد در داخل سوریه و در مرزهای آن مواجه خواهد شد. ۹:۱۳» روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی:

ارتش در جنگ با ایران ۴۵ پهپاد MQ-9 را از دست داد که معادل حدود ۲۵٪ از ناوگان آن است

این پهپادها که هر کدام تا ۵۰ میلیون دلار قیمت دارند، به طور گسترده در اطراف تنگه هرمز مورد استفاده قرار گرفته‌اند - اما اهداف نسبتاً آسانی برای ایران هستند. ۹:۰۴» چاک شومر، رهبر اقلیت سنای آمریکا خواستار اخراج وزیر جنگ شد «وقتی هگست نامزد شد، همه می‌دانستند که او کاملاً نالایق است؛ حالا ملوانان ما به شیوه‌ای وحشتناک و غیرقابل باور تاوان آن را می‌دهند»

چاک شومر، رهبر اقلیت سنای آمریکا، خواستار برکناری پیت هگزت، وزیر دفاع، به دلیل نحوه رسیدگی به وضعیت ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ شومر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وقتی پیت هگزت نامزد شد، همه می‌دانستند که او کاملاً نالایق است. حالا ملوانان شجاع ما به شیوه‌ای وحشتناک و غیرقابل باور تاوان آن را می‌دهند.»

وی افزود: «پیت هگزت باید فوراً اخراج شود.»  ۹:۰۰» الجزیره: قیمت نفت به دنبال تهدیدهای حفظ محاصره دریایی آمریکا علیه ایران، اندکی افزایش یافت

الجزیره نوشت: قیمت نفت روز جمعه با افزایش اندکی همراه شد، زیرا آمریکا تهدید به حفظ محاصره دریایی ایران به طور نامحدود کرد و این موضوع نگرانی‌های مربوط به عرضه نفت را که پس از کاهش قیمت‌ها در جلسه قبل به دلیل چشم‌انداز ضعیف‌تر تقاضای جهانی، دوباره زنده کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، در ادامه این مطب آمده است: هر دو شاخص نفتی روز گذشته بیش از ۲ درصد سقوط کردند و روند صعودی چندروزه هر دو نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) را متوقف کردند، اگرچه هر دو همچنان در مسیر کسب سود هفتگی حدود ۴ درصدی قرار دارند.

قیمت نفت برنت ۹ سنت (۰.۱ درصد) افزایش یافت و در ساعت ۰۱:۳۰ به وقت گرینویچ به ۸۷.۱۶ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام WTI ۴ سنت افزایش یافت و به ۸۱.۲۹ دلار در هر بشکه رسید.  ۸:۵۳» خبرگزاری عربستان: بن‌سلمان با فرمانده سنتکام درباره اوضاع منطقه و تلاش‌ها برای کاهش تنش دیدار کرد

خبرگزاری عربستان از دیدار ولیعهد سعودی با فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا خبر داد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ خبرگزاری عربستان (واس) گزارش داد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا درباره تحولات اوضاع منطقه و تلاش‌ها برای کاهش تنش و تقویت امنیت و ثبات در منطقه گفت‌وگو کرده است.  ۸:۴۸» الجزیره: در پی گزارش‌هایی از کمبود غذا، خرابی سیستم‌های لوله‌کشی و بحران‌های سلامت روان در میان کارکنان ناو آبراهام لینکلن اعضای دموکرات کنگره آمریکا خواستار شفاف‌سازی در مورد وضعیت این ناو شده‌اند

الجزیره نوشت: اعضای دموکرات کنگره آمریکا خواستار شفاف‌سازی در مورد وضعیت ناو هواپیمابر "یواس‌اس آبراهام لینکلن" شده‌اند، به دنبال گزارش‌هایی که به کمبود غذا، خرابی سیستم‌های لوله‌کشی و بحران‌های سلامت روان در میان کارکنان آن در طول طولانی‌ترین مأموریت اعزامی تاریخ این ناو اشاره داشت.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ در ادامه این مطلب آمده است: در همین حال، وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده آماده می‌شود تا ناو هواپیمابر "یواس‌اس جورج واشنگتن" را برای جایگزینی "یواس‌اس آبراهام لینکلن" به خاورمیانه بفرستد. 

این روزنامه افزود که برنامه‌ریزی برای جایگزینی ناو "جورج واشنگتن" با ناو "آبراهام لینکلن" قبل از بروز نگرانی‌ها در مورد شرایط زندگی انجام شده بود.  ۸:۳۹» ادعای وزیر خزانه داری آمریکا: در هفته آینده منتظر اعلام خبرهای بیشتری درباره ایران باشید ما اقداماتی را اعمال خواهیم کرد که در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور تاکنون سابقه نداشته

 ایرنا: وزیر خزانه داری آمریکا در پی ناکامی واشنگتن در دستیابی به اهدافش در میدان جنگ و تجاوز علیه ایران، تهران را به تشدید فشارهای حداکثری و اقدامات یکجانبه قهرآمیز بیشتر تهدید کرد.

«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا پنجشنبه شب به وقت شرق آمریکا در گفت وگو با شبکه نیوز مکس در پی زیاده خواهی‌های کشورش و عدم دستیابی به اهدافش در تجاوز بی دلیل علیه ایران، ادعا کرد: در هفته آینده منتظر اعلام خبرهای بیشتری درباره ایران باشید.

این وزیر نهاد جنگ اقتصادی آمریکا مدعی شد: «در هفته آینده منتظر اعلام خبرهای بیشتری درباره ایران باشید، زیرا ما اقداماتی را اعمال خواهیم کرد که در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور تاکنون سابقه نداشته است.»

وزیر خزانه داری آمریکا ادعا کرد: «این اقدامات ترکیبی از انزوای اقتصادی در سطحی خواهد بود که جهان تاکنون مشابه آن را ندیده است و همچنین محاصره در تنگه هرمز که مانع ورود و یا خروج هر چیزی از بنادر ایران خواهد شد، ادامه خواهد یافت.» ۸:۳۲» ادعای کانال ۱۳: فرمانده سنتکام در حال فشار برای بازگرداندن گزینه نظامی و ازسرگیری حملات به ایران است  پیامی که کوپر به مقام‌های اسرائیلی در جریان سفر به تل‌آویو منتقل کرد این بود که حمله به زیرساخت‌ها در ایران قواعد بازی را تغییر خواهد داد | او گفته که ممکن است به‌طور جدی چاره‌ای جز ازسرگیری جنگ نداشته باشیم و در این صورت به شما برای انجام حملات مشترک نیاز خواهیم داشت

کانال 13 نوشت: در حالی که گزارش‌هایی در آمریکا حاکی از آن است که احتمال ازسرگیری جنگ با ایران هرچه بیشتر کاهش یافته، دریاسالار برد کوپر، فرمانده سنتکام، در تلاش است شرایط را تغییر دهد. او اخیراً با مقام‌های ارشد نظامی اسرائیل دیدار کرده و موضعی قاطع درباره این موضوع ارائه داده است. هم‌زمان، سنتکام برای کمک به مقابله با مین‌های دریایی در تنگه هرمز به نیروی دریایی آمریکا مراجعه کرده است.

با وجود درخواست آمریکا در هفته گذشته برای بسته شدن همه جبهه‌ها، فرمانده سنتکام در جریان سفر خود به اسرائیل برای ازسرگیری حملات به ایران فشار آورده است. این موضوع شامگاه پنجشنبه در بخش اصلی اخبار شبکه ۱۳ اعلام شد.

کوپر هفته گذشته به اسرائیل سفر کرد و در جلسه انجمن عملیاتی ارشد ارتش اسرائیل شرکت کرد؛ جلسه‌ای با حضور ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، و تمامی ژنرال‌ها و فرماندهان ارتش اسرائیل.

پیامی که کوپر به مقام‌های اسرائیلی منتقل کرد این بود که جنگ علیه ایران باید از سر گرفته شود و حملات به زیرساخت‌های ملی ایران، از جمله تأسیسات مربوط به صنایع گاز، نفت و برق، از سر گرفته شود.

او گفته است: «حمله به زیرساخت‌ها در ایران قواعد بازی را تغییر خواهد داد، برای ایرانی‌ها بسیار دردناک خواهد بود و در شرایط کنونی باعث خواهد شد آنها مواضع خود را تغییر دهند.»

کوپر همچنین این موضوع را با دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مطرح کرده و همین موضع نیز به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا منتقل شده است.

کوپر همچنین به مقام‌های ارشد ارتش اسرائیل گفته است که ممکن است به‌طور جدی چاره‌ای جز ازسرگیری جنگ نداشته باشیم و در این صورت به شما برای انجام حملات مشترک نیاز خواهیم داشت.

در همین حال، سنتکام در دقایق اخیر اعلام کرده است که در حال ایجاد یک نیروی حمله پهپادی با همکاری چند کشور در خاورمیانه است. حملات آمریکا به ایران

شب گذشته، یک مقام ارشد ایرانی به رویترز گفت: «هیچ گفت‌وگویی درباره تمدید آتش‌بس با آمریکا در جریان نیست. از نظر ما، آتش‌بس اصلاً آغاز نشده است؛ بنابراین چیزی برای تمدید وجود ندارد.»

این مقام ایرانی همچنین گفت: «آمریکا ۴۸ ساعت پس از دستیابی به آتش‌بس آن را نقض کرد و چند روز بعد رسماً به آن بازگشت.»

در مقابل، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات این مقام ایرانی گفت که تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یک توافق امضاشده است، حتی اگر تاکنون اجرا نشده باشد.

او افزود: «مهلت ۶۰ روزه به‌زودی به پایان می‌رسد، اما هنوز پنج روز باقی مانده است؛ بنابراین ما این پرونده را نمی‌بندیم.»

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان ادامه داد: «امیدواریم هنگامی که طرف‌ها به گفت‌وگو بازگردند، امکان تمدید این مهلت وجود داشته باشد. حتی اگر این مهلت منقضی شود، امیدواریم در نهایت تمدید شود.» نکته مهم گزارش

بنابراین ادعای اصلی کانال ۱۳ این نیست که ترامپ تصمیم قطعی برای حمله گرفته است؛ بلکه می‌گوید فرمانده سنتکام در حال فشار برای بازگرداندن گزینه نظامی و ازسرگیری حملات به ایران است.

به‌خصوص تمرکز گزارش روی زیرساخت‌های نفت، گاز و برق ایران است؛ یعنی حمله‌ای که هدفش صرفاً تأسیسات نظامی نباشد، بلکه بخواهد با وارد کردن هزینه اقتصادی و زیرساختی، محاسبات سیاسی تهران را تغییر دهد.

از طرف دیگر، موضوع درخواست سنتکام از نیروی دریایی آمریکا برای مقابله با مین‌های تنگه هرمز هم نشان می‌دهد که در کنار بحث حمله، ارتش آمریکا همچنان در حال برنامه‌ریزی برای سناریوی عملیات و بازگشت امنیت دریایی در هرمز است. ۸:۱۶» آتلانتیک: تشدید جنگ برای آمریکا پرهزینه‌تر شده است

یکی از مهم‌ترین پیامدهای کمبود موشک‌های رهگیر این است که تشدید جنگ با ایران برای آمریکا اکنون به گزینه‌ای بسیار پرخطرتر تبدیل شده است.

در نتیجه این محدودیت‌ها، دیپلماسی و حتی دادن برخی امتیازات به ایران ممکن است اکنون به کم‌خطرترین گزینه پیش روی ترامپ تبدیل شده باشد.

آمریکا در حال بررسی توافقی است که براساس آن ایران و عمان به‌صورت مشترک بر عبور کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز نظارت کنند. ۸:۰۹» ترامپ بر واردات پهپاد و قطعات آن تعرفه گمرکی ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی وضع کرد

 رئیس‌جمهوری آمریکا که با وجود ناکامی‌های حقوقی و انتقاد تحلیلگران، تعرفه‌های گمرکی را یکی از ارکان سیاست‌های خارجی و تجاری خود قرار داده، فرمان جدیدی برای اعمال تعرفه بر واردات پهپاد و قطعات آن امضا کرد.

 بخش عربی خبرگزاری «رویترز» بامداد امروز (جمعه) در پایگاه اینترنتی خود نوشت که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه به وقت محلی اعلام کرد که بر واردات پهپادها و قطعات آنها از جمله پهپادهای وارداتی از برخی از متحدان کلیدی کشورش، تعرفه گمرکی وضع خواهد کرد.

کاخ سفید در این باره تأیید کرد که ترامپ یک فرمان اجرایی را امضا کرده که بر اساس آن، بر واردات برخی پهپادهای دارای اندازه و توانایی مشخص که به طور ویژه برای اهداف امنیت ملی حساس تلقی می‌شوند، تعرفه ۱۰۰ درصدی و برای پهپادهای کوچک‌تر نیز تعرفه ۲۵ درصدی اعمال خواهد شد ۷:۴۵» کاهش محسوس صادرات نفت از بندر ینبع عربستان

 بندر ینبع عربستان

بارگیری نفت در بندر ینبع عربستان به‌عنوان خط دورزن تنگهٔ هرمز در ۷ روز گذشته به حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز کاهش‌ یافته است.

این رقم در ۳۰ روز گذشته ۳.۴ میلیون بشکه در روز بود.

براساس تصاویر ماهواره‌ای تعداد نفتکش‌های حاضر در بندر ینبع هم ۶۰ درصد کمتر از قبل بستن باب‌المندب توسط یمن شده است. ۷:۲۷» عربستان: ۱۳ کشور به طور رسمی به ائتلاف دفاعی دریایی پیوستند

وزارت دفاع عربستان در بیانیه‌ای از پیوستن رسمی ۱۳ کشور به ائتلاف دفاعی دریایی خبر داد. ۷:۱۰» ونس: هدف اصلی جنگ با ایران کاهش قیمت نفت و گاز است

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد تضمین دسترسی آمریکایی‌ها به نفت ارزان، هدف اصلی واشنگتن در درگیری با ایران است.

طبق گزارش اسپوتنیک، ونس در برنامه «ویل کین شو» با اشاره به کاهش قیمت نفت نسبت به روزهای نخست جنگ، گفت: «هدف اول، پایین نگه داشتن قیمت نفت و گاز برای آمریکایی‌ها در سراسر کشور است.» ۲:۰۰» جروزالم پست: اسرائیل از بازسازی سریع صنایع دفاعی ایران غافلگیر شده است

جروزالم پست به نقل از مقام‌هایی از ارتش و موساد اسرائیل گزارش داده که سرعت بازسازی صنایع دفاعی ایران پس از جنگ مشترک اسرائیل و آمریکا علیه ایران، اسرائیل را غافلگیر کرده است.

 خسارت واردشده به صنایع دفاعی ایران به جای چند سال، تنها فعالیت این بخش را برای چند ماه عقب انداخته است.

ایران همچنان توانایی تولید سریع موشک‌های بالستیک خود را حفظ کرده است. ۱:۰۲» جروزالم‌پست به نقل از سنتکام: گزارش‌ها درباره درباره تلاش کوپر برای حمله به ایران دروغ است

جروزالم‌پست به نقل از ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نوشت: گزارش‌ها درباره اظهارات دریاسالار کوپر در اسرائیل مبنی بر اینکه او برای حمله به ایران فشار می‌آورد، دروغ است. ۰۰:۴۵» کانال ۱۳ اسرائیل: فرمانده سنتکام برای از سرگیری حملات به ایران تلاش می‌کند

یک رسانه عبری مدعی شد:

برد کوپر، فرمانده سنتکام، به مقام‌های ارشد اسرائیلی گفته است که برای ازسرگیری حملات به ایران تلاش می‌کند و معتقد است اعمال فشار نظامی بیشتر می‌تواند تهران را وادار کند موضع خود را در مذاکرات تغییر دهد.

کوپر در جریان سفر آخر هفته خود به اسرائیل، از ازسرگیری حملات به زیرساخت‌های ایران، از جمله تأسیسات نفت، گاز و برق، حمایت کرده و گفته است که آمریکا ممکن است در نهایت «چاره‌ای جز ازسرگیری جنگ در کنار اسرائیل» نداشته باشد.

موضع کوپر همچنین به دونالد ترامپ و دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، منتقل شده است. ۰۰:۲۲» ادعای امارات: دو کشتی ما در تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفتند | حادثه تلفات جانی نداشت

خبرگزاری رسمی امارات (وام) به نقل از شرکت آدنوک (شرکت نفت ابوظبی) نوشت:

دو کشتی متعلق به ما هنگام عبور از تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند که خوشبختانه تلفات جانی در پی نداشت.

ما بر اهمیت حفاظت از ایمنی ملوانان و تضمین آزادی دریانوردی و امنیت دریایی تأکید می‌کنیم. ۰۰:۲۱» ادعای ونس: موضوع ایران ذاتاً پیش‌بینی‌ناپذیر است، چراکه خود ایرانی‌ها غیرقابل‌پیش‌بینی هستند

ادعای جی. دی. ونس در مورد ایران:

«این موضوع [ایران]ذاتاً پیش‌بینی‌ناپذیر است، چراکه خود ایرانی‌ها غیرقابل‌پیش‌بینی هستند و گاهی به تعهداتی که با ما می‌بندند، وفا نمی‌کنند.» ۲۲:۵۴» فرمانده نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز بسته و تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تنگه هرمز بسته است. تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است.

دریادار علی عظمایی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تنگه هرمز بسته است. تسلط ما بر تحرکات کامل و قاطع است. هیچ تحرکی در این تنگه از چشم رزمندگان نیروی دریایی سپاه دور نمی‌ماند.

وی افزود: واقعیت را باید در میدان دید نه در اطلاعیه‌ها و اظهارات مقامات آمریکایی. ۲۲:۰۰» وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی: ناو جورج واشنگتن را به عنوان جایگزین آبراهام لینکلن، به خاورمیانه می‌فرستیم

وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد: ما ناو هواپیمابر جورج واشنگتن را به خاورمیانه خواهیم فرستاد تا جایگزین آبراهام لینکلن شود.







پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
سایت تابناک

واکنش ملانیا درباره رابطه ترامپ با دستیار جوانش

رمزگشایی العربی الجدید از دلایل تهدید ترامپ علیه عمان | تهدیدات او ترجمه نظامی می‌شود؟ | تبلیغات سیاسی در برابر واقعیت‌های استراتژیک
سایت اقتصادنیوز

رمزگشایی العربی الجدید از دلایل تهدید ترامپ علیه عمان | تهدیدات او ترجمه نظامی می‌شود؟ | تبلیغات سیاسی در برابر واقعیت‌های …

اقتصادنیوز:​تحلیلگران ژئوپلیتیک هشدارهای واشنگتن به عمان را بیشتر تلاشی برای محدود کردن نقش میانجی‌گرانه مسقط در مذاکرات ایران می‌دانند و معتقدند این تهدیدها با افزایش نااطمینانی در بازار انرژی، هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه و فشار بر سرمایه‌گذاری، اقتصاد عمان و بازار جهانی نفت را تحت تأثیر قرار داده است.
اماواگرها بر سر طرح ترامپ برای به فشار اقتصادی بر ایران | هیچ‌کس نمی‌داند نقطه فروپاشی کجاست | راهبردی که واشنگتن به آن امید بسته است
سایت اقتصادنیوز

اماواگرها بر سر طرح ترامپ برای به فشار اقتصادی بر ایران | هیچ‌کس نمی‌داند نقطه فروپاشی کجاست | راهبردی که واشنگتن به آن امید …

اقتصادنیوز: برخی مقام‌های سابق دولت ترامپ همچنان امیدوارند که صبر نتیجه بدهد و کارزار فشار اقتصادی آمریکا موفق شود؛ بخشی از این امید به این دلیل است که آنها گزینه‌های دیگر، از جمله اعزام نیروهای زمینی آمریکا به ایران را از نظر سیاسی غیرقابل‌تحمل می‌دانند.
سایت فرارو

سود 5 میلیارد دلاری تاجر آفریقایی از جنگ ترامپ علیه ایران

سایت فرارو

دولت فرانسه نیلوفر شادمهری، رایزن فرهنگی ایران را اخراج کرد

سایت عصرایران

ترامپ: نباید می‌گذاشتیم ولی کره شمالی ۵۷ سلاح اتمی دارد

سایت دیدارنیوز

ادعای ترامپ: کنترل تنگه هرمز با ماست/ شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم

پروپاگاندای غیرانسانی ارتش اوکراین؛ قصابی انسان‌ها پشت مانیتور / وقتی جان انسان به بازی کامپیوتری تبدیل می‌شود؛ گزارش گاردین از «یوبلیک‌ها»
سایت خبرآنلاین

پروپاگاندای غیرانسانی ارتش اوکراین؛ قصابی انسان‌ها پشت مانیتور / وقتی جان انسان به بازی کامپیوتری تبدیل می‌شود؛ گزارش گاردین …

نشریه گاردین در گزارشی اختصاصی به بررسی استفاده واحدهای پهپادی اوکراین از ویدیوهای ضبط‌شده توسط پهپادهای انتحاری (FPV) پرداخته است؛ ویدیوهایی که اگرچه برای بسیاری از ناظران غربی غیرانسانی و زننده به نظر می‌رسد، اما از سوی اوکراینی‌ها به عنوان یک سلاح جنگ روانی قدرتمند برای افشای سرنوشت تلخ نیروهای اعزامی …
ادعای انگیزه سیاسی در قتل چارلی کرک؛ آیا متهم به اعدام محکوم خواهد شد؟
خبرگزاری ایرنا

ادعای انگیزه سیاسی در قتل چارلی کرک؛ آیا متهم به اعدام محکوم خواهد شد؟

نیویورک – ایرنا- رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند ‌دادستان‌های پرونده قتل «چارلی کرک» مدعی شده‌اند که این فعال سیاسی محافظه‌کار به دلیل دیدگاه‌های سیاسی‌اش هدف قرار گرفته است؛ موضوعی که می‌تواند در تعیین مجازات «تایلر رابینسون»، متهم به قتل او نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.
ایران چگونه به ناو آبراهام لینکلن ضربه زد؟
سایت فرارو

ایران چگونه به ناو آبراهام لینکلن ضربه زد؟

در حال حاضر اخبار رسمی حاکی از آن است که ناو هواپیمابر جرج واشنگتن در حال جایگزینی با آبراهام لینکلن است. با ادامه‌دار شدن بحران زنجیره تامین، این ناو نیز اگر چه حامل نیروهای تازه نفس است، اما با شرایط مواجه لینکلن مواجه خواهد شد.
ونس هدف جدید جنگ با ایران را اعلام کرد: کاهش قیمت بنزین در آمریکا
سایت فراز

ونس هدف جدید جنگ با ایران را اعلام کرد: کاهش قیمت بنزین در آمریکا

در ششمین ماه از جنگی که قرار بود شش هفته به طول انجامد، دولت ترامپ به‌تدریج اهداف جنگی خود را تعدیل کرده است. جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور، اکنون هدف جدید و...
چین از جنگ ایران چه درس‌هایی برای آینده می‌گیرد؟
سایت فرارو

چین از جنگ ایران چه درس‌هایی برای آینده می‌گیرد؟

یکی از برجسته‌ترین درس‌هایی که چین از جنگ ایران استخراج می‌کند، اقتصاد پدافند هوایی و موشکی است. تحلیلگران چینی به این نتیجه رسیده‌اند که پهپادها و مهمات نسبتاً ارزان، در صورت استفاده گسترده و همزمان، می‌توانند ذخایر موشک‌های رهگیرِ بسیار گران‌تر را فرسوده کنند. چینی‌ها از جنگ علیه ایران درس‌های دیگری …
         
سایت خبرفوری

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات درباره 5 هکر ایرانی؛ از کارزار حملات سایبری «مبنا» چه می‌دانیم؟

سایه ای بر سر چرنوبیل؛ داستان رادار سری «دوگا» و غول آهنی شوروی (+عکس)
سایت عصرایران

سایه ای بر سر چرنوبیل؛ داستان رادار سری «دوگا» و غول آهنی شوروی (+عکس)

برای حفظ پنهان کاری، شوروی این مقر را روی نقشه به عنوان یک «کمپ تابستانی کودکان» علامت گذاری کرده بود و حتی یک ایستگاه اتوبوس با نماد عروسکی المپیک 1980 مسکو...
سایت تابناک

تصاویر شخم زدن افغانستان برای طلا

هدف ایران اختلال دائمی در تنگه هرمز نیست/ چرا بحران اخیر ایران و آمریکا متفاوت از قبل است؟
سایت تابناک

هدف ایران اختلال دائمی در تنگه هرمز نیست/ چرا بحران اخیر ایران و آمریکا متفاوت از قبل است؟

هدف ایران اختلال دائمی در تنگه هرمز نیست، بلکه ایجاد چارچوبی جدید برای حکمرانی دریایی است – که منافع ایران را به عنوان یک دولت ساحلی بهتر منعکس کند.
تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران؛ «خفگی اقتصادی» به جای حمله نظامی!
سایت تابناک

تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران؛ «خفگی اقتصادی» به جای حمله نظامی!

منابع غربی از تغییر رویکرد دولت ترامپ نسبت به ایران خبر داده و تمرکز او را فشار اقتصادی بر تهران دانسته‌اند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اعزام نیروهای زمینی آمریکا به ایران؟ + ویدئو | نماینده کنگره: ترامپ باید تصمیم بگیرد

پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند
سایت فرارو

پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند

ترامپ صبر لازم برای کار طولانی، دقیق و طاقت‌فرسایی را که دیپلماسی نیاز دارد، ندارد. او هیجان لحظه‌ای یک پست در شبکه‌های اجتماعی یا یک تیتر خبری را می‌خواهد. به زبان ساده، او در سیاست‌ورزی به شکلی که امروز انجام می‌شود، استاد است، اما در حکومت‌داری ناتوان است.
بغداد و چند مسئله حساس
روزنامه هفت صبح

بغداد و چند مسئله حساس

بررسی اهمیت سفر محمدباقر قالیباف به عراق و سه محور مهم این سفر در گفت‌وگو با علیرضا کمیلی
کارگران ارزان و ترس پرهزینه؛ چگونه روسیه از مهاجران سود می‌برد؟
سایت جماران

کارگران ارزان و ترس پرهزینه؛ چگونه روسیه از مهاجران سود می‌برد؟

تصمیمات جدید فرصت‌های دریافت مجوز اقامت یا تابعیت روسیه را از افراد دارای سابقه کیفری سلب کرده است، علاوه بر اینکه دریافت مزایای اجتماعی و بیمه درمانی اجباری را نیز سخت‌تر کرده است.
رمزگشایی از بیانیه ابوظبی؛ آیا امارات خط مبادلات اقتصادی با ایران را کور کرد؟ / باتمانقلیچ: بیانیه ابوظبی تاکید بر استمرار سیاست پیشین است
سایت خبرآنلاین

رمزگشایی از بیانیه ابوظبی؛ آیا امارات خط مبادلات اقتصادی با ایران را کور کرد؟ / باتمانقلیچ: بیانیه ابوظبی تاکید بر استمرار …

بیانیه اخیر وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در خصوص «توقف تمامی مبادلات تجاری، مالی و دادوستدهای اقتصادی با ایران تا اطلاع ثانوی» موجی از تحلیل‌ها را درباره چرخش ناگهانی سیاست منطقه‌ای ابوظبی ایجاد کرده است. با این حال، یک تحلیل‌گر حوزه اقتصاد سیاسی معتقدند این اقدام بیش از آنکه یک تغییر استراتژیک …
خبرگزاری ایسنا

۴ رئیس‌جمهور، ۲۵ سال جنگ و یک میراث پرهزینه برای آمریکا

خاورمیانه جدید
سایت روزنامه سازندگی

خاورمیانه جدید

تحلیل اندیشکده شورای روابط خارجی از آینده منطقه که از دست آمریکا خارج شده است
راز غیبت ملانیا و سایه‌ زن جوان در کنار ترامپ!
سایت تابناک

راز غیبت ملانیا و سایه‌ زن جوان در کنار ترامپ!

دستیار اجرایی دونالد ترامپ، به یکی از پرحاشیه‌ترین چهره‌های نزدیک به رئیس‌جمهور تبدیل شده است.
قدرت نوظهور؛ جنگ ایران چگونه معادلات آمریکا در شرق آسیا را تغییر داد؟
خبرگزاری مهر

قدرت نوظهور؛ جنگ ایران چگونه معادلات آمریکا در شرق آسیا را تغییر داد؟

کاهش رزمایش‌های آمریکا و کره جنوبی به دستور ترامپ، تنها یک تغییر نظامی نیست؛ این تصمیم نشان می‌دهد پیامدهای جنگ ایران به محاسبات واشنگتن در شرق آسیا نیز سرایت کرده است.
سرمقاله وطن امروز/ شکست بی‌پایان ترامپ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ شکست بی‌پایان ترامپ | آخرین خبر

وطن امروز/ «شکست بی‌پایان ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم ماشالله ذراتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهایی که رئیس‌جمهور تروریست آمریکا از تهدید به بمباران عمان تا ادعای مالکیت بر تنگه‌ هرمز را در دستور کار خود دارد، نظرسنجی مشترک «رویترز/ ایپسوس» که در بازه‌ ۱۴
سایه جنگ اوکراین بر سر امنیت جهانی غذا
خبرگزاری ایرنا

سایه جنگ اوکراین بر سر امنیت جهانی غذا

تهران-ایرنا- فایننشال تایمز نوشت: حملات متقابل اوکراین و روسیه به صادرات کشاورزی یکدیگر، می تواند امنیت جهانی غذا را به خطر بیندازد و منجر به بروز بحران جهانی غلات شود.
پایان خاورمیانه آمریکایی؛ فروپاشی نظم امنیتی تحمیلی
سایت فراز

پایان خاورمیانه آمریکایی؛ فروپاشی نظم امنیتی تحمیلی

خاورمیانه آمریکایی به پایان راه رسیده است. نظم منطقه‌ای که از سال ۱۹۹۱ حاکم بود، اکنون به یکی از قربانیان پرشمار جنگ ایالات متحده و اسرائیل تبدیل شده است. شک...
زخم استعمار بر جغرافیای جهان - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

زخم استعمار بر جغرافیای جهان - دیپلماسی ایرانی

برون‌بوم‌ها، شهرهایی در جهان‌اند که گویا از دل تاریخ بیرون‌ زده‌اند. تجربه استعمار و معاهدات قدیمی این نقاط را تبدیل به نقاط بحران کرده است....
         
چالش‌های آمریکا در هرمز - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

چالش‌های آمریکا در هرمز - دیپلماسی ایرانی

آمریکا چهار دهه پیش و در جریان جنگ ایران و عراق، با اسکورت نفتکش‌ها توانست مسیر خلیج فارس را باز نگه دارد، اما تکرار آن...
چشم سوم کی‌یف در نبرد با مسکو
روزنامه دنیای اقتصاد

چشم سوم کی‌یف در نبرد با مسکو

اپراتورهای پهپاد روسی شب هنگام در حال استراحت بودند. خودروی سفید آنها در مسیر ورودی یک خانه کوچک در جنوب اشغالی اوکراین پارک شده بود. حدود ۳۰مایل آن‌طرف‌تر، دو اپراتور پهپاد اوکراینی کامیون خود را در میان انبوه درختان در کنار یک مزرعه پارک کرده و یک پهپاد متوسطِ مجهز به دو بمب را سرهم کردند. هدف آنها …
         
کاخ سفید؛ دفتر کسب‌ و کار خانوادگی ترامپ‌ها
روزنامه هفت صبح

کاخ سفید؛ دفتر کسب‌ و کار خانوادگی ترامپ‌ها

افشای درآمد ۲.۲ میلیارد دلاری ترامپ و ورود خانواده‌اش به معاملات ارز دیجیتال و معادن، موضوع سوءاستفاده از قدرت ریاست‌جمهوری برای منافع اقتصادی را مطرح کرده است
ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند/ «عربستان به دنبال سرنگون کردن رئیس امارات است»
سایت خبرآنلاین

ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند/ «عربستان به دنبال سرنگون کردن رئیس امارات است»

«میدل ایست آی» در مقاله‌ای به بررسی پیمان مکه و نگاه امارات و رژیم صهیونیستی به آن پرداخته است.
چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند
سایت تابناک

چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند

توافق موقت با هدف پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا روز دوشنبه منقضی شد و عدم‌اطمینان را در مورد راه‌حلی دیپلماتیک برای این درگیری افزایش داد.
واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است
خبرگزاری ایرنا

واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است

نیویورک – ایرنا- روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی درباره وضعیت نیروها و پایگاه‌های آمریکایی و خسارات وارده به آنها در پی جنگ بی دلیل و تجاوزکارانه علیه ایران گزارش داد: پنتاگون (وزارت جنگ آمریکا) به دنبال کاهش حضور نظامی در خلیج فارس پس از جنگ است.
10 اقدام ترامپ در مسیر تضعیف آمریکا | جنگ با ایران داستان را عوض کرد | روبیو کجای بازی قرار دارد؟
سایت اقتصادنیوز

10 اقدام ترامپ در مسیر تضعیف آمریکا | جنگ با ایران داستان را عوض کرد | روبیو کجای بازی قرار دارد؟

اقتصادنیوز: شهرت ترامپ به معامله‌گری دوگانه و غیرقابل پیش‌بینی بودن، یکی از دلایلی است که باعث شده او در پایان دادن به جنگ با ایران با چنین دشواری‌هایی روبه‌رو شود. رهبران ایران حرف‌های او را باور نمی‌کنند.
از عمان تا اقلیم کردستان؛ آیا آمریکا در حال باز کردن جبهه های جدید علیه ایران است؟
سایت فرارو

از عمان تا اقلیم کردستان؛ آیا آمریکا در حال باز کردن جبهه های جدید علیه ایران است؟

حسین کنعانی مقدم، فرمانده پیشین سپاه پاسداران معتقد است سناریوی فشار اقتصادی و تشویق به اعتراضات داخلی، همیشه جزو نقشه های آمریکا بوده و است اما این سناریو مصداق بارز «شتر در خواب بیند پنبه دانه» است. به نظر می رسد ترامپ شب ها خواب می بیند و صبح توییت می زند و مدعی می شود که می خواهد اقداماتی را علیه …
عیان شدن اهرم زمان در مذاکرات
روزنامه آرمان امروز

عیان شدن اهرم زمان در مذاکرات

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: سخنگوی وزارت خارجه قطر در رابطه با آخرین وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا تصریح کرد که دستیابی به توافقی در مورد تنگه هرمز می‌تواند ازسرگیری مذاکرات را تا حد زیادی تسهیل کند. ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، در اظهارات خود تأکید کرد که میانجی‌گران در حال حاضر منتظر هستند …
چهار شرط نهایی ایران برای بازگشایی تنگه هرمز
روزنامه آرمان امروز

چهار شرط نهایی ایران برای بازگشایی تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: رئیس مجلس گفت: ایران تا زمان تحقق شروط مندرج در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، از جمله رفع محاصره، آزادی اموال بلوکه‌شده، رفع تحریم‌های نفتی و پایان تهدید و عملیات نظامی، تنگه هرمز را باز نخواهد کرد وی افزود: همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، دشمنی که از سر استیصال تفاهم‌نامه پایان …
مذاکره در قاهره | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

مذاکره در قاهره | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست. جرد کوشنر، مشاور رئیس‌جمهور آمریکا و خلیل الحیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در پایتخت مصر پشت میز مذاکره نشستند. در یکی از مهم‌ترین تحرکات دیپلماتیک برای نجات آتش‌بس غزه، جرد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ، رو
توافق مکه یعنی پایان نظم امریکایی - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

توافق مکه یعنی پایان نظم امریکایی - دیپلماسی ایرانی

پیمان دفاعی بین پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه نشان می‌دهد که نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه تا چه حد کاهش یافته است و چگونه قدرت‌های...
پایان همزیستی در تگزاس؟
روزنامه دنیای اقتصاد

پایان همزیستی در تگزاس؟

جوامع مسلمان تگزاس به ویژه در حومه شهرهایی مانند دالاس دهه‌هاست که روند رو به رشدی را تجربه می‌کنند. مهاجرت گسترده مسلمانان به این ایالت در جست‌وجوی مدارس باکیفیت، مسکن مقرون‌به‌صرفه و یک جامعه پویا، اکنون با واکنش تند و سازمان‌یافته جریان‌های محافظه‌کار روبه‌رو شده است؛ جریانی که آشکارا در تلاش است …
         
سراب هژمونی
روزنامه دنیای اقتصاد

سراب هژمونی

شعار بازگرداندن عظمت به آمریکا، وعده اصلی دونالد ترامپ به مردم کشورش بود. او این چشم‌انداز فریبنده را ترسیم کرد که با انتخاب مجددش، آمریکا نشاط اقتصادی، انسجام داخلی و نفوذ جهانی خود را بازخواهد یافت و دوران طلایی جدیدی آغاز خواهد شد. این وعده به‌ویژه برای آن دسته از آمریکایی‌هایی که خود را قربانی جهانی‌شدن …
سود ایرلاین‌ها قربانی جنگ با ایران
روزنامه چارسوق

سود ایرلاین‌ها قربانی جنگ با ایران

اختلال در بازار جهانی انرژی و جهش قیمت سوخت جت پس از جنگ ایران و آمریکا، هزینه شرکت‌های هواپیمایی ایالات متحده را به‌شدت افزایش داده است. هزینه سوخت امریکن و یونایتد در سه‌ماهه دوم نسبت به سال قبل بیش از ۸۰ درصد افزایش یافت و ساوت‌وست نیز نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلار هزینه اضافی متحمل شد. افزایش هزینه‌ها …
سوریه در دوراهی جنگ و بازسازی
روزنامه شرق

سوریه در دوراهی جنگ و بازسازی

فشار کاخ سفید بر دمشق برای اقدام علیه حزب‌الله، دولت احمد الشرع را میان خواست واشینگتن و خطر ورود به جنگی تازه قرار داده است. سوریه در ظاهر مداخله نظامی در لبنان را رد می‌کند، اما نشانه‌هایی وجود دارد که این گزینه هنوز کاملا کنار گذاشته نشده است.
وقتی بنزین کار دست شوروی داد! / عملیاتی که سوژه طنز تبلیغات آلمانی ها شد (+عکس)
سایت عصرایران

وقتی بنزین کار دست شوروی داد! / عملیاتی که سوژه طنز تبلیغات آلمانی ها شد (+عکس)

این برنامه بعدها محدودتر شد، اما به دستمایه ای برای تبلیغات آلمان نیز تبدیل شد؛ تبلیغاتی که این سلاح غیرمعمول شوروی را نشانه ای از استیصال و شکست نظامی معرفی...
         
سایت خبرفوری

ترامپ تصویری از آرزوی واهی گراهام را منتشر کرد

دخالت دیوانه | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

دخالت دیوانه | آخرین خبر

وطن امروز/ متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست. گروه سیاسی: رئیس دولت تروریست آمریکا حالا در موقعیتی قرار گرفته که فاصله میان تصویری که از پیروزی در جنگ علیه ایران در ذهن داشت و سیلی واقعیتی که پس از نزدیک 6 ماه به صورت نحسش خورده، هر روز بیشتر می‌شود. جنگی که قرا
سندروم توافق مکه؛ چگونه بازی تازه بن سلمان محور عبری-عربی را به چالش می‌کشد؟
سایت اکوایران

سندروم توافق مکه؛ چگونه بازی تازه بن سلمان محور عبری-عربی را به چالش می‌کشد؟

اکوایران: برخی تحلیلگران می‌گویند همین واقعیت که ترکیه، عربستان سعودی و پاکستان توافق خود را به‌صورت علنی و رسمی تدوین کرده‌اند، به آن فضای بیشتری برای رشد می‌دهد؛ به شکلی که احتمالاً ائتلاف امارات و اسرائیل قادر به انجام آن نیست.
چگونه روح ترامپی در حال تسخیر اروپا است؟
سایت اکوایران

چگونه روح ترامپی در حال تسخیر اروپا است؟

اکوایران: راهبرد امنیت ملی آمریکا حتی تا آنجا پیش رفته که استدلال می‌کند اروپا ممکن است طی ۲۰ سال به‌شکلی «غیرقابل‌شناسایی» درآید و این امر بالقوه ائتلاف ناتو را در معرض خطر قرار دهد.
آیا جنگ بی‌پایان یمن در خدمت دستور کار آمریکا و اسرائیل است؟
سایت تابناک

آیا جنگ بی‌پایان یمن در خدمت دستور کار آمریکا و اسرائیل است؟

واشنگتن و تل‌آویو به نظر می‌رسد در صندلی عقب راحت هستند، مرز‌های درگیری را شکل می‌دهند در حالی که دیگران هزینه‌های آن را متقبل می‌شوند.
سایت برترینها

تشریفات عجیب برای آقای رئیس‌جمهور

پرینتر انسانی یا پناهگاه عاطفی رئیس‌جمهور؟ / ناتالی هارپ کیست و چرا حملات جنجالی سناتور دموکرات، کاخ سفید را آتش زد؟
سایت خبرآنلاین

پرینتر انسانی یا پناهگاه عاطفی رئیس‌جمهور؟ / ناتالی هارپ کیست و چرا حملات جنجالی سناتور دموکرات، کاخ سفید را آتش زد؟

جنجال جدید در راهروهای قدرت در واشنگتن این بار نه بر سر یک لایحه جنجالی یا تصمیم اقتصادی، بلکه درباره زن ۳۵ ساله‌ای است که سایه‌به‌سایه دونالد ترامپ حرکت می‌کند. «ناتالی هارپ»، دستیار شخصی و ارشد رئیس‌جمهور آمریکا، پس از حملات کلامی و تند سناتور جان آسوف و افشاگری‌ها درباره جابه‌جایی محرمانه ترامپ در …
پارادوکس بزرگ تنگه / آیا آمریکا ارزش راهبردی هرمز را کاهش می‌دهد؟ / رقابت سرعت در ایجاد اختلال و ساخت جایگزین
سایت خبرآنلاین

پارادوکس بزرگ تنگه / آیا آمریکا ارزش راهبردی هرمز را کاهش می‌دهد؟ / رقابت سرعت در ایجاد اختلال و ساخت جایگزین

جنگ ایران و امریکا یک پرسش بنیادی‌ را پیش روی نظریه قدرت قرار داده‌اند. آیا اهرمی که برای مدت طولانی استفاده شود، ممکن است در اثر استفاده مداوم ارزش خود را از دست بدهد؟
یمنی‌ها چگونه بدون ناوگان دریایی، کشتیرانی جهان را به چالش کشیدند؟ | ​واشنگتن پست: حوثی‌ها نوع جدیدی از نیروی دریایی بدون ناوگان یا کشتی ایجاد کرده‌اند
سایت اقتصادنیوز

یمنی‌ها چگونه بدون ناوگان دریایی، کشتیرانی جهان را به چالش کشیدند؟ | ​واشنگتن پست: حوثی‌ها نوع جدیدی از نیروی دریایی بدون …

اقتصادنیوز: ماه گذشته حوثی ها محاصره دریایی عربستان سعودی را اعلام کرد و این امر باعث شد که تانکرهای نفتی این پادشاهی در دریای سرخ مجبور به تغییر مسیر به سمت شمال و ینبع شوند
«نمی‌دانستیم طعمه‌ایم» | روایت خواندنی خبرنگاران نیویورک‌تایمز از فرار مخفیانه ترامپ و نحوه پوشش خبری عملیات فریب
سایت رویداد‌ ۲۴

«نمی‌دانستیم طعمه‌ایم» | روایت خواندنی خبرنگاران نیویورک‌تایمز از فرار مخفیانه ترامپ و نحوه پوشش خبری عملیات فریب

خبرنگاران نیویورک‌تایمز از شوک عملیات فریب و تعویض هواپیمای ترامپ در ترکیه درآمده‌اند و حالا به پرسش‌هایی درباره شکسته‌شدن اعتماد به کاخ سفید و نحوه گزارش دادن درباره یک عملیات امنیتی پاسخ می‌دهند؛ پرسش اساسی آنها این است که چرا جان کسانی که در هواپیمای طعمه بودند، در این عملیات نادیده گرفته شد؟
ایران نگران «پیمان مکه» نیست/ اولین آزمون حملات حوثی‌های یمن می‌تواند باشد
سایت تابناک

ایران نگران «پیمان مکه» نیست/ اولین آزمون حملات حوثی‌های یمن می‌تواند باشد

ایران نسبت به توافق دفاعی ترکیه، عربستان و پاکستان نگرانی ندارد و معتقد است در صورت درگیری با عربستان دو عضو دیگر وارد نخواهند شد.
واکاوی مأموریت کوشنر در قاهره؛ تحمیل شروط اسرائیل با زبان آمریکایی - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

واکاوی مأموریت کوشنر در قاهره؛ تحمیل شروط اسرائیل با زبان آمریکایی - تسنیم

موضع کوشنر در نشست با حماس و میانجی‌ها نشان می‌دهد آمریکا در پی تحمیل شروط اسرائیل در قالب لفاظی جدید است.
«تئاتر صلح» با بازی دونالد ترامپ
خبرگزاری ایسنا

«تئاتر صلح» با بازی دونالد ترامپ

شاید برای ترامپ، صلح بیش از آنکه یک مقصد باشد، صحنه‌ای برای نمایش قدرت است؛ صحنه‌ای که در آن مذاکره، تهدید، معامله و نمایش رسانه‌ای در هم می‌آمیزند. ترامپ خود را سیاستمداری معرفی می‌کند که می‌تواند جنگ‌هایی را پایان دهد که دیگران از حل آنها عاجز مانده‌اند. اما پرسش مهم این است: آنچه امروز در برابر چشم …