قیمت طلا امروز




 نفت ستاره خلیج فارس

 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۳ ساعت قبل

 خودروسواران باید نگران کیفیت بنزین باشند؟

چند روزی است تصاویر خودروهای متوقف‌شده و درراه‌مانده در حاشیه اتوبان‌ها و جاده‌ها، همراه با روایت‌هایی از بی‌کیفیتی بنزین و استفاده از متانول و همچنین ناسازگاری آن با خودروها، به‌ویژه خودروهای داخلی و وارداتی، در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود. موضوعی که نگرانی دارندگان خودرو را افزایش داده است. این نگرانی‌ها همزمان با انتشار اظهارات مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس درباره استفاده کنترل‌شده از متانول در بنزین این پالایشگاه، ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است.
  خودروسواران باید نگران کیفیت بنزین باشند؟
انتشار ویدئوهایی که در آنها تخریب برخی قطعات خودرو به استفاده از متانول در بنزین نسبت داده می‌شود، نیز بر این نگرانی‌ها افزوده است. حال سوال این است که آیا خودروسواران واقعا باید نگران کیفیت بنزین باشند؟ مدیرعامل نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرده که این پالایشگاه پس از انجام مطالعات و آزمایش‌های فنی، حدود ۰.۵درصد حجمی متانول را به‌عنوان جزء اکسیژنه به بنزین تولیدی خود افزوده است. به گفته وی، این میزان در چارچوب استانداردهای مورد اشاره قرار دارد و بسیار پایین‌تر از سقف‌های مطرح‌شده برای برخی سوخت‌های متانولی است. او همچنین با استناد به تجربه کشورهایی مانند چین، استفاده از متانول در سوخت را فناوری شناخته‌شده‌ای دانسته و تاکید کرده که این ترکیب به خودروها آسیب نمی‌زند.

با این حال، ماجرا به همین سادگی نیست. با وجود اظهارات این مقام مسوول، اما برخی از کارشناسان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تاکید دارند که متانول به‌خودی‌خود نه یک ماده ممنوع برای استفاده در سوخت است و نه می‌توان گفت هر میزان از آن بدون هیچ اثری بر خودرو خواهد بود. آنچه اهمیت دارد، میزان متانول، فرمول نهایی سوخت، کیفیت مواد اولیه و مهم‌تر از همه، سازگاری خودرو با این ترکیب است. به همین دلیل تجربه جهانی متانول را نمی‌توان بدون توجه به این جزئیات به ناوگان ایران تعمیم داد. اما چین یکی از کشورهایی است که استفاده از سوخت‌های متانولی در آن سابقه دارد و حتی برای ترکیب‌هایی مانند M۱۵، یعنی بنزین حاوی ۱۵درصد متانول، استاندارد تعریف شده است. اما این تجربه نشان می‌دهد که استفاده از متانول در درصدهای بالا، نیازمند استاندارد مشخص سوخت و در نظر گرفتن سازگاری خودرو و قطعات آن است. 

در این زمینه همچنین برخی اطلاعیه انجمن خودروسازان را که متعلق به سال ۹۱ است بار دیگر بازخوانی کرده‌اند. سابقه هشدار خودروسازان ایرانی درباره متانول به سال ۱۳۹۱ بازمی‌گردد؛ زمانی که انجمن خودروسازان نسبت به استفاده از درصدهای بالای متانول هشدار داد و آن را عاملی برای آسیب به برخی اجزای خودرو دانست. با این حال، هشدار آن دوره درباره ترکیب‌هایی با درصد بسیار بالاتر، از جمله ۳۵درصد، بود و نمی‌توان آن را مستقیما به متانول ۰.۵درصدی مورد اشاره پالایشگاه تعمیم داد. درصد متانول اهمیت زیادی دارد. در غلظت‌های بالاتر، احتمال بروز مشکلاتی در سازگاری برخی قطعات فلزی، لاستیکی و پلاستیکی سیستم سوخت‌رسانی، همچنین رفتار سوخت در برابر آب و میزان مصرف سوخت بیشتر می‌شود. اما در ترکیب ۰.۵درصدی، نمی‌توان صرفا بر اساس تجربه سوخت‌های M۱۵ یا M۳۵ نتیجه گرفت که خودروهای کشور با آسیب جدی مواجه خواهند شد. 

در عین حال، عبارت «هیچ آسیبی به خودرو وارد نمی‌کند» نیز نیازمند ارائه مستندات و نتایج آزمون‌های دوام است. این موضوع درباره خودروهای جدید، مونتاژی و وارداتی اهمیت بیشتری دارد. ناوگان ایران دیگر محدود به خودروهای قدیمی داخلی نیست و امروز خودروهایی با موتورهای توربوشارژ، سیستم‌های تزریق مستقیم و قطعات حساس‌تر در بازار حضور دارند.  بنابراین پرسش اصلی این است که آیا سوخت حاوی متانول روی این خودروها آزمایش شده است یا خیر؟ اینکه یک ترکیب از نظر پالایشگاه با استاندارد سوخت مطابقت داشته باشد، لزوما به معنای آن نیست که تمام خودروهای موجود در کشور برای مصرف مستمر آن آزموده شده‌اند.

از این منظر، نگرانی فعلی را نمی‌توان صرفا شایعه دانست و در عین حال، نمی‌توان از روی ویدئوهای شبکه‌های اجتماعی نیز به آسیب متانول حکم داد. راه‌حل، انتشار نتایج آزمایش‌های انجام‌شده است؛ از جمله اینکه چه خودروهایی، با چه میزان پیمایش و برای چه مدتی با بنزین حاوی متانول کار کرده‌اند و آیا پمپ بنزین، انژکتور، شیلنگ‌ها، واشرها و سایر قطعات سیستم سوخت‌رسانی بررسی شده‌اند یا خیر. بر این اساس برخی از کارشناسان که اظهارات آنها در ادامه گزارش آمده، درباره استفاده از متانول در بنزین، بر ضرورت انجام مطالعات و آزمون‌های دقیق پیش از توسعه این شیوه تاکید دارند. به گفته آنها، هرچند استفاده از متانول با توجه به ظرفیت بالای تولید این ماده در ایران و ناترازی بنزین می‌تواند از نظر اقتصادی جذاب باشد، اما تغییر ترکیبات سوخت بدون در نظر گرفتن سازگاری خودروها و زیرساخت‌های فنی، می‌تواند به سیستم سوخت‌رسانی و قطعات خودرو آسیب وارد کند. 

از نگاه کارشناسان، خودروهای جدید به دلیل برخورداری از فناوری‌های پیشرفته‌تر و حساسیت بیشتر سیستم‌های مدیریت موتور، نیازمند بررسی دقیق‌تر هستند و ترکیب جدید سوخت باید پیش از عرضه، از سوی خودروسازان مورد تایید قرار گیرد. همچنین لازم است مقاومت قطعاتی مانند پمپ، انژکتور، شیلنگ‌ها، واشرها و سایر اجزای مسیر سوخت‌رسانی در برابر متانول بررسی شود.  کارشناسان در عین حال تاکید دارند که تجربه کشورهایی مانند چین قابل تعمیم مستقیم به ایران نیست؛ زیرا در آن کشور استفاده از سوخت‌های متانولی با استانداردهای مشخص، زیرساخت‌های مناسب و حتی تفکیک نوع سوخت و خودرو همراه است. بنابراین، پیش از هرگونه افزایش سهم متانول در بنزین، باید ترکیب دقیق سوخت، دامنه توزیع و سازگاری آن با خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی مشخص شود. به اعتقاد آنها، مزیت اقتصادی متانول نباید بر ضرورت رعایت الزامات فنی و حفظ سلامت ناوگان غلبه کند.   بنزین متانولی زیر ذره‌بین کارشناسان

 موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در مورد استفاده از متانول در پالایشگاه ستاره خلیج فارس و اخباری که پیرامون خرابی برخی خودروها در فضای مجازی منتشر شده است، به «دنیای اقتصاد» گفت: «این موضوع را از مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس پرس‌وجو کردیم. واحد مربوطه در پالایشگاه این مجموعه اعلام کرد که براساس بررسی‌های کارشناسی، مشکلی در این زمینه وجود ندارد. مسوولان این پالایشگاه ضمن اشاره به استفاده رایج از متانول در سایر کشورهای جهان با درصدهایی تا سقف ۴درصد، عنوان کردند که میزان مصرف متانول در تولیدات آنها تنها نیم‌درصد است.»

احمدی ادامه داد: «اگرچه توضیحات پیشین پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس حاکی از آن بود که استفاده از متانول از منظر کارشناسی فاقد اشکال است، اما با توجه به اینکه این اطمینان خاطر قطعی حاصل نشده است و به منظور رفع دغدغه‌های موجود و دستیابی به دیدگاهی شفاف، از کارشناسان مربوطه دعوت شده است تا در کارگروه ویژه، تمامی ابعاد مساله را تشریح کنند.»

حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو، نیز در ارتباط با استفاده از متانول در بنزین به «دنیای اقتصاد» گفت: «استفاده از متانول به‌عنوان افزودنی در بنزین، فرآیندی است که نمی‌تواند به‌صورت شتاب‌زده و بدون زیرساخت‌های مهندسی انجام شود؛ چرا که افزودن چنین موادی بدون مطالعات دقیق، آسیب‌های جدی به سیستم‌های فنی خودروها وارد می‌کند.» وی ادامه داد: «برخلاف تصور عمومی، خودروهای نسل جدید به دلیل برخورداری از «ECU» نسبت به هرگونه تغییر در ترکیبات بنزین بسیار حساس هستند. با وجود اینکه گفته می‌شود متانول می‌تواند استاندارد بنزین را ارتقا دهد؛ مثلا از یورو ۴ به یورو ۵ تغییر دهد، تحقق این امر نیازمند این است که الگوریتم‌های ECU با ساختار شیمیایی سوخت جدید تطبیق داده شوند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه از منظر مهندسی مواد، متانول دارای خاصیت خشک‌کنندگی است، در این باره توضیح داد: «بنابراین ضروری است در تست‌پلن‌های تولید قطعات، به‌ویژه در مسیر سوخت‌رسانی، آزمون‌های مقاومت در برابر متانول تعریف شود تا با تغییر در آلیاژ قطعات، از خوردگی و آسیب‌دیدگی آنها جلوگیری به ‌عمل آید.» وی در پاسخ به این پرسش که کدام خودروها در صورت استفاده از متانول بیشتر در معرض خطر هستند، گفت: «خودروهای مدرن مجهز به کاتالیست هستند که استاندارد زیست‌محیطی خودرو را به سطح یورو ۶ ارتقا می‌دهد؛ استفاده از بنزینی که با این سطح از تکنولوژی سازگار نیست، مانند استفاده از بنزین یورو ۴ در خودروی یورو ۶، اثر مخربی دارد. این موضوع درباره استفاده از متانول هم صدق می‌کند. در مقابل، اگرچه خودروهای قدیمی‌تر (یورو ۳) ممکن است آسیب کمتری از نظر احتراق ببینند، اما همچنان در معرض خوردگی قطعات پلاستیکی قرار دارند.»

کریمی در پاسخ به این پرسش که استفاده از متانول از بعد اقتصادی چه اهمیتی دارد، اظهار کرد: «استفاده از متانول به دلیل جایگاه ایران به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان عمده این ماده شیمیایی و ضرورت مدیریت ناترازی بنزین، از دیدگاه کلان جذاب است؛ به‌طوری که حتی نیم‌درصد اختلاط، سهم قابل‌توجهی در جبران ناترازی تولید دارد. با‌این‌حال، تجربیات جهانی نشان می‌دهد که این رویکرد نیازمند مدیریت دقیق است.» 

در ادامه یکی دیگر از کارشناسان صنعت خودرو هم در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه استفاده از متانول در بنزین می‌تواند نگران‌کننده باشد، گفت: «استفاده از متانول به‌عنوان افزودنی در بنزین، فرآیندی نیست که بتواند به صورت شتاب‌زده و بدون ارزیابی‌های کارشناسی دقیق صورت گیرد؛ چرا که افزودن چنین موادی بدون انجام مطالعات پیش‌فرض، می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی به سیستم‌های فنی خودرو شود.» وی افزود: «ضروری است که پیش از هر اقدامی، ترکیبات دقیق سوخت به طور شفاف به خودروسازان اعلام شود، زیرا فرآیند تطبیق خودروها با ترکیبات جدید، به‌ویژه در تولیدات جدید، نیازمند بازه‌ای بلندمدت حدود یک تا دو سال است.»

این کارشناس صنعت خودرو اضافه کرد: «پس از مشخص شدن این موارد، شرکت‌های سازنده باید نسبت به بررسی سازگاری محصولات خود با ترکیب جدید اظهارنظر کنند. در صورتی که سازنده اعلام کند این ترکیب برای خودرو مضر است، مساله تعیین‌تکلیف خودروهایی که پیش از این به بازار عرضه شده‌اند، اهمیت پیدا می‌کند؛ از همین رو، در سطح جهانی نیز چنین تغییرات گسترده‌ای انجام نمی‌شود مگر آنکه بسیار جزئی و کنترل‌شده باشد. برای نمونه، در چین برای هر نوع ترکیب سوخت، ایستگاه‌ها و نازل‌های مشخصی در نظر گرفته شده است تا رانندگان بدانند کدام خودروها مجاز به استفاده از کدام نوع بنزین هستند.»

وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط تحریم، این احتمال وجود دارد که برای جبران کمبود مواد اولیه و افزایش حجم تولید بنزین، میزان استفاده از متانول افزایش یابد، گفت: «اگر این اقدام بدون اطلاع‌رسانی قبلی صورت گیرد، تمامی خودروها اعم از داخلی و وارداتی در معرض آسیب قرار خواهند گرفت.» به گفته وی، در حال حاضر، سه ابهام اساسی مانع از هرگونه اظهارنظر قطعی می‌شود؛ نخست، مشخص نبودن ترکیبات دقیق سوخت؛ دوم، نامشخص بودن سطح و دامنه توزیع آن در کشور؛ و سوم، عدم تایید قطعی این موضوع که آیا خرابی‌های منتشرشده در رسانه‌ها واقعا با استفاده از متانول در ارتباط است یا خیر.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: «اگرچه استفاده از متانول ممکن است راهکاری برای مقابله با کمبود مواد اولیه در دوران تحریم و افزایش تولید بنزین به نظر برسد، اما این رویکرد لزوما یک راهکار مناسب و پایدار نیست. بنابراین برخلاف کشورهایی نظیر چین که به دلیل کمبود منابع نفتی و بهره‌مندی از نیشکر برای تولید الکل، از نظر اقتصادی به استفاده از این ترکیبات مایل هستند، در شرایط کنونی باید دقت نظر کارشناسی بر هرگونه تغییر در ترکیبات سوخت مقدم باشد.» این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد







یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - 23 August 2026
غروب ستاره‌ها در قاره سبز
روزنامه توسعه ایرانی

غروب ستاره‌ها در قاره سبز

آریا طاری انتقال مهدی طارمی به الوصل امارات، تنها جابه جایی یک بازیکن در بازار نقل و انتقالات تابستانی نیست؛ این یک زنگ خطر کرکننده و یک
    
روزنامه هفت صبح

دکتر بیرانوند آخرین بمب نقل و انتقالات تابستانی!

ادبیات سخیف پیشکسوت فوتبال | آقای روشن در دوران فوتبالی تان یک تمام کننده خوب بودید و حالا یک ضربه تمام‌کننده به اعتبار و حیثیت خود وارد کردید
سایت رویداد‌ ۲۴

ادبیات سخیف پیشکسوت فوتبال | آقای روشن در دوران فوتبالی تان یک تمام کننده خوب بودید و حالا یک ضربه تمام‌کننده به اعتبار و …

مصاحبه جنجالی با ادبیات سخیف و عجیب حسن روشن، پیشکسوت فوتبال و باشگاه استقلال و توهین و فحاشی رکیک وی به کی‌روش و ساپینتو با بازخوردهای زیادی همراه بوده است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| فرار عجیب ممبینی دبیرکل فدراسیون از دست خبرنگاران

سایت عصرایران

نماز شکر ابوالفضل محمدنژاد پس از فینالیست شدن

سایت خبر ورزشی

محرومیت فرزانه فصیحی از حضور در مسابقات جهانی: هیچ جمله‌ای نمی‌تواند عمق ظلم و خیانتی که به من شد را توصیف کند +عکس

روزنامه هفت صبح

بی احترامی عجیب ممبینی به خبرنگاران و فرار از مصاحبه با ترفند تماس نمایشی!

سایت جهان صنعت نیوز

فوتبال ۳۶۰ رفع فیلتر شد

مدال روی سینه بود، نان توی سفره نبود
خبرگزاری ایرنا

مدال روی سینه بود، نان توی سفره نبود

کنگاور - ایرنا - روزی کنگاور قهرمانانش را تا سکوی جهان بدرقه می‌کرد امروز اما بخشی از همان نام‌ها میان خاطرات مدال‌ها و سختی‌های زندگی جا مانده‌اند؛ از حجت رحمت‌آبادی، قهرمان جهان که امروز پشت فرمان خودروی فضای سبز شهرداری نشسته تا کاوه رحمت‌آبادی، دارنده برنز نوجوانان جهان که به‌دلیل بیکاری و نبود حمایت …
بیرانوند به جای ژاپن در پادگان!
سایت فرارو

بیرانوند به جای ژاپن در پادگان!

طبق اعلام مسئولان، مدال‌آوران بازی‌های آسیایی ناگویا در صورت کسب یکی از سه رتبه نخست از امتیازاتی برخوردار خواهند شد که موضوع معافیت از خدمت سربازی نیز در میان آنها قرار دارد. همین مسأله کافی بود تا شایعه حضور بیرانوند در تیم امید جدی‌تر شود و این تصور شکل بگیرد که شاید دروازه‌بان تراکتور بتواند از مسیر …
سایت رویداد‌ ۲۴

⁨ ⁨ ⁨ ⁨ببینید| شوخی جالب عقاب آسیا و اصلانیان

روزنامه هفت صبح

سرمربی تیم ملی: باید از فلسطین، ویتنام و کره شمالی هم بترسیم!

سایت فوتبالی

نمایشی متفاوت از آرش برهانی؛ نوازنده حرفه‌ای دف و تنبک!

سایت تابناک

ادعای عجیب دستیار قلعه‌نویی درباره حذف تیم ملی فوتبال

سایت فرارو

تیر بیرانوند به سنگ خورد؛ فرصت بزرگ معافیت سربازی از دست رفت!

روزنامه هفت صبح

کودتای 28 مرداد از نگاه ورزشی

کودتای خاموش در پرسپولیس!
سایت خبرآنلاین

کودتای خاموش در پرسپولیس!

بعضی جریان‌های پشت پرده در پرسپولیس به دنبال آن هستند که حاصل زحمات دیگران را مصادره کنند و به صندلی مدیریت باشگاه برسند.
از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز! - پارس فوتبال

کیت‌های فصل جدید لیگ برتر انگلیس نظرات متفاوتی را به خود دیده است.
سایت شهرآرانیوز

ویدئو | پس‌گردنی مسی به بازیکن فیلادلفیا؛ داور اصلاً ندید!

گزارش اختصاصی تابناک از پشت پرده جنجالی «باند مافیایی»/ نسبت فوتبال ایران با وحید کردانی چیست؟ - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

گزارش اختصاصی تابناک از پشت پرده جنجالی «باند مافیایی»/ نسبت فوتبال ایران با وحید کردانی چیست؟ - پارس فوتبال

وحید کردانی که اکنون معاون دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیاست، از مدیران ایرانی AFC به شمار می‌رود که در پرونده آسیایی شدن چادرملو چندین بار به صورت مستقیم و غیرمستقیم به این فرد اشاره شده و اینجا نسبت فوتبال ایران با او بررسی می‌شود.
روزنامه هفت صبح

رامین رضاییان؛ مجرم یا قربانی! ساشا گولش زد؟

بازگشت ابرقدرت و حکمرانی دوباره روس‌ها بر کشتی جهان؛ تاسِ بد مربی‌ای با کارنامه قابل دفاع - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

بازگشت ابرقدرت و حکمرانی دوباره روس‌ها بر کشتی جهان؛ تاسِ بد مربی‌ای با کارنامه قابل دفاع - پارس فوتبال

روسیه دوباره برگشته، پرقدرت هم برگشته؛ شب گذشته و در پایان سومین جهانی سال ۲۰۲۶ آنها سومین کاپ قهرمانی‌شان را گرفتند، اما حقیقت این است که نه نایب‌قهرمانی تیم نوجوانان آزاد و نه فرنگی جوانان در جهانی‌های اخیر، شایسته انتقادات تند نیست.
روزنامه هفت صبح

در اتاق تحلیل هفت ورزشی مطرح شد؛ وایرال شدن با خونه خالی رامین رضاییان!

سایت پارس فوتبال

عباس عراقچی ، میهمان ویژه جشن پرسپولیس!

سایت پارس فوتبال

لغو ناگهانی بازی اسرائیل به میزبانی عربستان - پارس فوتبال

سایت تجارت نیوز

واکنش روبرتو کارلوس به شایعه تغییر دینش

سایت اقتصاد ۲۴

عکس / عاشقانه‌های علی قلی زاده در میان هیاهوی فوتبال

آمار و اخبار، خلاف اظهارات حمید مطهری؛ رضاییان بهترین بازیکن آسیایی جام جهانی نبود - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

آمار و اخبار، خلاف اظهارات حمید مطهری؛ رضاییان بهترین بازیکن آسیایی جام جهانی نبود - پارس فوتبال

اگرچه حمید مطهری برای تعریف و تمجید از شاگرد جدیدش در فولاد اعلام کرد که رامین رضاییان بهترین بازیکن آسیایی در جام جهانی ۲۰۲۶ بوده است، اما اخبار و البته مهم‌تر از آن آمار خلاف این صحبت را می‌رسانند.
راز فسخ آسانی
روزنامه شرق

راز فسخ آسانی

استقلال در شرایطی با بسته‌بودن پنجره نقل‌وانتقالاتی مواجه شده که ابعاد حقوقی این ماجرا حالا از یک محرومیت ساده نقل‌وانتقالاتی فراتر رفته است. از یک سو، شکایت باشگاه‌های مس شهر بابک و نساجی مازندران درباره استفاده استقلال از بازیکنان جدید، می‌تواند پرونده‌ای را باز کند که در صورت پذیرش ادعاها، به تغییر …
سایه سنگین یک کابوس
روزنامه توسعه ایرانی

سایه سنگین یک کابوس

آریا طاری ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر، با آن سکوهای نزدیک به چمن و اتمسفر خفه کننده اش، همواره برای تیم های پایتخت نشین چیزی فراتر
    
پای فوتبال روی گلوی قشر ضعیف جامعه! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

پای فوتبال روی گلوی قشر ضعیف جامعه! - پارس فوتبال

افزایش قیمت بلیت، هزینه سنگین رفت‌وآمد و برگزاری مسابقات در ورزشگاه‌های دور از مرکز شهر، تماشای یک بازی لیگ برتر را برای بسیاری از هواداران به تفریحی بیش از یک میلیون تومانی تبدیل کرده است.
سایت فرارو

تصویر؛ ازدواج روبرتو کارلوس با سهیلا طاهری

انتقاد متفاوت روزنامه «قدس» از رامین رضاییان
سایت فرارو

انتقاد متفاوت روزنامه «قدس» از رامین رضاییان

رامین رضاییان را می‌توان به خاطر فوتبالش نقد کرد، می‌توان درباره انتخاب تیم آینده‌اش حرف زد و حتی درباره لباس و ساعتی که می‌پوشد نظر داد؛ واقعیت این است که مسئله امروز ما با بهترین بازیکن تیم ملی در جام جهانی این‌ها نیست. مسئله ما با بازیکنی مثل رامین روایتی است که یک چهره مشهور از خودش برای جامعه می‌سازد …
چادرملو پرونده آسیایی را به CAS می‌برد/ جریمه سنگین فدراسیون فوتبال تاوان اشتباه ممبینی؟ - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

چادرملو پرونده آسیایی را به CAS می‌برد/ جریمه سنگین فدراسیون فوتبال تاوان اشتباه ممبینی؟ - پارس فوتبال

قرعه‌کشی مسابقات لیگ قهرمانان آسیا دو هم برگزار شد و گل‌گهر نماینده ایران در این مراسم بود تا به طور کلی تمام امیدهای چادرملو برای رسیدن به آسیا به پایان برسد، اما این اتفاق احتمالاً پایان ماجرا نخواهد بود.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ساعت ۲۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی رامین رضاییان در مراسم معارفه | عکس

خبرگزاری ایرنا

حیرت جهانیان از اقتدار پهلوان لُر + فیلم

خبرگزاری ایرنا

گل سه‌امتیازی آزادی به نساجی + فیلم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

استایل جدید رامین رضاییان بعد از عذرخواهی در تلویزیون! + عکس

سایت رویداد‌ ۲۴

خوب، بد، زشت | رامین رضاییان چگونه به جنجالی‌ترین فوتبالیست ایران تبدیل شد؟

سایت تابناک

مصاحبه بامزه یک هوادار در بازی نساجی و استقلال

سایت عصرایران

لحظه بیهوش شدن جمال موسیالا وسط بازی به دلیل گرما

محرم زیر تیغ آمار/ مرد بازی‌های بزرگ نیست!
خبرگزاری ایسنا

محرم زیر تیغ آمار/ مرد بازی‌های بزرگ نیست!

محرم نویدکیا با شکست سپاهان مقابل تراکتور، آن‌ هم در خانه، آمار عجیب و تلخی را طی دو فصل اخیر ثبت کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد

جدایی از زیباترین زن جهان!

سایه‌روشن‌های یک قرعه
روزنامه توسعه ایرانی

سایه‌روشن‌های یک قرعه

آریا طاری سالن های مجلل کنفدراسیون فوتبال آسیا در کوالالامپور، صبح دیروز آبستن اتفاقاتی بود که ضربان قلب میلیون ها هوادار فوتبال در ایران را
روزنامه هفت صبح

موعود بنیادی‌فر وسط یک پرونده جنجالی؛ چهار ماه و ده روز زندان برای داور سرشناس!

سایت عصرایران

روبرتو کارلوس ازدواج کرد؛ مراسم عقد اسلامی اسطوره برزیلی با عروس عرب‌تبار (+عکس)

عروسی‌یی که ما برای رونالدو ساختیم
سایت عصرایران

عروسی‌یی که ما برای رونالدو ساختیم

در ماجرای عروسی رونالدو، یک اتفاق جالب افتاده است: ما برای او عروسی‌یی ساختیم که خودمان دوست داشتیم ببینیم، نه عروسی‌یی که او خواسته بود تجربه کند. هوش مصنوع...
عادی‌سازی عدم امنیت در ایران با دست‌فرمان فوتبال/ تاج، تاجرنیا و کریمی تابع امر AFC - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

عادی‌سازی عدم امنیت در ایران با دست‌فرمان فوتبال/ تاج، تاجرنیا و کریمی تابع امر AFC - پارس فوتبال

سلب میزبانی از باشگاه‌های ایرانی توسط AFC چند بار صورت گرفته و به نظر رسید مهدی تاج، نایب رئیس ایرانی AFC نمی‌تواند برای دفاع از حقوق فوتبال ایران کاری انجام...
         
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه تند میثاقی روی آنتن زنده: هرکاری از آقایان برمی‌آید!

معمای امیر قلعه‌نویی
سایت فرارو

معمای امیر قلعه‌نویی

وضعیت فعلی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران در تکرار همان تراژدی غم‌انگیزی است که سال‌‌هاست گریبانگیر ورزش ما شده؛ یعنی بلاتکلیفی مزمن و عادت به تاخیر انداختن تصمیمات سرنوشت‌‌ساز تا لحظات آخر.
اصابت موشک جنگ به سفره دلال‌ها؛ زمان بره‌کشان فوتبالیست ایرانی با مدیر برنامه وطنی! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

اصابت موشک جنگ به سفره دلال‌ها؛ زمان بره‌کشان فوتبالیست ایرانی با مدیر برنامه وطنی! - پارس فوتبال

پیش از آغاز نقل‌و‌انتقالات فصل جاری برخی منابع غیررسمی مدعی شدند میان تعدادی از مدیران باشگاه‌ها هماهنگی‌هایی صورت گرفته که مقابل زیاده‌خواهی بازیکنان و مدیربرنامه‌های آنها بایستند و بیشتر از عددی مشخص، با هیچ بازیکنی قرارداد نبندند اما در عمل هیچ‌گاه چنین اتفاقی نیفتاد.
سایت فرارو

تصویر؛ استوری غمگین و تلخ علیرضا بیرانوند

سایت عصرایران

درگذشت دو هوادار؛ حادثه تلخ پس از دیدار تراکتور - پیکان

روزنامه هفت صبح

حروم خوری خوشمزه است!/ خواب بد ایجنت فراری برای تیم محبوب

دلخوشی یعنی قراردادهای کثافت سه ماه، سه ماه؟
سایت فرارو

دلخوشی یعنی قراردادهای کثافت سه ماه، سه ماه؟

می‌فهمیم که حتی مسایلی خیلی بزرگتر از این هم برای اغلب زعمای مملکت پشیری اهمیت ندارد، اما اگر مسوولی یک جو غیرت داشت، تا پس کله‌اش باید از شنیدن این جمله سرخ می‌شد. آنچه سال‌هاست به ضرب‌المثلی در ایران تبدیل شده و امروز خیلی‌ها حتی دل و دماغ تکرار کردن همان را هم ندارند، یک اعتراف غم‌انگیز به ویرانی …
روزنامه شرق

تلخ ترین لحظه زندگی سعید عزت اللهی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه تند میثاقی به تاج و ممبینی درباره لیگ امسال

بازگشت بریمانلو به جودو پیش از بازی‌های آسیایی؛ یک انتخاب فنی یا پاک کردن صورت مسئله؟ - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

بازگشت بریمانلو به جودو پیش از بازی‌های آسیایی؛ یک انتخاب فنی یا پاک کردن صورت مسئله؟ - پارس فوتبال

دعوت بریمانلو به اردوی تیم ملی جودو می‌تواند فرصت آزمون او باشد، اما اینکه صرفاً به دلیل سابقه گذشته، او از همین حالا شانس حضور در ترکیب بازی‌های آسیایی برای...
امیر حسینی: فضای مجازی و تلویزیون سعید را معروف تر کرد!
روزنامه هفت صبح

امیر حسینی: فضای مجازی و تلویزیون سعید را معروف تر کرد!

کاپیتان اسبق تیم ملی والیبال ایران معتقد است مشکل اصلی امروز والیبال ایران، کمبود امکانات و بازی های بین المللی است؛ نه لزوماً ضعف مربی. او
سایت رویداد‌ ۲۴

غیبت هواداران زن در دیدار استقلال و نساجی