شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

وضعیت میكروبی آجیل و خشكبار


وضعیت میكروبی آجیل و خشكبار

آجیل و خشكبار از دانه و میوه‏های حاصل از درخت، درختچه و گیاهان به دست می‏آیند كه به صورت خام یا بو داده و خشك مصرف می‏شوند. از این فراورده‏ها به صورت اجزای متشكله در فراورده‏های …

آجیل و خشكبار از دانه و میوه‏های حاصل از درخت، درختچه و گیاهان به دست می‏آیند كه به صورت خام یا بو داده و خشك مصرف می‏شوند. از این فراورده‏ها به صورت اجزای متشكله در فراورده‏های قنادی، كیك شیرینی و بستنی و غیره استفاده می‏گردد. خشكبار و آجیلها منبع انواع مختلف میكروارگانیزمها می‏باشند كه ممكن است برخی از آنها از نظر بهداشت عمومی اهمیت داشته باشند.تعداد و نوع میكروارگانیزم‌های موجود بستگی به شرایط برداشت میوه و دانه، طرز نگهداری و فرایند آنها دارد. از باكتری‌هائی كه از بادام و گردو جدا شده‏اند می‏توان جنس‌های انتروباكتر، اشریشیا، باسیلوس، كلستریدیوم، پسودومونالس، لوكونوستك، استرپتوكوكوس، میكروكوكوس و انواعی از كورینه فرمها (خصوصا در بادام زمینی) را نام برد. كپك‌های پنی سیلیوم، آسپرژیلوس و فوزاریوم اغلب از این فراورده‏ها جدا شده‏اند. به طور كلی خشكبارهائی كه دارای پوسته سخت هستند دارای تعداد كمتری باكتری نسبت به فراورده‏هائی می‏باشند كه دارای پوست نرم می‏باشند. دانه‏ها و میوه‏هائی كه از مراتع و چراگاه‌ها بر داشت می‏شوند امكان دارد آلودگی زیادی و به اشریشیاكلی داشته باشند.



همچنین مشاهده کنید