چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

نفخ


نفخ

نفخ یکی از مشکلات گوارشی شایع است که معمولا بعد از خوردن مواد غذایی خاصی ایجاد می‌شود اما بعضی اوقات، یک عادت غذایی غلط، می‌تواند تشدیدکننده این عارضه باشد.
بنابراین برای …

نفخ یکی از مشکلات گوارشی شایع است که معمولا بعد از خوردن مواد غذایی خاصی ایجاد می‌شود اما بعضی اوقات، یک عادت غذایی غلط، می‌تواند تشدیدکننده این عارضه باشد.

بنابراین برای رفع مشکل نفخ، نه تنها باید در مصرف خوراکی‌های نفاخ احتیاط کرد، بلکه باید مواد غذایی ضدنفخ را هم در برنامه غذایی روزانه گنجاند و عادات غذایی خود را نیز اصلاح کرد.

توصیه‌های ۱۱ گانه

۱) بهتر است وعده‌های غذایی را در حجم کم و دفعات زیاد استفاده کنید.

۲) مصرف سبزی‌های معطری مانند نعناع، زیره سبز و سیاه و حتی زردچوبه می‌تواند گاز روده‌ها و نفخ را کاهش دهد.

۳) گاهی نفخ به یبوست مربوط می‌شود و باید این مشکل را برطرف کرد. کمبود مایعات باعث ایجاد یا تشدید یبوست می‌شود و نفخ را تشدید می‌کند.

۴) مصرف زیاد نمک، باعث جذب مقدار فراوانی آب از معده می‌شود و جذب آب، یبوست را در پی دارد. به این دلیل، خوردن غذاهای آماده و بسته‌بندی‌شده به دلیل داشتن نمک زیاد توصیه نمی‌شود.

۵) اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ می‌شوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف یا لبنیات را همراه با قرص‌های حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید.

۶) هضم چربی دشوار است و می‌تواند باعث اسپاسم و نفخ شود. بنابراین محدود کردن مصرف غذاهای چرب، یک عادت غذایی مناسب است.

۷) پختن غذاها، هضم آنها را راحت‌تر و خاصیت نفاخی آنها را کم می‌کند. بهتر است مواد غذایی به جای خام یا نیم‌پز به صورت کاملا پخته میل شوند.

۸) جویدن آدامس و نوشیدن مایعات با نی یا بطری بدون استفاده از لیوان، باعث بلع مقادیر زیاد هوا می‌شود و این منجر به نفخ خواهد شد.

۹) آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا نیز از دیگر عادات غذایی موثر برای کاهش نفخ هستند.

۱۰) قدم زدن پس از صرف غذا، حرکات روده‌ها را افزایش می‌دهد و باعث کاهش نفخ می‌شود.

۱۱) بسیاری از خانم‌ها در دوران قاعدگی بیشتر دچار نفخ می‌شوند. در این دوران مصرف مکمل B۶ موثر است.

نفاخ‌‌های ۱۰گانه

۱) حبوبات، به خصوص نخود

۲) انواع کلم از کلم برگ تا کلم بروکلی

۳) تمام سبزی‌های برگ‌دار

۴) قند موجود در شیر

۵) سـیـر

۶) پـیـاز

۷) قهوه، چای و شکلات

۸) منابع غذایی حاوی قندهای سوربیتول و فروکتوز مثل‌گلابی، هلو،آلو و گیلاس

۹) نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه و ماءالشعیر

۱۰) کاهـو



همچنین مشاهده کنید