چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
خوراکیهای ضدآلرژی
وقتی که مواد آلرژیزا، هاگها و گردهها با بینی افراد مبتلا به آلرژی تماس پیدا میکند، بدن این افراد دست به حمله میزند؛ به نحوی که سلولهای ایمنی بدن، هیستامین آزاد کرده و برای پیشگیری از ورود مواد آلرژیزا به ارگانیسمها التهاب ایجاد میکنند و در نتیجه سینوسها متورم شده و از چشمها اشک میآید.
هیستامین همچنین سبب خروج مایعی از بینی میشود و صدای شخص را خفه میکند. در برخی موارد، مصرف برخی موادغذایی میتواند تسکیندهنده آلرژی باشد و از میزان التهاب و عکسالعمل دستگاه ایمنی بکاهد. ۶ نمونه از این مواد غذایی را با هم مرور میکنیم.
۱) ماهیهای چرب
مصرف برخی ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین میتواند سبب افزایش میزان امگا۳ در بدن شده و التهاب که یکی از نشانههای آلرژی در بدن است را فرو بنشاند. بررسیهای بسیاری نشان دادهاند کودکانی که از سن پایین مصرف ماهیهای چرب را آغاز میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژیها قرار میگیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا۳ و امگا۶ دریافتی در بدن تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانههای آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان ۵۰۰ کودک ۸ ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف میکنند ۸۰ درصد کمتر به گرده گلها حساسیت نشان می دهند.
۲) سیر
سیر یک داروی جهانی است. این سبزی غنی از آنتیاکسیدان بوده و تقویتکننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتیاکسیدان در بدن و کاهش علایم آلرژی رابطه مستقیمی وجود دارد و مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتیاکسیدان در بدن میشود.
۳) پیاز
این ماده غذایی سوزاننده دهان حاوی مقدار زیاد نوعی آنتیاکسیدان به نام کوئرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلولهای ایمنی به نام ماستوسیتها میشود. در ضمن کوئرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانهای محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژیزا بیتفاوت میکند.
۴) ماست
باکتریهای زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر بر سلامت پرزهای باکتریایی دستگاه گوارش تاثیر میگذارند. در محیط دستگاه گوارش انواع سلولهای ایمنی هم وجود دارد. ماست و کفیر، دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبولهای سفید و پادتن و فاکتورهای رشد و ترکیباتی میکند که میتوانند میزان عکسالعمل سیستم دفاعی نسبت به مواد آلرژیزا را کاهش دهند. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده، افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت ۴ ماه هر روز دو لیوان (۵۰۰ میلیلیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها ۲ برابر کمتر از کسانی میشود که روزانه شیر پرچرب میخورند. در ضمن نشانههای آلرژی نیز در آنها کاهش مییابد. تحقیقات دیگری هم نشان دادهاند مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف میکنند، فرزندانشان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار میشوند.
۵) منابع ویتامین E
طبق تحقیقی که در آلمان روی ۱۷۰۰ فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف میکنند (۱۰ تا ۱۳ میلیلیتر در روز) ۳۰ درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا میشوند. جالب است بدانید سبزیجات برگسبز، غلات کامل، بادام و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی از این ویتامین هستند.
۶) مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماری
محققان ژاپنی نشان دادهاند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند و میتوانند علایم آلرژیهای فصلی را کاهش دهند. بنابراین دم کرده آنها را هر از چند گاهی میل کنید.
منبع: ریدرزدایجست
ترجمه: الهه جوانپور
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
آمریکا ایران غزه مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم سلامت سیل تهران قوه قضاییه هواشناسی شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی شورای شهر تهران دستگیری پلیس
قیمت دلار بانک مرکزی خودرو سایپا قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو دلار بازار خودرو مالیات تورم ارز
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما موسیقی دفاع مقدس رسانه ملی تئاتر فیلم کتاب
رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه نوار غزه حماس روسیه عربستان یمن ترکیه نتانیاهو افغانستان اوکراین
فوتبال رئال مادرید پرسپولیس استقلال بایرن مونیخ سپاهان تراکتور لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام اپل تبلیغات گوگل ناسا همراه اول آیفون ماه
کاهش وزن داروخانه مسمومیت سازمان غذا و دارو ویتامین قهوه خواب دیابت بارداری