شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تبانی در هندبال آسیا


تبانی در هندبال آسیا

دوازدهمین دوره هندبال قهرمانی آسیا انتخابی قهرمانی جهان طی ده روز ۲۳ بهمن تا ۳ اسفند به میزبانی شهر بانكوك تایلند برگزار شد در این بازیها كه عربستان درست در آخرین لحظات با وجود اعلام آمادگی قبلی انصراف داده بود, ۹ كشور ایران, تایلند, كویت, قطر, اردن, بحرین, چین, ژاپن و كره جنوبی گام به بازیها گذاشتند كه در نهایت سه تیم كویت, كره جنوبی و قطر با كسب عناوین اول تا سوم جواز صعود به مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۷ آلمان را گرفتند و تیم ایران با وجود داشتن تیمی آماده با دستیابی به مقام چهارم از رسیدن به این بازیها بازماند

بخشی از دلایل ناكامی تیم ایران به مسایل فنی و بخش عمده دیگر متوجه زد و بندهای پنهان و پشت پرده ای بود كه آشكارا علیه تیم ایران به خصوص طی دو بازی حساس مقابل قطر از سوی داوران توجیه شده اماراتی و سوری به اجرا درآمد، البته مشكل شرق آسیایی ها به خصوص كره ای ها چندین برابر بیشتر از تیم ایران بود و آنها در بازی نهایی از سوی داوران كاملاً قلع و قمع شدند تا عنوان قهرمانی به تیم كویت پیشكش شود. دو تیم چین و ژاپن هم در حدی نبودند كه باعث دردسر شوند.

●نگاهی به بازیهای مقدماتی

در بازیهای مقدماتی تیم های كویت، كره جنوبی، بحرین، اردن و تایلند در گروه اول و تیم های ایران، ژاپن، چین و قطر در گروه دوم قرار داشتند. در گروه الف جنگ اصلی میان كویت و كره جنوبی بود، دو تیمی كه جدالشان در دور مقدماتی فینالی پیش هنگام تلقی می شد. در این گروه بحرینی ها با وجود تیمی آماده و جنگنده بد اقبال بودند كه با كویت و كره در یك گروه قرار گرفتند. بحرین با وجود آزار دادن هر دو مدعی قهرمانی با فاصله ای نزدیك به آنان باخت. اردن با وجود داشتن تیمی بلند قامت در ابتدای راه پیشرفت قرار داشت و تایلندی ها با گسیل داشتن تیمی جوان و كم تجربه در زنگ تفریح بودند. در این گروه همه نگاهها به مصاف كره جنوبی و كویت ختم شد. پیكار كره و كویت در شرایطی به سود كویتی ها خاتمه پذیرفت كه كره ای ها با وجود پنهان نگه داشتن همه قدرت خود همواره در دو جبهه مجبور به رقابت با حریف بودند. در این بازی هم داوران در لحظات حساس به سود كویت سوت زدند و در همه حال هوای كویتی ها را داشتند.

●نتایج بازیهای گروه الف

* كویت ۳۲ _ بحرین ۳۰

* اردن ۴۵ _ تایلند ۲۶

* كره جنوبی ۴۰ _ بحرین ۳۱

* كویت ۲۸ _ اردن ۲۵

* كره جنوبی ۴۷ _ تایلند ۱۴

* بحرین ۲۷ _ اردن ۲۶

* كویت ۲۷ _ كره جنوبی ۲۵

* بحرین ۴۰ _ تایلند ۱۹

* كره جنوبی ۳۸ _ اردن ۳۴

* كویت ۵۴ _ تایلند ۲۱

●رده بندی پایانی: ۱ _ كویت با ۸ امتیاز ۲ _ كره جنوبی با ۷ امتیاز ۳ _ بحرین با ۶ امتیاز ۴ _ اردن با ۵ امتیاز ۵ _ تایلند با ۴ امتیاز

در گروه دوم در غیاب عربستان رقابت اصلی بر سر صعود بین سه تیم ایران، قطر و ژاپن بود. چینی ها با وجود اعزام تیمی جوان و بلندقامت به لحاظ تكنیكی و تجربه به پای تیم های دیگر نمی رسیدند. ایران در شروعی خوب در پیكاری سخت ودشوار كه تا دقیقه ۵۵ بازی همواره از ژاپن عقب بود با ارائه یك بازی توفانی و قدرتی در پنج دقیقه آخر ژاپن را مغلوب ساخت. هنگامی كه ایران در بازی دوم خود مقابل قطر با از دست دادن چندین پنالتی تن به باخت نزدیك ۲۱ بر ۲۰ داد، همه امیدها معطوف ژاپن شد كه بتواند با شكست دادن قطر جنگ سرگروهی را به گل شماری كشاند. بازی ژاپن _ قطر برخلاف میل و خواسته ما به سود قطر تمام شد تا با حذف ژاپن موقعیت تیم ما در راهیابی به فینال كمرنگ شود. ژاپن با خارج شدن از جمع چهار تیم برتر كار تیم ایران را سخت كرد. بدین ترتیب قطر به عنوان سرگروه دوم حریف كره و ایران به عنوان تیم دوم گروه ب حریف كویت تیم اول گروه الف در نیمه نهایی شد.

●نتایج بازیهای مقدماتی گروه دوم

* ایران ۲۸ _ ژاپن ۲۵

* قطر ۲۱ _ ایران ۲۰

* قطر ۲۸ _ چین ۱۴

* ژاپن ۳۸ _ چین ۲۰

* قطر ۳۴ _ ژاپن ۳۰

* ایران ۳۱ _ چین ۱۵

رده بندی پایانی: ۱ _ قطر با ۶ امتیاز ۲ _ ایران با ۵ امتیاز ۳ _ ژاپن با ۴ امتیاز ۴ _ چین با ۳ امتیاز

●بازیهای ضربدری

در بازیهای ضربدری ایران به مصاف كویت شتافت.

برخورد فینالیست های غرب آسیا در بسیاری از دقایق پایاپای بود و تیم ایران با وجود بكارگیری نفرات ذخیره اش هرگز احساس كمبود نمی كرد. البته از حق نباید گذشت كه به لحاظ تاكتیكی كویتی ها حرفه ای تر و سرتر از تیم ایران بودند و در نهایت نیز با برتری و اختلاف چهار امتیازی (۲۷ بر ۲۳) روانه فینال شدند. قطر هم در برابر كره شرایطی درست مشابه با تیم ایران داشت و كره ای ها با استفاده از سلاح سرعت و شوت های دقیق پرشی پشت محوطه ۹ متر اجازه بازی پایاپای را از حریف گرفته بودند. با شكست قطر مقابل كره دست تقدیر دوباره كره جنوبی و كویت را در فینال و ایران و قطر را در بازی رده بندی رویاروی هم قرار داد.

●فینال جنجالی و افتضاح داوری

كویت ۳۳ _ كره جنوبی ۲۹

برخورد دوم كره و كویت در فینال هیچ شباهتی با دیدار قبلی دو تیم نداشت. كره ای ها عزم خود را برای قهرمانی و شكست دادن كویت جزم كرده بودند، اما داوران قطری آنچنان بلایی سر آنان آوردند كه كره ای ها جز به تن دادن به شكست چاره ای نیافتند.

داوری یكطرفه فضای تالار ملی بانكوك را كاملاً به سود كره ساخته بود، اما داوران را باكی نبود و آنان با جرایم دو دقیقه ای فراوان بارها و بارها كره ای ها را چهار نفره می كردند تا كویتی های ۶ نفره راحت تر به خواسته خود برسند. جالب آنكه كره ای ها با وجود چنین شرایطی بارها با جنگندگی و تكنیك قابل تحسین دروازه كویت را می گشودند و پا پس نمی گذاشتند. حتی اخراج «هیون دو پارك» سرمربی كره و بازیكن ممتاز این تیم «جیوجونگ» در شروع نیمه دوم هم از هراس كویتی ها نكاست و آنان بارها تا مرز شكست هم پیش رفتند. با وجود تارومار شدن تیم كره در اكثر دقایق بازی از سوی آل یوسف و عبدالناصر دو داور قطری كویت به دشواری در دقایق پایانی از كره برای كسب پیروزی فاصله گرفت. كره ای ها در همین بازی ها با وجود به همراه نداشتن همه سرمایه های خود اگر با قضاوت داوران بیطرف و یا اروپایی با كویت بازی می كردند براحتی با ده گل اختلاف این تیم را می بردند، همانطور كه همواره در مسابقات جهانی یك سر و گردن بالاتر از كویت و قطر ظاهر می شوند. با همه این اوصاف كویتی ها تیمی كاملاً تاكتیك پذیر بودند و به لطف تجربه بالای یوسف الفضلی بهترین دروازه بان آسیا، سعدالعظمی، مشعل الغزی و هتیام الرشیدی با فاكتور گرفتن از حمایت های پشت پرده بازیهای بی نقصی از خود به نمایش گذاشتند. این بهترین تیم كویت طی یك دهه گذشته بود، اما جایگاه اصلی این تیم سكوی قهرمانی نبود.

●شكست تكراری با نتیجه تكراری

قطر ۲۱ _ ایران ۲۰

بازی مجدد با قطر این بار در بازی رده بندی فرصت مناسبی بود تا تیم ایران انتقام شكست قبلی را از حریف بگیرد. ایران در بازی دور مقدماتی در شرایطی در خاتمه بازی با یك گل اختلاف بازنده شده بود كه شروعی لرزان داشت و با وجود برتری ده بر پنج در نیمه دوم قادر به جبران ۶ گل اختلاف نیمه اول (۱۶ بر ۱۰) نشد. با توجه به تغییرات تاكتیكی نیمه دوم و ثمر دادن آن به نظر می رسید كه «كلیم اف» این بار «جاكان جك» همتای كروات خود را راحت تر مات كند. در دیدار رده بندی شرایط تا دقایق پایانی وقت اول این چنین پیش رفت و تیم ایران در غیاب حجت صفری كه در همان شروع بازی با حركت ناجوانمردانه آشور یوسف با بینی شكسته زمین بازی را ترك كرد ۸ بر ۵ هم از قطر پیش افتاد. با از تب و تاب افتادن تیم ایران قطری ها با بازی شناور با تكیه بر مثلث درخشان خود احمدآل سعد، عبداله آل سعد و برهان آل تركی بدل به تیم برتر میدان شدند و در نهایت با تساوی ده بر ده دو تیم به رختكن رفتند. وقت دوم را قطری ها بسیار بهتر از وقت اول ظاهر شدند و تیم ایران با وجود سنگینی بارها در مواجهه تك به تك و زدن پنالتی روی دروازه حریف بد عمل كرد، ضمن آنكه در یكی دو مورد اشتباهات داوران سوری هم به سود قطر اعلام شد تا تیم ایران در روزی كه می توانست برای نخستین بار جواز صعود به مسابقات جهانی را بگیرد با شكست و نتیجه ای تكراری قطر را به جای خود به آلمان بفرستد.

بهترین بازیكن ایران در بازی رده بندی بدون شك فرید علیمرادی بود كه بارها با واكنش های مناسب مهاجمان قطری را در شرایط ایده آل ناكام گذاشت. در روزی كه بازیكنان ایران خیلی زود اشتهایشان فروكش كرده بود این سنگربان كرمانی رل مهمی در برقراری تعادل در بازی داشت.

محسن یاخایی دروازه بان تنومند قطری هم با گرفتن چهار ضربه پنالتی یكی از مردان موفق قطر در بازی رده بندی بود.

●ارزیابی چهار تیم برتر

*كویت: قهرمان این رقابت ها با وجود حامیان پشت پرده تیمی با تجربه و كم اشتباه بودند. كویتی ها سال هاست كه همواره به عنوان یكی از مدعیان قهرمانی در قاره بزرگ آسیا مطرحند. وجود باشگاه های حرفه ای و استفاده از مربیان تراز اول اروپایی و مصری باعث شده است تا كویتی ها شرایط ایده آل تری نسبت به سایر تیم های عربی حوزه خلیج فارس داشته باشند. تیم كویت در تمامی خطوط صاحب مهره های ارزشمندی بود، اما بی تردید یوسف الفضلی دروازه بان غول پیكر و هیتام الرشیدی در پست توپ پخش كن بهترین های این تیم بودند. به جز این دو باید از الزهبی، العظمی و مشعل الغنری هم به نیكی یاد كرد.

كویت تنها تیم بی شكست بازی ها بود و سخت ترین بازی هایش را هم مقابل بحرین و كره برگزار كرد.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید