یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تاریخ مصرف جوانه‌ها ۲ روز است!


تاریخ مصرف جوانه‌ها ۲ روز است!

بسیاری از ما جوانه‌ها را عضو ثابت برنامه غذایی خود قرار داده‌ایم و بیش از همه، آنها را در سالاد می‌ریزیم در عوض، برخی دیگر تنها اسم جوانه‌ها را شنیده‌اند و دورادور تنها با …

بسیاری از ما جوانه‌ها را عضو ثابت برنامه غذایی خود قرار داده‌ایم و بیش از همه، آنها را در سالاد می‌ریزیم در عوض، برخی دیگر تنها اسم جوانه‌ها را شنیده‌اند و دورادور تنها با خواص‌شان آشنا هستند.

مژده من به آن دسته از دوستانی که مصرف‌کنندگان همیشگی جوانه‌هایی مثل جوانه ماش، گندم و شبدر هستند، این است که این مواد غذایی فوق‌العاده مفیدند و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و منبع خوب پروتئین، ویتامین‌های گروه B و E، سلنیوم، منیزیم و پتاسیم محسوب می‌شوند. اهمیت مصرف جوانه‌ها در این است که ویتامین E در تمامی مواد غذایی یافت نمی‌شود و منابع آن بسیار محدود است. کسانی که به مصرف جوانه‌ عادت دارند در واقع از طریق این منبع خوب غذایی می‌توانند ویتامین E مورد نیاز بدن‌شان را تامین کنند. ویتامین E و سلنیوم، آنتی‌اکسیدان‌های بسیار خوبی هستند و می‌توانند در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر ناراحتی‌های قلبی ـ ‌عروقی، انواع سرطان‌ها و ناراحتی‌های التهابی کمک کنند.

منیزیم و پتاسیم بالای جوانه‌ها هم باعث می‌شود مصرف آنها برای کسانی که فشارخون بالایی دارند مفید باشد. در ضمن میزان انرژی هر سه قاشق غذاخوری از جوانه‌ها معادل یک واحد از غلات است و ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد در حالی که بسیاری به اشتباه جوانه‌ها را جزو سبزیجات به حساب می‌آورند. در ضمن، فراموش نکنید که جوانه‌های حبوبات مانند جوانه ماش در مقایسه با جوانه گندم کالری کمتری داشته اما به هرحال تمامی جوانه‌ها، منبع ویتامین‌ها و املاح هستند.

یادتان باشد که طول مدت نگهداری جوانه‌ها بسیار کوتاه بوده و باید ترجیحا خام مصرف شوند. اکثر جوانه‌های بسته‌بندی شده موجود در بازار تاریخ مصرف ۲ روزه داشته و چون بافت فوق‌العاده لطیفی دارند به سرعت خراب می‌شوند. بنابراین بهتر این است که جوانه‌ها را به مقدار کم و به اندازه مصرف روزانه تهیه کنید و در محیط خشک و خنک نگه دارید و تنها حین مصرف آنها را بشورید تا بتوان حداکثر استفاده را از مواد مغذی موجود در آنها ببرید.

دکتر گلبن سهراب

متخصص تغذیه



همچنین مشاهده کنید