جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

محاسبه کالری با مغز


محاسبه کالری با مغز

مغز انسان قادر به تشخیص تفاوت بین شکر واقعی و شکر مصنوعی (شکر بدون کالری و شیرین) است. ساخارین اولین شیرین‌کننده مصنوعی است که در اواخر قرن ۱۹ کشف شد. مطالعات حاکی از آن است مصرف …

مغز انسان قادر به تشخیص تفاوت بین شکر واقعی و شکر مصنوعی (شکر بدون کالری و شیرین) است. ساخارین اولین شیرین‌کننده مصنوعی است که در اواخر قرن ۱۹ کشف شد. مطالعات حاکی از آن است مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی به جای آن که اشتها را کاهش دهد با تحریک اشتها باعث پرخوری می‌شود.اخیراً نیز محققان به بررسی اختلالات خوردن و مقایسه عکس‌العمل مغز در برابر ساکاروز (شیرین‌کننده بدون کالری که مستقیماً از شکر گرفته می‌شود) و نیشکر پرداختند. آنها در این بررسی از نوع خاصی از ام‌آر‌آی استفاده کرده و دریافتند که اگرچه تشخیص این دو نوع شکر برای انسان به راحتی امکان‌پذیر نیست اما عکس‌العمل مغز در برابر آن متفاوت است.نیشکر فعالیت بخشی از مغز را که در پاسخ به اعمال خوردن و نوشیدن و... واکنش نشان می‌دهد، بیشتر می‌کند، درحالی که ساکاروز این بخش را به شدت نیشکر فعال نکرده و بخشی از مغز را که درگیر مزه‌هاست تحت تأثیر قرار می‌دهد، این درحالیست که تأثیر نیشکر در این ناحیه از مغز کمتر بوده است. در مجموع تحقیقات نشان داد اگرچه ساکاروز بخش درگیر مغز را در مزه‌ها فعال می‌کند اما آن را به درجه اشباع نمی‌رساند و از این رو تمایل به مصرف مواد غذایی شیرین یا حتی پرکالری پس از مصرف ساکاروز وجود دارد.گفته می‌شود حتی در زمانی که غذا در دهان جویده می‌شود مغز در حال بررسی میزان کالری آن است. اگرچه این خبر برای کسانی که از نوشیدنی‌های کم کالری استفاده می‌کنند خوشایند نیست اما آغاز راهی به سوی مصرف کالری کمتر به حساب می‌آید.



همچنین مشاهده کنید