چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چرا رب‌های خانگی کپک نمی‌زنند؟


چرا رب‌های خانگی کپک نمی‌زنند؟

شاید یکی از سوالات اکثر افراد این باشد که چرا رب‌های خانگی کپک نمی‌زنند اما رب‌های صنعتی به محض بازشدن درشان و قرارگرفتن در یخچال پس از مدتی آثار کپک روی آنها دیده می‌شود.
درجواب …

شاید یکی از سوالات اکثر افراد این باشد که چرا رب‌های خانگی کپک نمی‌زنند اما رب‌های صنعتی به محض بازشدن درشان و قرارگرفتن در یخچال پس از مدتی آثار کپک روی آنها دیده می‌شود.

درجواب این پرسش باید گفت میزان رطوبت رب صنعتی و رب خانگی با هم متفاوت است. ربی که در خانه تهیه می‌شود بسیار غلیظ است و میزان رطوبت فوق‌العاده پایینی دارد. در ضمن، رشد میکروارگانیسم‌ها بستگی زیادی به آب و رطوبت محیط دارد و اگر رطوبت زیاد باشد محیط برای رشد میکروب‌ها و میکروارگانیسم‌ها بهتر است.

اما رب‌های صنعتی غلظت کمی دارند، شل‌ترند و رطوبت بالاتری هم دارند. بنابراین، بهترین کار برای اینکه رب صنعتی کپک نزند این است که اولا از قوطی‌های کوچک استفاده کنید که با سرعت بیشتر و در مدت کوتاه‌تری بتوانید رب را مصرف کنید. دوم اینکه بهتر است رب را از قوطی خارج کرده و در یک ظرف شیشه‌ای دردار در یخچال نگه دارید و هنگام استفاده نیز از قاشقی تمیز برای برداشتن رب استفاده کنید. حتی بهتر است رب را از قوطی خارج و در ظرف‌های کوچک‌تر نگهداری کنید که هر ظرفی باز شد به سرعت تمام شود. راه دیگر اینکه رب را در فریزر نگه دارید البته در این حالت باید اجازه داد قبل از مصرف یخ رب باز شود. بهتر است به اندازه مصرف، رب را وعده‌وعده کنید و در فریزر بگذارید و هر وعده را قبل از مصرف خارج کرده تا یخ آن باز شود و سپس مورد استفاده قرار دهید.

به علاوه، ربی که کپک می‌زند را هم می‌توان قسمت کپک‌زده آن را کامل برداشت و حتی تا یک سانتی‌متر پایین‌تر آن را جدا کرد به طوری که اثری از کپک روی رب باقی نماند و باقی رب را مصرف کرد.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس



همچنین مشاهده کنید