جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نقش های مشاوره ای معلم


نقش های مشاوره ای معلم

‌برای معلم نقش های گوناگونی در نظر گرفته شده ؛ یکی از این نقش ها که در آموزش و پرورش جدید جایگاه ‌خاصی دارد، مشاوره است. آشنایی معلم با اصول و فنون مشاوره، دانش و مهارت های زندگی …

‌برای معلم نقش های گوناگونی در نظر گرفته شده ؛ یکی از این نقش ها که در آموزش و پرورش جدید جایگاه ‌خاصی دارد، مشاوره است. آشنایی معلم با اصول و فنون مشاوره، دانش و مهارت های زندگی شخصی و خانوادگی او را ‌ارتقا خواهد بخشید.‌برای آن که معلم بتواند نقش مشاوره ای هم داشته باشد، لازم است از این ۳ ویژگی برخوردار باشد:

‌۱) صلاحیت های مشاوره ای: ‌البته این موضوع، تنها به معلم اختصاص ندارد. هر کس که به حوزه مشاوره وارد می شود، باید از حداقل ‌صلاحیت های مشاوره ای برخوردار باشد تا خود و دیگران را دچار مشکل نسازد. مشاوره، موضوعی انسانی ‌است و ماهیتی انسان دوستانه دارد. اما ناشی گری و ناکارآمدی افراد در مشاوره، می تواند ویژگی انسان دوستانه ‌آن را با خطری جدی روبه رو سازد.

‌۲) کاربرد فنون مشاوره: ‌ مشاوره می‌تواند ارتباطات انسانی را تسهیل کند.فنون مشاوره، راهکارهای علمی این ارتباط ها محسوب می شوند؛ مثلاً یک مشاور باید یاد بگیرد مشاهده‌گر ‌خوبی باشد، خوب گوش بدهد، به موقع سکوت کند و در زمان مناسب تشویق کند. این فنون نه تنها در ایفای ‌نقش مشاوره ای، بلکه در سایر زمینه ها نیز به معلم کمک خواهند کرد.

‌۳) مهارت های مشاوره: ‌به عنوان معلم باید در زمان های لازم به دانش آموز و والدین او گزارش پیشرفت بدهید، در جلسات اولیا شرکت ‌کنید، با آنان به تبادل نظر بپردازید و سعی کنید مشکلات دانش آموزان را تشخیص دهید.‌ همه این فعالیت ها، می توانند ماهیت مشاوره ای داشته باشند و کاری تخصصی به حساب آیند. مواردی از این ‌فعالیت ها هم هستند که هنوز در مدرسه های ما چندان جا نیفتاده‌اند؛ از قبیل مصاحبه با دانش آموزان و والدین ‌آنها، دیدار از آنان در خانه و اجرا و تفسیر آزمون های ساده روان شناختی.



همچنین مشاهده کنید