سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

درس مهربانی در باغ‌وحش


درس مهربانی در باغ‌وحش

یکی از مهارت‌هایی که کودکان معمولاً یاد می‌گیرند و تأثیر آن تا سال‌های بعد از دبستان ادامه پیدا می‌کند غذا دادن به حیوانات غیراهلی است.کودکان در این دوره سنی از دامپروری لذت …

یکی از مهارت‌هایی که کودکان معمولاً یاد می‌گیرند و تأثیر آن تا سال‌های بعد از دبستان ادامه پیدا می‌کند غذا دادن به حیوانات غیراهلی است.کودکان در این دوره سنی از دامپروری لذت می برند.

علاوه بر این کودکان به حیوانات وحشی نیز علاقه نشان می‌دهند. خصوصاً وقتی آنها به سن ۵ سالگی می‌رسند، این کار را بسیار دوست داشته و آن را نشان استقلال خود می‌دانند.

بنابراین این میل کودک نباید نادیده انگاشته شود زیرا بسیاری از متخصصان بر این باورند کودک با غذا دادن به حیوانات غیراهلی نه تنها احساس مفید بودن و استقلال را تحکیم می‌کند بلکه محبت کردن و راه‌های آن را یاد می‌گیرد.

مطالعات روانشناسی نشان داده است کودکانی که از نخستین سال‌های زندگی با حیوانات اهلی و غیراهلی درست برخورد کرده و حیوان آزاری نمی‌کنند در سال‌های دوره دبستانی نیز علاوه به اینکه با دوستان‌شان برخوردی خوب و رفتاری همراه با مهربانی دارند سال‌های بعدی را نیز در دوره هویت‌یابی و استقلال‌یابی با مهربانی رفتار می‌کنند. بنابراین بهترین راهکار برای تقویت این حس در کودکان آن است که آنها را بیشتر با حیوانات غیراهلی آشنا کنیم.

کودکان خصوصاً کودکان دوره پیش‌دبستانی نیازمند‌ند تا با حیوانات وحشی دیگر نیز آشنا شوند. بنابراین بردن آنها به موزه‌ها و باغ‌وحش‌های حیات‌وحش و غذا دادن او به حیوانات باعث می‌شود تا او ترحم و کمک به همه نوع حیوان را یاد گرفته و دریابد حیوانات وحشی نیز برای طبیعت مفید و لازم بوده و او نیز نیازمند غذا، مراقبت و توجه است.