جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

دو منصور در یك اقلیم


دو منصور در یك اقلیم

مشكلات تیم ملی كشتی آزاد ایران از همان وزن اول شروع می شود جایی كه پس از غلامرضا محمدی هنوز یك سبك وزن با معیارهای جهانی پیدا نكرده ایم آخرین مدال جهانی را هم بابك نورزاد در سال ۲۰۰۱ گرفت نورزاد كه در انتخابی های كرج هم حضور داشت, با دو شكست پیاپی مقابل محمد رضایی و فرید دژم خو از دور رقابت ها كنار رفت

دو روز قبل از شروع رقابت های انتخابی تیم ملی كشتی آزاد در كرج، به منصور مهدی زاده رئیس كمیته فنی گفتیم صدور جواز حضور در مسابقات برای علی اصغر سلیمانی پدیده جوان مازندرانی در ۵۵ كیلوگرم، معادلات این وزن را به پاسخ روشنی خواهد رساند. اما مهدی زاده گفت: «هیچ توجیهی نمی تواند مرا وادار به زیر پا گذاشتن قانون كند.

علی اصغر سلیمانی به اتفاق شعبان غفاری و پژمان درستكار به دلیل غیبت در رقابت های گزینشی از حضور در كشتی های كرج محروم هستند. من اعتبار نیم قرن فعالیت در كشتی را به هیچ قیمتی از دست نخواهم داد.»

بیانات قانون مدارانه مهدی زاده را ستودیم. سپس به آرامی از او پرسیدیم اگر این قانون در قبال تمام كشتی گیران اعمال می شود و فقط برای این سه نفر وضع نشده، پس «ب.چ.» در ۶۰ كیلوگرم «ش.ق.» در ۹۶ كیلوگرم و... چگونه جواز شركت در مسابقات را كسب كرده اند؟

منصور خان گفت: این را باید سرمربی تیم ملی (آن یكی منصورخان) جواب بدهد. گفتیم آقای مهدی زاده، اگر برزگر باید جوابگو باشد كه دیگر اسباب زحمتی برای شما فراهم نخواهد شد زیرا برزگر با حضور این سه نفر هم موافق است.

دو منصور در پاسخگویی به متقاضیان پشت خط مانده، منصور دیگری را مسئول می دانستند. این پاسكاری در معرفی تركیب تیم ملی به اوج خواهد رسید. كل این موضوع اصلاً اهمیتی ندارد. دو منصور كه كم است، اگر پنج منصور دیگر هم به آنها بپیوندند غیر از آزردن همدیگر، نباید یادشان برود كه چنته كشتی آزاد ایران از وجود كشتی گیران ششدانگ خالی شده. در اغلب وزن ها، امتحان پس داده های همیشه ناكام اول شده اند تا بروند چین و افتضاح تیمی كه در بوداپست ۲۰۰۵ بود را جبران كنند! سطح كیفی كشتی ها البته بسیار آبرومندانه تر از داوری ها بود. كسی متوجه نشد چرا رئیس كمیته داوران در محل مسابقات حضور نداشت و بلافاصله پس از انتصاب به امارات سفر كرد تا تحول در اوضاع داوری كشتی ایران را از آنجا آغاز كند. چهار نفر از اعضای كمیته فنی نیز غایب بودند تا جمع غایبین مسئول، بیشتر از كشتی گیران غایب باشد.

احتیاج نبود كسی تا صبح منتظر بماند، ساز خارج از كوك رقابت های انتخابی تیم ملی همان شب اول به صدا درآمد تا اگر امسال هم رقابت های انتخابی تیم ملی تبدیل به رقابت های انتصابی تیم ملی شد كسی شگفت زده نشود. كرج در غیاب رئیس جدید فدراسیون كشتی كه با تیم ملی كشتی آزاد و فرنگی جوانان به امارات رفته بود، میزبانی مدعیان عضویت در تركیب تیم ملی بزرگسالان برای اعزام به مسابقات جهانی در چین و بازی های آسیایی دوحه را عهده دار بود. از بزرگان كشتی فقط علیرضا رضایی در ۱۲۰ كیلو به خاطر مصدومیت نتوانست در مسابقات شركت كند. گفته شد كه فریدون قنبری هم به خاطر بیماری ناگهانی مادر نتوانسته خودش را به موقع به كرج برساند.

● وزن اول و معضل اول

مشكلات تیم ملی كشتی آزاد ایران از همان وزن اول شروع می شود. جایی كه پس از غلامرضا محمدی هنوز یك سبك وزن با معیارهای جهانی پیدا نكرده ایم. آخرین مدال جهانی را هم بابك نورزاد در سال ۲۰۰۱ گرفت. نورزاد كه در انتخابی های كرج هم حضور داشت، با دو شكست پیاپی مقابل محمد رضایی و فرید دژم خو از دور رقابت ها كنار رفت.

تقی داداشی ملی پوش پارسال باز هم بهتر از بقیه ظاهر شد و زمانی كه آخرین كشتی را نیز برد، شادی گل مخصوص رونالدو را به نمایش گذاشت. كارنامه تقی داداشی (مازندران) قهرمان وزن اول مسابقات انتخابی تیم ملی به این شرح است:

▪ دور اول: فرید دژم خو (آذربایجان شرقی) را از پیش رو برداشت.

▪ دور دوم: هادی حاجیان (تهران) كه در جام تختی نیز قهرمان شده بود را مغلوب كرد.

▪ دور سوم: استراحت كرد.

▪ دور چهارم: محمد سلطانی (همدان) را شكست داد.

▪ دور پنجم: در آخرین كشتی محمد رضایی (همدان) قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا را برد.

● بازگشت مرد المپیكی

مسعود جوكار نایب قهرمان المپیك آتن پس از دو سال مجدداً به روزهای اوج برمی گردد. جوكار كه در المپیك در وزن ۶۰ كیلوگرم كشتی می گرفت، حالا در ۶۶ كیلوگرم كاملاً جا افتاده. در این وزن البته افتخارات علیرضا دبیر فعلاً دست نیافتنی است، اما جوكار در حضور تمام مدعیان به مقام قهرمانی رسید. نتایج كشتی های جوكار به این شرح است:

▪ دور اول: مسعود واحدی ملی پوش اعزامی به بوداپست ۲۰۰۵ را با نتایج ۲ بر یك و یك بر صفر در ▪ دو تایم پیاپی از پیش رو برداشت.

▪ دور دوم: در یك كشتی جنجالی موفق شد علیرضا نوایی از تهران را نیز مغلوب كند. این كشتی دقایقی به خاطر اعتراض مربیان هر دو كشتی گیر به داوری، با وقفه مواجه شد.

▪ دور سوم: این دوره، فرصت مناسبی بود تا جوكار پس از كشتی سنگین دور قبلی به استراحت بپردازد.

▪ دور چهارم: آن تجدیدقوا كاملاً موثر افتاد و جوكار توانست محسن بابایی از مازندران را با اولین شكست مواجه كند.

▪ دور پنجم: حسن طهماسبی (گلستان) كه قهرمان سال ۲۰۰۳ آسیا است هم مقابل دلاور تكنیكی اهل همدان نصیبی جز شكست نبرد.

▪ دور ششم: سیاوش گودرزی (اصفهان) آخرین مغلوب جوكار در ماراتن نفس گیر انتخابی ها بود.

● پلنگ جویبار كه میگن همینه

در ۸۴ كیلوگرم رضا یزدانی جوان اول این روزهای كشتی ایران باز هم حرف اول را زد و در غیاب فریدون قنبری و پژمان درستكار از جانب هیچ حریفی تهدید نشد.

تماشاگران مشتاق اهل مازندران دائماً او را با شعار «پلنگ جویبار كه میگن همینه» تشویق می كردند. یزدانی سه هفته قبل هم در تورنمنت جایزه بزرگ باكو به مقام اول رسیده بود. فهرست مغلوبین یزدانی به شرح زیر هستند:

▪ دور اول: جمال میرزایی از همدان را با نتایج ۳ بر ۳ و ۳ بر صفر در دو وقت پیاپی شكست داد.

▪ دور دوم: مقابل حمید كمروند (همدان) نیز به راحتی فائق شد.

▪ دور سوم: جلال الماسی از مازندران با نتایج مشابه یك بر صفر در دو تایم مغلوب یزدانی شد.

▪ دور چهارم: محمدباقر عالی همشهری رضا یزدانی در مبارزه ای بدون افت و خیز و آرام به او باخت تا یزدانی به مقام قهرمانی برسد.

● فقر پشتوانه در فوق سنگین

علیرضا حیدری به ۱۲۰ كیلوگرم آمده بود چون نمی خواست سه هفته پس از مسابقات باكو مجدداً اسیر كاهش وزن شود اما بدون شك در مسابقات جهانی باز هم در ۹۶ كیلوگرم به روی تشك خواهد رفت.

حیدری توانست اشكان ازلی فر و رستم مرادی از كرمانشاه را نیز در دیدارهایی كاملاً نزدیك از پیش روی بردارد اما سرانجام تسلیم فردین معصومی از گیلان شد تا فردین به مقام اول برسد. نتایج كامل كشتی های قهرمان گیلانی به این شرح است:

▪ دور اول: فردین در این دور استراحت داشت.

▪ دور دوم: بر محسن رضایی از كرمانشاه چیره شد.

▪ دور سوم: علیرضا حیدری از كرج را با نتایج یك بر یك و ۲ بر صفر وادار به قبول شكست كرد.

▪ دور چهارم: رستم مرادی از كرمانشاه را هم شكست داد و اول شد.

مهدی رستم پور



همچنین مشاهده کنید