چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
«ایكر» مرد وفادار برنابئو
وقتی صحبت از برترین دروازه بان فعلی جهان به میان می آید، حتی متعصب ترین هواداران بارسلونا نیز نمی توانند نامی از ایكر كاسیاس نبرند. داستان زندگی این جوان باتجربه بسیار شیرین و تاحدی رؤیایی است؛ كسی كه میز دبیرستان تا حضور در باشكوه ترین تیم دنیا را با چند قدم سریع پیمود.
● از نیمكت دبیرستان تا نیمكت رئال
«ایكر» در خانواده ای متوسط متولد شد. مادر وی علاقه خاصی به فوتبال نداشت اما پسر بازیگوش وی از همان روزهای ابتدایی با توپ انس گرفت. پدر ایكر یك شرط بند حرفه ای بود و هست.
او پول زیادی صرف شرط بندی برسر مسابقات فوتبال می كند؛ در حالی كه پسرش كاملاً به این كارها بی علاقه است.به هرحال ایكر كه نام فرناندز را به همراه اسم خود یدك می كشید، تا دوران ابتدایی تحصیل در كوچه و خیابان های مادرید می دوید و آینده نامعلومی داشت.پدر و مادر ایكر هیچ شرارت خاصی از وی سراغ ندارند.در واقع كاسیاس كوچك فردی بی آزار بود و فقط به توپ فكر می كرد. حضور در كلاس دوم دبیرستان برای ایكر خاطره انگیز بود؛ چرا كه در یكی از روزهای میانی سال تحصیلی مجبور شد از كلاس بیرون برود و به یك تماس تلفنی خیلی مهم جواب دهد.آن سوی خط، مسؤول استعدادیابی رئال مادرید منتظر یك پاسخ مثبت بود.او شخصاً از ایكر دعوت به عمل آورد تا در تست باشگاه بزرگ پایتخت شركت كند.
این جوان به این منظور از مدرسه اخراج شد و دیگر هرگز به آن مكان بازنگشت.در آن سال ها«بودو ایلگنر» وظیفه دروازه بانی رئال را بر عهده داشت و عجیب بود كه چرا كاسیاس وقتی با سؤالی راجع به پست مورد علاقه روبرو شد، به دروازه بانی رأی مثبت داد.چالاكی درآمیخته با غرور خاص یك نوجوان اسپانیایی، ایكر را در دل استعدادیاب های مادرید جای داد. او در سال ۱۹۹۸ رسماً قرارداد آماتوری با تیم «B » رئال امضا كرد و یك قوی سپید نام گرفت.
در همان سال رئال پس از ۳۲ سال انتظار بار دیگر لیگ قهرمانان اروپا را فتح كرد. هرچند در میدان «سیبلس» غوغایی به پا بود اما رئال در زمین تمرین محقر تیم «B » شاهد تلاش های طاقت فرسای یك دروازه بان برای اثبات لیاقت هایش بود. در آن زمان كاسیاس و تیمش در دسته سوم فوتبال اسپانیا حضور داشتند. (در اسپانیا طبق قانون، تیم های دوم یك باشگاه مجاز به حضور در دسته های مختلف لیگ هستند.) ایكر آن قدر در این تیم درخشید كه مربیان رئال مادرید مجبور به دعوت وی به تیم اصلی شدند.رؤیای بزرگ این جوان به واقعیت پیوست. ایكر كاسیاس ۷ یا ۸ ساله بود كه به عضویت تیم آماتوری رئال مادرید درآمد و در واقع با رسیدن به۱۷ سالگی۱۰ سال حضور كنار قوی سپید را در پرونده كاری خود داشت.
استارت او همراه با تیم اول، مصادف با موفقیت آمیزترین دوران باشگاه بود.هنگامی كه وی اولین بار در بازی رئال و بیلبائو (نبرد مادرید و باسك) درون دروازه ایستاد، مردم با بدبینی از عملكرد ضعیف او صحبت می كردند؛هر چند او در آن دیدار یك گل دریافت كرد اما فقط مسؤولان رئال را راضی كرد و همین امر برای تداوم وی درون دروازه كافی می نمود.
كاسیاس در فصل۲۰۰۰ با ۱۹ سال سن در لیگ قهرمانان از دروازه قوی سپید مادرید محافظت كرد و تبدیل به جوان ترین بازیكن این بازی ها شد. طبع احساساتی وی برای اولین بار پس از پایان آن دیدار نمود یافت؛ جایی كه بنا بر ادعای خود، پس از پیروزی، تمام شب را به گوش دادن موزیك پرداخت.مادرید به سبب كشف او به خود می بالید. مرد آرمانی سنگر رئال به مانند رائول هنگام رسیدن به شهرت رویه خود را تغییر نداد.او حقوق مناسبی داشت اما نه گواهینامه ای داشت و نه ماشینی؛ چرا كه بخشی از درآمد او متعلق به مادرش بود.
حتی روزنامه های اسپانیایی گزارش دادند در فصل ۲۰۰۰ ایكر كاسیاس تنها بازیكن رئال بوده كه با دوچرخه یا از طریق مترو برسر تمرینات حاضـرمی شد.كاسیاس در شب رؤیایی «سنت دنی» فینال لیگ قهرمانان فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ عضوی از تیم رئال بود كه فاتح جــام شدند. تعطیلات تابستان فرصت مناسبی بود تا همـه بدانند كاسیاس اوقات فراغت خود را چگونه سپری می كند.در نهایت چیز خاصی دستگیر آنها نشد؛ چرا كه ایكر تنها و تنها به تمرین و البته گشت و گذار در خیابان های مادریدمی پرداخت.
وی كمی قبل تر و در بازی با سوئد برای نخستین بار طعم پوشیدن پیراهن تیم ملی را چشید.بازی برای تیم ملی رؤیای دست نیافتنی ایكر نوجوان بود.او در فصل ۲۰۰۱ دوران درخشانی تجربه كرد و در «ال كلاسیكو» چند دفع ویژه داشت.كم كم هواداران به وی علاقه مند شدند. ستاره بخت كاسیاس «تایوروس» است.اینكه این صورت فلكی تا چه اندازه در زندگی وی تأثیرگذار بوده، مشخص نشده اما انكارپذیر نیست كه ایكر در كنار توانایی های فنی بالایی كه داشته، خوش شانس نیز بوده است. چگونگی حضور او در رئال، ملی پوش شدنش و... را به خاطر آورید تا به این حرف ایمان بیاورید.
غیبت «كانیزارس» و حضور ثابت در جام جهانی ،۲۰۰۲ كاسیاس در فصل ۲۰۰۲ - ۲۰۰۱ جایگاه ثابت خود را در رئال از دست داد و به جای وی سزار از سنگر قوی سپید محافظت كرد و آن قدر این كار را خوب انجام می داد كه ایكر مغموم تنها از روی نیمكت می توانست بازی ها را دنبال كند.رئال در لالیگا عملكرد مطلوبی نداشت اما در لیگ قهرمانان با حذف تیم بزرگی چون بایرن مونیخ در نیمه نهایی با بارسلونا برخورد كرد.پیروزی مجموع۳ بر یك كهكشانی ها باعث رسیدن آنها به فینال شد.در دقایق میانی بازی فینال، اتفاق خاصی رخ داد؛ سزار مصدوم شد و هرگز به زمین بازنگشت تا كاسیاس به جای او وارد زمین شود.
در شرایطی كه همگان تصور می كردند این سنگربان با ناآمادگی خود كار دست رئال می دهد، «ایكر» با دفع چند توپ در دقایق تلف شده دیدار، پیروزی ۲ بریك را برای رئالی ها حفظ كرد تا همراه باهمتیمی های خود نهمین قهرمانی تاریخ باشگاه را جشن بگیرند.ایكر در فاصله به صدا در آمدن سوت پایان تا حضور در سكوی ویژه، تا می توانست در آغوش تك تك رئالی ها گریه كرد.این اشك ها،اشك شوقی بود كه پس از تحمل یك فصل نیمكت نشینی و درخشش دوباره و بازپس گیری جایگاه، آن هم در یك شب ویژه، ریخته شد.كاسیاس نمی توانست مدت زیادی شادمان بماند؛ چرا كه جام جهانی ۲۰۰۲ در پیش بود.دروازه بان اصلی تیم ملی «سانتیاگو كانیزارس» دروازه بان والنسیا نام داشت و كنار زدن او كار آسانی نبود؛ حتی اگر كاماچویی مربی تیم ملی باشد كه به رئالی ها نگاه ویژه ای داشته باشد.
ایكر با روحیه ای مناسب به امید یك لغزش از سوی «كانی» بود تا مانند رئال، جایگاه خود را در تیم ملی اسپانیا نیز به دست آورد.هنگامی كه رقیب اعلام كرد به این زودی ها پیراهن تیم ملی را از دست نمی دهد، اوضاع دشوار شد. ماجرای حضور ثابت كاسیاس در جام جهانی ۲۰۰۲ كمی عجیب است: قصه از این قرار بود كه اسپانیا با انتخاب كانیزارس به عنوان دروازه بان شماره یك و كاسیاس به عنوان سنگربان ذخیره راهی كره- ژاپن شد اما در اولین تمرین تیم، شیشه ادكلن كانیزارس روی پایش افتاد و منجر به آسیب دیدگی وی شد.
شدت جراحت، كانیزارس را راهی خانه كرد. بخت با كاسیاس یار بود و او درون دروازه تیم ملی مقابل آفریقای جنوبی، پاراگوئه و اسلوونی ۴ گل دریافت كرد اما مهاجمان تیمش ۹ گل زدند و اسپانیا را به دور دوم فرستادند. حریف بعدی ایرلند جنوبی بود.گل دقایق پایانی سبزها كار را به ضربات پنالتی كشید. از اینجا به بعد قهرمان قصه كاسیاس نام داشت؛ او با مهار ۲ پنالتی حریف، سبب ساز پیروزی تیمش شد.
حالا مطبوعات كینه های قدیمی را دور ریخته و تیتر یك خود را به «ایكر قهرمان» اختصاص دادند اما این قهرمان در بازی مرحله یك چهارم نهایی، حریف داور نشد. چسب دستان او در ضربات پنالتی خشك شد تا اسپانیا بهترین بخت های خود را از دست بدهد. كاسیــاس این بار هم اشك ریخت اما نه به خاطر شادی پیروزی بلكه به جهت طعم تلخ حق خوری آشكار. چاره ای نبود او باید به مركز تمرین رئال مادرید بازمی گشت تا خود را برای فصل آینده آماده كند.
محبوبیت دروازه بان رئال روز به روز افزایش می یافت اما در آن برهه ایكر برای نخستین بار راه را به خطا رفت.هرچند رئال ۲ فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ قهرمان لالیگا شد و همین قهرمانی خیلی از مسایل را آشكار نساخت اما دوستان نزدیك و «گینس كارواخال» وكیل زبده و مدیر برنامه های این جوان به خوبی می دانستند كه كاسیاس را كجامی توان پیدا كرد. اوج اضمحلال اخلاقی او فصل بعد بود و همین امر پرده ها رادرید. روزنامه های زرد پایتخت همسو با نشریات كاتالانی، از مصرف بی رویه الكل توسط وی خبر دادند. آنها گزارش دادند كاسیاس تمام وقت خود را در كافه ها می گذراند و به این جهت قادر نیست نمایش مطلوبی ارایه دهد.
در صحت و سقم این ماجرا تردیدی وجود دارد؛ كاسیاس بدون هیچ شرط خاصی، به خاطر عشق به پیراهن رئال قرارداد خود را تا سال ۲۰۰۶ تمدید كرد تا همچنان با كهكشانی ها دوران ورزشی خود را ادامه دهد. اسپانیا در یورو ۲۰۰۴ راه به جایی نبرد و با یك پیروزی، یك تساوی و یك شكست حذف شد اما هیچ كس از كاسیاس انتقاد نكرد.
او در رئال هم به عنوانی دست نیافت. آنها در ۲ فصل آخر همیشه پشت سر بارسا جا گرفتند و فقط نظاره گر قهرمانی آبی و آناری ها بودند.در عرصه ملی، جوانی به نام والدز از تیم رقیب یعنی بارسا سر برآورد اما او نیز نتوانست به افسانه كاسیاس پایان دهد و در واقع پشت دیوار ضخیم، شانس ایكر متوقف شد و بی حاشیه بودن، تداوم كاری كاسیاس است. تمام این فاكتورها از او یك اندلسی دوست داشتنی ساخته و به دنیای دروازه بانی عرضه كرده است. قرارداد فعلی كاسیاس تا سال ۲۰۰۷ اعتبار دارد. رقم مورد توافق ۳۰ میلیون یورو گزارش شده است.
● آنچه نمی دانید
نخستین موفقیت بزرگ كاسیاس در جریان رقابت های قهرمانی زیر ۲۱سال جهان در سال ۲۰۰۰ رقم خورد؛ جایی كه او یكی از كلیدی ترین مهره های تیم ملی كشورش بود.(جالب است بدانید اسپانیا تا حالا۶ بار پیاپی توانسته عنوان قهرمانی این پیكارها راكسب كند.)
▪ كاسیاس اعتقاد دارد دروازه بان ها به راحتی از یك قهرمان به انسانی منفور تبدیل می شوند:«من دروازه بان نیستم.در گذشته، ناچیز شمرده می شدم. پدر من دروازه بان بود و در كودكی من را تحت آموزش قرار داد.» كاسیاس چنین آدمی است!
▪ تمام هدف كاسیاس افزودن بر قدرت و تجربیاتش است.
▪ كاسیاس همواره بوفون را تحسین كرده و اعتقاد دارد به طوركلی دروازه بان های ایتالیایی یك الگوی بزرگ محسوب می شوند.
▪ كاسیاس تا چند وقت پیش در خانه ای با مادرش زندگی می كرد. او می گوید هیچ گاه به فكرپس انداز و سرمایه نبوده است.
▪ زوبی زارتا، تونی و بایا، دروازه بان های رؤیایی او هستند.
▪ كاسیاس یك بار درمورد وضعیت خود در تیم اول پایتخت گفت:«علاقه مندم تا پایان دوران بازیگری، در رئال بمانم.»
▪ غذای مورد علاقه كاسیاس نیمرو همراه با سیب زمینی است.
▪ الگوی فوتبالی ایكر،جیان لوییجی بوفون نام دارد.
▪ او ترجیح می دهد در اوقات فراغت همراه با خانواده و دوستانش باشد.
▪ «مذاكره» نام فیلم مورد علاقه او است. او به انواع سبك های موسیقی علاقه مند است. او همه نوع موزیك و موسیقی ای را دوست دارد.
● شناسنامه
▪ نام ایكر كاسیــاس فرنانــدز
▪ محل تولد مادرید اسپانیا
▪ تاریخ تولد ۲۰ می۱۹۸۱
▪ قد ۱۸۰ سانتی متر
▪ وزن ۷۵ كیلوگرم
▪ اولین بازی ملی ۳ ژوئن ۲۰۰۰ مقابل سوئد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست