شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

۳ نکته طبی درباره شال و روسری


۳ نکته طبی درباره شال و روسری

۱) امواج ماورای‌بنفش وآلودگی محیطی
امروزه آثار مضر امواج ماورای‌بنفش روی موها به اثبات رسیده است به همین دلیل انواع نرم‌کننده‌‌ها، کرم‌ها و حتی شامپوهایی که حاوی مواد ضدآفتاب …

۱) امواج ماورای‌بنفش وآلودگی محیطی

امروزه آثار مضر امواج ماورای‌بنفش روی موها به اثبات رسیده است به همین دلیل انواع نرم‌کننده‌‌ها، کرم‌ها و حتی شامپوهایی که حاوی مواد ضدآفتاب و محافظت‌کننده از موها هستند، تولید می?شوند و در بازار موجود هستند. پوشاندن موها نیز آنها را از آثار مضر امواج ماورای‌بنفش حفظ می‌کند به‌خصوص در مورد موهای رنگ?شده که آثار مضر این امواج روی آنها به مراتب بیشتر از موهای رنگ‌‌نشده است. عوامل آلوده‌کننده محیطی نیز باعث آلوده شدن موها و ایجاد عوارض جانبی می‌شود بنابراین پوشش سر، موها را از آلودگی‌های محیطی اعم از گردوغبار، آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، یون‌های آزاد محیطی و... محافظت می‌کند.

۲) چربی پوست سر

اما پوشاندن مدام سر نیز مضراتی دارد و لازم است که فرد به بهداشت موهای خود توجه ویژه‌ای کند. همان‌طور که می‌دانید سر یکی از قسمت‌های مهم بدن است که غدد چربی و غدد تعریقی فراوانی در آن وجود دارد به همین دلیل به صورت طبیعی میزان ترشحات به‌خصوص ترشح چربی در ناحیه سر بیشتر از نواحی دیگر بدن است. از سویی اثبات شده که ترشح چربی پوست سر یکی از عوامل ایجادکننده ریزش مو است بنابراین پوشش‌های طولانی که باعث شود رطوبت در سطح پوست باقی بماند، باعث تشدید اثر چربی پوست سر می‌شود و ممکن است در طولانی‌مدت باعث ریزش مو شود بنابراین توصیه می‌شود افرادی که ساعت‌های طولانی از پوشش‌های سر استفاده می‌کنند، حتما استحمام روزانه داشته باشند و حتی در فواصلی با برداشتن پوشش از سر، رطوبت طبیعی باقیمانده در پوست سر را کاهش دهند.

۳) الکتریسیته و موخوره

نکته بعدی این است که پوشش‌هایی که الیاف مصنوعی دارند، باعث ایجاد الکتریسیته ساکن در موها می‌شوند. این الکتریسیته در ایجاد خشکی مو و موخوره یا دوشاخه شدن انتهای موها نقش مهمی دارد بنابراین پوشش سر هم می‌تواند خیلی مفید باشد و هم اگر فرد پوشش‌های طولانی، سفت و چسبیده داشته باشد، می‌تواند مضر باشد. استحمام روزانه و کاهش چربی پوست با استفاده از شامپوهای مخصوص موهای چرب و عدم تعریق زیاد، این مضرات را کاهش خواهد داد.

دکتر مجتبی امیری

متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله



همچنین مشاهده کنید