جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

آیا می دانید چرا بدن انسان حرارت دارد؟


آیا می دانید چرا بدن انسان حرارت دارد؟

برای تنظیم اعمال معین بدن انسان، انرژی مورد نیاز است. این انرژی با سوخت و ساز داخلی بدن به وجود می آید و سوخت مورد نیاز از همان تغذیه روزانه به دست می آید و باید گفت از سوخت و ساز …

برای تنظیم اعمال معین بدن انسان، انرژی مورد نیاز است. این انرژی با سوخت و ساز داخلی بدن به وجود می آید و سوخت مورد نیاز از همان تغذیه روزانه به دست می آید و باید گفت از سوخت و ساز داخلی بدن حرارت تولید نمی شود، بلکه منظور از حرارت یک انرژی معین و منظم و کافی می باشد. به بیان دیگر برخی مواد سوختنی بدن است که این حرارت را تامین و تنظیم می کند.

حرارت ایده آل برای بدن انسان

برای سلامتی وجود انسان نزدیک به ۳۶/۷ درجه سانتیگراد حرارت نیاز است که در بدن هر شخص سالم این حرارت دائما حکم فرما است.

کار تنظیم و یکسان نگه داشتن این حرارت از جانب قسمتی در مغز می باشد که به نام مرکز حرارتی شناخته شده است انجام می گیرد. در حقیقت این قسمت از سه مرکز جداگانه تشکیل شده است که عبارتند از:

۱) قسمت کنترل مرکزی که مرتبا حرارت خون بدن را تنظیم و یکسان نگه می دارد.

۲ ) این مرکز مهم زمانی که حرارت خون بدن پایین بیایدآن را بالا می برد.

۳) این مرکز برعکس مرکز فوق عمل دوم را انجام می دهد یعنی زمانی که حرارت خون از حد معمول بالاتر رود آن را پایین آورده و در حد معمول نگه می دارد.

تغییر در زمستان

شما اگر در منزل خودتان باغچه ای دارید که در آن گاهی به باغبانی سبک مشغول می باشد یا این که در گلدان ها گل پرورش می دهید حتما متوجه تفاوت هایی در آنها در فصل زمستان شده اید.

در ماه های سرد و خشک رشد خیلی از گیاهان رو به کندی گذاشته در صورتی که در فصل تابستان رو به رشد و سبزی می گذارند. دانشمندان به این حقیقت واقف هستند ولی دلیل آن را نمی دانستند تا این که اخیرا پرده از روی این راز برداشته و معلوم گردید که این سلول های گیاهی هستند که باعث اصلی بروز این پدیده می شوند.

در واقع مطالعه یکنواخت بر روی بعضی از علوفه ها نشان داده که رویش با پایین آمدن دما آهسته تر شده و در دمای پایین تر به کلی متوقف می گردد.

کشف اخیر نشان داده که اکثر نباتات انبساط سلول های برگ با پاین آمدن دما متاثر می شوند، در حقیقت کاهش نرمی دیواره سلول های برگ است که باعث این عمل یعنی حساسیت می گردد.



همچنین مشاهده کنید