چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
علت چاقی بعد از ماه رمضان
به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار، اغلب روزهداران پس از ماه مبارک رمضان چاقتر میشوند.
بررسیهای انجام شده در سالهای اخیر نشان میدهد به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیرطبیعی مانند زولبیا و بامیه درماه رمضان، اغلب روزهداران پس از ماه رمضان نه فقط از وزن آنها کم نمیشود، بلکه چاقتر هم میشوند. مصرف زولبیا و بامیه به مقدار کم منعی ندارد؛ اما با توجه به اینکه برای تهیهی آنها از شکر و روغن استفاده میشود، ارزش غذایی بالایی ندارند. ضمن اینکه اغلب این مواد در شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند و آلودهاند؛ بنابراین خوردن این نوع شیرینیها در ماه رمضان بههیچوجه توصیه نمیشود.
بهترین مادهی قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست که هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمیشود، به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکند. هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غداهای سنگین و شام مفصل اقدام کرد، بلکه بهجای آن بهتر است روزهداران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار کنند تا ولع گرسنگی آنها برطرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند. البته این توصیه بیشتر برای افراد بالغ است و نوجوانان در سن رشد میتوانند بلافاصله یک وعده غذایی کامل بخورند.
روزهداران پس از افطار مختصر، بهتر است به مقدار فراوان مایعات بویژه آب میوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یک لیوان آب گرم یا چای توصیه میشود. نکته مهمی که معمولاً در ماه رمضان مورد غفلت قرار میگیرد خوردن سحری است؛ زیرا بسیاری از روزهداران به خصوص جوانان و نوجوانان به علت تنبلی هنگام سحر بیدار نمیشوند و فقط یک نوبت در روز یعنی در افطار غذا میخورند. چنین رفتاری به شدت خطرناک است و موجب سوءتغذیه و ضعف میشود. بنابراین، روزهداران حتی در صورت خوردن چند عدد خرما و یک لیوان چای باید سحری بخورند.
مصرف انواع گروههای غذایی در هر یک از وعدههای سحری و افطار لازم است و روزه داران هنگام سحر و افطار باید غذای کامل حاوی پروتئینهای حیوانی، شیر، میوه و سبزی مصرف کنند. برخی روزهداران در طول روز بیشتر احساس تشنگی میکنند.
بنابراین باید هنگام افطار و سحری بیشتر مایعات مصرف کنند، عده ای دیگر بیشتر دچار ضعف و گرسنگی میشوند و باید گوشت و مواد قندی هنگام افطار و سحری مصرف کنند.
اگر روزهداران موجب نظم در زندگی و مصرف درست مواد غذایی شود، در بهبود سلامت بدن نقش بسزایی دارد، به شرط آن که روزهداران دو وعده کامل بخورند و از مصرف چهار گروه غذایی غلات و سیب زمینی، گوشت قرمز و سفید، شیر و لبنیات و سبزی و میوه غافل نشوند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم معلمان ایران بابک زنجانی مجلس مجلس شورای اسلامی خلیج فارس دولت دولت سیزدهم حجاب رهبر انقلاب شورای نگهبان
شهرداری تهران تهران سلامت هواشناسی پلیس سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه فضای مجازی دستگیری شورای شهر تهران سازمان هواشناسی
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی دلار ایران خودرو سایپا چین بازار خودرو قیمت طلا تورم مالیات
مسعود اسکویی تلویزیون سریال سینما موسیقی سعید آقاخانی سینمای ایران فیلم دفاع مقدس تئاتر نون خ رسانه ملی
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان نتانیاهو اوکراین
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ سپاهان تراکتور لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی
وزیر ارتباطات تبلیغات اپل ناسا گوگل نخبگان ویروس آیفون ماه نمایشگاه خودرو
خواب بارندگی دیابت کاهش وزن ویتامین قهوه مسمومیت چاقی داروخانه بارداری