سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ / Tuesday, 19 February, 2019

۶ لقمه جوانی!


۶ لقمه جوانی!
اگر می‌خواهید جوانی‌تان را حفظ کنید، این شش نوع خوراکی را فراموش نکنید: روغن زیتون، ماست، ماهی، شکلات، آجیل و توت سیاه.
● روغن زیتون؛ چهار دهه پیش از این نتیجه مطالعات محققان ۷ کشور نشان داد که چربی‌های اشباع نشده تک‌ظرفیتی در زیتون به طور بارزی موجب کاهش سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند. اکنون ما می‌دانیم که روغن زیتون دارای پلی‌فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌های قوی است که مانع ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن فرد می‌شود.
● ماست؛ در دهه ۱۹۷۰ شایع شد که تعداد افراد بالای صد سال در کشور جورجیا بیشتر از سایر کشورهاست و گزارشات آن زمان اعلام کرد که علت این امر خوردن ماست است. غذایی که در تمام رژیم‌های غذایی مردم آن کشور وجود دارد. ماست منبع غنی کلسیم است که مانع ابتلا به استئوپروز می‌شود و کمک موثری در حفظ سلامت دستگاه گوارش است و خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.
● ماهی؛ سی سال پیش محققان شروع به مطالعه در مورد مبتلا نشدن بومیان آلاسکا به بیماری‌های قلبی کردند. اکنون دانشمندان می‌دانند که علت این امر مصرف زیاد ماهی بوده است. ماهی منبع فراوان امگا۳ است که مانع رسوب کلسترول در شریان‌ها و آرتیمی قلب می‌شود.
● شکلات؛ در بین مردم کنا از جزیره سان بلاس، دور از سواحل پاناما، سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی ۹ برابر کمتر از مردم خود پاناما است. علت آن این است که مردم کنا نوعی نوشیدنی مخصوص دارند که سرشار از کاکائو است. کاکائو منبعی غنی از فلانوول‌هاست که سلامت عملکرد رگ‌های خونی را حفظ می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به فشارخون، دیابت نوع دو، بیماری‌های کلیوی و دیوانگی را کاهش می‌دهد.
● آجیل؛ مطالعات نشان می‌دهد افرادی که آجیل می‌خورند. به طور متوسط ۲/۵ سال بیشتر از سایرین عمر می‌کنند. آجیل منبع غنی از روغن‌های اشباع نشده است و بنابراین خاصیتی شبیه روغن زیتون دارند. همچنین آجیل‌ها حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و فیتوشیمیایی‌ها مثل آنتی‌اکسیدان‌ها است.
● توت سیاه؛ در یک مطالعه که در سال ۱۹۹۹ به چاپ رسید، محققان تأثیر مصرف توت را در افزایش طول عمر موش‌های آزمایشگاهی به اثبات رساندند. این تأثیر در مورد انسان نیز صدق می‌کند. ترکیبات موجود در توت التهاب و آسیب‌های احتراقی را تسکین می‌دهد. همچنین مانع کاهش حافظه و عملکرد مغزی می‌شود.

منبع : روزنامه اطلاعات

مطالب مرتبط

روغن، دوست یا دشمن؟

روغن، دوست یا دشمن؟
در حال حاضر از هر هشتصد مرگی كه در كشور اتفاق می‌افتد سیصد مورد مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی است. رژیم غذایی نامناسب و پرچرب با افزایش تری گلیسیرید و كلسترول خون موجب افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. رعایت تنوع و تعادل غذایی، مصرف روغن مایع و فعالیت بدنی منظم و مناسب می‌تواند این خطر را كاهش دهد. چربی‌ها از جمله روغن‌های خوراكی از عوامل مستعدكننده فرد برای ابتلا به این بیماری‌هاست. برای پیشگیری از ابتلای بیماری‌های ناشی از مصرف نادرست این گروه از مواد غذایی و نیز تخفیف عوارض آن در مبتلایان، توصیه‌های زیر را به خاطر بسپارید و با عمل به آنها این ماده غذایی را كه در صورت استفاده نادرست بزرگ‌ترین دشمن سلامت شما خواهد بود به دوستی بی‌آزار تبدیل كنید:
▪ حتی‌الامكان از مصرف افراطی روغن پرهیز كنید. مصرف زیاده از حد روغن باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امكان افزایش كلسترول بد (LDL) افزایش فشارخون و در نتیجه خطر ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می‌آورد. حداكثر ۲۵-۳۰ درصد انرژی دریافتی روزانه باید از چربی‌ها تامین شود.
▪ روغن غنی‌ شده با ویتامین‌های A و D برای مصارف عادی روزمره تهیه شده است و باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب كرد.
▪ مصرف شیر و مواد لبنی پرچرب و گوشت پرچربی به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع موجب افزایش كلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، بنابراین حتی‌الامكان باید از مواد لبنی كم‌چرب و گوشت كم‌چربی استفاده كنید.
▪ روغن مایع به دلیل این‌كه حاوی اسیدهای چرب غیراشباع فراوان و فاقد كلسترول است به روغن جامد ارجحیت دارد.
▪ روغن جامد هیدروژنه كه میزان اسیدهای چرب اشباع آن بیش از ۲۵ درصد و اسیدهای چرب ترانس آن بیش از ده درصد باشد خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. بهتر است از روغن‌هایی كه میزان اسیدهای چرب اشباع آن تا ۲۵ درصد و اسیدهای چرب ترانس آن حداكثر تا ده درصد اصلاح شده و به صورت نیمه جامد است و برچسب دارند استفاده كنید.
▪ ماهی، زیتون و مغزها مخصوصا گردو حاوی روغن با كیفیت مطلوب هستند. روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و روغن زیتون و روغن گردو به دلیل دارا بودن اسید اولئیك فراوان باعث كاهش كلسترول بد (LDL)خون می‌شوند و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
▪ استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ روغن باعث ایجاد تركیبات شیمیایی نامطلوب در روغن می‌شود. وقتی غلظت این تركیبات زیاد باشد روغن كدر، بدبو و غلیظ می‌شود. حرارت همچنین باعث دود كردن روغن می‌شود بنابراین باید روغن را با شعله كم حرارت دهید و از مصرف مجدد روغن حرارت دیده پرهیز كنید.
▪ حتی‌الامكان از مصرف غذاهای سرخ كرده خودداری كنید و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده شود.
▪ روغن مایع مخصوص سرخ كردنی در مقابل حرارت پایدار است اما این موضوع بدان معنی نیست كه از این نوع روغن چندین بار می‌توان برای سرخ كردن استفاده كرد. از روغن مخصوص سرخ كردن حداكثر ۲-۳ بار آن هم نه با فاصله زمانی طولانی بلكه حدودا در عرض ۲۴ ساعت می‌توان استفاده كرد و پس از آن باید روغن حرارت دیده را دور ریخت.
▪ روغن نباید در هیچ مرحله‌ای بوی تند داشته باشد. ظهور بوی نامطبوع نشانه فساد روغن است.
▪ فرآورده‌های غذایی چرب مثل چیپس، كیك و بیسكویت باید در محل خشك، خنك، تاریك و به دور از هوا نگهداری شوند. به طور كلی مصرف چیپس به دلیل مقادیر زیاد روغن و نمك توصیه نمی‌‌شود.
▪ مواد غذایی حاوی چربی را باید در ظروف بسته یا بسته‌بندی مناسب در یخچال نگهداری كرد.

وبگردی
پژو 206 دولت روحانی 72 میلیون تومان
پژو 206 دولت روحانی 72 میلیون تومان - در حالی که طی روزهای اخیر افزایش عجیب قیمت خودرو، بازار خرید و فروش را زمین گیر کرده و شرایطی ویژه بر این بازار حاکم کرده است، خودروسازان از امروز، ساعت ۱۰ صبح طرح ویژه پیش فروش فوری خودرو را با قول تحویل خودروها طی سی روز آغاز کرده‌اند.
کپی‌برداری «عین‌به‌عین»
کپی‌برداری «عین‌به‌عین» - انتظار می‌رفت که علیخانی هم در قسمت اول برنامه «عصرجدید» به کپی بودن «عین‌به‌عین» برنامه‌اش و شباهت آن با برنامه مشهور «گات تلنت‌ آمریکایی» اشاره کند و در مقایسه‌ای از ویژگی‌های احتمالاً متفاوت نسخه ایرانی این برنامه بگوید؛ علیخانی اما ترجیح داد در این زمینه حرفی نزند!
اشتباه جالب در مراسم استقبال از رئیس جمهور در هرمزگان
اشتباه جالب در مراسم استقبال از رئیس جمهور در هرمزگان - مراسم استقبال از رئیس جمهور در سفر به استان هرمزگان.
توزیع عجیب کیک 40 سالگی انقلاب توسط یک روحانی!
توزیع عجیب کیک 40 سالگی انقلاب توسط یک روحانی! - در ویدیویی که در فضای مجازی داغ شده شاهد پخش کیک 40 سالگی جمهوری اسلامی
ادامه‌ی سکوت ضرغامی درباره‌ی انتقال آرشیو صداوسیما به شبکه من و تو
ادامه‌ی سکوت ضرغامی درباره‌ی انتقال آرشیو صداوسیما به شبکه من و تو - چند سالی است از جمله روزهای اخیر که با نزدیک شدن به مقاطعی از جمله دهه‌ی فجر، شبکه‌های تلویزیونی فارسی خارج کشور مانند بی‌بی‌سی و من‌وتو مستندهایی از زمان انقلاب پخش می‌کنند که جزو آرشیو صداوسیما بوده است ولی تا امروز مشخص نشده است که چطور و توسط چه کسانی به دست آنها رسیده است؟
اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر - مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شامگاه دوشنبه در برج میلاد برگزار شد.
جنجال شبیه‌سازی بیعت امام و همافران ارتش توسط علم‌الهدی در مشهد
جنجال شبیه‌سازی بیعت امام و همافران ارتش توسط علم‌الهدی در مشهد - دیدار و سلام نظامی فرماندهان نیروی هوایی ارتش به سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد انتقادهایی را در پی داشته است.
ازدواج الهام حمیدی + تصاویر
ازدواج الهام حمیدی + تصاویر - الهام حمیدی بازیگر پرکار این روز‌های سینما و تلویزیون با انتشار عکسی در صفحه اینستاگرامش خبر ازدواجش را به صورت رسمی اعلام کرد اما هویت همسرش را فاش نکرد.
عکس/ کشف حجاب در تهران!
عکس/ کشف حجاب در تهران! - حجت الاسلام حمید رسایی عکسی در کنار یک زن بی حجاب از حضور در برنامه‌ای با عنوان «اعلام همبستگی با ملت ونزوئلا» در تهران منتشر کرده است.