سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا
۶ اشتباه رایج درباره آجیل
۱) بعضیها خیال میکنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکمپرکن است! اصلا اینطور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاکسیدان است.
۲) بعضیها فکر میکنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید میکند
البته آجیل چرب است، اما چربیاش از نوع اشباعنشده است که کلسترول خون را پایین میآورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم میکند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباعنشده هستند.
۳) برخی میگویند آجیل سرطانزاست
برعکس! انواع آجیل حاوی آنتیاکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. این آنتیاکسیدانها از اکسیدشدن و تخریب سلولها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری میکنند. البته دیابتیها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانهشان کم کنند.
۴) بعضیها هم از آنور بام میافتند و میگویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد
این هم اشتباه است! بالاخره آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل ۵ کالری انرژی غذایی تولید میکند. از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل ۲ بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آجیل و مغزهها به عنوان میانوعده و در حد متعادل باشد. وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. ضمن اینکه آجیل، سلامت دندانها را هم به خطر میاندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل میکند و حساسیتزا هستند.
افرادی که به بادامزمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنشهای حساسیتی میشوند که این واکنشها در بعضی از موارد میتواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه میشود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشمپوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.
۵) میگویند فشارخونیها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند
نه! به فشارخونیها توصیه میشود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیلهای خام استفاده کنند و دور آجیلهای بوداده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامینکننده بخشی از انرژی غذایی روزانهمان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
۶) خیلیها موقع خرید آجیل، پستههای لبخندان را ترجیح میدهند
میدانید پستهها را چطوری لبخندان میکنند؟ اولش، آنها را میریزند در ظرف آبگرم تا پستهها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله میریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی (اختلاف دمای ناگهانی)، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته میشود. خلاصه اینکه پستههای لبخندان هم ارزش غذاییشان پایینتر است، هم زودتر فاسد میشوند. حتی تخمههای لبخندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.
دکتر محمد کیاسالار
منبع : روزنامه جام جم
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا قوه قضاییه رهبر انقلاب شورای نگهبان مجلس مجلس شورای اسلامی صادق زیباکلام حجاب انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم
هواشناسی تهران پلیس بارش باران شهرداری تهران دستگیری قتل سیل سازمان هواشناسی سلامت زلزله وزارت بهداشت
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو قیمت طلا بازار خودرو بورس سایپا مسکن بانک مرکزی حقوق بازنشستگان گاز دلار
همایون شجریان نمایشگاه کتاب فضای مجازی نمایشگاه کتاب تهران کتاب شاهنامه سینمای ایران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دفاع مقدس تلویزیون سریال رضا عطاران
وزارت علوم دانشگاه تهران تحقیقات و فناوری
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه افغانستان ترکیه نوار غزه اوکراین طالبان
استقلال فوتبال پرسپولیس فولاد خوزستان لیگ برتر فولاد مهدی طارمی رئال مادرید باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی
هوش مصنوعی فناوری گوگل تبلیغات نوآوری شفق قطبی ناسا اپل دبی
خواب زیبایی شیر تجهیزات پزشکی درمان ناباروری واکسن فشار خون