شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ترکیبات شیمایی و خواص و کاربرد وانیل


ترکیبات شیمایی و خواص و کاربرد وانیل
در غلاف وانیل ماده موثری است كه به نام وانیلین كه ۲-۵/۱ درصد آن را تشكیل یك ماده سفید بلوری شكل است به فرمول خام كه تولید مصنوعی آن را ارزانتر از وانیلین طبیعی است و عصاره طبیعی غلاف های وانیل در خدود ۲۰ برابر گرانتر از وانیلین ساخته شده مصنوعی است.در قرنها ی ۱۶-۱۷ اطبا از گیاه وانیل به عناون یك گیاه طبی عامل محرك و تقویت كننده معده و همچنین برای تقویت نیروی جنسی استفاده می كردند و به عنوان تریاق در مقابل مسمومیتها نیز استفاده می شده است.ضمنا برای معالجه هیستری و قاعدگی نامنظم و تب مستعمل است[اوكابه].بهترین روش مصرف ان به صورت گرد است و مقدار آن ۲-۲۵/۰ گرم است.
▪ گرد وانیل:
برای تهیه گرد وانیل مقدار ی وانیل گرفته و معادل ان قند خرد كرده وهر دو را در هاون آهنی نرم كوبیده و از صافی ابریشمینبیرون كنند و نخاله ها را باز با همان مقدار قند داخل كرده خوب بكوبید و از الك نرم دارو سازی رد كنند و با هم مخلوط می نمایند.
▪ قرص وانیل:
وانیل ۳۰ گرم،قند۲۰۰گرم،صمغ عربی۲ گرم،آب به مقدار كافی كوبیده و نرم با آب مخلوط كرده ،قرصهای ۴۰ سانتی گرمی بسازند.
▪ شربت وانیل:
وانیل خرد كرده ۵۲ واحد در ۴۰۰واحد الكل ۳۵ درجه مدت ۴ روز بخیسانند و بعد درحمام ماریه۷۰درجه ساننتی گراد مدت ۲ ساعت دم كنند و بگذارند سر شود و صاف نمایند و از این صاف شده ۱۵ .احد گرفته با ۸ واحد قند خرد شده در حمام ماریه حل كرده بگذارند سرد شده و صاف نمایند.این شربت كه خوراك آن ۴۰-۲۰ گرم اسن به عنوان محرك ضد تشنج و مقوی نیوی جنسی مصرف می شود.
وانیل در شیرینی سازی،شوكولات سازی ،مشروبات غیر الكلی ،توتون سیگار و عطر سازی مصرف دارد.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید