یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
قارچ از سیر تا پیاز
قارچها موجوداتی هستند که از گذشتههای دور با انسان بودهاند. سوابق فسیلی آنها به دوران پر کامبرین و دونین برمیگردد. تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو به زمانی بسیار دور برمیگردد و حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند. آزتکها از قارچها به عنوان مواد توهمزا در فالگیری استفاده میکردند و قارچ را گوشت خدا مینامیدند. نوشابه مستیآور سوما نیز چیزی جز عصاره آمانیتا موسکاریای سمی نبوده که از گروه قارچهای کلاهکدار است. اگر تاریخچه تولید قارچهای خوراکی به دقت مورد بررسی قرار گیرد، تاریخی چند هزار ساله را میتوان برای آن قایل شد. پرورش قارچهای خوراکی به حدود ۲۰ قرن پیش در ژاپن و چین برمیگردد. کاشت قارچ در گلخانه اولین بار در سوئد در سال ۱۷۵۴ میلادی ابداع شد. کشورهای گوناگون جهان با توجه به فرهنگ غذایی طی سالهای گذشته به نوعی از این محصول ارزشمند برخوردار بودهاند و در حال حاضر، بیشتر قریب به اتفاق کشورهای دنیا آن را به عنوان محصولی کشاورزی و باغی قلمداد میکنند و حتی به منظور توسعه هرچه بیشتر تولید و مصرف آن، برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت آن اجرا میکنند و سالانه هزینههای بسیاری را به تحقیقات مربوط به آن اختصاص میدهند. در این میان، کشورهای آمریکایی، اروپایی، آسیایی و آفریقایی هرکدام به صورتی نسبت به توسعه همهجانبه آن اقدام میکنند. در بعضی کشورها با توجه به فرهنگ غذایی، میزان مصرف برخی از قارچها بر دیگران پیشی گرفته و تولید آن گونه خاص، بیشتر است.
کشورهایی مانند چین، از دو هزار سال پیش قارچها را نیز به موازات سایر محصولات کشاورزی کاشتهاند و در حال حاضر، سالانه چند میلیون تن تولید انواع قارچها را در برنامههای خود دارند. البته در این میان از خواص دارویی و درمانی قارچهای دارویی نیز غافل نمانده و استفاده از قارچ در حد قابلتوجهی رونق یافته است، به طوری که در مراجعه به پزشکان چینی، انواع داروها از جمله قرص، کپسول، آمپولهایی که از قارچ تهیهشدهاند، تجویز میشود. البته شایان ذکر است که قارچها به لحاظ بافت فیبری و سلولزی و نیز داشتن پلیساکاریدهایی در دیواره سلولیشان به عنوان ضد سرطان محسوب میشوند. در این میان میتوان به قارچهایی که به طور اختصاصی ضد سرطان هستند، اشاره کرد مانند قارچهای گاندرما، آریکولاریا و شیتاکه. صنایع تبدیلی قارچها نیز امروزه به عنوان یکی از صنایع روز، مورد توجه خاص قرار گرفته است. صنایع کنسروسازی، مربا، ترشی و پودر قارچ از جمله فرآوردههای قارچ است که در دنیا از مصرف بالایی نیز برخوردار است. از نکات قابل توجه و تامل در این صنعت این است که با توجه به حجم بالای ضایعات کشاورزی در بیشتر کشورها از جمله ایران، استفاده بهینه از این ضایعات برای افزایش کشت قارچ میتواند مورد توجه قرار گیرد.
منبع : روزنامه سلامت
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس حجاب دولت سیزدهم دولت جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد پاکستان رئیسی امام خمینی رئیس جمهور
هواشناسی تهران سیل پلیس شهرداری تهران قتل کنکور وزارت بهداشت فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی پایتخت
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ایران خودرو تورم مالیات
سریال سینمای ایران تلویزیون سینما موسیقی سریال پایتخت قرآن کریم فیلم مهران مدیری کتاب
خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی فوتسال جام حذفی آلومینیوم اراک تراکتور سپاهان باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران بارسلونا
هوش مصنوعی تبلیغات فناوری سامسونگ ناسا اپل بنیاد ملی نخبگان آیفون نخبگان
دندانپزشکی خواب کاهش وزن بارداری مالاریا