سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
شستن یا نشستن،مسئله اینست!!
▪ آیا شستشوی ظروف در طی برنامه کوهنوردی واقعا" ضروری است؟
تمام غذاهایی که در طی مدت کوهنوردی صرف می کنید، به یک سوال ختم می شوند: آیا برای شستن آنها نیاز به جوشاندن آب می باشد یا صرفا" می توان پاکشان کرد؟ (یا لیسشان بزنید؟) قطعا" اینکه چگونه با این مسئله در منزل برخورد کنید، مشخص است. اما کمی چغر بودن گاهی مورد نیاز است. در تحقیقی که اخیرا" در مجله پزشکی محیط و Wilderness چاپ شده، اینگونه پیشنهاد می نماید که شستن دستها و وسایل آشپزی مهمتر از ضد عفونی آب جهت جلوگیری از عفونتهایی همچون میکروب ژیاردیا می باشد. اما در عین حال شستشو نیاز به زمان، انرژی و سوخت دارد و باعث ایجاد فاضلاب می شود. گاهی اوقات، ما به ته غشا گرفته ظرف نگاه می کنیم و از خود می پرسیم، آیا واقعا" نیازی به شستن این ظروف هست؟
۷۳ درصد از خوانندگان مجله، در نظرخواهی سایت مجله بک پکر جواب آری داده اند و ۲۷ درصد جواب نه!
ـ بله:
اسهال کوهستان بسیار شایع اما قابل پیشگیری است. بخصوص در گروههای بزرگی که افراد با هم غذا را و ظرف غذا را تقسیم می کنند و در عین حال میکروبها را! چون بیشتر مصدومان از راه دهان عفونت را می گیرند و بررسی ها نشان می دهند که باکتری ها بسرعت در ظروف کثیف رشد می کنند، شستشو برای بهداشت ضروری می باشد. از طریق تهیه آنچه فقط تناول می کنیم، از تبدیل شدن ظرف پخت و پزمان به ظرفی لای گرفته جلوگیری کنیم. سپس ظرفها را در آب بسیار داغ بسابید تا ویروسها و میکروبها از بین بروند. در صورت استفاده از صابون، اطمینان حاصل کنید که سازگار با محیط طبیعی است و برای آبکشی نهایی از آب جوش استفاده کنید. پسماندها را با آب بیشتری مخلوط کنید و در محیط بیشتری پخش نمایید. این کار به نظر خسته کننده می آید اما ژیاردیا هم همانقدر مشکل زاست.
میسی وایت ،مسئول هماهنگی برنامه های NOLS، مربی آموزش LNT
ـ نه:
من شبهای زیادی را در کوهستان تا رختخوابم در خانه، گذرانده ام. بنابراین سادگی سرلوحه کارهای من است. آخرین کاری که ممکن است انجام دهم، جوش آوردن آب جهت شستشوی ظروف است. در عوض روش تمیز کاری من خوردن مستقیم از داخل دیگ، لیسیدن آن و قاشقم و سپس آبکشی هردوی آنها با آب سرد و گذاشتن آنها در معرض هوا جهت خشک شدن است.
این باعث ذخیره وقت ، سوخت و وزن است و در طی ۲۰۰ شب در کوهستان هرگز مریض نشده ام! روز بعد در داخل همان ظرف جهت نوشیدنی گرم، آب را جوش می آورم که روشی است جهت از بین بردن تمام میکروبهایی که از شب گذشته روی ظرف مانده اند. گاهی اوقات قهوه ام طعم ماکارونی می دهد! اما بهر صورت زندگی در کوهستان اینگونه است.
ماخذ: مجله BACKPACKER ژوئن ۲۰۰۷
مترجم: سعید هاشمی نژاد
جانی مالوی ، نویسنده ۲۹ کتاب شامل Mensha Ridge Press ،مجموعه کوهپیمایی در شب و روز
مترجم: سعید هاشمی نژاد
جانی مالوی ، نویسنده ۲۹ کتاب شامل Mensha Ridge Press ،مجموعه کوهپیمایی در شب و روز
منبع : هم طناب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رافائل گروسی نیچروان بارزانی رهبر انقلاب حج عراق مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم
شهرداری تهران تهران حجاب هواشناسی قوه قضاییه آموزش و پرورش قتل فضای مجازی پلیس سازمان هواشناسی شهرداری باران
خودرو ایران خودرو بازار خودرو قیمت دلار بانک مرکزی قیمت طلا قیمت خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن قیمت بورس
نمایشگاه کتاب سریال افعی تهران مسعود اسکویی زنان تئاتر محمدعلی علومی تلویزیون دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما سریال کتاب
مغز دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان گوشی هوشمند
اسرائیل رژیم صهیونیستی حماس غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه رفح اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون باتری گوگل مایکروسافت تلفن همراه ماهواره ناسا
رژیم غذایی بیمه کاهش وزن زیبایی چای دندانپزشکی فشار خون بیماران خاص سبزیجات