شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با ویتامین A


آشنایی با ویتامین A
این ویتامین یك ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین به دو صورت وجود دارد.
▪ رتینول : كه فقط در غذاهای حیوانی یافت می شود
▪ كاروتن : كه هم در غذاهای حیوانی و هم غذاهای گیاهی یافت می شود.
بعلت محلول بودن در چربی , این ویتامین می تواند در داخل بدن ذخیره گردد لذا مصرف بیش از اندازه آن میتواند موجب مسمومیت گردد. این مسمومیت خود را به شكل درد مفاصل ,هیپركلسیمی , ریزش مو, دل بهم خوردگی, اسهال, استفراغ ,بی اشتهایی , تاری دید, قاعدگی نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگی , سردرد نشان خواهد داد و این در حالی ایت كه كمبود این ماده مغذی میتواند منجر به عقیمی مردان ,شب كوری و گزروفتالمی گردد.
مقدارمورد نیاز این ویتامین برای افراد بالغ معادل ١٠٠٠٠ واحد بین المللی(IU یا International Unit) میباشد.
از جمله منابع این ویتامین میتوان به روغن كبد ماهی, هویج, سبزی های سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شیر و فرآورده های آن, مارگارین و میوه های زرد اشاره کرد.
منبع : abcdiet