شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا


سیـاستمـداران فـاسد


سیـاستمـداران فـاسد
چندی است که در محافل رژیم صهیونیستی پرونده فساد مالی و رشوه گیری "ایهود اولمرت" نخست وزیر این رژیم مهمترین موضوع شده است.اما با نگاهی دقیق پی می بریم که این پرونده اولین نمونه فساد در میان سیاستمداران ارشد این رژیم نیست بلکه حلقه ای است از زنجیره فساد در میان سران رژیم اشغالگر.
فساد موجود در مقامات ارشد این رژیم در ابعاد مختلف مالی، اخلاقی، اداری است.
بر اساس گزارش ماه پیش روزنامه الشرق الاوسط نتایج نظرسنجی که اخیرا در رژیم صهیونیستی منتشر شد نشان می دهد نود درصد اسرائیلی ها معتقدند فساد، سیاست و سیاستمداران اسرائیلی را در خود غرق کرده است.
بیشتر شرکت کنندگان در نظرسنجی ارتش رژیم صهیونیستی را نمونه بارز گسترش فساد در اسرائیل می دانند.
مقایسه نتایج این نظرسنجی با نظرسنجی سال دو هزار و شش نشان می دهد اعتماد اسرائیلی ها به نهادهای حکومتی رژیم صهیونیستی کاهش پیدا کرده است. حتی اعتماد به ارتش اسراییل نیز در مقایسه با سال قبل کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر اعتماد به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی نیز از شصت و یک درصد در سال گذشته به چهل و چهار درصد در سال کنونی رسیده است. در همین حال پنجاه و یک درصد اسرائیلی ها معتقدند اگر بخواهند به قله هرم سیاسی اسرائیل برسند باید دست به فساد بزنند.
البته تعداد زیادی از پرونده های فساد سیاستمداران صهیونیست پس از فاش شدن، به دلایل امنیتی و از ترس به خطر افتادن امنیت ملی این رژیم با فشار طرفهای مختلف، از سوی دادگاه تبرئه می شود.
برای نمونه پرونده فساد "عوزی دیان" ژنرال احتیاطی ارتش اسرائیل به گونه ای جنجال آفرید که بسیاری از کارشناسان و روزنامه نگاران اسرائیلی در مقام تشبیه، خطر آن را از تروریسم یا به گفته آنان از "بمب هسته ای ایران" برای "اسرائیل" خطرناک تر دانستند.
اینک به بررسی مهمترین و جدیدترین پرونده های فساد مقامات رژیم صهیونیستی که تنها بخشی از فساد گسترده مقامات این رژیم است می پردازیم:
● پرونده فساد "ایهود اولمرت
نخست وزیر رژیم صهیونیستی علاوه بر متهم بودن به دریافت رشوه و کمک های نقدی از "موریس تالانسکی" بازرگان سرشناس امریکایی، در چندین پرونده فساد دیگر نیز متهم است.
وی بارها از موقعیت و پست سیاسی خود چه در زمان وزارت و چه در زمان نخست وزیری سوءاستفاده کرده و با تغییر برخی قوانین بانکی و مالی، معاملات بزرگی را به نفع خود یا برخی دوستان خود تغییر داده است.
"اولمرت" همچنین متهم است که از خدمات، امکانات و اموال رسمی دولت برای کارهای شخصی خود و خانواده اش استفاده کرده است. وی تاکنون ۳ بار مورد بازجویی پلیس قرار گرفته است.
ناظران سیاسی پیش بینی می کنند که فساد وی در نهایت و در آینده ای نه چندان دور او را از پست نخست وزیری برکنار خواهد کرد. هر چند وی تاکنون چندین بار تا مرز برکناری پیش رفته اما با زدوبندهای سیاسی پشت پرده و امتیاز و یا فریب دادن دیگران خود را فعلاً از سقوط نجات داده است.
● پرونده فساد "آریل شارون"
"آریل شارون" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و دو فرزندش در زمان نخست وزیری وی بارها مورد بازجویی قرار گرفتند. در همین راستا "جلعاد شارون" فرزند ارشد او اکنون در بازداشت به سر می برد.
مهمترین پرونده فساد خاندان "شارون" در مورد خرید یک جزیره یونانی برای "دیوید آبیل" سرمایه گذار و بازرگان سرشناس صهیونیست است.
شارون در سال ۱۹۹۹ یعنی دوران نخست وزیری نتانیاهو، پست وزارت خارجه را در اختیار داشت. او از جایگاه خود سوءاستفاده کرد و با ارتباطات بین المللی که داشت، قرارداد غیرقانونی خرید یک جزیره یونانی را منعقد کرد. وی در مقابل این کار حدود یک و نیم میلیون دلار رشوه از "دیوید آبیل" دریافت کرد.
"آبیل" همچنین هر ماه ۲۰ هزار دلار رشوه به "جلعاد شارون" می داد تا اطلاعات محرمانه ای به وی دهد اما در ظاهر در محافل مختلف او را مشاور خود معرفی کرده بود.
"آریل شارون" همچنین به فساد انتخاباتی آلوده است. وی از "سیریل گیرن" میلیونر یهودی افریقایی کمک دریافت کرد تا پس از پیروزی، خدمات و تسهیلاتی به وی ارائه دهد. گفته می شود مبلغ کمکی که "شارون" از "گیرن" دریافت کرده بود، بیش از یک و نیم میلیون دلار بوده است.
بازجوئی ها از "شارون" به دلیل سکته مغزی و به کما رفتن او متوقف شد اما "اومری" دیگر فرزند وی به برخی از این فعالیت های غیرقانونی پدرش اعتراف کرده است.
● پرونده فساد "موشه کاتساف"
"موشه کاتساف" رئیس جمهور سابق صهیونیستی، آگوست ۲۰۰۰ میلادی جانشین "عزرا وایزمن" شد. در پرونده فساد "کاتساف" نیز دریافت و پرداخت رشوه وجود دارد اما وی در نهایت به دلیل فساد اخلاقی و آزار و اذیت جنسی منشی دفتر خود در جولای ۲۰۰۷ مجبور شد به استعفا تن دهد.
● پرونده فساد "تسامی هانگبی"
وی نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی و از یاران بسیار نزدیک "ایهود اولمرت" به شمار می رود. او همچنین ریاست کمیته خارجی، امنیت و بودجه سازمان امنیت رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد.
"هانگبی" در سال ۲۰۰۴ وزیر امنیت رژیم صهیونیستی بود اما در سپتامبر همان سال به دلیل فساد اداری- مالی زیاد مجبور به استعفا شد.
● پرونده فساد "آبراهام هیوشزون"
هیوشزون در ژوئن ۲۰۰۶ وزیر مالی کابینه اولمرت شد اما در کمتر از یک سال، ناخواسته و به اجبار این پست را ترک کرد. اتهام وی، اختلاس مبالغ هنگفتی از بودجه "سازمان ملی کارگران" (هستدروت) بوده است. جریان اختلاس وی به سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ میلادی باز می گردد.
او همچنین از سوی دادگاه به دریافت وام میلیاردی از بودجه دولت و عدم بازپرداخت اقساط آن متهم است.
● پرونده فساد "شلومو بنیزری"
بنیزری مدیر مؤسسه دینی "یشیفه" و استاد رشته دین یهودیت دانشگاههای صهیونیستی بود. او را می توان یکی از سرشناس ترین چهره های دینی و خاخام های صهیونیستی دانست.
وی همچنین نماینده پارلمان صهیونیستی از حزب افراطی "شاس" بود. بنیزری در آوریل ۲۰۰۷ از سوی دادگاه به ۵/۱ سال حبس محکوم شد. او به دریافت هزاران دلار رشوه از سوی شرکتهای خصوصی صهیونیستی برای ارائه تسهیلات به آنان متهم شد.
وی طی سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز وزیر کار و رفاه بود. دادگاهی که به اتهامات او رسیدگی کرد، می گوید او در آن سالها نیز با دریافت رشوه، قرار دادهای غیرقانونی میلیونی برای شرکتهای مختلف فراهم می کرده است.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا