یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

پرتوی از نور


پرتوی از نور
● عنوان کتاب: پرتوی از نور
▪ مولف : حجت‌الاسلام محسن قرائتی
▪ ناشر : مرکز فرهنگی درس‌هایی از قرآن
کتاب پرتوی از نور در چند جلد تنظیم و ارائه شده است .در فهرست جلد اول کتاب عناوین زیر به چشم می‌خورد؛ مباحث چند دقیقه‌ای آداب تلاوت قرآن ، آثار و برکات روزه ،‌آداب مهمانی ،‌رحمت الهی در صفحه ۳۸ کتاب پیرامون آداب مهمانی به نقل از وسایل‌الشیعه چنین آمده است: روزه‌دار باید از دروغ، گناه ، مجادله،‌حسادت ‌غیبت ،‌مخالفت با حق ،‌فحش و سرزنش وخشم ،‌طعنه و ظلم و مردم آزاری ، غفلت ،‌ معاشرت با فاسدان، سخن چینی و حرام خواری دوری کند و نسبت به نماز و صداقت و یاد قیامت توجه خاص داشته باشد .
در جلد دوم پرتوی از نور به مواردی چون ماجرای مباهله ،‌امر به معروف نشانه بهترین امت، دادگاه خانواده ،‌ضرورت تدبر در قرآن ، کعبه در قرآن و ... پرداخته شده است . همچنین در صفحه۹۹ کتاب فوق چنین آمده است : عامل ورود به بهشت ، ایمان و عمل صالح است نه نژاد و ادعا و آرزو وهمه نژادها ،‌رنگ‌ها،‌ملل و طبقات در بهره‌گیری از لطف خدا یکسانند . با انجام قسمتی از کارهای صالح به بهشت امید داشته باشید چون کمال بی‌نهایت است و قدرت کسب انسان محدود .
آقای قرائتی در مجلد سه و چهار کتاب پرتوی از نور به تفسیر نور پرداخته و چنین آورده است : قرآن توجه خاصی به زندگی حیوانات دارد و از یادآوری خلقت شعور و صفات آنها در راه هدایت مردم استفاده می‌کنند. در روایات و تجارب انسانی هم نمونه‌های فراوانی درباره شعور و درک حیوانات به چشم می‌خورد و برای یافتن شباهت‌ها و آشنایی با زندگی حیوانات باید اندیشه و دقت داشت .در فهرست جلد پنجم پرتوی از نور مطالب زیر را می‌خوانید : اسرار سوره توبه،‌اهمیت مسجد،‌حاکمیت جهانی دین اسلام ، سیمای زکات ،خود فراموشی ،آفت زیاده خواهی ،‌سقوط تا کجا!، رسول رحمت ‌کوتاهی دنیا نسبت به آخرت ،‌بقیه‌الله قرآن و ...
آقای قرائتی در تفسیر بخشی از سوره هود چنین می‌نویسد : ابوذر صحابی بزرگ رسول خدا (ص) در حالی که حلقه در کعبه را گرفته بود با صدای بلند می‌گفت : ای مردم با دو گوش خود شنیدم که پیامبر می‌فرمود : اهل بیت من همچون کشتی نوح‌اند که هر کس بر آن سوار شد نجات یافته و هر که از آن دوری گزیند هلاک شود.
نکته پایانی اینکه در صفحه ۱۰۸ کتاب از امام صادق (ع) اینگونه نقل شده است ؛ خداوند انسان را آفرید تا کارهایی انجام دهد و مستحق رحمت الهی شود .
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید