پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

معجزه سیب


معجزه سیب
درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود. سیب میوه ای است كه می توان گفت درهر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را می شناسند.
در ایران نیز این درخت به صورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد. در لاهیجان و رودسر آن را آسیب، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن كوچك و پرورش یافته آن درشت است. سیب نوع ترش و شیرین دارد.
● تركیبات شیمیایی
سیب دارای ویتامین و موادمغذی زیادی است. یك ضرب المثل انگلیسی می گوید:«خوردن یك سیب در روز شما را از رفتن به دكتر بی نیاز می كند.»
سیب ۲۵۸ كالری انرژی دارد. پروتئین؛ ۲‎/۱ گرم، چربی ؛ ۶‎/۱گرم، مواد نشاسته ای؛ ۶‎/۵۹گرم، كلسیم؛ ۲۴میلی گرم، فسفر؛ ۱۰میلی گرم و آهن ؛ ۲‎/۱ میلی گرم از تركیبات مهم سیب است.
ویتامین آ ؛ ۳۶۰ واحد، ویتامین ب۱؛ ۱۵‎/۰ میلی گرم، ویتامین ب۲؛ ۰‎/۸میلی گرم، ویتامین ب۳؛ ۱‎/۰ میلی گرم، و ویتامین ث ؛ ۱۸میلی گرم از دیگر مواد موجود دراین میوه است.
ناگفته نماند كه ویتامین های موجود در سیب بیشتر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد. بنابراین آنهایی كه می توانند پوست سیب را هضم كنند، بهتر است آن را با پوست میل كنند. اگر هم می خواهید پوست آن را بكنید بهتر است كه سیب را خیلی نازك پوست بگیرید.
● خواص دارویی
سیب یك میوه قلیایی است و تمیزكننده بدن است كه به علت دارابودن پكتین زیاد، آب اضافی بدن را خارج می سازد.سیب را می توان برای برطرف كردن اسهال حتی برای كودكان استفاده كرد. بدین منظور سیب را باید رنده و استفاده كرد . سیب را می توان برای آنهایی كه روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی پخت. البته باید از ظرف لعابی یا تفلون استفاده شود. چرا كه به این روش پكتین و ویتامین های آن حفظ می شود.
شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صداست. برای تهیه شربت سیب یك كیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنید و در یك لیتر آب بپزید. سپس آن را با پارچه نازكی صاف كنید و چند تكه قند به آن اضافه كنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید. سپس آن را از روی آتش بردارید، روزی ۳ تا ۴ فنجان از این شربت بنوشید.سیب دارای مقدار زیادی كلسیم است . كلسیم سیب به بدن كمك می كند كه كلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب كند.
▪ خوردن سیب یبوست را برطرف می كند و برای خستگی مفرط مفید است.
▪ دم كرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كلیه و مثانه نیز هست.
▪ نوشیدن آب سیب داروی مؤثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
▪ سیب مقوی كبد و اشتهاآور است.
▪ سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن آن نیز این خاصیت را دارد.
▪ سیب پخته تقویت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است و می تواند حرارت را از بدن خارج كند.
▪ اگر سیب را رنده كنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می كند.
▪خوردن سیب حتی برای آنهایی كه بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.
▪ كسانی كه می خواهند لاغر شوند باید سیب را با پوست بخورند.
▪ دم كرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.
▪ سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها نیز هست.
▪ این میوه بهترین دارو برای سوءهاضمه است زیرا مقدار زیادی پكتین دارد.
▪ آب سیب را حتی می توان برای تنقیه استفاده كرد. این تنقیه برای بیماری های روده بسیار مؤثر است.
▪ پوست سیب را مانندچایی دم كنید و بیاشامید این چای بهترین دوست كلیه است.
▪ آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه كنید و فوراً آن را بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم های خود را از دست می دهد.
▪ آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی دارد. بخصوص برای از بین بردن چین و چروك پوست مؤثر است. بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده كنید.
استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست، سیب پخته است. آن را بپزید و سپس له كنید و با شیر مخلوط كنید و این مخلوط را به صورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چنددقیقه آن را بردارید.
● خواص سیب ترش
▪ سیب ترش ، قابض است و حالت استفراغ و دل به هم خوردگی را از بین می برد.
▪ سیب ترش پخته درمان اسهال خونی است.
▪ آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل به هم خوردگی به كار می رود.
▪ رب سیب ترش علاج اسهال، استفراغ و درد و غم است.
▪ مربای شكوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
▪ سیب ترش برای آن هایی كه مزاج گرم دارند، بسیار مفید است. همچنین آنهایی كه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند. سیب در قدیم معالج نقرس و بیماری های عصبی بوده است.
● مضرات:
همان طور كه گفته شد سعی كنید همیشه سیب را با پوست بخورید. زیرا مقدار زیادی پكتین در پوست سیب وجود دارد. سیب هایی كه در بازارهای داخل ایران یا آمریكا و كانادا به فروش می رسد روی آن دارای یك لایه چربی برای حفاظت است. بنابراین این سیب ها را به دقت بشویید . آنهایی كه دارای معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازك پوست بگیرند كه پكتین ها و ویتامین های آن از بین نرود.
منبع : روزنامه ایران