چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تلاش همه جانبه برای جاودان کردن ۲۴ اسفند


تلاش همه جانبه برای جاودان کردن ۲۴ اسفند
اختلا ف نظر و سلیقه امر جدید و تازه ای نیست و قدمت آن به درازای تاریخ است. بدیهی است گسترش وسایل ارتباط جمعی و بالا رفتن دانش و معلومات بشر و تکثر خواستها، تنوع ایده ها و آرا را در پی داشته و طبیعتا گروه ها و جریانات متعددی در جوامع گوناگون شکل گرفته و فعالیت کرده اند.
در زمان ما نیز احزاب و گروه های سیاسی میدان دار و نماینده اندیشه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بوده و هر یک بخشی از جامعه را نمایندگی می کنند. برای سنجش پایگاه و وزن اجتماعی احزاب و گروهها نیز معیاری به نام انتخابات تعبیه شده که آرای تک تک صاحبان رای آن را مشخص و معین می کند.
در نظام جمهوری اسلا می ایران نیز وجود، حضور و فعالیت تشکل ها و احزاب به رسمیت شناخته شده و به صراحت در قانون اساسی ذکر شده است. موافقت حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار و معمار کبیر انقلا ب با انشعاب در تشکل پر نفوذ و معنوی روحانیت مبارز و ایجاد و فعالیت مجمع روحانیون مبارز بیانگر اعتقاد آن فرزانه دوران به فعالیت تفکرات مختلف در چارچوب نظام است.
مقام معظم رهبری چند سال پیش در سفری به یکی از استان های کشور صریح و شفاف هر دو جریان و جناح عمده مملکت را به دو بال نظام تعبیر کردند. این موضع گیری ها و بیانات مهم در صورتی که در تصمیم گیریها مد نظر قرار گیرند می توانند زمینه وصول و رمز موفقیت و کامیابی یک ملت وفائق آمدن بر موانع و مشکلا ت فراروی را فراهم کنند. نگاهی به ممالک مختلف به خوبی نشان می دهد که هر گاه همه احزاب و گروه ها در اداره یک کشور مشارکت داشته اند مملکتشان از رشد و ترقی و آبادانی مناسب تری برخوردار بوده و برعکس در ممالک تک صدائی عقب ماندگی و پسرفت چهره دل آزار خویش را نمایان کرده است. اقلیت و اکثریت دست آورد دموکراسی و برآیند آرای ملت است; زندگی سیاسی و اجتماعی ثابت کرده است که جایگاه این دو برای همیشه ثابت نبوده و از این به بعد نیز چنین خواهد بود.
ای بسا اقلیتی که با بازسازی خویش و رفع نواقص و ایرادات در مراحل بعد به اوج رسیده و سکاندار مدیریت های اجرایی و تقنینی شده و به همان میزان اکثریت هایی که به دلایل گوناگون از ارتباط تنگاتنگ و مستمر با مردم بازمانده و در رفع دغدغه های واقعی آنان عاجز مانده اند، زمینه فرود آمدن از کرسی های مسوولیت را خود با دست خویش فراهم کرده اند.
در جمهوری اسلا می ایران انتخابات علاوه بر آنکه در عرصه داخلی تجلی آشکار خواست ها و نظریات مردم و مشارکت آنان در تعیین سرنوشت است; به طور حتم در صحنه بین الملل نیز از اهمیت و جایگاه خاص برخوردار است.
شاید از این منظر است که امام راحل امت در وصیت نامه سیاسی - الهی خویش مردم را به شرکت در انتخابات دعوت و مقام معظم رهبری نیز بارها براین مهم تاکید کرده اند.
هم اکنون که در آستانه انتخابات مجلس هشتم شورای اسلا می قرار گرفته ایم جا دارد تا همه آنانی که دل در گرو تداوم عزتمند انقلاب اسلا می و پیشرفت و ترقی این مملکت دارند و عزیزانی که به نوعی دست اندرکار برگزاری انتخابات هستند، تمام هم خود را صرف برگزاری انتخاباتی باشکوه نمایند.
می توان بیست و چهارم اسفند ماه سال ۸۶ را به تجلی حماسه ای بزرگ و جاودان در تاریخ این کشور تبدیل کرد تا نتایج آن دوستانمان را در سراسر دنیا خوشحال و مسرور و دشمنانمان را ناامید و مغموم کند. نیل به این مقصود تلاشی همه جانبه می طلبد و در وهله اول احزاب و تشکل های قانونی می توانند با ارائه شفاف برنامه ها و دیدگاه های خود افکار عمومی را جلب و جذب کنند.
کاربزرگ سران و نشریات احزاب اعم از اصولگرا و اصلاح طلب در این زمان آن است که برای اثبات خویش رقبا را تخریب نکنند، از کشته سیاسی و اجتماعی رقیب پشته نساخته و پلکان ترقی درست نکنند و مردم نیز کسانی را که حیات سیاسی خود را در مرگ دیگران می بینند نمی پذیرند.
تن دادن به قواعد بازی سیاسی و حرکت بر مدار قانون و پرهیز از تند روی هایی که دست آوردی جز ایجاد تنش در جامعه در پی ندارد کمترین انتظاری است که در این زمان از جریانات سیاسی می رود.
انتخابات خبرگان رهبری در ۲۴ آذرماه سال ۸۵ و ورود چهره های معتدل به این جایگاه مهم علی رغم تبلیغات وسیع مسموم و همچنین انتخابات شوراها در اکثر مراکز استان ها و از جمله پایتخت نشان داد که دوران تندروی ها و هتاکی ها به پایان رسیده و رای دهندگان خواهان حاکمیت اعتدال در جامعه بوده و آن را زمینه ساز استفاده از توان و ظرفیت مدیریت خلا ق و کارآمد از همه طیف ها، داروی شفابخش عقب ماندگی ها و پایان بخش تخریب ها و... می دانند.
سال ۱۳۸۶ توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال اتحاد ملی و انسجام اسلا می نامگذاری شده و تحقق این امر بسیار اساسی و حساس نیازمند راهکار عملی بوده و لذا وظیفه ای خطیر بر عهده مسوولا ن و تصمیم گیرندگان برگزاری انتخابات گذاشته است.
همان گونه که اشاره شد هر دو جناح عمده کشور معتقد و ملتزم به اصول و ارزش های انقلا ب اسلا می، سیره حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، دلسوز ملک و ملت، پایبند به قانون اساسی مترقی جمهوری اسلا می ایران، طرفدار و خواهان پیشرفت و آبادانی ایران عزیز و... هستند. بدیهی است فراهم کردن زمینه حضور همه سلا یق در عرصه انتخابات مجلس هشتم انتظار و خواسته ای معقول بوده و می تواند یکی از راهکارهای عملی وحدت ووفاق ملی و تحقق بخش پیام نوروزی رهبر فرزانه انقلا ب باشد.
فراموش نکنیم که تک تک آرای صاحبان رای درجای خود تضمین کننده امنیت ملی در عرصه جهانی خواهد بود همان گونه که در بسیاری از مواقع آرای میلیونی مردم که از دل آرام صندوق های اخذ آرا بیرون آمده است، نقشه های شوم و خواب های پلید دشمنان کشور عزیزمان را نقش بر آب کرده است.
نویسنده : کرم محمدی
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید