پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

خواص بابونه


ریختن چند قاشق غذاخوری از برگها و گلهای تازه و خرد شده بابونه روی سالاد بو و عطر خاصی به آن بخشیده و به دلیل طبیعت گرم آن سبب تحریک اشتها می گردد. همچنین پاشیدن پودر برگ و گل خشک شده بابونه روی سالاد یا استفاده از آن به عنوان یک چاشنی معطر در تهیه سس توصیه می شود. مصرف بابونه باعث ترشح شیره گوارشی می گردد و به عنوان داروی ضد آماس و ضد اسپاسم مانع تهوع و استفراغ می شود. برگ بابونه زود هضم است و باعث زیاد شدن ادرار، عرق و افزایش شیر مادران می شود. بابونه بادشکن نیز بوده و باد معده و روده را در هم می شکند. از بابونه به صورت جوشانده یا عرق جهت تقویت معده، تسکین دردهای گوارشی، ضد عفونی نمودن معده و از بین بردن التهاب معده استفاده می شود. بابونه تاثیر زیادی در افزایش میزان گلبولهای سفید خون دارد. برای استفاده از بابونه در سالاد کمی بابونه تازه را خرد کنید و کمی برگ و دانه آویشن خرد شده را نیز به آن افزوده و روی سالاد بپاشید و خوب مخلوط کرده و صرف نمایید.سس معطر بابونه و کرفس:مواد لازم:خیار شور(خرد شده) ۱ قاشق غذا خوری،سرکه سفید ۲ قاشق غذا خوری،کرفس (خرد شده) ۱ قاشق غذا خوری،نمک ۱ قاشق چایخوری،جعفری (خرد شده) ۱ قاشق چایخوری، آب ۱ قاشق چایخوری،پودر بابونه یک دوم قاشق چایخوری،آب ۱ قاشق چایخوری،پودر خردل یک دوم قاشق چایخوری،طرز تهیه:پودر بابونه و خردل را در سرکه ریخته و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سایر مواد را نیز به سرکه اضافه کنید و خوب به هم بزنید و آنرا روی سالادها بخصوص سالادهای سرد بریزید و میل کنید.
منبع : سایت دوستان