جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چرا آمریکا مجبور به عقب نشینی شد؟


چرا آمریکا مجبور به عقب نشینی شد؟
واقعیت این است که دولتمردان کاخ آمریکایی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همواره روابط خصمانه ای با دولت و ملت ایران داشته اند و هیچگاه از در مذاکره دوستانه و منصفانه با ما برنیامده اند و زورگویی و تهدید بخشی از سیاست ایالات متحده در ارتباط با ایران بوده است.
موضوع هسته ای کشورمان دلیلی روشن بر این ادعا است چرا که آمریکایی ها از ابتدا تاکنون تحت لابی صهیونیسم سرسختانه ترین کینه توزیها و دشمنی ها را از خود نشان دادند بنحوی که ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت و تصویب سه دور تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران به رغم گزارش های متعدد آژانس مبنی بر عدم انحراف ایران از برنامه های صلح آمیز هسته ای ، همه و همه در سایه تلاش های خصمانه آمریکایی ها اتفاق افتاد.
در ماههای اخیر نیز شاهد اوج تهدیدها و جنگ روانی رسانه های غربی به ویژه از سوی رسانه های آمریکای و رژیم صهیونیستی مبنی بر قریب الوقوع بودن جنگ با ایران بودیم بنحوی که برخی از کارشناسان و تحلیل گران با تاسی از این عملیات های روانی دشمن ، حتی زمان حمله آمریکایی ها به همراه رژیم نامشروع اسراییل به جمهوری اسلامی ایران را اعلام کردند.
از سویی هر گاه زمان مذاکرات گروه ۱+۵ با مسولان هسته ای کشورمان نزدیک می شد، شاهد اوج تهدید ها و ارعاب آنها برای مرعوب کردن مسولان و ملت ایران بودیم و آمریکایی ها بارها اعلام کردند تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند پای میز مذاکره با مسولان ایرانی بنیشینند مگر اینکه آنها تعلیق را بپذیرند.
در این راستا بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران امر معتقد بودن تا زمانی که آمریکایی ها به جمع مذاکره کنندگان با ایران اضافه نشود، در روند مذاکرات بین طرفین توفقین چندانی حاصل نمی شود.
از این رو در عین انجام مذاکرات برخی از طرف های مذاکره کننده با مسولان جمهوری اسلامی بارها با صراحت تاکید کردند ما هم بر این اعتقادیم که حضور آمریکایی ها در پای میز مذاکرات بسیار رهگشا است و باز هم تاکید می کردند اما ما اطیمنان داریم تا زمانی که ایران تعلیق را نپذیرد،‌ دولتمردان کاخ سفید حاضر نیستند نماینده خود را به این مذاکرات بفرستند.
سوال اساسی و کلیدی اینجا است پس چه اتفاقی افتاد که در فاصله چند روز مانده به مذاکرات سرنوشت ساز "جلیلی - سولانا" که قرار است فردا ( شنبه)در ژنو در خصوص بررسی مشترکات دو بسته پیشنهادی مذاکره کنند، یکباره آمریکا تصمیم می گیرد "ویلیام برنز"‌معاون سیاسی وزیر خارجه کشورش را به مذاکرات بفرستد و در جواب سوال مکرر خبرنگاران در این باره اعلام می کند که ما برنز را فرستادیم تا به همه نشان دهیم که دولتمردان کاخ سفید هم به حل دیپلماتیک هسته ای ایران تاکید دارند.
پذیرفتن این سخن از سوی آمریکایی ها (تاکید آمریکایی ها بر حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران) با توجه به عملکرد گذشته آنها به ویژه در چند ماه گذشته از سوی هر کارشناس و تحلیل گر آگاه به مسایل سیاسی و نظامی ،‌ ساده گرایانه خواهد بود چرا که به قول یک ضرب المثل ایرانی ، نه به آن شوری ،‌شور و نه این بی نمکی.
پس نتیجه می گیریم که این تصمیم آمریکا از روی نشان دادن حسن نیتش نیست ،‌ دو تحلیل متفاوت از این برداشت می توان داشت .
تحلیل اول این است که آمریکا با فرستادن نماینده خود به مذاکرات می خواهد به همه بگوید اعزام نماینده این کشور به مذاکرات آخرین اقدام دولت ایالات متحده برای حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران است و اگر بعد از این مذاکرات توافقی بین طرف های مذاکره حاصل نشد آمریکا چاره جز برخورد نداشته است .
البته هدف ما پرداختن به این تحلیل نیست و آنرا به کارشناسان نظامی و متخصصین امر واگذار می کنیم .
در واقع هدف ما پرداختن به تحلیل دوم است ، این که جمهوری اسلامی ایران چه سیاست های راهبردی و استراتژی را به کار گرفته و در واقع ایران چه کار کرد که آمریکا یی ها مجبور به عقب نشینی کرد و چه عواملی باعث شد که دولتمردان کاخ سفید به رغم میل باطنی خود مجبور به نرمش در مقابل ایران شدند.
ایستادگی و مقاومت دولت و ملت ایران در سایه رهبری عالمانه و حکیمانه مقام معظم رهبری ، دیپلماسی هوشمندانه مسولان هسته ای کشورمان به ویژه شجاعت و جسارت رییس جمهوری در این باره باعث شد که آمریکایی ها مجبور به عقب نشینی شوند.
البته در کنار این عوامل نباید از توان رزمی و دفاعی نیروهای مسلح کشورمان و آمادگی آنها برای جواب کوبنده و قاطع در مقابل هر تهدیدی که بخش های کوچکی از توان دفاعی آنها را در رزمایش موشکی پیامبر اعظم سه شاهد بودیم غافل شد.
بعد از این رزمایش موفقیت آمیز بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی کاملا متوجه شدند که ایران قادر است در مقابل هر نوع تجاوز و تعرض احتمالی پاسخی قاطع و ویرانگر از خود نشان دهد و همچنین اطمینان حاصل کرد که دولت و ملت با جدیت تمام تحت هر شرایطی از حقوق خود مبنی بر استفاده صلح آمیز از دانش هسته ای دفاع می کنند.
امروز عقب نشینی دولتمردان آمریکایی جواب و دلیل روشن و متقنی است به برخی اظهار نظرها مبنی بر این که دولت در موضوع هسته ای تصمیمات درستی و راهبردی را اتخاذ نکرده و به قول برخی از اظهار نظرهای سخیف و نادرست ،‌ مجموعه سیاست دولت در موضوع هسته ای باعث تحریم های شورای امنیت شده است.
اما در این رهگذار آنچه که مهم است مقاومت ، شجاعت و درایت دولتمردان کشورمان با توکل به خدا و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مقاومت در موضوع هسته ای ،‌امروز آنها از یک آزمایش سخت و مهم سرافرازانه بیرون آمدند.
امیدواریم این مجاهدت ها درس عبرتی شود برای اینکه همه مسولان ، کارشاسان و احزاب سیاسی کشور در موضوع هسته ای کشورمان بیشتر از گذشته هماهنگ و یک صدا بر حقوق خود پافشاری کنند چرا که استفاده از این دانش بومی نیاز امروز و فردای ملت عزیز ایران است .
به وطور یقین آیندگان و فرزندان ایران اسلامی خود را مرهون رشادت و ایثارگریهای ملت و دولت امروز می دانند و همیشه به نیکی از آن یاد خواهند کرد.
افشار دارابی
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا