جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
تاثیر ادویه بر بدن
پیشرفت علم اگرچه در بسیاری از جوانب ارزشمند بوده و در جهت افزایش كیفیت زندگی بشری است ولی در برخی از موارد انسانها را از مسیرهای عادی زندگیشان دور كرده و حتی بر نحوه خورد و خوراكشان نیز تاثیر منفی میگذارد، با افزایش هرروزه داروهای ویتامین، عده زیادی در جوامع ماشینی و متمدن به جهت كمبود وقت كافی برای پخت و پز و استفاده از كلیه مواد غذایی مورد نیازشان، به انواع و اقسام این داروها پناه آورده و آنها را به گونهای جایگزین مواد غذایی طبیعی كردهاند كه این مسئله پیامدهایی را نیز به همراه دارد. حال آنكه پخت غذا توسط خود فرد نه تنها لذتی را به همراه دارد بلكه آگاهی از كلیه محتویات به كار رفته در غذا و تطبیق آنها با نیازهای بدن و شرایط كنونی آن اهمیت بسیاری در حفظ و ایجاد سلامتی خواهد داشت. بدن ما برای سالم ماندن به مجموعه وسیعی از مواد مختلف نیازمند است. در ضمن در میان مواد غذایی، بسیاری از اقلام وجود دارند كه به ظاهر بی خاصیت جلوه كرده ولی برخی از نیازهای بدن ما از طریق آنها نیز قابل تامین هستند. به عنوان مثال تاكنون پزشكان و متخصصین تغذیه همواره از میوه ها و سبزیها به عنوان منابع آنتی اكسیدان نام میبردند حال آنكه امروزه تحقیقات نشان میدهند ادویه را هم میبایست به لیست مواد غذایی مفید بیفزاییم. تا به امروز ادویه تنها به عنوان طعم و رنگ دهنده غذا استفاده می شد ولی غافل از آنكه ادویه جات دارای خواص بسیاری هستند كه از آن جمله به موارد زیر میتوان اشاره كرد:
۱ _ ادویهها اثر ضدالتهابی دارند و التهاب سبب آسیب سلولهای بدن میشود.
۲ _ شما میتوانید غذایتان را با ادویه لذیذتر كنید، به این ترتیب نیاز كمتری به مواد مضری همچون شكر، نمك و روغن خواهد بود.
۳ _ ادویه اثر ضدعفونی كننده هم دارد.
۴- با مصرف ادویه آنزیمها و هورمونهای موثر در رشد تومورهای سرطانی كاهش یافته و به این ترتیب سبب از بین رفتن سلول سرطانی میشود. لازم به ذكر است این آزمایشات بر روی موشهایی انجام گرفته است كه در آزمایشگاه میزان زیادی ادویه به آنها خورانده شده است ولی مسئله اینجاست كه آیا میزان مصرف ادویه ما در سیستم معمول پخت و پز غذا برای چنین عملیات ضدتوموری كافی خواهد بود؟ هنوز پاسخ دقیقی وجود ندارد. طی بررسیهای گوناگون در مراكز مختلف دنیا استفاده از ادویه در درمان آلزایمر نیز مفید است البته تاثیرات آن بر روی بیماریهای دیگر را نیز نباید نادیده گرفت. به عنوان مثال مصرف هرروزه دارچین به میزان نصف قاشق چای خوری، قند و كلسترول بد و تری گلیسرید را پایین میآورد. این میزان برای تری گلیسرید ۲۵ درصد و برای كلسترول ۲۰ درصد است. تحقیقات بر روی ارگانو نیز نشان داده كه میزان آنتی اكسیدان و ویتامین E این ادویه بیشتر از اغلب سبزیجات و میوهها است. جالب توجه اینكه در میان ادویهها برخی از آنها نه تنها دارای مصارف خوراكی هستند بلكه برای مقاصد غیرخوراكی نیز مورد استفاده قرار میگیرند به عنوان مثال از زردچوبه در قدیم الایام به عنوان منعقدكننده خون در خونریزیهای جزیی و زخمهای سطحی استفاده میشده است در ضمن رانندگان جادهای نیز از این ادویه به هنگام سوراخ شدن رادیاتور ماشین خود استفاده میكردند.
منبع : روزنامه شرق
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران غزه حسن روحانی روسیه مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
هلال احمر یسنا سیل آتش سوزی قوه قضاییه پلیس تهران بارش باران شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
بانک مرکزی دولت سیزدهم حراج سکه قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار سایپا ایران خودرو کارگران
سریال نمایشگاه کتاب کتاب مسعود اسکویی تلویزیون عفاف و حجاب سینمای ایران سینما دفاع مقدس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین حماس جنگ غزه اوکراین چین نوار غزه ترکیه انگلیس نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
استقلال فوتبال علی خطیر پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی گوگل کولر اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون خواب کبد چرب بیمه کاهش وزن دیابت داروخانه