جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


زنگ خطر در رابطه به تجاوز جنسی بالای اطفال


زنگ خطر در رابطه به تجاوز جنسی بالای اطفال
مقامات میگویند آنها منابع را در اختیار نه دارند تا در ولایات کشور با ازدیاد تجاوز جنسی بالای اطفال مجادله نمایند.
یکی از تاریکترین کنار های جامعه افغانی ، لواطت یا مناسبات جنسی توسط مردان باآ پسران که در سنین کوچک بوده میباشد ، و این کار در بعضی نقاط کشور در حالی رو به افزایش است که به گفته مردم دو ولایت که به آن منابع قریب بودند طالبان برای آن حکم مرگ را اعلام داشته بودند.
باشنده گان ولایت پروان و کاپیسا که در شمال کابل است گذارش میدهند که برای مردان محل و بخصوص قومندانان نظامی این یک امر عادیست که پسرانی را که عمر شان کمتر از ۱۴ سال باشد با خود به محافل عروسی و تجلیل های دیگری برده ، آنها را مجبور به رقص ساخته و در بعضی موارد با آنان لواطت میکنند.
عبدالمعروف از ولایت پروان به اداره گذارشدهی جنگ و صلح گفت: این کار درینجا حرف عادیست. چند روز قبل من به یک محفل عروسی رفتم که در آنجا خواننده را که دعوت کرده بودند یک پسر تقریبا۱۴ ساله و خیلی خوش چهره بود.
هنگامیکه او آواز میخواند یک تعداد اشخاص مسلح وارد تالار گردیدند، و یکی آنها به پسر حکم کرد که رقص کند و بقیه اعضای گروه با او همراهی کنند. خواننده ترسید و به گیریه کردن آغاز کرد، و تاکید میکرد که نمیتواند برقصد، ولی آنها تهدیدش کردند که اگر رقص نه کند او را خواهند کشت. بعد از آنکه او رقص کرد ، پس از چند لحظه او را با خود بردند.
معروف گفت: بعضی قومندانان محلی بعد از آنکه برای پسر مقبول سگرت، تحایف ، لباس نو و بوت میدهند و آنها را به تماشای فلم های برهنه دعوت میکنند بین هم رقابت نیز میکنند. آنها ازین پسران مانند برده ها کار میگیرند.
در ولایت کاپیسا یک فلمبردار که نخواست اسم خود را بگیرد به اداره گذارشدهی جنگ و صلح گفت: یک شب چند نفر مسلح بخانه من آمدند و میخواستند محفل شانرا فلمبرداری کنم. چون ناوخت بود، معذرت خویشرا پیش کردم ، اما آنها مرا مجبور ساختند که به دعوت شان بروم.
وقتی آنجا رسیدم یک پسر مقبول رقص میکرد. محفل تا ناوقت شب دوام یافت و من باید همه را فلمبرداری میکردم یعنی آنها که با پسر هر چی کردند از آن فلم گرفتم. چیزی را که دیدم اعمال انسانی نه بود.
وقتی کار آنها تمام شد کست را گرفتند و مرا اجازه دادند که بروم.
با وجود سنت پرستی عمیق جامعه افغانی ، و رعایت شدید دین اسلام در بین مردم، گذارشاتی در رابطه به عنعنه لواطت مردان با پسران خوردسال در بعضی از مناطق کشور و بخصوص در ولایت قندهار که نزدیک مرز پاکستان است ، و با وجود آنکه این کار در قانون افغانی و اسلامی ممنوع است هنوز هم میرسد.
طبق گذارشات رسانه های خبری غربی هنگام و بعد از سقوط طالبان، بزودی ازدیاد قدرت و نفوذ ملا عمر رهبر آنها به نسبت مداخله بین کشمکش پر تشدد دو قومندان بالای یک پسر افزونی یافت.
بعد از آن درخواست ها برای مداخله عمر می آمد و شهرت اش زیاد شد. هنگام زمامداری طالبان، آنعده مردانی که متهم به تجاوز جنسی بالای پسران می شدند توسط تانک دیوار بر سر شان انداخته می شد و نتیجه آن مرگ حتمی بود.
زنده شدن دوباره این کار ها، و قضایای دیگر در رابطه به تجاوز جنسی بالای پسران و استثمار آنها باعث آن شد که مقامات محلی و بعضی از سازمان های خیریه سیمیناری را دایر نمایند تا در بین مردم در رابطه به حقوق اطفال آگاهی بوجود آید.
به گفته صادقه شهباز یکی از مربیون سیمینار شهرک چاریکار در ولایت مرکزی پروان ، آگاهی در مورد حقوق اطفال آنقدر کم بود که بعد از صحبت با وزارت تعلیم و تربیه تصمیم گرفته شده است که در نصاب تعلیمی شامل شود.
از موسسه چلدرن این کرایسیس یا اطفال مواجه با بحران غلام حضرت به خبرنگار ما گفت: ما در رابطه به تشدد علیه اطفال و اینکه حقوق آنها مورد احترام قرار نه میگیرد گذارشات زیادی داریم. حکومت به این موضوع توجه مبذول نمیدارد و تنها در مورد کمک های مالی دلچسپی دارد.
ولی به نظر ما حقوق اطفال خیلی ها مهم است و باید حفظ شود، در غیر آن آنها قربانی تشدد بوده گمراه خواهند شد.
در ولایت پروان و کاپیسا بعضی مردم محلی ملامتی را بالای تاثیرات جنگ ۲۳ ساله میندازند زیرا آنها آنرا به شکل شکست عنعنوی جامعه میبینند.
عبدالوحید از ولایت پروان میگوید: من فکر میکنم جنگ داخلی در افغانستان فضای غیر سالم و نامصئونی را بوجود آورده است. بخصوص به حقوق اطفال هیچ توجه صورت نمیگیرد. من اطفال را در دیده ام که در کوچه والدین ایشان آنانرا لت و کوب میکنند. نتیجه آن این است که آنها خانه را ترک نموده و با مشکلات مواجه میشوند.
جواد که در ولسوالی جبل السراج ولایت پروان دوکان دارد همچنان میگوید که والدین باید فهم و خوصله فراوان داشته باشند. آن اطفالیکه از طرف والدین از خانه بیرون میشوند به کوچه ها رفته و کسی آنانرا خانه میبرند تا نوکر خانه شان شوند و یا آنها را برای بر آورده ساختن احساسات جنسی میبرند. آنها به حالتی میرسند که نمیتوانند دیگر بخانه بروند حتی اگر والدین ایشان از آنها بخواهند.
یک باشنده دیگر ولایت پروان سید حبیب باور دارد اطافلیکه در خانواده های که دو خانم دارند که در جامعه اسلامی عام است ، بعضی اوقات با ایشان روش نادرست صورت میگیرد. اطفال از محبت والدین محروم شده و در جای دیگر خواهان پناه میگردند.
در ولایت پروان و کاپیسا در رابطه به گذارشات تجاوز جنسی بالای پسران عبدالجلیل خان ریس اداره جرایم اطفال وزارت امور داخله در کابل به خبرنگار ما گفت: ما درین عرصه که اطفال را از چنین روش غیر اخلاقی نجات داده باشیم زیاد کار کردیم، حتی تا اندازه که سعی مینمایم مانع دیدن فلم های برهنه شویم که در کابل بطور غیرقانونی نشان داده میشود.
چنانچه فعالیت های ما تنها به کابل منحصر بوده و پول و کارکنان کافی نداریم تا با اطفال در ولایات کمک کینیم.
نوشته: احمد حنایش در ولایت پروان
منبع : سایت افغانستان