سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا
بفرمایید باقلوا
باقلوای قزوین مهم ترین سوغات این استان است كه در سایه باقلوای یزد دیده نشده است.
به ادعای قزوینی ها باقلوایی كه در این شهر پخته می شود از باقلوای یزد و اصفهان و شیراز خوردنی تر است چرا كه تنوع مزه در این شیرینی كوچك بیشتر از همتایان همنامش در استان های دیگر است.
مواد اولیه باقلوای قزوین عبارت است از: قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد. این مواد اولیه است كه تبدیل می شود به باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف ترین باقلوای قزوینی یعنی باقلوا پرچمی.
همه تولیدكنندگان قزوینی باقلوا اعتقاد دارند نمی شود پختن باقلوا را شفاهی گفت و حتماً باید شما در كارگاه حضور پیدا كنید.
برای پختن باقلوا ابتدا آرد و آب را با هم مخلوط كنید تا خمیرتان آماده شود و بعد لایه ای از این خمیر را كف سینی بزرگ فلزی پهن كنید البته زمانی كه سینی را كاملاً با روغن چرب كرده باشید. بعد در لایه اول باید قند زعفران را روی خمیر بمالید، در لایه دوم قند بادام و در لایه سوم قند پسته. برای درست كردن قند بادام باید مغز سفید بادام را با قند چرخ كنید. برای درست كردن قند پسته و قند زعفران هم باید مغز پسته و زعفران را با قند چرخ كنید. روی همه این مخلوط باید یك لایه دیگر خمیر پهن كنید و سینی را در فر بگذارید تا خوب بپزد. در مرحله آخر روی آن شربت زعفران می ریزید و بعد به شكل لوزی های مساوی می برید. باقلوای پرچمی شما آماده است.
گرچه مدیر یك قنادی از مشكلاتی برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز باقلوا سخن می گوید و از تفاوت نرخ مصوب اتحادیه و نرخ قنادیها صحبت میكند اما مدیر قنادی دیگرتنها مشكل باقلوا را تلخ بودن گاه به گاه بادامهای آن می داند.
او می گوید:قیمتی كه اتحادیه برای باقلوا تصویب و ابلاغ می كند موجب می شود كیفیت باقلوای قزوین پایین بیاید با وجود این، باقلوای قزوین هنوز هم همان سوغات اول قزوین مانده است.
او ادامه می دهد: «قیمت اگر به روز نباشد برای ما صرف ندارد اما اتحادیه هم سعی می كند منافع تولیدكنندگان باقلوا را در نظر بگیرد.»
قناد اما از این گله دارد كه باقلوای قزوین را آن طور كه باید معرفی نكرده اند و باقلوای قزوین در سایه باقلوای یزد مانده است. این در شرایطی است كه به ادعای او كیفیت باقلوای قزوین خیلی بالاتر از باقلوای یزد است.
به هر حال از قدیم گفتهاند «شنیدن كی بود مانند دیدن»، البته اینجا جای «دیدن» را باید با «خوردن» عوض كنید؛ میماند كمی زحمت برای سفر به قزوین، به هر حال خوردن باقلوا به زحمتش میارزد، امتحان كنید.
مژگان محمدی
منبع : روزنامه ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس دولت سیزدهم اصغر جهانگیر خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 حجاب شورای نگهبان مجلس یازدهم
تهران هواشناسی قوه قضاییه سیل شهرداری تهران فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت شورای شهر تهران دستگیری پلیس قتل
خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو کارگران سایپا ایران خودرو دلار بازار خودرو مالیات چین بانک مرکزی
تلویزیون سریال رسانه سینمای ایران مقام معظم رهبری سینما تئاتر موسیقی فیلم بازیگر رسانه ملی کتاب
سازمان سنجش شورای عالی انقلاب فرهنگی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه عربستان اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی باشگاه پرسپولیس وحید شمسایی لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت ناسا تبلیغات اینستاگرام تسلا همراه اول ماه گوگل اپل آیفون ایرانسل
داروخانه ویتامین کاهش وزن دیابت خواب طول عمر چاقی سلامت روان فروش اینترنتی دارو بارداری