شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

موعظه کن مادر مقدس


موعظه کن مادر مقدس
برای نخستین بار در تاریخ یك زن كشیش توانست رهبری یك فرقه بزرگ مسیحی را به دست گیرد و به عنوان بالاترین مقام روحانی در فرقه مهم اپیسكوپال از گروه های وابسته به كلیسای انجیلی آمریكا، سوگند یاد كند.این اتفاق در هفته های گذشته به عنوان یكی از مهم ترین اخبار در حوزه ادیان مورد توجه قرار گرفت و اگر مسئله جنگ خاورمیانه در میان نبود، بدون شك می توانست بازتاب های بسیار گسترده تری داشته باشد.مادر كاترینه جفرتی اسچوری كشیش ۵۲ساله كلیسای اپیسكوپال در تاریخ سوم جولای به عنوان نخستین زن در تاریخ آمریكا و تاریخ مسیحیت از میان شش كاندیدای مرد به عنوان اسقف اعظم انتخاب شد و ریاست كلیسای نوادا را كه سازمان مركزی این فرقه در سراسر جهان محسوب می شود به عهده گرفت.
وی كه در تاریخ بیست و ششم مارس ۱۹۵۴ در شهر پنساكولا واقع در ایالت فلوریدا متولد شده است تا سال ۱۹۶۳ عضو كلیسای كاتولیك بود و از همان سال با هدایت پدر و مادرش با عضویت در گروه اصلاح طلبان كاتولیك تمایلات خود را به عضویت در كلیسای انجیلی نشان داد. خانم كاترینه جفرتی اسچوری در دانشگاه استانفورد به تحصیل در رشته زیست شناسی پرداخت و پس از پایان دوره لیسانس، تحصیلات خود را در رشته اقیانوس شناسی تا مرحله دكتری به پیش برد. وی اكنون دارای مدرك فوق تخصص در رشته صدف های اقیانوسی است.وی همزمان توانست در آموزش های هوایی مهارت هایی را كسب كند و مدرك خلبانی بگیرد. جفرتی از سال ۹۴ فعالیت خود را در كلیسا گسترش داد و توانست به عنوان كشیش در كلیسای محلی مشغول به كار شود ، تلاش های مبتكرانه و قابل توجه او باعث شد تا به سرعت مراحل ترقی را در كلیسا طی كند و در سال ۲۰۰۱ به عنوان عضو شورای رهبران دینی در نوادا شناخته شود.
این كشیش زن كه متاهل و دارای یك فرزند دختر است بر زبان اسپانیایی نیز تسلط كامل دارد. او در نخستین كنفرانس مطبوعاتی پس از انتخاب شدن گفت كه مهارتش در ایجاد ارتباط با كسانی است كه با او مخالفند و سابقه كاری اش نشان داده كه در این مسئله بسیار موفق بوده است. وی همچنین تاكید كرد كه مسئله كشیش شدن برای او درست مانند پرواز كردن است و همان طور كه یك خلبان به واسطه پرواز می تواند با افقی وسیع به اطراف نگاه كند و همه جوانب را ببیند، او نیز در كسوت كشیشی می تواند همه مسائل مربوط به انسان ها را از چشم اندازی وسیع تر نظاره كند، به همین دلیل معتقد است كه در كلیسا به روی همه باز خواهد بود، حتی به روی هم جنس گرایان كه مسئله كشیش شدنشان در كلیسا یكی از جنجالی ترین بحث های موجود در مسیحیت است.
او گفت كه فكر نمی كند عیسی مسیح رحمتش را از كسی دریغ كند حتی از گناهكاران پس به همین دلیل او هرگز در كلیسا را به روی كسی نخواهد بست.سخنان این فوق تخصص اقیانوس شناسی كه با مدرك خلبانی به سمت ریاست فرقه دینی درآمده و لباس اسقف اعظم را به تن كرده است همچنان كه پیش بینی می شد با مخالفت های بسیار محافظه كاران و سنت گرایان در كلیسای انجیلی مواجه شد و برخی از آنان با نوشتن نامه به اسقف روآن ویلیامز رهبر عالی كلیسای انجیلی در كانتربری انگلستان از او خواستند تا انتخابات شورای نوادا را باطل اعلام كرده و خانم اسچوری را از سمت خود خلع كند.
آنها در نامه خود مسئله اسقف شدن زنان در این فرقه مسیحی را ناشی از سستی و اهمال كلیسای كانتربری دانسته و معتقد بودند كه اگر روآن ویلیامز در دوم نوامبر سال ۲۰۰۳ قاطعیت بیشتری در مقابل كشیش شدن رابینسون، مرد هم جنس گرای آمریكایی كه در ایالت نیوهمپشایر سوگند خورد از خود نشان می داد، اكنون شاهد اسقف شدن زنان در این فرقه نبودند.اسقف فورت ورس كه رهبری این مخالفان را به عهده دارد، تهدید كرده است كه اگر روند ورود زنان به مراتب بالای كلیسا ادامه یابد از گروه كلیساهای انجیلی خارج خواهد شد.
اسقف اسچوری كه از تاریخ دوم نوامبر آینده رسما رهبری ۳۲ میلیون مسیحی عضو فرقه اپیسكوپال را به عهده می گیرد، شرایط خود را به شرایط پرواز در یك فضای طوفانی تشبیه كرد و با خواندن قطعه شعری از مك گی، شاعر زمان جنگ جهانی دوم تاكید كرد كه اگرچه فضای كار بسیار طوفانی و سخت است اما او با امید و ایمان به پیش خواهد رفت و به مخالفان خود نشان خواهد داد كه همه فرزندان عیسی مسیح هستند. او همچنان به همه قول داد كه نهایت تلاش خود را خواهد كرد تا نظر مخالفان را تغییر دهد چرا كه تخصص او در همین كار است در تغییر دادن نظر مخالفان.مسئله كشیش شدن زنان از جمله خط قرمزهای كلیسای كاتولیك مسیحی به رهبری واتیكان است چنان كه پاپ ژان پل دوم رهبر فقید مسیحیان كاتولیك در سال های پایانی حیات خود چند زن كاتولیك را كه لباس روحانی پوشیده و خود را به عنوان كشیش زن در كلیسا معرفی كرده بودند تكفیر كرد و آنان را از دین مسیحیت خارج دانست.
اما این روند در كلیساهای وابسته به فرقه های پروتستان و به خصوص كلیسای انجیلی طور دیگری بوده است. نكته قابل توجه در اینجاست كه با توجه به آنكه حدود ۶۱ درصد از پیروان مسیحیت در آمریكا را زنان تشكیل می دهند اما تعداد كشیشان زن بسیار انگشت شمار و محدود بوده است. روند كشیش شدن زنان در كلیسای انجیلی از دهه ۱۹۲۰ آغاز شده است. زمانی كه برای نخستین بار سه زن در این كلیسا به كشیشی رسیدند، مادر جویس میرو، مادر امی سمپل و مادر مك پرسن. در ماه گذشته نیز یك زن توانست ریاست مجمع روحانیون را در این كلیسا از آن خود كند و در اوایل جولای نیز خانم كاترینه اسچوری توانست رهبری این فرقه را در دست بگیرد. براساس تحقیقات انجام شده در كشور آمریكا از میان پیروان تمامی ادیان موجود در این كشور اعم از مسیحی، مسلمان، بودایی، یهودی و غیره، پیروان فرقه حواریون مسیح كه از زیرمجموعه های فرقه یهودی ربی های آمریكا هستند با داشتن ۵۱ میلیون عضو بیشترین تعداد از زنان روحانی را در خود پذیرفته اند. این گروه كه در دسته اصلاح طلبان یهودی تقسیم بندی می شوند به همراه گروه مذهبی آزادی طلبان مسیحی حدود شصت درصد از روحانیون خود را از میان زنان انتخاب كرده اند.
مژگان ایلانلو
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید