چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بالنده باشیم!


بالنده باشیم!
سخنان خردمندانه رهبر جمهوری اسلا‌می ‌در ضرورت حفظ آبرو و اعتبار فعالا‌ن اقتصادی و احترام به كرامت و حقوق شهروندی می‌تواند فصل‌الخطاب روشنی باشد در باب چگونگی برخورد با فعالیت‌های اقتصادی. در یكی دو سال گذشته مباحث مختلفی در حوزه فعالیت‌های اقتصادی و نحوه تعامل در این حوزه مطرح می‌شد.
تعدادی بر این باور بودند كه با روش‌های تند و برخوردهای خشن می‌توان راه مناسبی برای برخورد با مفاسد اقتصادی یافت. گاهی دامنه این درخواست‌ها به گونه‌ای بود كه این نگرانی را دامن می‌زد كه فرع بر اصل نشیند، اما سخنان خردمندانه رهبر فرزانه جمهوری اسلا‌می ‌در خصوص ضرورت اعتماد به قاطبه مردم و محدود كردن دامنه برخوردها و پرهیز از تهمت زدن‌ها می‌تواند به مسوولا‌ن قوه قضاییه راه نوین و اعتماد به نفسی در این مهم اعطا نماید. نباید فراموش كرد كه در سال‌های اخیر حجم وسیعی از سرمایه‌های ملی ایرانیان به كشورهای همسایه فرار كرده است. گزارش‌های رسمی ‌مقامات قضایی در این رابطه نگران‌كننده است. هرچند همگی موافق برخورد با دانه‌درشت‌های مفسد هستند اما فراهم نمودن شرایطی كه به این بهانه فضا برای اكثریت فعالا‌ن ناامن شود می‌تواند در حكم خیانت تلقی شود. حال رهبر انقلا‌ب اسلا‌می ‌روشن می‌سازد كه قوه قضاییه باید مراقب این حوزه بوده و ضمن برخورد با متخلفان خاص؛ شرایط عمومی‌ را به نفع مردم و علا‌قه‌مندان سرمایه‌گذاری در ایران فراهم نماید. قانون اساسی در كنار دیگر قوانین موضوعه در طول سالیان اخیر به تمامی ‌دستگاه‌های سیاسی، اداری و تقنینی و قضایی تاكید نموده است كه باید تمام حقوق شهروندی و امنیت مشروع شهروندان را برای انجام كنش‌های مشروع تضمین نمایند.
ایران نمی‌تواند در دوران گذار چشمان خود را بر تجارب كشورها و انقلا‌ب‌های دیگر ببندد. كشورهایی چون ژاپن، كره‌جنوبی، مالزی، تركیه و امارات عربی متحده با استفاده از سرمایه‌گذاری‌های خارجی و باز گذاردن درهای خود روی سرمایه‌گذاران خارجی تحول چشمگیری در اقتصاد خود پدید آوردند. از سوی دیگر انقلا‌ب‌های روسیه و چین دو نمونه متفاوت در قرن بیستم هستند. شوروی با سیاست‌های انقباضی و فروافتادن در مسابقه ویرانگر نظامی‌، هسته‌ای و فضایی پس از ۷۰ سال دچار فقر، فساد، بحران، تجزیه و فروپاشی شد.
انقلاب چین هم انقلا‌بی كمونیستی و از نظر ایدئولوژیك شبیه روسیه بود. چین تا زمانی كه در دوران مائوتسه دونگ از روش‌های رایج كمونیستی تبعیت می‌كرد سرزمینی كشاورزی، عقب‌مانده و فقیر بود.
اما با روی كار آمدن دنگ شیائو پینگ و اعمال سیاست‌، درهای باز، امروزه به كشوری پیشرفته و ثروتمند بدل شده است.
بیهوده نیست كه كارشناسان برجسته اقتصاد جهانی بر این باورند كه در سال ۲۰۲۰ چین به رتبه اول اقتصاد جهان دست یافته و آمریكا را پشت سر خواهد نهاد.
سخنان رهبر انقلا‌ب این حسن را دارد تا به مساله امنیت سرمایه‌گذاری نگاهی بهتر اندازیم و ذهنیت‌های ناصواب خود را اصلا‌ح نماییم، هرچند جا دارد از اقدامات اصولی رئیس قوه قضاییه در سال‌های اخیر در این زمینه تقدیر كرد. سرلوحه امروز را با این فراز از هرمان كان مولف كتاب ژاپن در این باره به انتها می‌رسانیم؛ او در كتاب معروف خود نوشته بود ژاپنی‌ها پس از جنگ جهانی دوم و شكست از آمریكا تصمیم گرفتند مجددا احیا و بالنده شوند. آنها جنگ را باخته بودند اما رویاهایشان را نه. شعار معروف روزی باید در هر خانه‌ای در دنیا یك كالا‌ی ژاپنی باشد، روح زمانه شده بود. آنها تجار خود را جانشین سربازانشان كرده بودند. هر تاجر ژاپنی مانند یك سرباز به خارج می‌رفت تا معامله نماید و بازار را در تصرف گیرد. چند صباحی نگذشته بود كه ژاپنی‌ها احساس كردند ملیت و روح ژاپنی زنده و بالنده است.
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید