جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۱۷ مهر ۱۳۸۶ ــ ۹ اکتبر ــ کشف رابطه اعتیاد با تغییرات مغز


۱۷ مهر ۱۳۸۶ ــ  ۹ اکتبر ــ کشف رابطه اعتیاد با تغییرات مغز
به گزارش مورخ هفتم اکتبر شبکه تلویزیونی ای بی سی آمریکا، بانو «پالا پینPaula Paine(عکس مقابل)» که یک زن جوان و ثروتمند است به دزدیدن از مغازه ها معتاد شده و دکتر جان گرانت که ماهها روی او مطالعه کرده و چند بار از مغز وی عکس گرفته علت این اعتیاد را اندک تفاوت کلپتومانیای مغز او با سایرین تشخیص داده که ممکن است به حل نهایی مسئله انواع اعتیاد منجر شود.
بانو پالا که در دبستان، دبیرستان و دانشگاه یک دختر نمونه و مدل دیگران بود پس از فراغت از تحصیل، در کاخ سفید واشنگتن به کار پرداخت و در اینجا هم یک کارمند نمونه شده بود. وی پس از ازدواج با یک سرمایه دار تکزاسی به شهر هوستون رفته و دارای سه فرزند شده است. مادری نمونه و همسری ایده آل است. در یک خانه وسیع چند میلیون دلاری زندگی می کند و بی نیاز از مادیات است، ولی عادت به دزدی از مغازه ها دارد. وی هنگامی دزدی می کند که قبلا از موضوعی ناراحت شده باشد و با دزدی کردن آرامش خود را باز می یابد. وی از اشیاء مسروقه که ارزشی هم ندارند استفاده نمی کند و آنها را بعدا به دور می ریزد. تاکنون دستگیر هم شده است ولی قضات دادگاه عمل سرقت را تعمدی و ارادی ندانسته و قرار منع تعقیب صادر کرده و تنها از شوهرش خواسته اند که او را برای درمان نزد روانپزشک ببرد.
روانپزشکان و روانشناسان وسیعا در این باره مطاله کرده و تشخیص داده اند که وی به دزدی کردن از مغازه (شاپ لیفتینگ) معتاد شده است، درست بمانند کسانی که به سیگار، مواد مخدر، الکل، ازدواج مکرر و بدون دلیل، داشتن دفتر و اثاثه لوکس، اسراف، خرید غیر ضروری و نظایر آن معتاد می شوند.
این تشخیص مسئله را حل نکرده ولی دکتر «جان گرانتDr. G. Grant» استاد کرسی روانپزشکی دانشگاه دولتی مینه سوتا هفته گذشته موفق به کشف علت واقعی آن شده است که کار تازه ای است. وی از مقایسه عکسهای مغز بانو پالا با مغز زنانی که مطلقا اعتیاد ندارند متوجه شده است که Kleptomania کلپتومانیای مغز «پال» با دیگران کمی تفاوت دارد. این تفاوت در معتادان به مواد مخدر، الکل، سیگار، همنشینی با زنان و یا مردان، قمار، خیالبافی، دروغگویی بی جهت و ... هم دیده می شود. این تغییر و تحول مغزی، عملی است تدریجی. دکتر گرانت گفته است کسانی هستند که هنگام رو به رو شدن با یک مشکل بزرگ، به جای حل آن، به خیالات دوران کودکی و تصورات فانتزی و واهی فرو می روند و خود را با این عمل از اندوه آسوده می سازند. دکتر گرانت همچنین
گفته است: حالا که دلیل علمی کشف شده است باید راهی به دست آورد که این تفاوت کلپتومانیا را بتوان بر طرف کرد و این قسمت مغز را به حالت اول بازگردانید. تا کنون برای رفع اعتیاد، فرد را تحت آموزش و اندرز قرار می دادند و برای مدتی او را کنترل می کردند که سراغ عادت نرود که همیشه نتیجه بخش نبوده است.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز