یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای انتخاب کیف مدرسه


راهنمای انتخاب کیف مدرسه
در این میان، احتمالا‌ كیف از لوازم‌التحریر و كتاب هم مهم‌تر است، زیرا به‌طور مستقیم با سلامت بچه‌ها ارتباط دارد. تحقیقات پژوهشگران امریكایی نشان می‌دهد ۸۳ درصد دردهای پشت،شانه، دست و كمر دانش‌آموزان، تنها ناشی از كیف و كوله‌پشتی نامناسب و یا استفاده نادرست از كیف و كوله‌پشتی است.
كیف دستی یا كوله‌پشتی؟
به عقیده دكتر حلی‌ساز، متخصص طب فیزیكی و توانبخشی، كوله‌‌پشتی در صورت استفاده درست، بهترین وسیله حمل كتب درسی برای دانش‌آموزان است. علت این مسئله هم این است كه وزن كیف به‌صورت متقارن بر هر دو شانه وارد شود، تا بر سطح پشت بدن تقسیم می‌شود. با این توجیه، تفاوت چندانی بین كیف‌دستی و كوله‌پشتی‌های یك بنده وجود ندارد.
دكتر رضا روشن‌پژوه، متخصص طب فیزیكی و توانبخشی هم می‌گوید: <كیف‌های دستی بر اساس راست دست یا چپ دست بودن كودكان، تمام مدت با یك دست حمل می‌شود و در نتیجه به ستون فقرات و عضلات یك طرف بدن فشار وارد می‌كند. البته كوله‌هایی هم كه یك بند دارند، باعث عدم تقارن ستون مهره‌ها و آسیب‌ به آنها می‌شوند.> پس با توجه به این توضیحات، بهتر است دنبال یك كوله‌پشتی دو بنده باشید و اگر فرزندتان به هیچ وجه زیر بار این قضیه نمی‌رود، لااقل به او یاد دهید كه به‌طور متفاوت كیف را از دستی به دست دیگر بدهد یا از روی یك شانه، روی شانه دیگر بیندازید.
وزن كیف یا كوله‌پشتی
به طور كلی متخصصان معتقدند وزن كوله‌پشتی با محتویاتش نباید بیشتر از ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن دانش‌آموز باشد. به‌عنوان مثال اگر فرزند شما ۳۰ كیلو وزن دارد، وزن كوله‌پشتی او با هر چه درون آن ریخته‌اید، نباید از ۵ كیلو بیشتر شود. در مورد كوله‌پشتی هم به این نكته توجه كنید كه پهنای آن نباید از پهنای تنه كودك بیشتر باشد.
بند كوله‌پشتی
این قسمت، مخصوص پدر و مادرهایی است كه یا با خواندن این مطالب قانع شده‌اند، برای فرزندشان كوله‌پشتی بخرند و یا اینكه اصولا فرزندشان انتخاب دیگری برای آنها نگذاشته است.
اولین نكته این است كه حتما دنبال كوله‌پشتی دو بنده باشید. در ضمن توصیه می‌كنیم كوله‌پشتی فرزندتان یك بند هم برای بسته شدن دور كمر داشته باشد تا كیف در قسمت پشت كودك به‌طور ثابت قرار گیرد و مرتب وزنش به این طرف و آن طرف نیفتد. نكته دوم در مورد پهنای بند است. بند كوله‌پشتی باید پهن و نرم باشد. پهن بودن بند كوله‌پشتی باعث می‌شود وزن آن در سطح بیشتری از شانه پخش شود و در نتیجه فشار كمتری بر شانه وارد شود.
دكتر بهرامی، متخصص طب فیزیكی و توانبخشی می‌گوید: <با خرید كوله‌پشتی‌هایی با نوارهای پهن و اسفنجی، وزن تحمیل شده بر روی بدن به‌صورت مناسب توزیع می‌شود. البته اگر كیف دستی می‌خرید نیز سعی كنید دسته آن خیلی سفت و خشك نباشد.>
نكته سوم در مورد ویژگی‌های كوله‌پشتی هم مربوط به طول بند كوله‌پشتی است. دكتر حلی‌‌ساز معتقد است: <بند كیف یا كوله‌پشتی باید قابل كوتاه و بلند شدن باشد تا به تناسب جثه فرد تنظیم شود.> در هنگام تنظیم بند كوله‌پشتی برای فرزندتان مراقب باشید كه بند كوله‌ خیلی سفت یا خیلی شل نباشد. بعضی از بچه‌ها عادت دارند بند كوله‌ را خیلی بلند بگیرند و عملا وقتی آنها را می‌بیند، كوله‌ به جای كمر روی باسن آنها قرار گرفته است! چنین وضعی باعث می‌‌شود دانش‌آموز برای حفظ تعادل خود به جلو خم شود و در اثر تكان خوردن كیف، دائما تلوتلو بخورد.
منبع : روزنامه سلامت