جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ریحان


ریحان
ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می رسد. برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود . تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد .
ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود .
▪ خواص داروئی:
چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .
۱ ) دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
۲) دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
۳) خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .
۴) نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
۵) برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.
۶)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .
۷) جوشانده ریحان تب بر است .
۸) دم کرده تخم ریحان مسکن است .
۹) اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
۱۰) تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
۱۱) برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .
۱۲) دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .
۱۳) دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
۱۴) برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
منبع : سپید گل