جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

قتل گربه حوالی حجله فوتبال!


قتل گربه حوالی حجله فوتبال!
▪ آقای رئیس، فکر می کنید تا به این حد برخورد با علی کریمی لازم بود؟
ـ بالاخره ما باید یک جایی برخوردهایمان را نشان بدهیم، باید نشان دهیم که ورزشکار باید حد خودش را رعایت کند، در تیم ملی هم همینگونه است یعنی مربی، ورزشکار و هر کسی که جز تیم ملی است باید حدی را رعایت کنند!
▪ ولی این قدرت را هم دارید که از تیم های باشگاهی هم محرومشان کنید؟ مثل احکام شاه حسینی شده که شما هم چندان موافقش نیستید...
- بله، بهرحال دست کمیته تیم های ملی است و ما فعلا گفتیم که نه، ولی اگر کمیته تیم های ملی بخواهد انجام می دهیم. بهرحال باید ایشان تجدیدنظر کند که همچنین اظهارنظرهایی، چنین برخوردهایی خواهد داشت!
▪ پس احتمال بخشش هست؟
- نه، محرومیت قطعی نیست!
□□□
این متن مصاحبه ای است که بصورت اتفاقی با کفاشیان انجام شد و او خیلی کوتاه نسبت به سئوالاتی که مطرح گردید پاسخ داد. از لحن رئیس فدراسیون فوتبال بر می آمد که موضوع آنقدرها که درباره اش نوشته یا گفته می شود مهم نیست و گویی تنها جهت تذکر بیان گردیده است وگرنه کفاشیان در جایی مدیریت کند وچنین تصمیم قاطعی اتخاذ گردد؟ نه، بهرحال راهی وجود دارد.
□□□
به این جملات توجه کنید: «متاسفانه در فدراسیون برنامه ریزی های خوبی انجام نمی شود و تکرار ضعف های مدیریتی در فدراسیون فوتبال تکراری شده، زیرا ما برنامه ریزی درستی انجام نداده ایم.... در ۱۰ سال فعالیت ورزشی ام هرگز فدراسیون فوتبال را اینقدر ضعیف ندیده بودم. امیدوارم هر چه زودتر مشکلات حل شود و مسئولان کاری کنند که شرایط به نفع فوتبال ملی کشور باشد.... بوسنی نیز تیم قدرتمندی نیست که بتواند نقاط ضعف تیم ملی را آشکار کند.... به نظرم در شرایط فعلی ما نه تنها رو به جلو حرکت نمی کنیم، بلکه فوتبال ایران در حال پسرفت است و ما رو به عقب برگشتیم.... برای کسب موفقیت فقط در اختیار داشتن بازیکنان توانا کافی نیست، باید برنامه ریزی و مدیریت خوبی داشته باشیم تا بتوانیم مقابل حریفان به ویژه تیم های عربی به مشکلی برنخوریم.» به نظر شما یک مدیر یا یک مربی در کشوری اسلامی که امر به معروف و نهی از منکر یکی از اصول اجتماعی تلقی می شود، به یک بازیکن بابت چنین نقد منصفانه ای چقدر باید پاداش دهد؟!
به نظر می رسد در شرایط فعلی در حوزه فوتبال مزد چنین نقدی حداقل اخراج از تیم ملی باشد، همچنان که علی کریمی کاپیتان دوم تیم ملی فوتبال این اظهارنظر را انجام داد و به سادگی مزد نقادی اش که از واقعیت به دور نبوده را با اخراج از تیم ملی فوتبال دریافت کرد. فدراسیون فوتبال در این برهه از زمان نه تنها نقد را بر نمی تابد، بلکه در صورت دسترسی به منتقدین، چکشی ترین نوع برخورد ممکن را با آنها در دستور کار قرار خواهد داد.
نوع کنار گذاشتن کریمی تنها مانور اقتدارگرایی هیات رئیسه فدراسیون لقب می گیرد تا فدراسیون نشان دهد با کسی شوخی ندارد و برابر هر برخورد نامعقولی و حتی انتقاد معقول با جدیتی وصف ناشدنی مواضعی اینچنینی در پیش می گیرد. باید منتظر بود و دید مدیریت فدراسیون فوتبال همچنان بر مواضع خود در خصوص کریمی استوار خواهد بود، یا با وساطت و نصیحت بزرگترهای فوتبال و سازمان تربیت بدنی از موضع گیری خود کوتاه آمده و یا این تصمیم انضباطی، محدود به یک تذکر خواهد شد. تصمیمی که هم به نفع تیم ملی است و هم به نفع جادوگر تیم ملی.
□□□
باید جملات علی کریمی را بررسی کرد و به نتیجه ای لازم رسید. مطمئنا خروجی نتیجه گیری از دو حال خارج نیست، یا سخنان او صحیح است و تنها موجبات دلخوری فدراسیون را شامل شده است که باید نسبت به آن پاسخگو باشند و یا سخنانش کذب است و چنین موضوعاتی قابل مطرح کردن نیست که در آن صورت روابط عمومی فدراسیون می توانست در جهت حل و فصل وارد میدان شود و در جهت اقناع افکار عمومی ادله هایش را بیان کند. از خود می پرسیم، بالاخره حق با کریمی بود یا فدراسیون و چرا اساتید نمی توانند از عملکرد خودشان دفاع کنند و درصدد زیرسئوال بردن معلول وارد عمل شده اند؟
چندین روز از طرح موضوع کریمی و حکم صادره گذشته است اما ندیدیم که عضوی از هیئت رئیسه بیاید و از عملکردشان دفاع کند. احتمالا عملکرد قابل دفاعی وجود ندارد که اساتید در جهت خاموش کردن آتش برآمده اند وگرنه کیست که نداند سخنان کریمی فقط شعله ای کوچک بوده است که فدراسیون نشینان را به هراس انداخته است.
چنین بدعت هایی به سود فوتبال نیست، از فردا مطمئنا کارشناسان فوتبال هم سخن نخواهند گفت چراکه فعالیت در فوتبال و فدراسیون می تواند برایشان محدودیت هایی بوجود بیاورد.
منبع : روزنامه ابتکار