جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ارزیابی عملکرد فیفا در سال ۲۰۰۷


ارزیابی عملکرد فیفا در سال ۲۰۰۷
با پایان رسیدن سال ۲۰۰۷ میلادی کنفدراسیون بین المللی فوتبال ( فیفا) با ارایه گزارشی به بررسی عملکرد یک ساله خود پرداخته تا اذهان عمومی را هر چه بیشتر با فعالیت های این نهاد بین المللی آشنا سازد. یک سال کاری دیگر نیز به پایان رسید و لحظات به یاد ماندنی آن هرگز فراموش نخواهد شد. البته فیفا هم مانند دیگر ارگان ها درگیر مسایل بسیاری بوده که بعضا با توجه به حساسیت های زیاد نیاز به بررسی های دقیق تری داشته است.
اما نقطه اوج سال ۲۰۰۷ را می توان به جام های جهانی برگزار شده اختصاص داد که هزاران هوادار را به استادیوم ها کشانده و جوانان مستعدی را به دنیای فوتبال معرفی کرده اند. جام جهانی فوتبال زیر ۲۰ سال که به میزبانی کانادا برگزار شد نشان داد جوانان حاضر در این رقابت ها فاصله چندانی تا ستاره شدن ندارند و همچنین جام جهانی زیر ۱۷ سال کره نیز بر این موضوع صحه گذاشت.
جام جهانی فوتبال ساحلی و جام باشگاه های جهان سال موفق فیفا را تکمیل کردند به ویژه که نگاه ها نسبت به جام باشگاه های جهان که میزبانی آن را ژاپن برعهده داشت، تغییر کرده بود و به نظر می رسد که حتی دوره های بعدی نیز از اعتبار بیشتری برخوردار باشند. از طرفی حضور باشگاه آث میلان ایتالیا جذابیت خاصی به این رقابت ها افزوده بود و خوشبختانه سران باشگاه برای کسب جام قهرمانی حساب ویژه ای باز کرده بودند و برنامه ریزی های دقیقی انجام داده بودند که این خود نشان می دهد که جام باشگاه های جهان با گذشته فرق بسیاری دارد و حتی باشگاه های مطرح دنیا نیز در جهت کسب قهرمانی تلاش مضاعفی می کنند.
به علاوه نقطه عطفی نیز در فوتبال بانوان به چشم می خورد که جام جهانی فوتبال بانوان در چین موکد آن بود و فرصت بسیار خوبی بود برای جامعه فوتبال زنان تا سطح توانایی های خود را به نمایش گذارند. از طرفی خیل عظیم جمعیت که در استادیوم ها حضور یافتند و این مسابقات را از نزدیک نظاره کردند و افزایش روزافزون بانوان فوتبالیست در سرتاسر جهان، رشد قابل توجه فوتبال زنان را به اثبات می رساند.
● تصمیمات جدید و راه گشا
توجه به این نکته ضروری است که هیچ موفقیتی بدون تفکر، برنامه ریزی و تلاش بی وقفه حاصل نمی شود و اگر سال گذشته برای دنیای فوتبال سالی پربار بوده قطعا از مدت ها پیش برنامه ریزی های دقیقی آغاز شده که حاصل آنها را در سال ۲۰۰۷ مشاهده کردیم. در همین راستا تصمیمات مهمی در جلسه ای که در اواخر ماه اکتبر برگزار شد اتخاذ گردید که از جمله می توان به پایان سیستم گردشی میزبانی جام جهانی اشاره کرد. بر این اساس دیگر حد و مرزی برای میزبانی این رویداد مهم وجود ندارد و تقریبا هر کشوری که صلاحیت لازم را داشته باشد می تواند عهده دار این مهم باشد.
بر همین اساس آلمان میزبان آینده جام جهانی فوتبال زنان در سال ۲۰۱۱ میلادی خواهد بود.
در ماه دسامبر نیز راهکارهای نوینی در جهت پیشرفت داوری فوتبال ترسیم شد که دو فاکتور حرفه ای شدن داوری و افزایش سطح داوری در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی در صدر اولویت های فیفا قرار دارند. از دیگر برنامه های جدی که فیفا پیگیری آنها را به عهده دارد تجهیز داوران به امکانات پیشرفته و تعامل هر چه بیشتر با فدراسیون های فوتبال است.
● برزیلی های استثنایی
بدون شک مراسم انتخاب بازیکن سال جهان در سال ۲۰۰۷ را می توان مهیج ترین رخداد دانست که ۱۶۰ سرمربی و کاپیتان تیم های ملی دنیا در آن سهیم بودند. امسال نیز همانند گذشته برزیلی ها حضوری پررنگ داشتند و اجازه عرض اندام به کسی ندادند. کاکا مهاجم جوان آث میلان علاوه بر کسب عنوان بهترین بازیکن سال اروپا، مرد فوتبال جهان نیز شناخته شد تا افتخاراتش را تکمیل کرده باشد. ملاک انتخاب کاکا برای این عنوان حضور موفق و چشمگیر او در آث میلان بود چرا که او نقش بسزایی در قهرمانی آث میلان در لیگ قهرمانان اروپا ایفا کرد. مارتا دیگر برزیلی بود که این بار در فوتبال زنان خوش درخشید و برترین زن فوتبالیست جهان شناخته شد. او بازی های درخشانی در جام جهانی زنان ـ چین به معرض نمایش گذاشت تا آنجا که توانست بیشترین رای ۱۳۷ سرمربی و کاپیتان تیم های ملی زنان را به خود اختصاص دهد. به علاوه پله اسطوره فوتبال برزیل نیز جایزه ویژه ای به خاطر سال ها خدمت به فوتبال دریافت کرد. باشگاه بارسلونا نیز جایزه بازی جوانمردانه را به خاطر کمک های بلاعوض به یونیسف از آن خود کرد. یادآور می شوم که بارسلونا تنها تیمی است که نام هیچ اسپانسری روی پیراهن آنها حک نمی شود و تنها لوگوی یونیسف روی پیراهن های این تیم نقش می بندد.
● سال ،۲۰۰۸ سال پرکار برای بانوان
بازی های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ در برخی کشورها آغاز شده است و تیم ها رقابت خود را برای حضور در این رویداد آغاز کرده اند. در عین حال بانوان نیز سال پرکاری را در پیش دارند و جام جهانی زیر ۱۷ سال در نیوزیلند و زیر ۲۰ سال در شیلی از جمله آنها هستند که بدون شک توجه بسیاری را به خود جلب خواهند کرد. با این حال مهم ترین حضور بانوان در المپیک پکن است چرا که تجربه نشان داده است که از تیم های زیر ۲۳ سال که معمولا ۳ بازیکن بزرگسال نیز به همراه دارند پدیده های نوظهوری شناخته می شوند که در اصل نسل آینده فوتبال کشورشان را می سازند.
شیوا نوروزی
منبع : روزنامه جوان