شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
شکلاتیها بخوانند!
شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد اما تا اواخر قرن ۱۷ میلادی شکلات در اروپا ماده غذایی گران قیمتی بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب میشد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند. اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد.در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه میکردند...
در سال ۱۸۲۸، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته و از آن کره کاکائو تهیه میشد.از باقیمانده آن نیز پودرکاکائو تهیه میشد. گفته میشود جوزففرای اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷ میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود.
● تلخ، شیری، سفید
یونانیان باستان اعتقاد داشتند درخت کاکائو نماد سلامت و قدرت است و شکلات را با الهه حاصل خیزی مرتبط میدانستند. کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید. دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید و تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است. تنها ۱۰ درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه میشود و جالب است بدانید که درنوع مرغوب شکلاتها تنها ۱۰ درصد کاکائو به کار میرود و بهطور کل شکلات را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند. شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند. شکلاتهای شیری حاوی شکر، شیر و وانیلاند و در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میشود.
● فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. از طرف دیگر مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشارخون را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود. این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید. جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه نیز استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش میدهد. شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.
● و اما بشنوید از مضرات
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید. چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد. همچنین شکلات کافئیندارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نشود.
● ۳ نکته شکلاتی
۱) بهترین دما برای نگهداری شکلات ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است.
۲) شکلات را باید به دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
۳) شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار داد.
منبع:Linternaute
ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع : روزنامه سلامت
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس دولت حجاب رئیس جمهور نماز جمعه رئیسی گشت ارشاد دولت سیزدهم کارگران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی
سیل هواشناسی تهران کنکور شهرداری تهران سیستان و بلوچستان فضای مجازی سازمان سنجش قتل سلامت پلیس زنان
قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو خودرو قیمت خودرو دلار سایپا بانک مرکزی ارز مسکن ایران خودرو تورم
کیومرث پوراحمد پایتخت تلویزیون خانواده سینمای ایران سریال ترانه علیدوستی فیلم کتاب مهران مدیری موسیقی سینما
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی تراکتور تیم ملی فوتسال ایران باشگاه پرسپولیس بارسلونا باشگاه استقلال
هوش مصنوعی گوگل سامسونگ اپل فناوری ربات نخبگان همراه اول ناسا فیلترینگ
سازمان غذا و دارو کاهش وزن مالاریا آلزایمر زوال عقل