چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بلاگرولینگ


بلاگرولینگ
● بلاگرولینگ بهانه ای برای گسترش دوستی ها:
این روزها شاهد پیدایش و ظهور سرویس های اینترنتی جذاب و متنوع هستیم و روزی نیست که اخباری پیرامون این مسائل منتشر نشود. در این میان با پیشرفتهای شگرفی که در حوزه فناوری وب ۲.۰ حاصل گردیده، پیش بینی آینده این حوزه واقعا دشوار و دور از تصور است و این طور به نظر می رسد که با وجود فناوری وب ۲.۰ همه غیر ممکن ها به واقعیت تبدیل میشود! و هیچ محدودیتی برای اعمال ایده ها و ابداعات در این حوزه وجود ندارد. با این حال معلوم نیست که چرا سیستم های چون بلاگرولینگ، با این جمع کثیر کاربران و طرفداران هنوز از پیوستن به این موج خروشان طفره میروند و خودشان را با تکنولوژی های وب ۲.۰ همراه نمی سازند؟! آنچه که مسلم است اینست که بلاگرولینگ یک سیستم پرطرفدار از نسل قدیم اینترنت است که اگر بخواهد همچنان پر مخاطب و جذاب باقی بماند باید تغییر و تحولات بنیادینی در نحوه ارائه خدمات به کاربرانش اعمال کند. لازم به ذکر است که نسل جدید بلاگرها تمایل چندانی به استفاده از این سرویس ندارند! نمونه خوبش همین دکتر مزیدی خودمان که از دشمنان پر و پا قرص این سرویس بشمار می رود!!! البته دلایل ایشان برای استفاده نکردن از این سیستم کاملا منطقی و قابل دفاع است. ولی به نظر من باید جنبه های دیگر این سرویس را نیز مد نظر داشت. که در ادامه به آن خواهم پرداخت.
● تبادل لینک راهی برای گسترش دوستی ها:
دوستان بلاگر در طول مدت فعالیتشان بارها با ایمیل ها و کامنت هایی با موضوع تبادل لینک وبلاگ و وب سایت برخورد داشته اند. در این میان هستند دوستانی که در کمال تواضع و مهربانی به پاسخ ها جواب مثبت می دهند و عده ای نیز هستند که بعد از بررسی های دقیق وبلاگ مذکور اقدام به این کار میکنند و عده ای دیگر نیز اصلن جوابی نمی دهند. یک واقعیت در این میان وجود دارد و آن اینست که لینک دادن به هیچ وجه زورکی نیست و هر شخصی بنا به علایق و سلیقه های فردی میتواند به درخواست ها جواب مثبت و یا منفی بدهد ولی در این میان یک نکته حائز اهمیت است، و آن اینست که لینک دادن به سایر دوستان بلاگر فلسفه خاص خودش را دارد! از دید شخصی بنده این کار یک مزیت به همراه دارد و آن گسترش دوستی بین جامعه مجازی فعال در اینترنت است و موجب گسترش دوستی های سایبر میشود. بطور مثال وقتی که شما لینکی از دوست بلاگرتان را در وبلاگتان اضافه میکنید این امر موجب مراجعه بیشتر مخاطبان به وبلاگ ایشان میشود و همچنین در افزایش رتبه بندی (Page Rank) وبلاگ ایشان نقش به سزایی دارد. از این رو همین امر موجب یک دوستی و تعامل سازنده در بلاگستان پارسی میشود. پس به دوستان پیشنهاد میکنم که در تبادل لینک خساست به خرج ندهند و اگر وبلاگی را حائز شرایط لینک دادن می دانند به آن بلینک اند! البته درخواست برای لینک دادن هم آداب و رسوم خاص خودش را دارد که دوستان مطالب بسیاری در مورد آن نوشته اند و بلاگستان امواجی سهمگین را در این موارد تجربه کرده است!
تا به حال روش های بسیاری برای درخواست تبادل لینک ارائه شده است ولی به نظر من بهترین روش این است که شما ضمن ارسال ایمیلی از نویسنده وبلاگ مورد نظراتان برای اضافه کردن لینک وبلاگ ایشان به وبلاگتان کسب اجازه کنید، و بعد از پاسخ مثبت ایشان اقدام به این کار کنید. اینکار نشانه احترام گذاری شما به نویسنده آن وبلاگ است، و شما با این کار باعث حق انتخاب برای ایشان میشوید! این بدان معناست که برخی از دوستان بلاگر مایل نیستند که نام وبلاگشان در برخی دیگر از وبلاگها به نمایش در آید و شما با این کار یک نوع حق انتخاب برای ایشان قائل شده اید که در نوع خود کار بسیار پسندیده ای است. حال اگر ایشان صلاح بدانند نام وبلاگ شما را هم به جمع دوستانشان اضافه میکنند. دوستان توجه داشته باشند که درخواست تبادل لینک از طریق کامنت گذاری در وبلاگ اصلا وجهه مناسبی ندارد و بهترین روش برای انجام این کار ارسال ایمیل است.
● ببخشید شما ایمیل ندارید؟!!!
بارها در مراجعه به وبلاگهای مختلف شاهد آن بوده ام که اثری از آدرس ایمیل نویسنده وبلاگ نیست! دوستان بلاگر باید توجه داشته باشند، که ایمیل پل ارتباطی بین شما و مخاطبان است و نبود چنین پلی موجب آن میگردد، که راهی برای تعامل و ارتباط شخصی و خصوصی با شما وجود نداشته باشد. حتمن مطلع هستید که از اصول اولیه و حرفه ای طراحی وب درج آدرس ایمیل به نحوی مطلوب در قسمتی از سایت است. پس بهتر است که همین امروز آدرس ایمیلی برای ارتباط مراجعان و مخاطبانتان در وبلاگتان اختصاص دهید.
● هر چیزی صمعی و بصریش بیتره!
بخش اعظمی از وبگردی های روزانه من به گشت و گذار در وبلاگهای پارسی اختصاص دارد. در این میان وبلاگهای بسیار خوبی رو میشناسم که مطالب بسیار ارزنده ای رو در حوزه های مختلف از جمله آی تی ارائه میکنن ولی در این میان یک اشکال بزرگ در نحوه ارائه مطالبشون هست، که همین امر موجب کاهش جذابیت مطالب ارسالی این عزیزان میشود. برخی از دوستان بلاگر ما در پست های ارسالیشون اصلن از تصاویر و منابع صمعی و بصری مرتبط با مطلبشون استفاده نمی کنن. مسلما استفاده از تصاویر موجب میشود که یک پیش زمینه ذهنی برای مخاطبان و مراجعان به آن مطلب ایجاد بشود و آنها را تشویق میکند که تا آخر مطلب با شما همراه شوند. درست است که در ایران ما به دلیل کم بودن سرعت اینترنت، امکان استفاده بیش از حد از منابع صوتی و تصویری وجود ندارد ولی این را باید در نظر بگیریم که مخاطبان ما فقط محدود به ایران نیستند و همیشه باید مخاطبان خود را در عرصه یک دهکده جهانی در نظر بگیریم. کافی است که مطالب خود را با عکسی هر چند کم حجم همراه سازید و در صورتی که مطلبتان با فایلی صوتی و یا تصویری همراه است لینکی به آن فایل در پست خود قرار دهید. استفاده از یوتیوب و ... هم در بسیاری از موارد کار ساز واقع میشود.
منبع : دهکده ای تی


همچنین مشاهده کنید