یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

برنامه‌ریزی غذایی و نیازهای تغذیه‌ای دوران سالمندی


برنامه‌ریزی غذایی و نیازهای تغذیه‌ای دوران سالمندی
● مهمترین مسائلی که بر نیاز های تغذیه ای سالمندان اثر می گذارد به شرح زیر است:
▪ از یک طرف توده عضلانی کاهش می یابد و از طرف دیگر فعالیت بدنی نیز کمتر می شود، در نتیجه نیاز به کالری کاهش می‌یابد.
▪ جذب ویتامین A توسط سلول های بدن کاهش می یابد.
▪ سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و استعداد ابتلا به انواع عفونتها افزایش می یابد.
▪ ساخت ویتامین D توسط پوست کاهش می یابد.
▪ کارایی بدن برای مصرف بهینه ویتامین ذ۶ کاهش می یابد.
▪ در یک سوم افراد بالای ۷۰ سال به علت کاهش ترشح اسید معده ، جذب ویتامین B ۱۲ ، اسید فولیک و املاح کلسیم ، آهن و روی کاهش می یابد.
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز


همچنین مشاهده کنید