پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

متهم کردن یکدیگر به جای ارائه برنامه


متهم کردن یکدیگر به جای ارائه برنامه
کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شب گذشته در سومین مناظره تلویزیونی خود با باراک اوباما نامزد دموکرات در حالی که سعی داشت بر خشم خود مسلط شود در تلاشی بیهوده برای خارج کردن رقیبش از صحنه رقابت خود را به آب و آتش زد.
در آخرین دوئل تلویزیونی میان جان مک کین و اوباما که در دانشگاه "هوفسترا" در حومه نیویورک برگزار شد، کاندیدای حزب جمهوریخواه موضعی تهاجمی را علیه رقیب خود در پیش گرفت، اما به موفقیتی دست نیافت.
مک کین در این مناظره رقیب سیاهپوست خود را متهم کرد که واقعیاتها را به مردم آمریکا نمی گوید. در پایان حدود یکساعت ونیم مناظره سخت و نفس گیر در برابر چشمان میلیون ها آمریکایی و مردم جهان برگزار گردید، دیدگاه مشاهده کنندگان کاملا قطعی و بیانگر چگونگی روند آن بود.
براساس نظرسنجی شبکه تلویزیونی "سی.ان.ان"، ۵۸ درصد از ببیندگان این برنامه اوباما کاندیدای حزب دموکرات را برنده قاطع مناظره اعلام کردند. این درحالی است که در این نظرسنجی تنها ۳۱ درصد به نفع مک کین رای دادند.
همچنین شبکه تلویزیونی "سی.بی.اس" نیز در جمع آوری نظرات بینندگان تلویزیونی اعلام کرد ۵۳ درصد با اوباما و ۲۲ درصد با مک کین ابراز تمایل کرده اند.
با وجود این، برخی از مفسران تلویزیونی آمریکا اعتقاد دارند که مک کین چهارشنبه شب بهترین مناظره خود را در برابر اوباما نسبت به دو مناظره پیشین به اجرا گذاشته است.
سناتور آریزونا جمله ای به زبان آورد که مطمئنا در آینده در خاطره ها به یادگار باقی خواهد ماند: سناتور اوباما، من جرج بوش نیستم. اگر شما می خواهیم خود را علیه بوش نشان دهید باید از چهار سال پیش می جنگیدید.
در مدت مناظره و در حالی که به دقایق پایانی آن می رسد، مک کین دیگر به زور در حال کنترل چهره خود بود تا عصبانیت و خشمش بروز نکند. دستانش را به تمامی جهات حرکت می داد و تبسمی تلخ داشت که کاملا مشخص بود به زور بر روی لبان خود نگاه داشته است.
اما باید بر این نکته تاکید داشت که بکار بردن جملات تند و حتی به دروغ متهم کردن رقیب خود نه تنها به افزایش محبوبیت بلکه به افزایش تنفر مردم منتهی خواهد شد و ظاهرا این سرباز کهنه کار آمریکایی که سالها در اسارت و تحت شکنجه ویتنامی ها بوده، به روش های صلح طلبانه و آرامش اعتقادی ندارد.
ازسوی دیگر، آرامشی که اوباما در طول این مناظره داشت را می توان با ژست و رفتار یک رئیس جمهور واقعی مقایسه کرد پس در این مقایسه کاندیدای دموکرات برنده قطعی بوده است.
پیش از این مناظره که سحرگاه امروز به وقت تهران به پایان رسید، کارشناسان تاکید داشتند که این جدل چهره به چهره آخرین اقبال برای مک کین جمهوریخواه جهت جلوگیری از پویایی رقیب خود به شمار می رود.
در ۱۹ روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اوباما از محبوبیت بیشتری نسبت به مک کین برخوردار است.
همچنین باید دانست که سوژه های مطرح شده از سوی مک کین که به عنوان بهانه ای برای تخریب چهره رقیبش بکار می رود، تنها وقت تلف کردن است زیرا جهان اکنون در شرایط مالی سختی بسر می برد. به عنوان مثال، این کاندیدا و سرباز قدیمی در فهرست اتهامات خود علیه اوباما به رابطه وی با "ویلیام آیرز" از مبارزان سابق در دهه ۶۰ که از سوی جمهوریخواهان به عنوان یک تروریست معرفی شده، اشاره کرده است.
مک کین در این صحنه به جای پرداختن به مسئله چالش های اقتصادی کشور که به عنوان نگرانی کنونی شهروندان آمریکایی از آن یاد می شود به مسائل سالهای دور که دیگر کسی به آن فکر نمی کند، پرداخت. در این مناظره ما شاهد یک چهره رئیس جمهور ازسوی مک کین نبودیم و تنها به چهره فردی ناراحت که شاهد کاهش محبوبیت خود حتی با آوردن خانم سارا پیلین است، شباهت داشت.
منبع: گزارش خبری مهر
منبع : اخبار انصار