یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

قلعه نویی سرمربی تیم ملی


قلعه نویی سرمربی تیم ملی
امیر قلعه نویی سرمربی تیم ملی ایران شد. دیروز صبح، در شرایطی كه AFC اعلام كرده بود فدراسیون جدید فوتبال را به رسمیت نمی شناسد بلافاصله پس از دومین نشست كیومرث هاشمی و امیر قلعه نویی، سرپرست فدراسیون فوتبال، سرمربی باشگاه استقلال را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی معرفی كرد و در حكمش آورد: «نظر به خرد جمعی فوتبال در توانایی های مربیان بومی و با توجه به شایستگی، دانش و كارایی جنابعالی به سمت سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان جمهوری اسلامی ایران منصوب می شوید.» این در حالی بود كه تا صبح یكشنبه نامی از امیر قلعه نویی میان نامزدهای سرمربیگری تیم ملی نیامده بود و گفته شده بود سرمربی تیم ملی از بین فرهاد كاظمی و فیروز كریمی و محمد مایلی كهن و ناصر حجازی انتخاب می شود.
اما مثل اینكه تا عصر شنبه كاظمی، كریمی و حجازی، از فهرست نامزدها خط می خورند و قرار می شود كه صبح یكشنبه از بین محمد مایلی كهن و یك مربی داخلی دیگر - كه تا شنبه شب نامش به میان نیامده بود - یك نفر به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شود. آخر سر هم همان مربی داخلی پس از اینكه دوبار با كیومرث هاشمی مذاكره كرد با گرفتن اختیار تام، به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد، آن هم در شرایطی كه از راهروهای فدراسیون خبر می رسید داریوش مصطفوی، دبیركل فدراسیون فوتبال، سخت به دنبال سرمربیگری محمد مایلی كهن بوده و دیروز در مشهد از دوستانش شنیده كه قلعه نویی به عنوان سرمربی انتخاب شده. با این همه مصطفوی نسبت به این انتخاب واكنش منفی ای نشان نداد و فقط گفت: «مایلی كهن یكی از كسانی بود كه همواره از قلعه نویی به عنوان یك مربی خوب و جوان ایرانی حمایت می كرد و قلعه نویی را گزینه مناسبی برای قبول این سمت می دانست.
او البته اعلام كرد كه حالا آمادگی پذیرش سمت سرمربیگری تیم ملی را ندارد.» و البته نگفت كه نام مایلی كهن با همه اینكه گفته بوده آمادگی نشستن روی نیمكت تیم ملی را ندارد چگونه تا روز آخر میان نامزدهای سرمربیگری ایران قرار داشته است.مثل اینكه این بار سرمربی تیم ملی در اتاق رئیس سازمان ورزش مشخص شده و كیومرث هاشمی پس از مشورت با محمد علی آبادی، قلعه نویی را به عنوان جانشین برانكو ایوانكوویچ معرفی كرده البته رئیس سازمان ورزش دیروز به خبرگزاری ایرانیوز گفت كه «ایشان با نظر مستقیم كیومرث هاشمی و خبرگان فوتبال انتخاب شده و در این زمینه هیچ دخالتی نكردم.»
اما بعید به نظر می رسد كه سرپرست فدراسیون فوتبال بدون مشورت با علی آبادی این تصمیم مهم را گرفته باشد.
● سرمربی موقت یا دایم
چند دقیقه پس از اینكه خبر سرمربی شدن امیر قلعه نویی روی خط خبرگزاری ها رفت، خبرگزاری های ایسنا و ایپنا گفته هایی را از حسین قریب مدیرعامل باشگاه استقلال، روی خط گذاشتند كه نشانگر جدایی قلعه نویی از استقلال بود. قریب به این دو خبرگزاری گفته بود كه سرمربی جدید استقلال به زودی معرفی می شود. اما ساعتی بعد، مدیرعامل باشگاه استقلال به ایسنا گفت كه پس از مذاكره تلفنی با مصطفوی به توافق رسیده اند كه قلعه نویی به صورت هم زمان در استقلال و تیم ملی فعالیت كند و بدین ترتیب سرمربی تیم ملی، همچنان سرمربی استقلال هم هست.
مثل اینكه قرار شده فدراسیون فوتبال پس از سه بازی آینده تیم ملی كه بیست و پنجم مردادماه مقابل سوریه، دهم شهریورماه مقابل كره جنوبی و پانزدهم شهریورماه مقابل سوریه است، قرارداد دو ساله ای را با قلعه نویی امضا كند و تنها در این صورت است كه استقلال یك سرمربی جدید را برای تیمش انتخاب می كند و می آورد. با این وصف، شرایط قلعه نویی بیشتر به یك مربی موقت شبیه است تا یك مربی دایم.
● واكنش ها
پس از اعلام نام قلعه نویی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی، خیلی ها واكنش محمد مایلی كهن را به انتظار نشسته بودند. انتظارها خیلی طولانی نشد، چرا كه خبرگزاری فارس از قول مایلی كهن آورد: «درخصوص انتخاب امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی حرف خاصی ندارم و فقط به این مربی تبریك می گویم.» به موازات مایلی كهن سایر مربیان ایرانی هم به نوعی به قلعه نویی تبریك گفتند و برایش آرزوی موفقیت كردند و هركدام كوشیدند تا نكته ای را به او یادآور شوند. مثلاً بیژن ذوالفقار نسب به سرمربی جدید تیم ملی توصیه كرد كه عمیق تر به مسائل نگاه كند و ناصر ابراهیمی به او گفت مثل یورگن كلینزمن از مشاوران زیادی بهره بگیرد. مسعود اقبالی (دستیار قلعه نویی در استقلال) به این اشاره كرد كه قلعه نویی نمی تواند همزمان دو تیم را اداره كند و مجید جلالی از مسئولان فدراسیون خواست به قلعه نویی فرصت بدهند.
● درباره سرمربی جدید
امیر قلعه نویی از آن جنس مربیانی است كه می كوشند از كنار زمین با داد و فریاد تیمشان را به هیجان بیاورند. از آن جنس مربیانی كه بدشان نمی آید با به راه انداختن جنگ های روانی تیم حریف را به حاشیه ببرند. بهترین نمونه برای این مربیان لوئیس فیلیپه اسكولاری است و حركات قلعه نویی در كنار زمین شباهت های فراوانی به این مربی مشهور برزیلی دارد. البته این همه توانایی قلعه نویی در مربیگری نیست. او مدیر خوبی است و توانایی جمع كردن تیمش را دارد ضمن اینكه با حضور یك ساله در تمرینات بایرلوركوزن و كار كردن زیر نظر كریستف دام، جزء مربیان بادانش فوتبال ایران است. حتماً یادتان هست كه دام درباره قعله نویی می گفت: «جزواتی كه او از تمرینات من دارد خود من هم ندارم.» و این نشان می داد كه او با چه جدیتی در آلمان حاضر شده و از نحوه آماده سازی بایرلوركوزن یادداشت برداشته است.
قلعه نویی مربیگری اش را با دستیاری ناصر حجازی در استقلال آغاز كرده و پس از بازگشت از آلمان دستیار حمید درخشان در تیم امید شده. سپس سرمربی برق تهران بوده و چندی سرمربیگری استقلال تهران را از سر گذرانده و با این تیم قهرمان جام حذفی شده و بعد به استقلال اهواز رفته و سه سال قبل دوباره به استقلال تهران بازگشته و حتماً می دانید كه فصل گذشته پس از چند سال این تیم را به قهرمانی در لیگ برتر ایران رسانده است و اینك در شرایطی به سرمربیگری تیم ملی رسیده كه رئیس جمهور بارها به رئیس سازمان ورزش توصیه كرده بوده یك مربی ایرانی روی نیمكت تیم ملی بنشیند و در این شرایط او توانسته از محمد مایلی كهن كه یكی از حامیان محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری بوده پیشی بگیرد. محمد مایلی كهن در كتاب خاطراتش آورده كه هنگام مربیگری اش در تیم ملی هیچ بازیكنی را به توصیه دیگران برنداشته به جز یك نفر و آن امیر قلعه نویی بوده كه با سفارش علی پروین به تیم ملی دعوت شده اما حالا این قلعه نویی است كه پس از چند سال از مایلی كهن پیشی گرفته و روی نیمكت تیم ملی تكیه زده است.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید