شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بررسی وضعیت رشد اینترنت در جهان


بررسی وضعیت رشد اینترنت در جهان
● تعداد کاربران اینترنت تا چهار سال آینده به دوبرابر افزایش می‌یابد
امروزه استفاده از اینترنت به یکی از فعالیت‌های روزمره‌ی مشاغل و خانه‌ها در سراسر جهان تبدیل شده است؛ شمار قابل توجهی از جمعیت جهان آ‌نلاین هستند و شمار کاربران ارتباط پهنای باند نیز رو به افزایش است. به گزارش سرویس فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روی هم رفته مدت زمان استفاده از اینترنت طولانی‌تر شده و کاربران فعالیت‌های شخصی و تجاری بیشتری را از طریق شبکه‌ی جهانی اینترنت انجام می‌دهند.
در ابتدای قرن بیست‌ویکم، اقتصاد دیجیتال به رشد قابل توجهی دست پیدا کرد که جنبش اصلی آن در اوایل سال ۱۹۹۹ پی‌ریزی شده بود؛ در ۱۰ سال گذشته نیز رشد میزان ضریب نفوذ اینترنت در میان بزرگسالان آمریکایی کاهش داشته است، اما در عوض میزان رشد در بقیه‌ی نقاط جهان افزایش پیدا کرد که دلیل آن نیز ارایه‌ی سرویس‌های ارزان‌تر و آسان‌تر برای آنلاین شدن بود. پیش از پیدایش اینترنت،‌ کنترل رسانه و اطلاع‌رسانی در اختیار شرکت‌های بزرگ بود؛ اما اکنون حتی افرادی که آنلاین می‌شوند، می‌توانند به تنهایی منبع اطلاعات، اخبار و سرگرمی‌ها باشند و این امر نشان دهنده‌ی فرصتی مناسب برای شکوفایی اقتصاد دیجیتال است.
● شمار کاربران جهانی اینترنت در سال ۲۰۰۵ از مرز یک میلیارد نفر عبور کرد
بر اساس اعلام شرکت تحقیقاتی Pew Internet & American Life در آوریل ۲۰۰۶ حدود ۷۳ درصد از بزرگسالان آمریکایی کاربران اینترنت بوده‌اند؛ اما این میزان از آوریل ۲۰۰۲ تاکنون تنها ۱۰ درصد رشد داشته است که در مقایسه با رشد دوره‌ی پنج ساله‌ی ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ در سطح بسیار پایین‌تری قرار دارد و میزان استفاده از اینترنت در میان بزرگسالان آمریکایی در سال ۹۵ حدود ۱۵ درصد و در سال ۲۰۰۰ بیش از ۶۰ درصد بوده است.
بر اساس گزارش سالیانه‌ی صنعت رایانه، شمار کاربران جهانی اینترنت در سال ۲۰۰۵ از مرز یک میلیارد نفر عبور کرد و
پیش‌بینی شده است که این رقم تا سال ۲۰۱۱ به دو میلیارد نفر برسد؛ اما به رغم رشد پایین تعداد کاربران اینترنت در ‌آمریکا، این رشد در دیگر نقاط جهان مناسب بوده است؛ تعداد جهانی کاربران ۴۲۰ میلیون نفر بوده است و این میزان پس از پنج سال به بیش از دو برابر رسیده و البته انتظار می‌رود این میزان در اولین دهه‌ی قرن بیست و یکم، هر پنج سال یکبار به دو برابر افزایش یابد.
● کشورهای آمریکا و چین، دارای بیشترین شمار کاربران جهانی هستند
بیشترین رشد کاربران اینترنت به کشورهای در حال توسعه مربوط می‌شود؛ بازارهای آمریکا، اروپا، ژاپن و استرالیا در حال نزدیک شدن به درجه‌ی اشباع هستند و رشد آهسته‌تری برای این بازار‌ها پیش‌بینی شده است؛ مقایسه‌ی رده‌بندی کشورهای جهان به لحاظ تعداد ساعاتی که کاربران اینترنت آن‌ها در ماه آنلاین می‌شوند با رده‌بندی بزرگ‌ترین جوامع اینترنتی جهان، تفاوت قابل توجهی را نشان می‌دهد.
کشورهای آمریکا و چین، دارای بیشترین شمار کاربران جهانی هستند، همچنین ضریب نفوذ اینترنت در میان ژاپنی‌ها بسیار قابل توجه است اما حقیقت این است که تعداد افرادی که آنلاین می‌شوند، نمی‌توانند معیار مناسبی برای آنلاین بودن یک جامعه باشند و در این بین باید به زمان استفاده‌ی هر کاربر از اینترنت توجه داشت. کاربران اینترنتی رژیم صهیونیستی، فنلاند و کره‌ی جنوبی به ترتیب با متوسط زمان ۵/۵۷ و ۳/۴۹ و ۲/۴۷ ساعت در ماه برای استفاده هر کاربر از اینترنت،‌ به لحاظ مدت زمان آنلاین بودن در جهان پیش تاز هستند و این درحالی است که در فهرست ۱۵ کشور برتر از این لحاظ، نام کشورهای ژاپن، آمریکا و انگلستان به چشم می‌خورد.
● ۳۵ درصد از کاربران جهانی اینترنت در آسیا قرار دارند
تحقیقات شرکت "مورگان" نشان می‌دهد که میزان ضریب نفوذ اینترنت ۱۵ کشور توسعه یافته شامل آمریکا، کشورهای اروپایی، استرالیا و شرق آسیا، بین ۴۰ تا ۷۰ درصد است؛ در حالی که پنج کشور از ۱۵ کشور پرجمعیت اینترنتی جهان در سال ۲۰۰۴، دارای ضریب نفوذ زیر ۲۰ درصد اعلام شده است؛ چین هفت درصد، هند چهار درصد، روسیه ۱۶ درصد، برزیل ۱۰ درصد و مکزیک ۱ ۲ درصد است و‌ این پنج کشور انتظار دارند در مقایسه با کشورهای پیشرفته، رشد میزان ضریب نفوذ اینترنت بیشتری داشته باشند. کشورهای گروه هشت (G۸)، جایی که ۱۵ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند، دارای بیش از ۵۰ درصد از کل کاربران جهانی اینترنت هستند؛ در مقابل شمار کاربران ۵۰ کشور آفریقایی روی هم رفته کمتر از شمار افراد آنلاین فرانسه است.
تعداد ۳۵ کشور آفریقایی تنها ۲۵ میلیون کاربر دارند،‌ همچنین حدود ۳۰ کشور در جهان وجود دارد که واژه‌ی اینترنت در آن‌ها واژه‌ای غریب و نامانوس است؛ چرا که ضریب نفوذ اینترنت در این کشورها کمتر از یک درصد گزارش شده است و در حال حاضر آسیا با در اختیار داشتن بیش از نیمی ‌از جمعیت جهان، دارای ۳۵ درصد از کاربران جهانی است.
منبع : آسمونی


همچنین مشاهده کنید