یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


یوکوهاما، بزرگ‌ترین شهر اقماری جهان


یوکوهاما، بزرگ‌ترین شهر اقماری جهان
یوکوهاما شهری در ژاپن با بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر سکنه در غرب خلیج توکیو واقع شده و با شهر بزرگ توکیو ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. ۶ خط راه‌آهن و ۶ بزرگراه این دو شهر را به هم متصل می‌کنند.
یوکوهاما در منطقه کانتو در جزیره اصلی هونشو قرار دارد و یک مرکز مهم تجاری به شمار می‌آید.
یوکوهاما در واقع بزرگ‌ترین شهر اقماری توکیو و جهان است. با پایان انزوای ژاپن در اواخر قرن نوزدهم، یوکوهاما به بندری مهم در ژاپن تبدیل شد و امروز به همراه کوبه، اوزاکا، ناگویا، هاکاتا، توکیو و چیبا، در شمار بنادر اصلی ژاپن قرار دارد.
یوکوهاما از جمله معدود شهرهای ژاپن به شمار می‌رود که جمعیت چند فرهنگی و چند نژادی دارند. در سال‌های اخیر بیشتر مهاجران به ژاپن، به این شهر وارد شده‌اند.
یوکوهاما قرن‌های متمادی روستایی ماهیگیری بوده است در سال‌های ۱۹۵۳ و ۱۹۵۴ چند کشتی جنگی آمریکایی به این بندر تجاوز کردند اما ژاپنی‌ها برای جلوگیری از هرگونه برخورد با آمریکا معاهده صلح به امضا رساندند. براساس این معاهده آمریکایی‌ها و دیگر کشورهای خارجی اجازه یافتند تا بندر یوکوهاما به روی آنها باز باشد. به این ترتیب بندر ماهیگیری کوچک یوکوهاما چهره تازه‌ای یافت و در ۲ ژوئن ۱۸۵۹ به عنوان بندری بین‌المللی گشایش یافت.
از سال ۱۸۶۸ به بعد یوکوهاما مرکز دادوستد ابریشم و شریک تجاری اصلی انگلیس شد. کم‌کم پای بازرگانان دیگر کشورهای اروپایی غربی به یوکوهاما باز شد و در سال ۱۸۷۰ اولین روزنامه ژاپن در همین شهر انتشار یافت. نکته جالب این که در سال ۱۸۷۲ خیابان‌های شهر یوکوهاما با چراغ‌های گازی روشن شدند.
اولین راه‌آهن ژاپن هم در این شهر ساخته شد که تا شیناکاوا امتداد داشت.
● گذر از حوادث تلخ
یوکوهاما از اوایل قرن بیستم در مسیر رشد سریع صنعتی قرار گرفت. در شمال شهر به سمت کاوازاکی کارخانه‌های تازه‌ای تاسیس کردند و یوکوهاما از مراکز صنعتی اصلی ژاپن شد. بسیاری از خانواده‌های بازرگان و ثروتمند ژاپن، به یوکوهاما رفتند و آنجا کارخانه‌هایی را راه‌اندازی کردند. شهر یوکوهاما در اول سپتامبر ۱۹۲۳ با فاجعه بزرگ زلزله کانتو روبه رو شد که بخش اعظم آن ویران گشت. این زلزله بیش از ۳۰ هزار کشته و ۴۸ هزار مجروح داشت. جمعیت یوکوهاما پیش از فاجعه، ۴۳۴ هزار نفر بود. پس از آن حادثه، مردم شهر با همتی چشمگیر، به بازسازی شهر خود پرداختند. اما چند سال بعد، دوباره شهر ویران شد. این بار آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم، یوکوهاما را بمباران کردند که بین ۷ تا ۸ هزار نفر کشته شدند. بمباران در بیست و نهم ۱۹۴۵ صورت گرفت و امروز از آن به عنوان حمله هوایی بزرگ یوکوهاما یاد می‌شود.
حمله هوایی یک ساعت و ۹ دقیقه طول کشید و وسعت آن به اندازه‌ای بود که ۳۴ درصد شهر تخریب شد. در سال ۱۹۵۱ در خلال جنگ کره، نیروی دریایی آمریکا از یوکوهاما به عنوان بندر تدارکاتی استفاده کرد.
● شهرک چینی
مترو و تراموای یوکوهاما در سال ۱۹۷۲ راه‌اندازی شدند. از سال‌های دهه ۱۹۸۰ توسعه و پیشرفت یوکوهاما شتاب بیشتری گرفت و بویژه با آغاز به کار بندرگاه تازه شهر به نام بندر آینده ۲۱ تجارت شهر رونق بیشتری یافت.
در سال ۱۹۹۳ برج میناتو میرایی که بلندترین برج در ژاپن بود، در یوکوهاما افتتاح شد. برگزاری بازی نهایی جام‌جهانی ۲۰۰۲ در ورزشگاه بین‌المللی یوکوهاما بر شهرت و اهمیت شهر افزود. قرار است امسال یعنی سال ۲۰۰۹ میلادی مراسم ویژه‌ای در یوکوهاما به مناسبت یکصدوپنجاهمین سالگرد گشایش بندر یوکوهاما برگزار شود.
یوکوهاما جاهای دیدنی زیادی دارد که یکی از آنها، ورزشگاه جام جهانی است که معماری پیشرفته و زیبایی دارد. برج دریای شهر در حوالی بندر تاریخی کانایی، از دیگر جاهای بسیار دیدنی است که در شب‌ها تمام آن نورانی می‌شود. شهر چینی‌های یوکوهاما نیز خیلی دیدنی است.
این شهر، بزرگ‌ترین شهرک چینی‌ها در ژاپن و یکی از بزرگ‌ترین شهرک‌های چینی در جهان است. مراکز خرید یوکوهاما، مرکز تجاری ابریشم، و فروشگاه‌های چینی‌ها، کره‌ای‌ها، و تایلندی‌ها هم جاهایی برای دیدن هستند.
از این بوستان چشم‌انداز زیبای دریا پیش روی شماست. چند رستوران سنتی ژاپنی در نزدیکی بوستان وجود دارد که همواره مشتریان زیادی دارند. بوستان یاماشیتا که یکی از زیباترین بوستان‌های ژاپن است، در یوکوهاما قرار دارد. بوستان دیگری به نام یوکوهاما در نزدیکی ورزشگاه شهر قرار دارد.
ورزشگاه بیس‌بال یوکوهاما از دیدنی‌های ورزشی شهر است که از اطراف منظره‌ای تماشایی دارد. این ورزشگاه مکان برگزاری بازی‌های خانگی تیم بیس‌بال یوکوهاماست. در چهارم فوریه ۱۹۷۸ گشایش یافت و گنجایش ۲۰ هزار تماشاگر را دارد. این ورزشگاه هر روز از ۱۱ صبح تا ۱۱ شب باز است. وقتی روی سکوها و صندلی‌های ورزشگاه نشسته‌اید، می‌توانید چشم‌انداز برج شهر و بندرگاه یوکوهاما را ببینید. از شهرک چینی‌های یوکوهاما با چند دقیقه پیاده‌روی به وررزشگاه می‌رسید.
● جاذبه‌های گردشگری
شهر یوکوهاما فقط برای گردشگران خارجی جاذبه ندارد، بلکه در روزهای تعطیل شمار زیادی از شهروندان توکیو برای گردش و استراحت به یوکوها می‌روند. این شهر آنقدر دیدنی دارد که حتی اگر چند روز آنجا بمانید، جاها و مکان‌های تازه می‌بینید. از جاهایی که بازدیدکننده زیاد دارد، برج دریایی شهر است. پل تاریخی، غارهای تایا، خانه بریتانیا، کاخ الیس‌مان، معبد هونگاکوجی و عبادتگاه کانایاما برخی دیگر از جاهای دیدنی یوکوهاست.
یکی از مشهورترین دیدنی‌های شهر ورزشگاه نیسان یا همان ورزشگاه جام جهانی است. این ورزشگاه حالا نام ورزشگاه بین‌المللی یوکوهاما را بر خود دارد و نوبنیاد است. این ورزشگاه بزرگ و باشکوه با هزینه‌ای بالغ بر ۶۰ میلیارد ین برای جام‌جهانی ۲۰۰۲ ساخته شد و در اول مارس ۱۹۹۸ گشایش یافت. ورزشگاه بین‌المللی یوکوها، ۷۲۳۲۷ نفر گنجایش دارد. تیم یوکوهاما مارینوس که در زمره تیم‌های جی. لیگ است، بازی‌های خانگی‌اش را در این ورزشگاه برگزار می‌کند.
پنجاه و سومین جشنواره ورزشی ژاپن در سال ۱۹۹۸ در آنجا برگزار شده است.
در جام‌جهانی ۲۰۰۲، سه مسابقه از مرحله اول و بازی نهایی بین آلمان و برزیل در این ورزشگاه برگزار شد که برزیل با کسب پیروزی ۲ بر صفر برنده جام‌جهانی شد. از سال ۲۰۰۳ به بعد ورزشگاه یوکوهاما محل برگزاری مسابقات جام باشگاه‌های جهان بوده که پیش از آن جام بین‌قاره‌ای برگزار می‌شده است. در سال ۲۰۰۵، جام بین‌قاره‌ای جای خود را به جام باشگاه‌های جهان داد که به جام جهانی باشگاهی مشهور شده.
از آنجا که گردشگران بسیار زیادی به یوکوهاما سفر می‌کنند و این شهر از مهم‌ترین کانون‌های گردشگری در جهان است، مسوولان شهر برای افزایش جاذبه‌های آن پیوسته تلاش می‌کنند. احداث اماکن ورزشی متنوع با نگاه تفریحی و سرگرمی یکی از کارهایی است که خوب انجام شده است.
یوکوهاما مرکز ۱۷ رشته ورزشی در ژاپن است. در این شهر تا دلتان بخواهد انواع مکان‌های ورزشی مجهز و زیبا هست که در دسترس علاقه‌مندان است. استخرهای روباز و سرپوشیده، باغ‌های تنیس با زمین‌های متعدد و ورزشگاه‌ها و سالن‌های کوچک و بزرگ ورزشی، زمینه را برای رونق انواع فعالیت‌های ورزشی فراهم کرده است. از آنجا که یوکوهاما شهری بندری است، انواع ورزش‌های آبی در آنجا طرفداران زیادی دارد. قایق‌سواری و قایقرانی، ماهیگیری و شنا در ماه‌های مختلف سال رونق دارند. از ورزش‌های آبی که بگذریم، جا دارد به فوتبال اشاره کنیم. فوتبال در این شهر روز به روز محبوب‌تر می‌شود. برگزاری جام‌جهانی ۲۰۰۲ و جام باشگاه‌های جهان، بازار فوتبال را در یوکوهاما گرم و گرم‌تر کرده است. هر بار تیم فوتبال یوکوهاما مسابقه می‌دهد، ده‌ها هزار نفر به ورزشگاه می‌روند. به علت محبوبیت فوتبال در یوکوهاما و امکانات ورزشی شهر و ورزشگاه بین‌المللی یوکوهاما، تیم ملی ژاپن، بسیاری از دیدارهای حساس و مهم خود را در شهر یوکوهاما برگزار می‌کند.
ترجمه و تالیف: جهانگیر چراتی
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید